- Член од
- 19 август 2010
- Мислења
- 4.319
- Поени од реакции
- 10.909
Не знам, според мене промена на тренер може и да ја влоши атмосфера. Прво, кој гарантира дека ќе се донесе некој квалитетен? Второ, ќе дојде некој човек во наелектризирана атмосфера тука, кај што сите се веќе нервозни и разочарани од сезонава. Па може од емоции лесно да пукне нешто. Плус потенцијален конфликт на нов тренер во нова околина со староседелци. Деликатни се тие работи.
Очигледно е дека другата година нема да биде Стевче на клупа. Нека ја истера оваа, веќе сите се знаат и знаат што да очекуваат еден од друг до крајот на сезонава. Од ЛШ испаѓаме. Прашање е дали ќе одиме на Ф4 во СЕХА, ама да гледаме да го тепаме Еурофарм, и тоа треба да биде целта сега. Што мислам дека ќе ги победиме. Реално имаат прилично послаба екипа од нас. Проблем е што еден лош ден може да реши. Па, треба да се пази на тоа.
Ок, поштуем твое мислење. По мене полошо од ова што е моментално не може. Посебно по атмосфера во екипа и авторитет на тренер. Мислам дека Вардар во својата историја немал понеавторитативен тренер. Никој не гарантира ништо, ама па загарантирано со сигурност е тоа дека моментално Стево ни е тренер а тоа доволна укопаност у говна ако мене ме прашуваш. А за титулата и сите тие прогнози по игриве и атмосфера, и Стево на клупа воопшто не се осмелувам ништо да кажам. Ако се Стерјофарм комплетни на тие напревари а ние си останеме на ова ниво, не сум толку сигурен дека ќе освоиме.