Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
А бе колку и да се нервираме, па кај можи една постава 60 мин. да издржи....Све се испоповредија. То е затворен круг се помалку играчи, се појќе ќе се повредват од преоптовареност....
Страшно!
Одбраната за нијанса подобра али нападот....лелеле,Хосни како плејмеќер...лелеле....Абе не е ова НБА ало!!!

а сите заборавате дека овие две утакмици идат од тешки припреми. Си кажаја уште на почеток не очекуват ништо од овие две утакмици ги гледат како припреми. Е тука иди проблем шо ние не ги гледаме така утакмиците и ги фаќаме здраво за готово. Има време ќе се крева формата почеток е ова :ајнапиво:

3-4 dena se napnavte so ova Seha ligata si mislis kuzni so igrame strasna rabotaaaaa be! I posle ko ke pocnat da pobedvat ili daj boze i da zemat tituli, site so javno gi hejtate site od RK PELISTER ke slukate vsala ili bilo kade....... abe katanec za sekoj sport vo Bitola i sikter site i pijte kafe i kutete posle ;)

p.s. nikoj ne branam da ne me sfatite pogresno... bas treba malku vikanje ama do tolku da ste protiv svojot klub ic ne razbiram!

Бркотница на терен, без идеја, без концепт... Како ништо да не тренират делуваат на терен. Една акција не видовме во напад, се беа изнудени шутеви и напади на работ на пробивање.
За одбраната нема шо да коментираме. Кукоски е тотално аут од секој натпревар, исто и Хосни во одбрана.
Со тројца странци во екипа од кои двајца не се залагаат ни 30% на натпревар, неѓа шо да бараме. Очекуваме Павле и Танкоски да ни ги решават утакмиците а странците кои се преплатени во екипата и од кои сњ очекува разлика да напрат на терен играт послабо од нашите домашни играчи.
То е то, буџетот е спичкан, играчите се тие. Ако се комплетираме некако ќе бидиме конкурентни, ако не, од на лето нова чистка и пак од почеток.
Есноставно мораше да ги задржиме Перич и Обрадович по секоја цена. Такви играчи тешко се наоѓаат за во екипа како Пелистер.

Есноставно мораше да ги задржиме Перич и Обрадович по секоја цена. Такви играчи тешко се наоѓаат за во екипа како Пелистер.
Апсолутно. Првиот креативен за ова ниво, вториот борбен и физички јак, спремен.

3-4 dena se napnavte so ova Seha ligata si mislis kuzni so igrame strasna rabotaaaaa be! I posle ko ke pocnat da pobedvat ili daj boze i da zemat tituli, site so javno gi hejtate site od RK PELISTER ke slukate vsala ili bilo kade....... abe katanec za sekoj sport vo Bitola i sikter site i pijte kafe i kutete posle ;)

p.s. nikoj ne branam da ne me sfatite pogresno... bas treba malku vikanje ama do tolku da ste protiv svojot klub ic ne razbiram!
А шо е лошо кога нешто не е како шо треба да се критикува, кога е добро да се пофали ?
Спортот е јавна работа и нормално е да се коментира . Дај боже да има подобрување сите ќе ги фалиме .
Никој нема ништо против својот клуб , барем јас така сфаќам од дискусијата.

Не ве разбирам со тоа , нешто се критикува и ај клучот на спортот во Битола.

А шо е лошо кога нешто не е како шо треба да се критикува, кога е добро да се пофали ?
Спортот е јавна работа и нормално е да се коментира . Дај боже да има подобрување сите ќе ги фалиме .
Никој нема ништо против својот клуб , барем јас така сфаќам од дискусијата.

Не ве разбирам со тоа , нешто се критикува и ај клучот на спортот во Битола.
Во право си, треба да се критикува, играта, играчите, тренер, стручен штаб, менаџер итн... но не можам да сфатам некој шо си игра мајтап, демек немојте да зборате оти ќе се налутат и ќе ни ги вратат старите...малку глупо е спрема сегашните сопственици такви "мајтапи". Ако општината дава 250к( а и нив ги должи), ако имаме за двата клуба ваучери 250-300к мислам беа, доаѓаме до бројка од ете, 600к. Одамна е замината сумата од 1м, и сега место, не велам да коленичиме но да се воздржиме од "критики" барем спрема тие шо се спремни да издвојат над 600к евра сопствени пари за нашиот клуб. За мене најголемо појачање за Пелистер се токму сопствениците. Гледаме каква е состојбата во другите клубови па и во останатите спортови, треба да сме среќни шо имаме такви сопственици, и ДАЈ БОЖЕ шо подолго оваа приказна да трај.
Едино шо им забележвам е не преголемата транспарентност од управата сопственикот/директорот, можеби и оваа сезона се осеќа и некој намален ентузијазам, да се надеваме период дека е...пролетниот дел е идеален да се поправат во овој дел, и да не радват со некои идни долгорочни планови во врска со Пелистер.

Знајш во спортот шо се важи, само резултатите! се друго пари, буџет, играчи, тренери, топки мрежи е приказни за мали деца и плачење само резултатите се паметат и ќе останат ништо друго после поминати пет години само турнирот во Струга а немој да прајме математика колку општината, АМС оти ќе влезиш во длабокото на јавна сцена се мислам грешни информации ти даваат и математики оти повеќе се од општината плус салата без пари со сите термини, шо не значи дека треба и нова да се напрај исто за АмС на двата клуба е преку 460 000 евра шо идиме до преку 700 000 е сега колку се реалните трошоци кој колку е пишан и платен си има газди клубот тие нека му ја думаат но пак ќе речам ќутете оти ќе го вратат писето а меѓувреме само трофејот во Струга ни остана и ако не е за критика тоа не знам шо да речам да се правиме слепи дека сме скапо платена болница, шо треба да чекаме Михајло да умри од ватростална за да земиме титула или да му фрлиме нешто на начевски и николов па мора да се критикува ме можи сите амин да му прајме некој ќе бидо добар некој лош и со тоа ќе се крева клубот скалило погоре мора и треба да има критика дури не дојдат салам резултати ене ги 1961 две титули ЕШ зедоја и сега шо треба да ќутат 20 години дајте луѓе спуштете се малку на земја оти Пелистер е вечен а сите други се менливи ниту почнал клубот со нив ниту ќе заврши само турнирот можи немаше да го земиме за тоа прво скокни после речи оп [emoji8] ако го донесат фитиљот не значи дека титула ќе земиме прво резултати после нека се лутат шо критикуваме плус со гла гарантирам дека овде на форумот 50% го сакаат Пелистер како свое дете кое и кога не е мирно и како шо треба го сакаме но тоа не значи дека не треба да го искараме и удриме по газето ако прај беља оти му збораме за негово добро а тоа не значи дека не го сакаме и мразиме или не сај боже да му се ситиме оти пак ние ќе одиме во салата да го покриеме кога ќе му студи а другите орман ќе фатат така било и ќе остани!
Шо памтиѓе од ракомето на Трифун последното 2006 во фудбалот се купојте 2001 ко си одеше Митко во пензија и на Блашко купот 2019во кошарката едно финале во Охрид за купот и лани финале се памти првиот пораз на домапен терен после дедтина години во ракомет од ватросатална со десет дома ме тепаја со Манасков и Аљушот се друго после тоа е лук и вода лани супер купот не требаше да го играме оти во супер куп се игра победникот на купот и шампионот
Сакаш да збораме за фирмите шо едната ЕФ излегва со само 5000 евра добивка на годишно ниво неколки годино само во короната мораше да пишат повеќе а другата сто или двеста иљади за точно демек тука се даени парите или последно е во загуба ГП од 3, 3 миљони за тоа немој бе брат ќе ги заебиш газдите ќе се копа гуштерица ќе излези змија а до тогаш имаат шанса да земиме титула и се да се оправда и заборај ако не чорба оти најискрено к*р ме боли кој колку дал и зел остаревме титула не зедовме а не нешто повеќе во европа уште се лажиме да не се налутеле газдите па нека се налутат нека земат нека купат некој нека направат нешто оштествено добро за градот нека го зголемат вложеното нека се напрај сала барем ќе остани а вака шо дека ќе играме со плави дресој за инает и напред ќе стој на името фирма пред името на клубот дај молимте не ми ја отворај устата ние ако ќутиме за мир во куќата ниту сме слепи ниту пак глуви а уште помалку будали само од пустото шо сакаме да биди работата ај се надеваме се лажиме сега годинава ај другата и така поминаа годините...

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Последно уредено:
Мала криза и одма со дрва и камења,резултати не се по мерка ама незначи дека клубот не е во нагорна линија или не се трудат од управа.Критики за играта и целокупното менаџирање носењето на пола повредени играчи мора да има, тие се добронамерни критики.Тоа си е внатрешна работа во клубот си има газди ,директори нека си терат како мислат, во Мај ќе ја добиеме целата слика.Ако освојме титула супер ако не освојме не е крај на свет.Мене поќе ме радва стабилен клуб со домаќинско работење со јака младинска школа која ќе произведва играчи ,со добра инфраструктура, него ли инстант успех како купот во фудбалот и послем то потоп,неможиме уште да се опрајме од блашко и сите послем него, цела среќа не бевме до гуша заглавени па некако куртуливме во ФК иначе одамна ќе не чекаше истата судбина како миравци. Ете го нивниот инстант партиски успех, да освоија титули играја и Европа лига ама сметката за плаќање му дојде сега, незнат дали клубот воопшто ќе му постој.
Болна тема ни е на сите РК ама малце треба емоциите на страна и трезвено да се размислува пред да се кажи нешто и најбитно да се подржи клубот , а не трибините да зјат празни освен 4 утакмици годишно.Јас сепак сум оптимист и убеден сум дека напролет славиме титула.

@Goran Bt
Лани официјално, кецот зеде 16.500.000 и двојката 6.300.000= 370к, од општина ти барем ги гледаш седниците, кога Диме директорот имаше пред два месеци излагање кажа дека и за ланска година не се исплатени тие 250к. Замисли во фудбалот да не беа исплатени, ќе не снемаше како клуб. А во ракометот имаме развој и без нив. А шо ако ти кажам дека сме околу 1.5м со трошоци, ќе верваш? Или пак ќе си прајш со умот бајрам поќе пишат за да оправдат средства или не знам која теорија ...дали знајш за кој луѓе то го збораш?? Па тие нема потреба бе овие работи да ги прат за некоја си стотка. Не салите горан, се шо има општината како ресурс треба да им се излези во преерет да се задржат. Спомнуваш фирми добивки загуби, прво не е наше то да го дискутираме нити треба да не интересира, второ брат, реално не разбираш и не знајш книговодство. Си слушнал нешто и збораш, а не е така. Али ај да не навлегвам не е битно то.
Викаш битни се резултатите, да. Ти цениш титула, да исто и јас велам дека таа се брои. НО, за мене побитно е шо се вративме на ракометната мапа повторно после 16/17 години. Битола година и пол е ракометно размрдана, лани беше прва сезона на Еурофарм Пелистер со публика. Аек, Спортнг, Вардар, Кадетен, Нексе...беше пак убо да се види полна сала, да си битен. Скопје, Белград, Кавадарци напрајвме врв гостувања. Е тој резултат јас поќе го ценам, оти за другиот резултат не зависи само од нас, оти не заборавај сепак за ривал имаме двократен европски шампион шо лани имаше без малку 1м поголем буџет од нас. Топки сме немале, молевме кај шамбата за маички за тренинг, исти дресој сме носеле по неколку сезони, дома сме переле опрема, школите не постоеа, со радовиш се мaчевме во гости нерешено да извајме, за разлика од сега...греота е да речиш нема резултат. Барем то шо зависи само од управата.
Пак ќе речам за се за се за се да се коментира и критикува од игра до трансфер политика, но да се исмевам шо некој грдни пари СОПСТВЕНИ дава во клубот шо го сакам е со најблаг збор, нефер.

nema tuka nisto loso vo komentiranjeto ednostavno mora da bidat na se spremni da slushat i da chitat, nikoj ovde ne zbora neshto loso namerno ili oti nekji uspeh, ako se tocni brojkite seka frlat tolkava para e uste potragicno i treba da uchat uste mnogu oti nisto stransko ne pogodija do sega ne sme nie krivi tuka uopshte. i vie ne znam sho se bunite odma, razlicni lugje razlicni mislenja, ako nema stav ke bidime banan kluboj sho utre ne se znaj dali ke postojat, pak nie odime na tribini i zdravjeto go gubime imame pravo da napisime barem ovde sho mislime

Фитиљот го барате од сам почеток, знам дека и бланко договор му е нуден, сам да пише цена.
Мене друго ми се врти во глава со него. Ќе дојде тука ко најголема ѕвезда, дома, има да биде главна фаца на искачања, ко ќе му легне лигава со минимално залагање да гази, се си мислам дека и него ќе го пцуете на крај :D
Не може да градиш екипа со македонски играчи, тоа е факт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom