Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Demek Aginagalde..
Ali da ne se furame pred vreme.
И овој повеќе време троши по кафани наместо на утакмици?Ако се бара целосна замена за Тоска, подобро би било некој што игра јако во два правци, овој е нешто ко Столе...
Пааа.... веќе беше во светата кафана на РКИ овој повеќе време троши по кафани наместо на утакмици?![]()
Изгледа во право си ,ако го земат Рутенка мислат дека ке го искористат да играт на двете позиции бек и пикер ама грдно се лажат.Илиќ ми е желба уште одамна, ама осеќам дека Рутенка ќе го увалат и на крај ќе имаме 5 леви бека, од кој само еден солиден и тоа само за во одбраназа на пикер не верувам дека ќе се најде соодветна замена за Тоскиќ, не се нафаќа било кој да дојде во Вардар и не верувам лесно да најдеме добар пикер, се плашам дека драстично ќе се осети играта на Вардар без Тоскиќ...За на десно крило требаше нешто подобро да одберат, не сум нешто многу задоволен, требаше Гајиќ копилето да го земат...И покрај тоа што тимот изгледа фул со играчи, на многу места фалат нови, а некои да си бараат нов клуб, кога Прибак и Марковиќ не ги задржаа што има да ги чуваат Лацковиќ, Фичо, Циндриќ, голманиве освен Штербик, Дејанчо ќе остане сигурно...Следната сезона мораат да најдат и солиден втор голман зошто без Штербик и првенство може да изгубиме.
A зошто не Сандро Обрановик?Илиќ нема шанса да си оди од Веспрем,не го даваат тие за ниедни пари...(барем не наредната сезона,а можеби и за 2 сезони,додека има сеуште потенцијал да игра на ова ниво)....
Гледајќи на кое ниво игра Ласло на 34 години,ќе тераат и двата уште најмалку 2 сезони во Веспрем...
Главен играч е во екипата,без него не си ни бледа сенка од екипата која дотурка до финале на ЛШ...
Плус,полни пари се Веспрем,цела држава стои зад нив,ненормален буџет имаат,таман скоцкаа екипа,нема шанса да пуштат некој од првата постава,посебно не најдобриот играч.......
Иначе кога сме кај Вардар...
Ме чуди заминувањето на Горбок,посебно зошто имаше договор до 2017..
Сега без него не еден,туку двајца класа леви бекови ќе ви требаат...
Горбок беше идеален лев бек,да ротира,максимум да извадиш од него...
Деревен по повредата прашање е кога ќе се врати,а и кога ќе се врати прашање е колку ќе издржи да игра пред повторно да има проблеми,посебно ако игра во врвен ритам како овај во ЛШ,со речиси 20 утакмици во сезона,со онаа негова конституција тешко се издржува...
Лацковиќ,Фичо и компанија не ни ги сметам....(едниот е повреден и е темпирана бомба,другиот,се е кажано)...
За леви бекови има еден куп интересни опции,и тоа од овие шо играа во ЛШ,во лузерските групи,млади деца,желни за игра..
Пред се мислам на Лука Митровиќ од Елверум,машина е дечкото,прераснува во врвен лев бек,а има само 22 години..
А за среден,таа екипа шо ќе го довлечка Домагој Павловиќ го фатила џек-потот....
Сандро Обрановиќ според мене не е ништо повеќе од просечен лев бек,само шо е млад,22 години има и тој,и му ја кренаа ептен цената..A зошто не Сандро Обрановик?
Најпаметно ќе му биде да се спакува на крај од сезонава.Каков КАМЕН е Манасков во Вардар во позициона игра, тоа е чудо невидено![]()
само за контри е.Каков КАМЕН е Манасков во Вардар во позициона игра, тоа е чудо невидено![]()
и да иде во Германија/Франција да игра без кафани?Најпаметно ќе му биде да се спакува на крај од сезонава.
У стомакот ист ко мене, у главата бетер и од тебе!![]()
За пикер не се секирајте го иаме новиот Столе/Ванчо кај младите, нека не трошат пари!