Фан клуб - РК Вардар

Се чекаше само моментот.. Огромно благодарам за се што доживеавме, тешко дека некогаш ќе успееме да го надминеме нивото кое го достигнавме како клуб, барем оставаме белег во европскиот ракомет зад нас, и како клуб и како навивачи. Викендот во Келн никогаш нема да биде заборавен, без двоумење најубавите 2 дена во мојот живот

Ќе прокоментирам,за можен наследник на Сергеј. Он ги повикува македонските бизнисмени да го превземат Вардар.Според мене,сите тукашни богаташи се никаквеци. Доколку се сплоти Комити,ако се паметни,доколку е навистина можно,една варијатна е со помош на дијаспората,да се покрене иницијатива фамилија Илич од Сад или фамилија Битови од Канада.Они се и беа дел во спортскиот бизнис и имаат големо искуство.Втора варијанта е искористување на врската со Шалке 04 и братството меѓу навивачите.Да се помогне да се превземе Вардар. Сличен модел има НК Ријека со италијански газда. Сериозно размислете.Имате љубов кон Вардар,имате врски,искористете се.Време е за акција.

Проблемот у државава е што мислите дека има луѓе што инвестираат од љубов спрема спортот/клубот. Ако лично немаат интереси нема ни да инвестираат. А, да имаш ќар за ваква инвестиција треба амин од власта да имаш.

Ќе прокоментирам,за можен наследник на Сергеј. Он ги повикува македонските бизнисмени да го превземат Вардар.Според мене,сите тукашни богаташи се никаквеци. Доколку се сплоти Комити,ако се паметни,доколку е навистина можно,една варијатна е со помош на дијаспората,да се покрене иницијатива фамилија Илич од Сад или фамилија Битови од Канада.Они се и беа дел во спортскиот бизнис и имаат големо искуство.Втора варијанта е искористување на врската со Шалке 04 и братството меѓу навивачите.Да се помогне да се превземе Вардар. Сличен модел има НК Ријека со италијански газда. Сериозно размислете.Имате љубов кон Вардар,имате врски,искористете се.Време е за акција.
Врати се во реалноста, другар.

Фала му за се на Сергеј.

Тешко дека некогаш ќе го достигне клубот ова ниво.
Може и подобро вака,отколку секоја сезона да мислиме дали ќе опстанеме.
Што и да се случи за секогаш ќе биде напишано:МАКЕДОНСКИ ВАРДАР ЕВРОПСКИ ПРВАК.

Се навикнавме на успеси,колку само радост,нервоза,тензија имало низ сите овие години.
Безброј натпревари кои уште долго ќе раскажуваме за нив.

Да се надеваме дека некој ќе го купи клубот,има добра сала,услови,тренинг центи итн,да не бидеме ептен песимисти.

ЕДЕН ЖИВОТ ЕДНА ЉУБОВ ВАРДАР!:oeoeoe:

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Фала ти Сергеј за се што направи.А сега мршата од муртино нека ве носи во ЛШ.

А па претходно грујо да не ги однесе во ЛШ?
Каква врска има политиката со успесите на клубовите во Европа?

Šteta...deteto mi igra za toj klub( Kičevski Vardar).... i sega koga trebaše da odi vo poseriozni nastapi...
Verovatno i ligata ke se raspadne...na žalost

Valda sega dušata ke im se napolni na tie što go obvinuvaa za perenje na ruski pari...kriminalii....
Ko da e nešto mnogu lošo da periš tugji pari

Šteta...deteto mi igra za toj klub( Kičevski Vardar).... i sega koga trebaše da odi vo poseriozni nastapi...
Verovatno i ligata ke se raspadne...na žalost

Valda sega dušata ke im se napolni na tie što go obvinuvaa za perenje na ruski pari...kriminalii....
Ko da e nešto mnogu lošo da periš tugji pari
Нити еден доказ не дадоа оние кои пласираа такви информации за перење пари,мутни бизниси и сл.криминал.

Мислам дека Михо (срце вардарско) нема да издржи и ќе улета у Вардар. Нормално дека не можеме да очекуваме ни приближно иста ситуација ама колку толку да успееме да одржиме некое ниво као претходно.( под претходно мислам пред ерата на Самс). Иначе не треба пуно. Скопска пивара, Тиквеш и уште неколку фирми да одвојат одредена сума на пари може да се склопи солиден буџет за успешни настапи во ЛШ. Тука мислам борба за осмина финале пред се. Ама ова е Норт, така да за такви работи малку потешко. Освен ако не посака некој близок на сегашнава власт да пере кешарица преку Вардар, што чисто сумњам, пошо некако поише се грозат од името Вардар него што го сакаат.

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Тоа е тоа. Се надевам дека ќе се помират сите долгови и од нула некој помал спонзор ќе го земе клубот. Сигурен сум дека ќе се најде некој, ама на кое ниво?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom