Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Абе кога ќе размисли чоек од шо сме толкав лајнари ние ништо не заслужуваме како град. До пред еден месец кога зедоја 3 медали арни беа. Сега мал кризен период и стандард почнува пола град лајна јадење, оној бил со една нога, другиот со една рака, па тренерот колку разбирал.
Абе вратете му го таму Чатле за тренер и Љупче Игнов со Вешовски и нека гледат борба за плеј оф, ништо плус не заслужва овој џган од народ.
Ќе се искритикува и одма со коментари да се врати Пискачо, Печенко, Вешо...
Муабето ако не ви чини не идајте.
Абе луѓе фактот стој дека два и пол месеци трај тој 'мал' кризен период. Една здрава утакмица досега е изиграна, со Нексе, се останато е на мускули. И алав да му е на тој шо се израдувал на Струшки и супер куп, да му земиме едно пехарче од Џамбо да се измоча од кефој.
Значи кај шо треба да се пофали, ќе се пофали, кај шо треба да се критикува, ќе се критикува. Синкир газдите кефој се до 55та минута шо играме егал со Скопје и Тинекс. А досегашната игра, настрана резултатите, е пред се за критика.

А смејме да дишиме ? Не требало да се критикува дрн дрн... Епа ако не да одиме во Северна Кореја да живееме...
Ако е за пофалба се фали , ако е за критика се критикува , спортот е јавна работа и нормално е секој да дај свое мислење ...не е ова забава за затворени кругови и сега ќутете , оти ако се врати Пискачи , аааа има и полошо ....
Муабетот е ќутете шо е млекото 85 денари можи да биди и 500.
А кога сме кај мислењата катастрофа сме.

Требало време , требало уограност итн... И јас така викав и викам , ама не сме од вчера , со ова екипа ќе сме 3-ти , еве гарантиран дека од Вардар и Алкалоид ќе губиме,ако не се смени ростерот.

Значи нема шо да се чека и така е изгубена сезоната , освен Хосни, Русинот , Данецот и Лесјаќ другите одма шут карта , е зошто , па една причина е дека ова сезона треба да се опоравуваат од повреди , а втора имат договори на 1-2 години , па тој шо ќе прекни и порано ќе си замини , ако влези во форма.

А крај краева не е мој клубот јас да му ја мислам , има газди нека ја мислат , само муабетот е шо не дават само пари нивни од џеб него дава и општината , а општината дава од сите граѓани и затоа треба да се слуша и нашиот збор. А јас не можам да пишам во име на сите , НО јас мислам дека Павле и Емилијан треба да се стартери и на нив да градиме тимот и да ги фрлиме го оган и да знаеме или ги бива или не. Ако се искалат имаме иднина наредно 5- 6 години и ќе надградуваме со странци кај се потребни , ако не ќе бараме други деца.

И сигурен сум дека и газдите се разочарани , па сега нека му ја мислат дали ќе се нервират цело време или ќе пресечат со време , но впечаток е дека немат стратегија за клубот долгорочна ,фрлат пари краткорочно и се под влијание на "стеучнаци -скаути' ама резултати нема , а резултати се Титула во Битола , шо за жал и ова година ако нема рез , нема да ја има .

А смејме да дишиме ? Не требало да се критикува дрн дрн... Епа ако не да одиме во Северна Кореја да живееме...
Ако е за пофалба се фали , ако е за критика се критикува , спортот е јавна работа и нормално е секој да дај свое мислење ...не е ова забава за затворени кругови и сега ќутете , оти ако се врати Пискачи , аааа има и полошо ....
Муабетот е ќутете шо е млекото 85 денари можи да биди и 500.
А кога сме кај мислењата катастрофа сме.

Требало време , требало уограност итн... И јас така викав и викам , ама не сме од вчера , со ова екипа ќе сме 3-ти , еве гарантиран дека од Вардар и Алкалоид ќе губиме,ако не се смени ростерот.

Значи нема шо да се чека и така е изгубена сезоната , освен Хосни, Русинот , Данецот и Лесјаќ другите одма шут карта , е зошто , па една причина е дека ова сезона треба да се опоравуваат од повреди , а втора имат договори на 1-2 години , па тој шо ќе прекни и порано ќе си замини , ако влези во форма.

А крај краева не е мој клубот јас да му ја мислам , има газди нека ја мислат , само муабетот е шо не дават само пари нивни од џеб него дава и општината , а општината дава од сите граѓани и затоа треба да се слуша и нашиот збор. А јас не можам да пишам во име на сите , НО јас мислам дека Павле и Емилијан треба да се стартери и на нив да градиме тимот и да ги фрлиме го оган и да знаеме или ги бива или не. Ако се искалат имаме иднина наредно 5- 6 години и ќе надградуваме со странци кај се потребни , ако не ќе бараме други деца.

И сигурен сум дека и газдите се разочарани , па сега нека му ја мислат дали ќе се нервират цело време или ќе пресечат со време , но впечаток е дека немат стратегија за клубот долгорочна ,фрлат пари краткорочно и се под влијание на "стеучнаци -скаути' ама резултати нема , а резултати се Титула во Битола , шо за жал и ова година ако нема рез , нема да ја има .
Другар не реков да нема критика, ако виде и јас критикував после утакмица ама ова нашето битолското е класично јадење лајна, 10 работи убај да има 1 лоша и одма се јади лајна и то е години наназад. Чест на исклучоци, ете со тебе во голем дел се сложвам шо напиша.
Очигледно е дека тимот е паднат последните месец и пол, дали влегват пропуштено во утакмиците не знам. Најголемиот проблем ни е то шо се промашат чисти шанси еден на еден со голман и ете ја разликата. Мора то да се подобри на некој начин. Денес истиот случај беше повторно еден куп зицери промашија нарочито Костески.

Незнам шо чекат и со Дејвис, ликот не е корисен ни за суперлига дај му шут карта одма нека не зема пари џабе и да зема место за странец. Од втора лига Данска да најдат некој среден поќе ќе брка работа од сите шо ги имаме на та позиција.

utakmicata ja izgubivme bidejki probavme da mu prodavame danski rakomet na danci... i dobro ni odese 20 minuti.
da bese babic i timot od lani ke pobedevme...
so onaj beskrajno baven rakomet na lino "gde lopta je zlato"... ednostavno ako ne se primeni toa ke primis 15 gola od kontra.
no babic ke igrase so tri beka, istoto 60 minuti...
a nasite "nadezi" ke dremea na klupa.
Valter, gi pusti vo delovi od utakmicata vo ogan cvetan, kosteski, kizic, pavle asantievic, tankoski i ovie dadoja 70% od golovite...
toa se 5 reprezentativci spremni za pogon...
gore se spomena publikata kako faktor...
za zal pojke publikata vo bitola ne e faktor koj sozdava strav kaj protivnikot...
vo kavadarci deluvame postrasno...
znaci porano uklucvat kamerite od mtv i ckembari na glavnata tribina NA SREDINA vo gro plan i do negde se gledat, i nad niv dim od cigari, pola tribina oblak, i prazna da e ne se gleda.
sega vo gro plan pozerska Bitola, ckembarite od drugata strana vo kosh, ja ke gi pokazi kamerata, ja ne, akustika namalena za pola...
vtoro pritisokot koga e gostinskata ekipa vo napad, od publikata ne e takov kakov sto bese koga efto i katangata sedea nad zapisnicka masa...
treto, so cel respect, so skopjani i stuzani ne mozis da gradis bitolski mentalitet, zatoa domasniot teren nie teret... Samo Pavle ima bitolski madinja ako e roden vo skopje...
od nego ocekuvam da bide lider...
ke bide tesko ovaa sezona, mozebi imame i poslaba ekipa od lani, no ovaa ekipa ima potentnost, i ke ima mnogu pozitivni iznenaduvanja od ovoj igracki kadar, mislam na mladite....

utakmicata ja izgubivme bidejki probavme da mu prodavame danski rakomet na danci... i dobro ni odese 20 minuti.
da bese babic i timot od lani ke pobedevme...
so onaj beskrajno baven rakomet na lino "gde lopta je zlato"... ednostavno ako ne se primeni toa ke primis 15 gola od kontra.
no babic ke igrase so tri beka, istoto 60 minuti...
a nasite "nadezi" ke dremea na klupa.
Valter, gi pusti vo delovi od utakmicata vo ogan cvetan, kosteski, kizic, pavle asantievic, tankoski i ovie dadoja 70% od golovite...
toa se 5 reprezentativci spremni za pogon...
gore se spomena publikata kako faktor...
za zal pojke publikata vo bitola ne e faktor koj sozdava strav kaj protivnikot...
vo kavadarci deluvame postrasno...
znaci porano uklucvat kamerite od mtv i ckembari na glavnata tribina NA SREDINA vo gro plan i do negde se gledat, i nad niv dim od cigari, pola tribina oblak, i prazna da e ne se gleda.
sega vo gro plan pozerska Bitola, ckembarite od drugata strana vo kosh, ja ke gi pokazi kamerata, ja ne, akustika namalena za pola...
vtoro pritisokot koga e gostinskata ekipa vo napad, od publikata ne e takov kakov sto bese koga efto i katangata sedea nad zapisnicka masa...
treto, so cel respect, so skopjani i stuzani ne mozis da gradis bitolski mentalitet, zatoa domasniot teren nie teret... Samo Pavle ima bitolski madinja ako e roden vo skopje...
od nego ocekuvam da bide lider...
ke bide tesko ovaa sezona, mozebi imame i poslaba ekipa od lani, no ovaa ekipa ima potentnost, i ke ima mnogu pozitivni iznenaduvanja od ovoj igracki kadar, mislam na mladite....
Дополнително и самата навивачка група не е то шо беше, односно на почетокот од утакмицата, во моменти ко се крши резултатот и сл тие пеат песни. Публиката трга да свири, да урла да се дери, притисок да се прај, ултрасите пеат ко на фудбал да се. И често поради то, доаѓа до драстичен пад на атмосферата. Во такви моменти од нив треба да тргни тој притисок а не од нас обичните навивачи.Ова не е Скопје па ќе фатиме ќе пејме, се знај кај нас, или се скандира или се урла, свири, стварно не можам да сфатам оти толку долго се експериментира со ваков начин на навивање ко самите си докажваме дека не го бива во однос на стариот начин.

Хахаха, ало бе, со овие муабети не на 20-ти, на 19-ти век не личиме
Личиме не личиме, ама то е муабето шо ја делеше Битола од другите места и шо го праеше тој застрашувачки ефект, а сега мислам гледате сите како е. Секој ќе се сложи дека навивањето пред 15/20 год било 50 подобро воедно и атмосферата него ли денес шо е.

Личиме не личиме, ама то е муабето шо ја делеше Битола од другите места и шо го праеше тој застрашувачки ефект, а сега мислам гледате сите како е. Секој ќе се сложи дека навивањето пред 15/20 год било 50 подобро воедно и атмосферата него ли денес шо е.
Ако мислиш уууу,пичкати ви матер и сл. е нешто шо е подобро од песна, ок. И, да навивачка атмосфера можи да оцени друг навивач, семкар не. Извинете, ама така е. Времето кое го кажавате имаше уште 4,5 реда подолу залепени до масата на делегатот, имаше Битола 20.000 плус народ и нормално 100-тина чакмаци на утакмица. Песните траеа 5 до 10 секунди итн. Подобро водено, хмммм, многу дискутабилно и не за на форум. Поздрав. Вие семкарите вашето ,ние навивачите нашето

Последно уредено:
Ако мислиш уууу,пичкати ви матер и сл. е нешто шо е подобро од песна, ок. И, да навивачка атмосфера можи да оцени друг навивач, семкар не. Извинете, ама така е. Времето кое го кажавате имаше уште 4,5 реда подолу залепени до масата на делегатот, имаше Битола 20.000 плус народ и нормално 100-тина чакмаци на утакмица. Песните траеа 5 до 10 секунди итн. Подобро водено, хмммм, многу дискутабилно и не за на форум. Поздрав. Вие семкарите вашето ,ние навивачите нашето
Морам да се сложам дел со тебе дел со него.
До пред 10-12 години иако имавме доста слаб тим, атмосферата на ракомет беше доста подобра од сега, навивањето од навивачки аспект не. Значи генерално гледано атмосфера да, навивање не. То е моето мислење.

На Хосни му истече визата. Нема да игра вторник.
Како му истече? Ваљда нема да направат нов безвезен пропуст...

Не мислев во однос на пичка ти матер, туку на скандирања од тип Напред, напред Пелистер, имаш моменти кај шо сите ја пеат Абре Македонче, од модерно време класичен пример за такво навивање ти е ко ќе скандирате Ти си град на конзулите и сл. Ракомето не е спорт ко фудбало кај шо можиш да ја пуштиш цела песна да течи по три минути и кусуро, песна ти треба дури нашите напаѓат и при промена ко ќе се во одбрана одма притисок со свирење на противникот, оти со пеење ооооо, алеее, ама никогаш нема да го скршиш и да му го падниш духо на противнико. А ние семкарите и те како имаме право да коментираме оти барем си плаќаме карта, енормно допринесваме во атмосферата( зборам за луѓе ко мене шо не идат да бидат видени) и после секоја утакмица како и вие и ние си бегаме зарипнати во гласо или скроз без глас евентуално. Од мене толку во однос на ова оти гледам дека џабе зборам(сакав ова да биди бичим ко добронамерна критика),но оди кон то да биди ко тенџериња да тропат, а на то и дополнително " семкар" сум. Поздрав, секое добро!

@Sicilia
Пак ќе кажам, се со времето. Како шо и ракометот како игра, и клубот се менува така и публиката и навивачите. Чкембари не ја сменаа трибината, камерите ја сменаа, то не е до нас. Ниe само одбележавме посебен дел на трибината да не иди до мешање на обична публика со навивачи. Шо од навивачки аспект е супер потег. Претходно , публиката се мешаше со чкембари и на многу утакмици луѓето шо беа во наша близина станваја само за да можат да гледат ,а не да навиват. Не сум од вчера на трибини, многу генераци ги памтам како било шо било.Од ко сме седеле на средина, еден куп слики има со на пр. раце горе, пола ги имаа кренато пола не. Не велам на сите утакмици,на дел така беше. На некој му фали димот всала.Знајте дека минатата година на неколку утакмици бевме опоменвани како клуб од делегатот за димот шо доаѓаше од ходникот?? Значи, други времиња се. На неколку утакмици по 2,3 чакмаци шо се фрлаја од управата се отепваја од молење кај делегатот да не влегват во записник.Замислете да беше ко порано, по завршвањето на утакмицата противничките играчи и судии со тренерките на гла по свирежот на судијата бегаја ко попарени од шо беа поплавени од чакмаци и ситни пари. То сега да се деси, нити ќе заиграме пред полна сала пак Бт, а и мислам ни спонзорот ќе има војља за казни ради нас плаќање. Неспоредливи се времињата. За мене, лани против шафхаузен беше една од најдобрите атмосфери во последните неколку години,уживање. Е сега пак се навраќам на камерите, доколку беа свртени на кај нас, ќе се слушаше и гледаше на тв мн поќе нашиот придонес, али за то не сме ние криви, нити па то е причина да мениме трибина само да сме на тв.
@NezavisnaBitola
Ти карта плаќаш на клубот а не на навивачите па да земаш за право за коментирање за то шо не си платил.Ок твое мислење имајси за атмосферата, пак ќе кажам,нашите прилики и неприлики не ги знајш.Не си запознаен и зато не можиш да судиш нешто шо не знајш.Ајде не семкарите, вие "отастрана" вашето ние нашето.

Од ко сме седеле на средина, еден куп слики има со на пр. раце горе, пола ги имаа кренато пола не.
Досаден сум можи со ова тема, ама сакав само уште ова да го споделам како надоврзување на то шо пишав. Ова е клип кај шо славевме 25 години. Супер атмосфера, тензија до плафон. Кој се сеќава на почеток и имаше еден удар на вујович со бајракот итн... 5.40-5.45 само видете го тој дел и ќе сфатите шо сум сакал да кажам со реченицата шо си ја цитирам. И то ова е дерби и плус прослава...ами на утакмиците со металург и сл. цела средина навиваше??? Зато сметам дека одлуката да одиме на посебно место на нашата трибина е навивачки потег. Сега се знај, кој е за навивање доаѓа таму, во услови кога се нема трибина зад гол, сметам дека ова е решение за немешање со обичната публика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom