Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Јас па мислам дека наредните 5-10 години ќе бидат во знакот на Алкалоид. Уште од наредна сезона очекувам да почнат да освојват титули, а можи и сезонава да почнат со купот.

Јас па мислам дека наредните 5-10 години ќе бидат во знакот на Алкалоид. Уште од наредна сезона очекувам да почнат да освојват титули, а можи и сезонава да почнат со купот.
Не се сложвам со тоа оти реално немат ни квалитетни млади играчи , исклучок 2-3 .
Од друга страна Близнаците , Костевски и Кизиќ, Емилијан, Цветан , па и Пешевски да речеме ти се 3-4 позиции за почеток,пополнети со мак играчи и лесно можи тоа шо ни недостига да надополниме со странци , ако се намалени квоти на странци .
Во ова ситуација најтешко ќе му биди на Вардар со ограничување на странци , а ние сме во подобра позиција од Алкалоид каде каде играчки зборам.
Така да ако останат спонзорите и се задржат на подолг рок погоренаведените(100% уште некој наш ќе земиме/напрајме) мислам ќе немаме зима.

Не се сложвам со тоа оти реално немат ни квалитетни млади играчи , исклучок 2-3 .
Од друга страна Близнаците , Костевски и Кизиќ, Емилијан, Цветан , па и Пешевски да речеме ти се 3-4 позиции за почеток,пополнети со мак играчи и лесно можи тоа шо ни недостига да надополниме со странци , ако се намалени квоти на странци .
Во ова ситуација најтешко ќе му биди на Вардар со ограничување на странци , а ние сме во подобра позиција од Алкалоид каде каде играчки зборам.
Така да ако останат спонзорите и се задржат на подолг рок погоренаведените(100% уште некој наш ќе земиме/напрајме) мислам ќе немаме зима.
Шознам, со полуиграчи не шамарат и нас и Вардар во дебитантска сезона, а тек шо ќе биди ко ќе почнат посериозно да се екипират. Додадено на ова цела поддршка од федерација и финансискиот капитал зад клубот, не му гледам конкуренција во Македонија. Е сеа колку ќе терат можиме да нагодваме. Дали дур Киро си најди јак клуб во Европа, дали дур е Жиката во Рфм. Кизнај.

Ракомет е ова. Не би ме изненадило да направат некој притисок на играчи од Вардар, Пелистер, да ги земат другата година. А сигурно нема да се задоволат со само трето место во следниве години, па ќе донесат и некој странец. Повеќе од 2ца во екипата неверувам дека би имале во следниве две години, ради македонскиот концепт. ама и на нив им е јасно дека нема македонски играчи доволно квалитетни за да прават екипа кадарна за титула. Уште се развиваат они. Потрошија многу пари за реновирање на салата, во следниве години сигурно поголем ќе им биде бајаги буџетот и ќе се појачаат саглам.

Шознам, со полуиграчи не шамарат и нас и Вардар во дебитантска сезона, а тек шо ќе биди ко ќе почнат посериозно да се екипират. Додадено на ова цела поддршка од федерација и финансискиот капитал зад клубот, не му гледам конкуренција во Македонија. Е сеа колку ќе терат можиме да нагодваме. Дали дур Киро си најди јак клуб во Европа, дали дур е Жиката во Рфм. Кизнај.
Види реално ние потфрливме со странците па и со тренерот .
Реално да погодевме странците кои требаше да ги влечат нашите (кои треба да 2-3 години да се друго ниво )ќе беше друга песна.
Се ова сезона е на сила и all in , но мислам дека мак играчите кои се кај нас имаат далеку поголема перспектива од тие во Алкалоид , другото останува на нив и на нашата управа да не прај вакви киксови со странци .
А инаку и јас како Сајберот сум сигурен дека ќе земат странци за друга сезона и ќе пуштат ботојте и порталите да дрват дека зеле за да учат од нив мак играчите :)
Автоматски споено мислење:

Ракомет е ова. Не би ме изненадило да направат некој притисок на играчи од Вардар, Пелистер, да ги земат другата година.
Тек ако напрат притисок а ќе се разбере дури тогаш мислам ќе се крени таков бунт шо ништо чудно и Мукаетов да лета од федерацијата.
Оти ние можи да си вадиме очи , мајки , шајки , ама можиме и на клоци да ги извадиме од фотелји .
Мислам дека грешка како шо пуштивме во фудбалот со ФФМ нема да се дозволи и со ракометот.

Тек ако напрат притисок а ќе се разбере дури тогаш мислам ќе се крени таков бунт шо ништо чудно и Мукаетов да лета од федерацијата.
Верувај, никој неќе Мукаетов да си оди од РФМ. Он реално ја дигна федерацијата многу, и сигурно доста негови пари ставил во неа низ годините. Сите се свесни за тоа. Така што, само он ако реши да си оди сега, ќе си отиде.

Верувај, никој неќе Мукаетов да си оди од РФМ. Он реално ја дигна федерацијата многу, и сигурно доста негови пари ставил во неа низ годините. Сите се свесни за тоа. Така што, само он ако реши да си оди сега, ќе си отиде.
Додека да го земи Алкалоид и шемата со Киро беше така , сега се сменаа работите

:anco::uzi:

Чекајте не ги отшишувајте алкалоид шо рекоја салата ја реновираа и ребрендираа плус си зедоа и навивачи шо значи проектот ќе биди на долги стази освен Киро ако не се скара нешто со Жиката кој го местат за Премиер во државата шо значи има уште многу назад бонус за него е шо ја има фабриката од каде нашите газди купуваат апчиња малку се измешани работите и не се за потценување плус неколку години е во федерација шо значи до права е битката со нив но пак ќе речам се зависи од нас односно газдите ако останат и вложуваат имаме шанси со погодени странци ако не ќе си тераат Киро и компанија

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Додека да го земи Алкалоид и шемата со Киро беше така , сега се сменаа работите
Верувај, сите знаат дека ако си отиде он, федерацијата ќе падне некое ниво. Така што, многу тешко тоа. Од муабети што сум слушал јас, него од Груевски му било направено притисок, наложено да се вмеша во ракомет, он немал интерес, ама после се пронашол човекот во спортот.

Реалната слика ќе се види догодина во европа, многу веровстно ќе играт ЛЕ а дали дирекно во групите или не зависи од ПЕЛИСТЕР. Ако стани ПЕЛИСТЕР шампион ќе игра ЛШ, 1961 сигурно е дисфаликуван многу му се големи борчојте и алкалоид ќе игра ЛЕ дирекно во групите. Ако не дај боже не биде шампоин ПЕЛИСТЕР го губиме местото во ЛШ, ПЕЛИСТЕР дирекно во ЛЕ а алкалоид преку кфалификации. Самото тоа што ќе играат во ЛЕ со судии од странство ќе ги врати во реалноста ќе бидат екипа за билдање гол разлика и тука очекувам да пукни тиквата меѓу Коро и Живко. Спомнавте странци кој сериозен играч би потпишал за клуб како алкалоид да Киро има многу познаства и авторитет ама бекграунд никаков како клуб. Е сега што ќе биде со играчите на 1961, со оглед да немат никој продолжено договор изгледа сите бегаат, Манасков нема шанси да оди кај Киро, Георгиевски и Столе се доста стари за ваков проект, Куни веке фати патот во Загреб тука остануват за трансфер само Талевски и Томовски. Талевски иако нешто негодува мислам прв ќе потпише и во металург кога играше неќеше да слушни за вардар после најголем вардарец стана а и Томовски ако нема некоја сериозна понуда од странство го гледам во алкалоид.

Спомнавте странци кој сериозен играч би потпишал за клуб како алкалоид да Киро има многу познаства и авторитет ама бекграунд никаков како клуб.
Ќе го одврзат ќесото, и ќе донесат некои играчи од Франција, таму над 33-34 години, што имаат доста искуство, али више се готови на високо ниво, да земат некој денар тука, под изгвор дека ќе играат 1-2 сезони, и дека ќе ги учат нашите млади. Поентата е, да имаат сериозни ликови за кога ќе се крши резултат, да не се гледа во Серафимов како најискусен.

Верувај, сите знаат дека ако си отиде он, федерацијата ќе падне некое ниво. Така што, многу тешко тоа. Од муабети што сум слушал јас, него од Груевски му било направено притисок, наложено да се вмеша во ракомет, он немал интерес, ама после се пронашол човекот во спортот.
И ова е вистина. Никаква желба немаше да вложува во спортот, го притиснаа партиски за нешто такво. Бидејќи познавам негови блиски луѓе, знам дека неколку пати сакаше да се откаже од РФМ.
Ама бизнисов со Кирца му е сосема друга приказна. За не многу голема пара си прави рекламирање на сите свои фирми, плус медиумски ќе добие голема поддршка како некој што со години вложува во спортот.

Многу му посветивме внимание на Алкалоид , јас немам ништо против и да доминираат во првенството на чесен начин , ама све ова форсирање преку ноќ , со уценување играчи за потпис за нив , со штелување на систем распоред на натпревари , со делегирање судии , со форсирање на приказна копија од Металург е тоа ми смета .

Многу му посветивме внимание на Алкалоид , јас немам ништо против и да доминираат во првенството на чесен начин , ама све ова форсирање преку ноќ , со уценување играчи за потпис за нив , со штелување на систем распоред на натпревари , со делегирање судии , со форсирање на приказна копија од Металург е тоа ми смета .
Па тоа е добро од друга страна шо глумат да бидат металург оти исто ќе завршат 100% работата ако сменат нешто и воведат нешто ново е тогаш е за думање а вака година две три пет ќе ги издржиме ние ќе ги фатиме на кондиција како сите други до сега [emoji16] и пак да речам браво за Хернеберг ги еба за сите пари од место му ја мана за џабе пасивна кренаа педерите тетовирани

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom