Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
А што му недостасува на Ивановски па мора Трајкоски да остани

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Ништо не му недостасува.
Едноставно и едниот и другиот немаат квалитет да бидат во првиот тим а под голем знак прашалник е дали и тој Ќизиќ ќе одговори на предизвикот. Но знаејќи кој го советува Стерјев во врска со трансферите, не би ме чудело и она телето Мишевски од Вардар да го донесат во наредниот период.
Немам ништо против домашните играчи, меѓутоа Мараш со своите 19 години е класа бек во споредба со 90% од нашите деца во суперлига кои се на негова возраст а тој не е ни во топ 20 ракометари од Хрватска.
Мислам дека се разбираме.

Ако сакаме успех, ќе треба да се одврзи ќесето и да се донесат интернационалци кои ќе го подигнат квалитетот. Ако се задоволуваме со второ место и животарење во СЕХА, тогаш според мене и од овој состав не би менувал многу.

Е па бидејки сте толку големи стручњаци сигурно би биле и страшно добри играчи . Зошто не слезите на терен па да видиме дали е така едноставно како од трибини.

Ако мислиш дека Трајкоски е нешто повеќе од ужасен голман тогаш те молам немој да гледаш ракомет повеќе.

Steljepanovic sigurno ke bega oti ne mu e prodolzen dogovoro, do juni ili juli e tuka

Samo Hrvati i Makedonci ke se nosat i to e to. Slusnav nesto deka se pregovara so Horvat i Shipic ama kolku e tocno ne znam
Шипич е хрватски репрезентативец и играч на Загреб. Таков играч не ти иди во Пелистер, сигурно е на мета на бундеслигашки екипи. Ако го договорат него, ќе си ги повлечам сите коментари негативни на овај форум шо ги иам постирано против ова управа.
Хорват можи да го донесат, ама колку шо знам тој има 38 години. Која е логиката него покрај Радович и Костески да го донесат, сварно не ми е јасно. Алал вера ако го свлечкат тука да му ги лапа парињата за џабе.

Против послаби екипи, Хорват може да игра и ко бек. Нешто како Чупиќ. Тој би придонел, ама некако краткорочна инвестиција е тоа.

Е па бидејки сте толку големи стручњаци сигурно би биле и страшно добри играчи . Зошто не слезите на терен па да видиме дали е така едноставно како од трибини.

drugar topo go znam uste vo na zlate pelister junior ko branese(od pocetoko).. pa isturka prva ekipa(sreka ne sreka se namae pari togas morase nekoj da ja dobrani sezonata) posle vardar junior pa metalurg zavrsi vo rabotnik(polusezona vo ohrid pozajmen) i sega pelister2 (se otepa setanje i po kampoj dzabe ) taka da nema potreba od glupi komentari vo stilot slezi igraj oti ako znaese nemase gluposti da pisis tuka tuku ke igrase negde.

:ајнапиво:

Samo Hrvati i Makedonci ke se nosat i to e to. Slusnav nesto deka se pregovara so Horvat i Shipic ama kolku e tocno ne znam
Пред 2 месеци кога играа металург во EHF League, коментаторите дадоа некоја инсајдерска информација која е извлечена од Балкан хандбал дека Хорват догодина ќе биде кај нас. Но нагласија дека ќе биде како асистент на Бабиќ не скрос како активен играч, не е отфрлена можноста и да игра но повеќе ќе се користи како асистент тренер.

Шипич е хрватски репрезентативец и играч на Загреб. Таков играч не ти иди во Пелистер, сигурно е на мета на бундеслигашки екипи. Ако го договорат него, ќе си ги повлечам сите коментари негативни на овај форум шо ги иам постирано против ова управа.
Хорват можи да го донесат, ама колку шо знам тој има 38 години. Која е логиката него покрај Радович и Костески да го донесат, сварно не ми е јасно. Алал вера ако го свлечкат тука да му ги лапа парињата за џабе.

Za onie plati sho gi davat nasite mnogu poznati igraci ke ti dojdat vervajme. Edinstveniot problem sho ja koci upravata sho Bitola e ostanata so uslovi kako vo minatiot vek. Nemas spremna sala, nemas patista za lesno da stignis do Bitola, nemas trgovski, nemas aerodrom, nemas skoli na drugi jazici nemas polno drugi raboti. Polno igraci prvo ovie raboti gi prasvat pa posle drugoto... Ne e sigurno za Shipic znajs deka vo nasiot grad se zboralo i ke se zbora za razni rakometni iminja jas samo kazav sho slusnav. Jas poprvo bi go potpisal Peshevski otkolku Shipic ama ne znam kolku bi sakal toj da se vrati od Germanija. A gledano na to kakva sezona ima Shipic ova godina i ne e za cudenje da dojdi.

nemas patista za lesno da stignis do Bitola, nemas trgovski, nemas aerodrom, nemas skoli na drugi jazici nemas polno drugi raboti. Polno igraci prvo ovie raboti gi prasvat pa posle drugoto...
Апсолутно. Овие работи играат огромна улога. Тој потпретседателот на Мешков Брест еднаш збореше дека Брест дава поголеми плати од многу клубови во Германија и Франција, ама многу малку играчи се согласуваат да дојдат во Белорусија, прво зошто имаат крш здравство, вклучувајќи и приватно.

Поготово за играчи со нешто повозрасни деца. Кај ќе им учат ако дојдат во Битола.

Апсолутно. Овие работи играат огромна улога. Тој потпретседателот на Мешков Брест еднаш збореше дека Брест дава поголеми плати од многу клубови во Германија и Франција, ама многу малку играчи се согласуваат да дојдат во Белорусија, прво зошто имаат крш здравство, вклучувајќи и приватно.

Поготово за играчи со нешто повозрасни деца. Кај ќе им учат ако дојдат во Битола.
Да, држи вода муабетот. Ама па ко ќе ми текни дека Нашице(нексе) е 15.000 град, шабац(металопластика) 50.000 тука негде е и весперм, прешов исто. Имам и со играчи праено муабет, и од постарите и поновите, пред пандемијата живот живееа Битола. Велеа, за романските клубови буквално од села доаѓаа. Општо познато е дека ракометот од секогаш доаѓал надвор од главните градови. Ама ете се менват времината. Нас реално не кочи само салата, а градот си е ок, со сите свои мани и предности.

Ko vekje Mirko si odi treba i Djukic, Stjepanovic, Tankoski, Markoski, Ojleski, Trajkovski, itn.

Ko vekje Mirko si odi treba i Djukic, Stjepanovic, Tankoski, Markoski, Ojleski, Trajkovski, itn.
Ne znam zosto ne mu prodolzija dogovor, osven ako toj ne sakal. Super desno krilo, igrase 100% na sekoj natprevar i za odbrana bese super. Steta!

Да, држи вода муабетот. Ама па ко ќе ми текни дека Нашице(нексе) е 15.000 град, шабац(металопластика) 50.000 тука негде е и весперм, прешов исто. Имам и со играчи праено муабет, и од постарите и поновите, пред пандемијата живот живееа Битола. Велеа, за романските клубови буквално од села доаѓаа. Општо познато е дека ракометот од секогаш доаѓал надвор од главните градови. Ама ете се менват времината. Нас реално не кочи само салата, а градот си е ок, со сите свои мани и предности.
Точно. Но во некои од другиве клубови, играчите и не живеат во тие помали градови. Возат секој ден за тренинг. Знам сум читал многу играчи и тоа се жалат за ракомет, дека мислиш некој појак клуб е добро опремен, а салата во која тренираат е километри одалечна од таа кај што играат. Многу од играчите што играле во Вардар стално спомнуваат дека голем плус им е што на исто место е теретаната, салата за тренинг, ресторан, и салата за натпревари. Па и дека со кола после тренинг можат да ги земат децата од школо и за 30 мин да се дома. Знам, Штербик збореше еднаш за Барселона дека на различни краеви од градот живееле доста играчи, и тешко било и за кафе да се организираат, пошто многу требало да се вози. Дека логистички има многу проблеми за се. Така што и помал град си има некои предности, нема сомнеж за тоа. Ама тоа школи за деца, такви работи се гледаат. Зошто ти треба некое интернационално школо на англиски, за ако дојде некој играч со деца 8-9 години, да има кај да се образоваат, да не мора сам да доаѓа.

Штом не му го продолжија договорот на Радович (шо е голема грешка според мене), изглеа има вистина во шпекулациите со Хорват. Многу лоша порака ќе испратат до јавноста ако го доведат Хорват. Тие приказни за долгорочни стратегии му паѓаат во вода автоматски.
Изглеа голем ремонт ќе има на лето штом Чаневски и Радович, кои беа добри играчи како бекап опција ги испуштија.
Ќе видиме шо ќе донесат за наредна сезона.

Ако веќе се вози филмот со репрезентативци, од супер лига би сакал Серафимов да го донесиме, нормално со Мараш двата да бидат како втора опција покрај некој салам десен бек (шутер разбивач).
На лев бек, покрај Мандалинич потребен е уште еден бек, не треба да се штеди за лев бек, а како бекап варијанта Атанасијевич и Кукуловски.
На среден Перич е незаменлив а не гледам некој од супер лига кој би бил замена за него. Тука ќе мора да се доведе интернационалец.
Пивотменската позиција со Кушан и Граџан е солидно покриена, доколку успеат некој балканец да довлечкат шо ќе можи во два правци, ќе ја комплетира сликата за оваа позиција.

Има интересни играчи во СЕХА лига и со добри преговори мислам дека можи да се испазари солидно. Сега и суперлигата е интересна за регионот, пошо има покрај Вардар и Пелистер уште 3/4 екипи(Охрид, Бутел, Металург...) шо имаат амбиции за излез во Европа и се финансиски се стабилни.

Се споменува и 3 спонзор покрај Општината и Еурофарм, кој би го зголемил буџетот на клубот. Се работи за Цермат кои се спонзори моментално, меѓутоа само се рекламираат на дресовите. За наредна сезона се збора дека сакаат и тие да имаат поголем удел во клубот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom