Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Беше вчера некој со Струга?
Како изиграја?
Станојевич?
Mnogu slabo ekipata, a posebno Stanojevic. 4-5 tehnicki greski imase, nitu vlegvase vo finta, samo podavase i se smeese. Kako na ekskurzija da e dojden
Ekipata dali vo tek na pripremi, umorna ili ne znam so ama ocaj. Papata so stomakot ko dedo mi, katastrofa. Se iznaopomasi, prestapi...
Martino takodze
Dobro izigra gjupceto od Afrika:D, Rezo, Drogata soliden, Pleh uspea nesto da fati.
Vo kratki crti i opst vpecatok SLABO:confused:

Да не се лажиме, Работник има екипа шо ќе го турни Металург годинава. А Пелистер, тој ќе почека некој подобри времиња...

Реално, Пелистер нема тим за да се носи со Работник и Металург. Ние можиме да се носиме со остала боранија. (Бутел, Пролет, Охрид...) ама во никој случај како шо стојат работите, неможиме да се замешаме во битката за СЕХА лига, ни годинава ни во наредните неколку години.

Ja gledam utakmicata na sport club, i ne znam kako e tamu, ama na tv e shtama...
Vo teatarot bitola pojaki atmosveri se prajle...
Ova ne e skopje, bitola drug klub osven pelister nema da virej...
Mnogu mi e maka so vecerva Pelister ne igra koja atmosvera ke bese...
Ama toj pusti bitolski inaet i jadenje megu sebe....
Zato na sledniot popis bitola od vtor grad vo drzavata ke padni na najmalku petto mesto ...
Samo chalamot ke ni ostani, a svetot odi napred ...

Чирковиќ кај комшиите си дал отказ после денешнот пораз, не сакал да работи со неодговорни играчи :pos::pos::pos:
Овај да беше кај нас тренер во ерата на Вешо, Ивица Лазаревски, Митиќ, Зејак и компанија имаше косата да му падни :pos:

Ѓорѓе не е ова Пролет или Охрид, допрва секс ќе јадите од сите :pos: Туку да ги заебиме сега да го донесиме кај нас :D

Gorge ako dojdi kaj nas vo momento treba da e ulaf skroz toj izbega so onakov roster na igraci i da dojdi kaj nas sho sme raspashana banda to treba da si umnobolen

Луѓе шо се дешава со Пелистер? Подолго време без никаква информација. Ги гледав комшиите и имат страшна екипа за нашето првенство.И тамо нешто не штима не играја како треба. Искрено многу добра екипа имат а Аљушо ке ги среди кај него нема многу глумење. Е сега ние шо прајме. Само некој видеа од тренинзи клават. Лице пиче продаје работата.Од играчка страна Маџовски уште мислат дека е Хансен. Незнам кој ги бира играчите ама со овие играчи сме резил на деценијата.Све се купва некој 5то разредни бекој и некој Тренерка-Стил голмани.Викат дека имале 350.000 буџет? Нека извинат ама за тој буџет се носат играчи.До сега имавме квалитетни тренери кој беа жртви на политички пропаганди а никако спортски. Нај жално од се е шо Пелистер стана политичка партија.Не гледам зошто би ги мразеле комшиите или незнам шо. Имат визија иматменаџмент, имат пари и си работат а ние стигнавме биквално да сме писледната дупка на кавало.Никако да се купат 3 квалитетни бекој и еден голман. А по весници се расфрлат со буџети. Ако навистина имат толкав буџет и ако купват вакви играчи тогаш одма нека си заминат. Снимат демек нова опрема чуда. Све е супер али таја опрема кошта 3000 евра и ни цент појке. Страмота ова е невидено ова е резил за ракомето во 21 век.Второлигашки екипи имат поарни организации и скаутинг и шо уште не.

Го почитувам Аљушо, најмногу ради периодот шо го помина како тренер на Пелистер. Сварно чоекот со 300 проблеми во клубот, без плати и никакви услови успеа да истурка фантастична полусезона. Е сеа проблемот е шо Пелистер е клуб без амбиции а посебно во тој период немаше никаков притисок од управата. Единствена цел беше тогаш (а и сега) излез во Европа. Ама во Работник работите се поместени на едно друго ниво и таму се освен СЕХА лига ова сезона, ќе му го сметат за неуспех. Сеа ќе се види дали сварно е добар тренер, или само имаше среќна епизодна улога во регуларниот дел кога го водеше Пелистер и имаше 12 победи во низа и само еден пораз.

btw. Некој ако оди на ракомет денес со Бутел нека пиши збор-два за утакмицата.

Пукна тиквата со Јошко ? :LOL:
Осеќам ќе заврши како Каменица... Сите ќе се свртат против него ко ќе почнат да губат во плејоф. А не е е крив чоекот шо работи со тотални незналици и непрофесионалци.
Не му е првпат на Резо да прај проблеми и да се понаша уличарски на утакмици. Можи време е после ова сезона да му се заблагодарат и да му ја покажат вратата. И не само него, туку и на сите останати шо мислат дека тука се дојдени за да се пијанчат по локали до 5 сабајле и а да не поднесат одговорност за лошите резултати на терен.
Крив е Јошко шо не ги збрка уште 3-4 играчи на полусезона и да расчисти со неработниците. Ама за то ќе си ја плати цената и можно е на крај то да настрада ни крив ни должен.

По резултатот денес а читам без првотимците, Бутел го добил првото полувреме со 3 разлика. То е сигнал дека не се појачавме адекватно за време на паузата. Ќе играме држ-недај со сите до крај.
Како шо стојат вака работите и 4то место е под знак прашалник ова сезона а потрошивме еден тон пари.:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom