RK Pelister e padnat vo "bermudski" trijagolnik...
Prvata strana e prethodnata vlast. Spored mene ne se problem Spiro, Efto, Piskacev, Dvojce...
Problemot e nezaintereanosta na nivnata partija za sportot vo Bitola, i Bitola voopsto...
Vtorata strana e segasnata vlast, i mene stvarno ne mi e jasno sho se deshava so niv.
Jas ne se soglasuvam za klucot na vrata. Tie pola milion za sportot ne se nisto za opstina sho ima pogolem buget od karposh ili aerodrom.
Ke sme renovirale ucilista, ke sme gradele patista so tie pari, nemoj molimte...
Nie prven treba da porabotime na slucajot posto pola ucilista ni se prazni...
Pari ima, toj sho e dobar menager, ke najdi pari i za sportot i za ucilistata, i za sve. Alo segasna vlast se slusame? Potonavte...
I tretata strana na Bermudskiot trijagolnik e bitolskiot tajkun, vecniot spasitel na Pelister.
Posle ova sho se desi, jas nikogas ne bi mu go dal nego klubot. Tolku, komentar poveke jok.
Ovie tri strani ke naprat grado da iscezni, a ne klubot! Mesto da kratat od Pelister neka skratat od opstinata, i od nivnite plati. Imame administracija kako Paris da sme, site pari odat za plakjanje na nivnata neproduktivnost.
RK Pelister bil, i e ogledalo na toa kako ni funkcionira gradot vo celina...