Фан клуб - РК Вардар

Морам да признам дека на Вардар Вугринец би му дошол како кец на десетка. Втор десен бек кај Вардар е единствената позиција каде не се покриени како што треба. Терзиќ е малку потеценет и не е за фрлање како талент ама не е спремен за ЛШ, а Вардар има состав со кој треба да се бори за врвни резултати сега а не за 2-3 години. А ако продолжи да има толку голема минутажа Душебаев, на пролет ќе го изгубите и ќе има голем пад фор формата. Мора да пази тука Раул Гозналес, тука ми е главната замерка за него сезонава. А да не ни зборувам што Вугринец е прилично различен играч од Душебаев (шутер кој игра во два правци) и ќе му овозможи и една нова димензија на екипата.

Јас да сум Вардар на Металург веднаш би им понудил размена Терзиќ - Вугринец. И двата клуба многу добиваат со ваква размена. Металург уште еден млад десен бек со потенцијал, Вардар играч со кој суперквалитетно ќе ја покрие најслабата точка во екипата.

Вугринец на една сезона со оглед на тоа дека само Алекс е на десен бек а не очекува пеколна сезона ми е и повеќе од доволно.

Ќе може Терзиќ во Сеха да игра, ни шише не би му продал на Металург сега.

Иначе сликава е профи!

10665240_10152814159234294_5198997654059186847_n.jpg

Леле дај нека се излажат и нека додадат и монтажни да се накачи за 2-3к капацитетот текмите уште у прво ќе ги решаваме.

Последно уредено:
Грешка си. Металург искористи тоа што Вугринец планираше да заврши кариера во просечен словенечки клуб и го земаа за релативно мала пара. Според тоа што ми кажувал човек што се метка околу клубот, најплатен играч на Металург е Атман со 20 000 евра месечно, па Станиќ 17 000 евра (сега му понудиле 50% намалување на плата, овој не се согласил и затоа го раскинаа договорот), Наумче 16 000, тек четврти е Вугринец со 10 000 евра месечно. На човекот му се последни ако не и баш последна година од кариера, македонски репрезентативец е и плус сега се разведува и очигледно си планира живот во Скопје со новата жена, која е тука вработена и чија работа не и дозволува да го следи ако он си отиде во странство. Така да не верувам дека он бара нешто многу поголема плата од таа во Металург, што за Самсоненко е боранија.

Не мора никој да биде втора опција, ќе си ротираат. Лани во Фленсбург не само што ни еден од Гландорф/Вајнхолд не беше втора опција, туку им беа клучните 2 играчи за освојување на титулата. Или во Кил, Дувњак сигурно не беше донесен за да биде втора опција по Палмарсон. Раул е паметен тренер, сигурно би искористил максимум од двајцата.
Да, „швалерката“ му работи во српската амбасада тука, непокретна е :icon_lol: башка ќе е многу јак мелтдаунот кај малолетната пирати публика :)

Уф страшно голема работа ќе ни се заврши ако го лапнеме Вугринец за оваа сезона со оглед на тоа што за идната сезона е планирано тандем Душебаев - Македа.

И мене истото ме плаши да не го прегрееме Алекс па после во нокаут фаза да е опаднат на форма многу од замор. Дечкото игра цела утакмица во ЛШ плус и сеха по 40 минути. Ни една екипа не го форсира толку многу еден од клучните играчи.

Со старецот би добиле уште еден бек шутер од другата страна и искусен играч, како и на Душебаев ќе му се растовари притисокот. Макар и со 60% од ланската сезона да игра ќе ни заврши голема работа со оглед на тоа што ептен сме тенки на таа позиција.

Ја искрено мислам дека ова е обична шпекулација и нема вистина али со Самс никад не се знае...

Ама затоа секој ден бацуеш и лижеш газ на Шваби таму. Треба да ве исклоцаат сите од таму и да ве вратат во оваа џунгла да живеете тука.
Валерија стави си лабело да не ти испукаат усните.

Уф страшно голема работа ќе ни се заврши ако го лапнеме Вугринец за оваа сезона со оглед на тоа што за идната сезона е планирано тандем Душебаев - Македа.

И мене истото ме плаши да не го прегрееме Алекс па после во нокаут фаза да е опаднат на форма многу од замор. Дечкото игра цела утакмица во ЛШ плус и сеха по 40 минути. Ни една екипа не го форсира толку многу еден од клучните играчи.

Со старецот би добиле уште еден бек шутер од другата страна и искусен играч, како и на Душебаев ќе му се растовари притисокот. Макар и со 60% од ланската сезона да игра ќе ни заврши голема работа со оглед на тоа што ептен сме тенки на таа позиција.

Ја искрено мислам дека ова е обична шпекулација и нема вистина али со Самс никад не се знае...

Па Раул не го пушта Терзич ни во СЕХА што очекуваш да не го прегорат човеков секоја сам ја игра.

А тоа за Македа официјално е потпишан за следната сезона? Дека најголема желба мене ми е Лазаров да го вратат. Алекс - Кире :love:

Валерија стави си лабело да не ти испукаат усните.
Ставено![DOUBLEPOST=1413307931][/DOUBLEPOST]
Да, „швалерката“ му работи во српската амбасада тука, непокретна е :icon_lol: башка ќе е многу јак мелтдаунот кај малолетната пирати публика :)
Ќе видиме до кога ќе му биде швалерка откако ќе дознае Маленко:D

Па Раул не го пушта Терзич ни во СЕХА што очекуваш да не го прегорат човеков секоја сам ја игра.

И ја незнам зошто.. Барем таму треба да го штедат Алекс. Мислам дека Терзиќ не е повреден и треба да игра бар едно цело полувреме, а Петриќ ќе остане подолго време надвор од терен и него го утепаа повреди.

А тоа за Македа официјално е потпишан за следната сезона? Дека најголема желба мене ми е Лазаров да го вратат. Алекс - Кире :love:

Потпишан е на двегодишен договор со почеток од 2015. Инаку одличен играч е, како бик разбива зона оти има снага, а исто вади и топовски шут. Феноменален тандем со Алекс ќе бидат.

Според тоа каков играч е, мое мислење е дека е желба на Раул.

И ја незнам зошто.. Барем таму треба да го штедат Алекс. Мислам дека Терзиќ не е повреден и треба да игра бар едно цело полувреме, а Петриќ ќе остане подолго време надвор од терен и него го утепаа повреди.

Потпишан е на двегодишен договор со почеток од 2015. Инаку одличен играч е, како бик разбива зона оти има снага, а исто вади и топовски шут. Феноменален тандем со Алекс ќе бидат.

Го знам Македа и знам колку е добар, но сепак Кирца да биде во тим би било подобро :D

Не е повреден Терзич и со Цеље и на сите беше во тим незнам зошто не го пушта бар во СЕХА нека ги игра цели утакмици со послабите.

Си ги гледал ли вие? Органџиев детиште е играше во Борец лани сега изглеа Перо го собрал во Вардар :D Јовчевски каде отиде или не играл првава?
Јовчевски се повреди на пријателската со Прилеп, падна при шут и го повреди глуждот, тешко изгледаше повредата.

Голема грешка е тоа што Чаневски игра во МРК Вардар. Треба да го форсираат Ивановски, а не да играат подпросечен голман кој нема простор за напредок. Дали со Чаневски или без него секако ќе се прошетаат низ лигата + Ивановски е битолчанец и со самото тоа гарантира титули :cool:
Кога сме веќе кај голманите Арпад секогаш бил отворен за совети дури некогаш и сам ги викал да им помогне :cuc:

@Mr.X што ќе правиме со пивото :rolleyes:

Го знам Македа и знам колку е добар, но сепак Кирца да биде во тим би било подобро :D

И предходно некој ме бараше во Вардар на темава.Очигледно Македа е подбар од мене.Раул.....:icon_lol::icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom