Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сигурен си во ова што го зборуваш, еве да се опкладиме јас ќе ги издвојам сите очигледни грешки на Начевски и Николов на штета на ПЕЛИСТЕР и тоа во видеа а ти истото направиго на грешките на штета на вардар. Не ист број тику ако се помалку од двојно грешките на штета на вардар јас никогаш повеќе нема да коментирам ако не ти да го сториш истото.Во Битола на Вардар не му беа судиите криви, иако повеќе беа наклонети за вас,
А, државен да не е?forumot ko privaten da e ebave
ajde za zbor ako se fakjame, nema nikakva kontrola ocigledno od nikoj najverojatno ti sho sakash si prajsh ovde , se gubi poentata se brishi se mene ne mi e jasno vo zivot neam mislenje prijaveno zosto tolku preseriozno se sfakjat provokacii vo fan klubovi, teski da se zborashe segde za nashite klubovi kako ovde sho se zbora, ako ostanime samo nie da pishime na nashi temi ednostrano ke ostani, cisti gluposti spored meneА, државен да не е?![]()
Прекинав да те читам после првата запирка затоа што очигледно не знаеш како функционира форум. Јас во фан клубовите немам опција никого да банирам ни да казнувам, само во една тема. Тоа што редовно сте казнувани и банувани, испитај се зошто е така. И кано безброј пати е баниран па еднаш не се бунел. И многу други кои не се Битолчани, ама ослепени сте дека само против вас се води некоја хајка, така е и за ФК и за РК и за КК, за Чкембари за форумов, буквално секаде го имате истиот став. Комплексот е опасна работа.ajde za zbor ako se fakjame, nema nikakva kontrola ocigledno od nikoj najverojatno ti sho sakash si prajsh ovde , se gubi poentata se brishi se mene ne mi e jasno vo zivot neam mislenje prijaveno zosto tolku preseriozno se sfakjat provokacii vo fan klubovi, teski da se zborashe segde za nashite klubovi kako ovde sho se zbora, ako ostanime samo nie da pishime na nashi temi ednostrano ke ostani, cisti gluposti spored mene
Дај жити све избриши ми овај профилот .А, државен да не е?![]()
Не може со тебе да се гледа ништо, зошто ако прашаш скоро било кој од Битола, вие никогаш не сте имале поволни судии. Начевски и Николов не ви чинеа, ги баравте вашите, суделе ЛЕ. Ги добивте, иако едниот имаше ставено амблеми од вашиот клуб на ФБ. Тие не ви чинеа. Овие вчера не ви чинеа. Вас никој не ви чини. Буквално најдобрите судии во светот, не ви чинат.Сигурен си во ова што го зборуваш, еве да се опкладиме јас ќе ги издвојам сите очигледни грешки на Начевски и Николов на штета на ПЕЛИСТЕР и тоа во видеа а ти истото направиго на грешките на штета на вардар. Не ист број тику ако се помалку од двојно грешките на штета на вардар јас никогаш повеќе нема да коментирам ако не ти да го сториш истото.
Судиите мислам дека 60-40 судеја за нас (ама да изгледаме на раат снимка)
Prekini da pisuvas taka e najdobroПрекинав да те читам после првата запирка затоа што очигледно не знаеш како функционира форум. Јас во фан клубовите немам опција никого да банирам ни да казнувам, само во една тема. Тоа што редовно сте казнувани и банувани, испитај се зошто е така. И кано безброј пати е баниран па еднаш не се бунел. И многу други кои не се Битолчани, ама ослепени сте дека само против вас се води некоја хајка, така е и за ФК и за РК и за КК, за Чкембари за форумов, буквално секаде го имате истиот став. Комплексот е опасна работа.
Вие сте тие кои излеговте со став дека ја бојкотирате темата за навивачки групи, а ако земам последните 20 мислења во темата да ги цитирам, сите се провокација и навреда. Не сте самокритични и не прифаќате критики од други. За какви ликови станува збор можеш да видиш по тоа колку Комити ви честитаа за титулата, а колку од вас честитаа вчера - 0. Борко мајка му ладен да го бацела, што повеќе дискутираме не ми е јасно.
jas sum kano segde da se dozvoli da pishi,ako me citas ke znajs deka niakde ne e moj toj stav deka nesto se vodi protiv nas, premnogu se stavaat granici zatoa sega odi vo nedogled ako se otvori nema da mozi da se iskontrolira, t.e ebana e vekje rabotata. prestanete ednash so tie kompleksite ne znam sho e problemot ednostavno ve nekjime i vie ne nekjite golem kur ako ne sme cestitale titula i golem kur deka vie ni cestitavte, to mene mi e krivo sho se sfakja ova preseriozno se iscistija lugeto i gubat interes da pishatПрекинав да те читам после првата запирка затоа што очигледно не знаеш како функционира форум. Јас во фан клубовите немам опција никого да банирам ни да казнувам, само во една тема. Тоа што редовно сте казнувани и банувани, испитај се зошто е така. И кано безброј пати е баниран па еднаш не се бунел. И многу други кои не се Битолчани, ама ослепени сте дека само против вас се води некоја хајка, така е и за ФК и за РК и за КК, за Чкембари за форумов, буквално секаде го имате истиот став. Комплексот е опасна работа.
Вие сте тие кои излеговте со став дека ја бојкотирате темата за навивачки групи, а ако земам последните 20 мислења во темата да ги цитирам, сите се провокација и навреда. Не сте самокритични и не прифаќате критики од други. За какви ликови станува збор можеш да видиш по тоа колку Комити ви честитаа за титулата, а колку од вас честитаа вчера - 0. Борко мајка му ладен да го бацела, што повеќе дискутираме не ми е јасно.
28,23 видија десната нога на столе?Не е внатре, не е точно тоа. А види го Суси кај е пред да ја исфрли топката. Раката на Столе не ни влегува во 9 метри пред да ја напушти неговата рака, овој го удира пред да се случи тоа. Само да вртат работи.
![]()
Ете зошто комити не го поддржаа вчера 1961, сите биле гевгелија
Прегледај го приврзокот 378395
На 28:23 ногата му беше внатре. Судиите му рекоа дека му е внатре, да излезе надвор, што он го направи. Кога изведуваше, прописно си беше поставен, како што можеш да видиш на сликата. Суси не беше прописно. Нема дилеми во таа ситуација дека беше за 2 минути и прекршок за Вардар. Мислам дека го знаеш ова, ама пробуваш да најдеш некој агол да ја свртиш ситуацијата.28,23 видија десната нога на столе?
и ова
Искрено не обрнав внимание на претходните натпревари, да ги погледнам уште еднаш, па би можел да ти одговорам. Ама немам толку време. Но, не можеш да кажеш дека реакциите на Суси и Хосни вчера не беа провокација. Без оглед на тоа дали вчера имало 5, 50 или 500 наши навивачи. Провокацијата е и кон играчите, и кон клубот, индиректно и кон сите што се идентификуваме со Вардар. Од друга страна провокациите на Борко се предмет на критика и на голем дел од членовите на нашиот фан клуб. Ама едноставно, ликот така функционира. Па и нас ни го правеше истото кога со Металург играше против нас.-Дали некој играч од Пелистер се сврти во Скопје накај публиката да провоцира ? И оваа и ланската сезона...
Се честиташе, не викам не. И од управата и од дел на членовите на форум. Се честиташе и од наша страна за вашата титула.-Дали не ви се честита успехот од минатата сезона спортски и џентлментски од нашата управа и овде на форум од нашите членови ?
Искрено, не памтам да имало. Бутин имаше дуел, точно, ама не знам детали, ако знаеш кажи. Бидејќи не ми делува на човек што би се курчел непотребно.-Дали наш тренер или помошник тренер провоцирал играчи и тргнал да се пресметва физички ? И оваа и ланската сезона...
Не верувам дека беше испланирано. Најголемата кривица ја гледам кај МВР, кои и покрај тоа што знаеа дека треба да обезбедуваат меч од висок ризик - прво, немаа доволно џандари во салата и второ, тие што беа им беа ужасно распоредени. Прво, кога вашите почнаа да дивеат на трибина, требаше да ги стокмат. Кога нашите влетаа во терен, требаше да ги стокмат. Џандариве не беа присутни ниту на едната, ниту на другата локација.-Дали во Скопје не беше испланирано сценарио од вашите структури ? Самите играчи и стручниот штаб изјавуваа дека си го одбраниле домот на тој меч.
Колку што знам, не. Но грешиш и дека ние сме врбувале играчи. Во моментов единствен клуб кој врбува играчи е Алкалоид. Во времето кога Минчо беше бог и батина, 80% од нашиот тим беше врбуван од страна на Металург. Па Тихомир Додер кој ни беше капитен, ни го потпишаа пред финалето на купот. Да не збориме дека Наумче го бацуваше амблемот, за веќе следната сезона да смени дрес. Од просек играчи ко браќата Маркоски, па до тотални незналици ко Бутин и Ојлевски. Цел тим ни го собраа. Сите играчи кои подоцна ние ги имавме земено од Металург беа со чисти документи и со раскинат договор.-Дали нашата управа поткупува или врбува некој од вашите клучни играчи од вашиот клуб овие сезони ( Ќизиќ е случај каде самиот тој си побарал од вашите прекин на договор поради мала минутажа) како шо то го праевте вие со Металург и обратно на времето. Ако ова управа не постапува коректно и џентлменски према ривалите, незнам кој...
Па казната не беше еднаква. Ние добивме и два меча без публика.-Дали одлуката на РФМ за иста казна за двата клубој не беше срамна оваа сезона?
Не знам какви се буџетите. Не знам за нашиот, иако се сомневам дека е 2М евра. Далеку од тоа. Да имавме толку пари, ќе имавме уште една постава. Затоа не ги коментирам буџетите. Но, вие имате далеку поширок ростер. Имате еден куп странци. Нашиот тим, особено во финалево беше тотална крпеница. Со три бека изигравме 60 минути. Со повредени Манасков и Чувара, со Марио Стојановски на лево крило. Ѓукиќ колку да пополнува место. Столе со една нога во пензија. И покрај сѐ вчера изгинаа. Последните десет минути немаа душа, дишеа на шкрги, цело време гледаа на семафор. И затоа не сакам да се коментира судењето. Сосема си го заслужија пехарот. И ние имаме ситуации во кои сметаме дека бевме оштетени, имате и вие. Кога играа ко пички против Алкалоид, сите ги плукавме. Сега дадоа 120%.Ве читам коментирате дека ние сме биле побогат клуб во случајот и дека било срамота да не ве победиме а до пред некој месец на порталите а и вие тука тврдевте дека вие сте клубот со најголем буџет(2М еур) во првенството. Нашиот буџет официјално се знај колкав е а тој изнесува 1М еур плус уште неколку стотитни илјади евра од спонзортсва и ваучери и никако не преминва 1.3М еур.
Вие дома сте помалце од нас на гостување во Гевгелија, на натпревар кој апсолутно ништо не одлучува. Свесен ли си дека испадна со сила глуп?! Оваа слика која ја постна, повеќе говори за проблемите на твојата група, која дома не може да собере коп достоен за слика, па веќе неколку натпревари не ни објавувате фото извештаи. Ама од омразата и комплексите, не ни можеш тоа да го разбереш.
Политиката на групата е таа, ФКВ е приоритет, и веќе стана смешно да се објаснуваме. Како јас сега да те замарам "Зошто не одите во Охрид?" кога знам дека сте во бојкот. Кој муабет е тоа..? На што личи тоа?
И онака..на вас ли ќе ви се објаснуваме?! Сезоните ви се сведуваат на два дела: Натпревар со Вардар, за кој, пази мајката, секогаш се организирате во голем број, па мобилизации секој ден, па чуда...е а вториот дел е оној потажниот. Тука спаѓаат сите останати натпревари (исклучоци секогаш постојат), на кои се појавувате, колку да се каже дека ете сте биле. За нешто повеќе од тоа, е смешно уопште да дискутираме. Тука зборам најмногу за ФК Пелистер. На РК, дур ве држи еуфорија, ќе може да се шлепате на бројката од симпатизерите. Но, што повеќе од тоа? Изданијата се во најголем дел сведени на маса...тоа ли е нивото кое после 35 години треба да го имате?
Нова младина ви ја зема трибината. И, што се смени? Неколку натпревари гас и после тоа дебакл. Наместо на тоа да се посветите, вие тука постирате слика од гостувањето на Комити вчера. Да те прашам иначе, мала бројка сме? Ај прати ги вашите гостувања, и јас ќе ви ги пратам нашите. Па да споредиме. Да видиме од која позиција омаловажуваш...немаш срам, ама тоа е..
И еве, во твој стил, можам и јас да пишам:
Чкембари не биле во Охрид вчера. Еве сите биле стадион (домашен).
Се надевам дека разбираш дека го пишувам ова, само за да ти докажам колку промашено и плитко размислуваш..