Фан клуб - РК Вардар

Во текот на директниот пренос од натпреварот Вардар - Рајн Некар Левен на порталот ehftv.com, популарниот ракометен експерт Том О'браниген, кој го коментираше овој натпревар, во два наврата напомена дека во претстојниот период се очекува раководството на Вардар да обезбеди потпис на големо име од ракометниот свет кое моментално игра во германската Бундеслига. За кој ракометар станува збор, од која екипа доаѓа, на која позиција игра и дали оваа шпекулација е вистина, останува да видиме во наредните денови.
Vo megjuvreme mozit samo da nagagajme koj bi bil, moja zelba e Gotfrdson ili Duvnjak :)

Последно уредено:
Милосављев ќе биде уште еден од низата анонимуси кои токму во Вардар ќе прераснат во играчишта.

Тоа е една од битните работи која никој не ја спомнува.*** Што Вардар продолжи и во овие сезони кога го достигна врвот и во него играат ракометни ѕвезди, да пронаѓа млади играчи кои никој не ги зел или другите не им дале шанса и нив да ги претвара во светска класа. Абутовиќ, Карачиќ, Душебаев, Рожерио, сеа и Милосављев, годините на созревање и достигнување на врвот ги имаат во Вардар.

А не гледам зошто тоа да не биде и Оцврик. За жал испуштија и уште неколку вакви играчи, кои не беа ни анонимуси, туку важеа за суперталенти (нешто ко Алекс), се нудеа на клубот, но не ги земаа, па сеа се во други екипи стандардни. Тоа е најдобрата моменално „политика“ која може да се води, да се собираат такви играчи кои споени со веќе искусните, даваат одличен резултат.

*** А не се спомнува од баналната причина дека тие играчи не се Македонци.

Инаку и јас мислам дека ќе го сјебат одличниот впечаток и „ѕвездата“ од Бундес ќе биде Талевски...

Не верувам да е Талески,а искрено не очекувам некоја голема ѕвезда,кој ти пушта сега на сред сезона некој клучен играч.
Претпоставувам дека е десен бек,пошто гледам овој Киселев не го пуштаат во ЛШ,мене до сега добар впегаток ми остави.:toe:

Фантастична атмосфера. Една од подобрите.
Играта во првото полувреме ни беше слаба. Калараш промаши на почеток цели голови, па после и Криштопанс.
Дибиров ѕверот не врати во второ полувреме. А Милосављев го немаше долго време, па на крајот фати неколку значајни топки.

Кое е новото засилување?
Се знае ли нешто повеќе?

Мора да биде некој играч кој е незадоволен од статусот во својот клуб. Неверувам дека Вардар ќе плаќа голема оштета, а никој не пушта туку-така добар играч месец ипол откако започнала сезоната. Така што, ја предвидувам дека некој што разочарал некаде или некој играч кој не е задоволен од својот клуб, па го пуштаат да си оди.

Ако носат некој најверојатно тоа би било лев бек, како замена за Борозан. Ептен сме тенки таму а и Борозан влече повреда подолго време.
Германец, Скандинавец, Француз тука нема шанса да дојде.
Ќе донесат најверојатно некој од Балканот, Мандалиниќ можеби :)
Не знам Жалуз како се снајде во Фуксе Берлин, топ би било да го донесат.

Мене пак ми мириса на Марко Вујин дека е,моментално у Кил се 3 десни бека,нема некоја голема минутажа а од друга страна Србин е сигурно има желба да игра у екипава.
Ај ќе погаѓаме кој е :D

Последно уредено:
Ако дошла информацијата од овој одбивниов Ирец коменатор што крека непотребно на секоja текма и појма нема од ракомет, не е чудо и да не постои. :)

А стварно, од кај ви е информацијава дрка ќе доаѓа некој?!?!
Коментаторот на ЕХФ, тој ирецот, Том на О нешто. Кажа за време на преносот на ЕХФ.ТВ дека чул гласини дека е договорен играч од бундес лигата да премине во Вардар, дека наскоро ќе било официјализирано, се работело за големо име.

Ако стварно има вакво нешто, и ја би бил многу изненаден доколку не е балканец или рус.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom