Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не се сложвам со тоа оти реално немат ни квалитетни млади играчи , исклучок 2-3 .Јас па мислам дека наредните 5-10 години ќе бидат во знакот на Алкалоид. Уште од наредна сезона очекувам да почнат да освојват титули, а можи и сезонава да почнат со купот.
Шознам, со полуиграчи не шамарат и нас и Вардар во дебитантска сезона, а тек шо ќе биди ко ќе почнат посериозно да се екипират. Додадено на ова цела поддршка од федерација и финансискиот капитал зад клубот, не му гледам конкуренција во Македонија. Е сеа колку ќе терат можиме да нагодваме. Дали дур Киро си најди јак клуб во Европа, дали дур е Жиката во Рфм. Кизнај.Не се сложвам со тоа оти реално немат ни квалитетни млади играчи , исклучок 2-3 .
Од друга страна Близнаците , Костевски и Кизиќ, Емилијан, Цветан , па и Пешевски да речеме ти се 3-4 позиции за почеток,пополнети со мак играчи и лесно можи тоа шо ни недостига да надополниме со странци , ако се намалени квоти на странци .
Во ова ситуација најтешко ќе му биди на Вардар со ограничување на странци , а ние сме во подобра позиција од Алкалоид каде каде играчки зборам.
Така да ако останат спонзорите и се задржат на подолг рок погоренаведените(100% уште некој наш ќе земиме/напрајме) мислам ќе немаме зима.
Види реално ние потфрливме со странците па и со тренерот .Шознам, со полуиграчи не шамарат и нас и Вардар во дебитантска сезона, а тек шо ќе биди ко ќе почнат посериозно да се екипират. Додадено на ова цела поддршка од федерација и финансискиот капитал зад клубот, не му гледам конкуренција во Македонија. Е сеа колку ќе терат можиме да нагодваме. Дали дур Киро си најди јак клуб во Европа, дали дур е Жиката во Рфм. Кизнај.
Тек ако напрат притисок а ќе се разбере дури тогаш мислам ќе се крени таков бунт шо ништо чудно и Мукаетов да лета од федерацијата.Ракомет е ова. Не би ме изненадило да направат некој притисок на играчи од Вардар, Пелистер, да ги земат другата година.
Верувај, никој неќе Мукаетов да си оди од РФМ. Он реално ја дигна федерацијата многу, и сигурно доста негови пари ставил во неа низ годините. Сите се свесни за тоа. Така што, само он ако реши да си оди сега, ќе си отиде.Тек ако напрат притисок а ќе се разбере дури тогаш мислам ќе се крени таков бунт шо ништо чудно и Мукаетов да лета од федерацијата.
Додека да го земи Алкалоид и шемата со Киро беше така , сега се сменаа работитеВерувај, никој неќе Мукаетов да си оди од РФМ. Он реално ја дигна федерацијата многу, и сигурно доста негови пари ставил во неа низ годините. Сите се свесни за тоа. Така што, само он ако реши да си оди сега, ќе си отиде.
Верувај, сите знаат дека ако си отиде он, федерацијата ќе падне некое ниво. Така што, многу тешко тоа. Од муабети што сум слушал јас, него од Груевски му било направено притисок, наложено да се вмеша во ракомет, он немал интерес, ама после се пронашол човекот во спортот.Додека да го земи Алкалоид и шемата со Киро беше така , сега се сменаа работите
Ќе го одврзат ќесото, и ќе донесат некои играчи од Франција, таму над 33-34 години, што имаат доста искуство, али више се готови на високо ниво, да земат некој денар тука, под изгвор дека ќе играат 1-2 сезони, и дека ќе ги учат нашите млади. Поентата е, да имаат сериозни ликови за кога ќе се крши резултат, да не се гледа во Серафимов како најискусен.Спомнавте странци кој сериозен играч би потпишал за клуб како алкалоид да Киро има многу познаства и авторитет ама бекграунд никаков како клуб.
И ова е вистина. Никаква желба немаше да вложува во спортот, го притиснаа партиски за нешто такво. Бидејќи познавам негови блиски луѓе, знам дека неколку пати сакаше да се откаже од РФМ.Верувај, сите знаат дека ако си отиде он, федерацијата ќе падне некое ниво. Така што, многу тешко тоа. Од муабети што сум слушал јас, него од Груевски му било направено притисок, наложено да се вмеша во ракомет, он немал интерес, ама после се пронашол човекот во спортот.
Па тоа е добро од друга страна шо глумат да бидат металург оти исто ќе завршат 100% работата ако сменат нешто и воведат нешто ново е тогаш е за думање а вака година две три пет ќе ги издржиме ние ќе ги фатиме на кондиција како сите други до сега [emoji16] и пак да речам браво за Хернеберг ги еба за сите пари од место му ја мана за џабе пасивна кренаа педерите тетовираниМногу му посветивме внимание на Алкалоид , јас немам ништо против и да доминираат во првенството на чесен начин , ама све ова форсирање преку ноќ , со уценување играчи за потпис за нив , со штелување на систем распоред на натпревари , со делегирање судии , со форсирање на приказна копија од Металург е тоа ми смета .