Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
@Simev
Мајтапо на страна убо дете си ти, штета шо не те знат оддома шо бубачки ти шетат во тиквата инаку и тие раце ќе кренат од тебе.
ne samo so e ubo dete i profesor po makedonski e ocigledno:cuc: spored negovio posleden post

@vasicot
Нема потреба објаснување си знај тој во шо филм е влезен и на кој работи се пали.
Кај и да е ќе почни да си шепти али ќе си најде утеха во некој др клуб се дури не им се врати првата љубов. Не останват тие да немат на непце нешто тврдо.
Еден клуб, една љубоФ (али само во приказните шо би рекол Кире). Од зелениково до илинден до ѓорче за секој малски клуб навиваат али то зависи од промајата како ги мава.

ne samo so e ubo dete i profesor po makedonski e ocigledno:cuc: spored negovio posleden post
Баталете тоа , што ќе изјавите за вчерашното гузење на сред село , од третокласна екипа од Данска :sekc:

Баталете тоа , што ќе изјавите за вчерашното гузење на сред село , од третокласна екипа од Данска :sekc:
ocigledno si ja gledal utakmicata nema so da se kazi to e slabo igravme moe mislenje ti so mislis ?
uste nesto ova guzenje nekako ne mi e jasen zbor vaka ko za profesor po makedonski a i prege zaborajv da te prasam imase pisano od pred koperacija dali se majtapite znaci si bil pred nekoja koperacija cim znajs kakvi majtapi se prat ?

Ех бе шампиони на вересија, ојте да си го платите борџот прво и ќе прајме после муабет за ракомет.

More $Simich$ sum jaaa$ da znaese Igor deka vaka ke se glupiras na forumot ke go turese na nekoj kamen pred koperacija barem svinjite ke se cesaa od tebe bace [emoji8]

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Abe slakni go izbrkaj go da odi doma na spienje ko ke pocni da igra kako so treba neka seta vaka kaj ke go vidis brkaj go

P. S. Vo ocekuvanje na analizata od @Tomasino gledam 11 gola ni dal Teigum so praeja tie na klupata ne mi e jasno kaj mu se ocite!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Шо анализа бе брат, џабе си ја тупиме ние глата овде.
Статистиката кажва се.
Вчера ја гледав снимката на раат на Арена.
До 15 минута имаме 10 гола.
При резултат 10-7 за нас, ни прат серија 9-2, со еден куп изгубени топки, фрлени во ветер.
До 45 минута мислам, имавме 10 технички грешки, шо резултираа со брза транзиција и гол од контра.
То го спомна и коментаторо на Арена и вика дека не можиш ти да се надеваш на победа кога ти клават 10 брзи гола, без пот, без мака до 45 минута.
До крај сигурно беа појќе контри, оти имаше уште грешки и брзи контри.
Значи во ситуација кога примаш 30 гола, од нив еве околу 15 се чисти контри, а добар дел беа по брзо движење на топка и праење вишок на една од страните, за крилата.
Како само ја движеа топката, страшно нешто, ко мали деца ги работеа нашите, освен првите 15ина минути кога париравме во одбрана, после не работеа ко бавча.
Десното крило ни стегна 11 комада, а иди од Фарски Острови, машина детето.
Не е ни чудо шо го барат во Фуше Берлин, како замена за Ханс Линдберг.
Промашваш минимум 7,8 чисти зицери, можи и појќе беа, 2 пенали и то е од утакмицата.
Со РК Јуниор Кисела Вода ќе се мачиш да тепаш со ваква игра, не со тим од Данска.
Не е ова Струшки турнир па да се извајш на крај, или утакмица со Пролет.
Со јака екипа нема простување, секоја грешка скапо ќе те чини,
А вака ќе биди со сите јаки екипи, секоја слаба игра и сите грешки ќе ги платиме скапо.

Резиме, апсолутно заслужена победа на Архус, излегоа машки и не нашлакаја.
Ко Некси лани шо ни напрај.
Машки, без страв и калкулација. тука не помага ни домашен терен, а требаше да е некоја предност.
Имам кажано и претходно, овај нов да го наречам Пелистер на домашен терен како да се гуши, да се кочи и игра како гостин.
Порано, само шо ќе излезеа гостите, уште на загревање водеше Пелистер, без разлика со кој игравме.
Сега како КАРМА ЕФЕКТ, ко изгубени делуват нашите, да се покажат пред публика и се прат почетнички грешки.
Ни иди екипа од трет, четврт ешалон од Дански ракомет и не гази, фино лепо.
Доказ до кај сме и колку треба да се работи ако сакаме да напрајме нешто и да не се срамиме со вакви екипи.
Да не прајме муабет со екипи од горниот дел од Европската Лига, камоли за ЛШ калибар.
Далеку сме, многу далеку.

Стојам на то дека квалитативно сме појаки од лани, ама не се склопени коцките и делува се некако раштимано.
А, дали ќе се склопат е голем знак ПРАШАЛНИК, за то треба време, не можи за 2 месеци екипа да напрајш.
Треба да легни материјалот.
Со 3 ца бекој повредени, а треба ( ше ) да се најголеми засилувања не можиме да очекуваме многу од сезоната.
Значи, ако веќе не можи Сери да игра напад, нека не се заебават, под нож и нека се рехабилитира батето за на пролет.
Исто и Суси, дечкото со одење играше некни, каде бе друже?
Хененберг, Емилијан можат да го истерат товарот на лев бек, тука и Павле можи да покрие.
Дејвис засега е тотално промашување. џабе држи место во ростер.

Мора да му дај шанса на децата, вака ништо не прајме.
Џабе излегваме со Суси, Сери ко не можат да го дат максимумот.
Во екипата треба да имаш 16 здрави и спремни играчи, се друго е несериозност.
Не можи да очекуваш добри резултати вака.
Имаме среќа шо групата е за една добра нијанса послаба од другите, па со победи со Мотор, Агуас Сантас, и победи дома со Бидасоа можи ќе се провниме некако во 1/8 финале, шо на крај ќе биди некој реален успех.

Делуват како ништо да не тренират... Или немаат капацитет да го применат концептот на Валтер на терен, или пак Валтер ќе испадни најголемата превара ова сезона. Ме плаши да не се потврди ова второто, пошо сите играчи горе/долу поминали низ силни првемства и работеле со квалитетни тренери низ кариерата.

Не е мал период 3 месеци, за да на терен се гледа некој напредок.
Мене не ме загрижва поразот од Архус, повеќе ме загрижва то шо во првенството ништо не играме и се доведваме на работ на голем дебакл, како шо беше некни мечот со Пролече.

Ако и наредната со португалците ја изгубиме, следи пораз од Берлин и ете ти 3 порази во низа и крај за европската авантура уште незапочната.

Ние сами сме криви, по она фб шо се резилиме, како Манче, Кире, Мире, Оркестри, Трубадури со коментари и најави на играчи небаре дрим тим склопивме и со право сеа не дупат, кажав ептен ни се преголеми очекувањата, а реалноста е сосема друга, сума сумарум за 2 месеци е Нова Година и да си замислиме желба, па можи Дедо Мраз ќе ни ја исполни...
Далеку сме од шампионски тим, уште ко видов викендот со ТИНЕКС ПРОЛЕЌЕ само 1 гол, а до 55та егали мегали и нивни предности, пресврти шо не, ејјјј со Тинекс да се мачиме, шо да чекаме повеќе, екипа составена од Палевски, Пецаковски, Јагуриновски, Аларов, па дај не ме дупете, за кој курац се сите странци тогаш ? За да се тресиме со овие маркетарите и после некој ќе кажи дека со Пелистер 2 била местена, сумлива, кладилница или не знам шо ? Дај да не летаме во облаци....
8мо пласирана екипа од Данска ни ја дупна глата, нешто не штима, кој ги донесе овие играчи, нека излези јавно нека кажи, не ме бива и чао, голема сума на пари ебаја и пак со прстот вуста како секоја сезона, а нервозите стално на максимум.
За Атанасијевиќ пред да почни сезоната трубам дека детето мора да оди на се повеќе минутажа, а зошто да не и прв бек, сега се калеми или ќе го биди или не, а има страшен потенцијал и машка игра и користи максимум од минутажата шо ја добива, кој куро ми е Суси со една нога кога игра, нека се вози со тротинетот по цел ден на Широк Сокак за то го бива или Дејвис/Сери шо си бркат тинејџерска шема со наочари за сонце во Расчекор и Фелиција.
Од засилувањата рака на срце се погоди само Хосни, цело време на то ниво си е од 4-6 гола, шо за левак е ок придонес, ние немаме класичен лидер во екипата и бек шутер без разлика дали лев или среден....
После Русинот е ок, па Лесјак, другото е чист просек, а и Лесјак првите 10-12 мин шо фати беше то се, после 16та мин ни се случи бродолом...
За крилата не знам шо да кажам, за Костески и зицерите, цела кариера мислам ќе го прај истото, преслаба ефикасност има на полуконтри и то да си се случва на многу послаби утакмици во лигата, то е то...
За Валтер шо би рекле скопјани е најголемо ДУПЕ, старката Д нема од дански ракомет, кикс со двојката (ако можи да се наречи кикс) од то шо гледав, заслужи чиста победа тимот на Јовиќ, на стаклени нозе некако помина кај Пролет едвај, дома надигран од Архус, сеа во гости пак ми мириса на пораз во Португалија, тие се опасна екипа, гледам прво коло Порто го победиле, Спортинг едвај победил со нив, плус играт побрз ракомет, претешко ќе е вторник за поволен резултат, па иди Фуше Берлин и толку ќе е од старката, сам ќе си оди....
П.С. Пред да почни Пелистер, ја гледав Скјерн-Нексе, она шо го игра Тамше со Нексе е то е ТРЕНЕР, ТРЕНЕРИШТЕ, НАЈТРЕНЕРИШТЕ ! Не знам колку зема таму, Нексе оти е со двојно поголем буџет од нашиот, ама кога веќе фрламе високи суми за играчи, би му понудил чек сам да си напиши плата колку шо сака, барем ќе имаме вистински предводник од клупата, за екипи од рангот како Пелистер, Нексе, Татран, Мешков, Загреб од тој ешалон, овај ти е институција.
И тоа победи во Данска без тројка клучни играчи кои не беа во тимот, толку.

Реално не требаше да изгубите со данциве. Во слаба форма дојдоа, домашен терен, и пак ве растурија. Ама премногу драма правите. Уште е почеток на сезоната. Ќе има горе доле. Сеа малку не штимаат работите, ама ќе се дигнете. До кое ниво, не знам, ќе видиме. Ама прекинете да се понашете ко да завршила сезоната пред да почне.

Или немаат капацитет да го применат концептот на Валтер на терен, или пак Валтер ќе испадни најголемата превара ова сезона.
Ја мислам дека ќе испадне тоа второто

Screenshot_2.png

Абе кога ќе размисли чоек од шо сме толкав лајнари ние ништо не заслужуваме како град. До пред еден месец кога зедоја 3 медали арни беа. Сега мал кризен период и стандард почнува пола град лајна јадење, оној бил со една нога, другиот со една рака, па тренерот колку разбирал.
Абе вратете му го таму Чатле за тренер и Љупче Игнов со Вешовски и нека гледат борба за плеј оф, ништо плус не заслужва овој џган од народ.

За Валтер шо би рекле скопјани е најголемо ДУПЕ, старката Д нема од дански ракомет, кикс со двојката (ако можи да се наречи кикс) од то шо гледав, заслужи чиста победа тимот на Јовиќ,
Дански ракомет со инвалиди како Дејвис, Суси и Сери мало сутра :kuracc:
Реално имате еден играч кој можи да игра во таков систем, тое е Павле но и не добива целосна доверба за во прв тим. (и донекаде ок е Хосни).
Тамше е друга прича, 3та сезона му е во Нексе, настрана двојно поголемиот буџет иако и тоа не е секогаш услов за да имаш јак тим.
Евего Јовиќ најдобар пример ве тепа со просечни играчи веројатно со тројно помали примања од платите во првиот тим, но играчи кој одговараат за системот кој го практикува, брзи, играат во два правци и кондициски спремни.
Ако ви е паметна управата уште одма треба да раскине со Суси и Дејвис, превара играчи.
Во Хенеберг и Сери има ракомет, но тоа вашата управа треба да предвиди дали после такви повреди би се вратиле да играат на високо ниво и дали вреди да на долгорочно да продолжите со нив.

Играме егал утакмица со факинг Скопје...:facepalm:
Ее Зоране, кои аматери ти ги спичкаја парите.
Ова е веќе алармантна ситуација и треба некој да сноси последици. Се бркаме 40мин со екипа шо има 10 пати помал буџет и да бидам искрен, тие делуваат постабилни на терен одколку нашите изгубени германци.
Да не е Лесјак, кој е класа голман, сеа ќе губевме 2-3 разлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom