Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ајјјј од Бутел изгубивме.Шо да коментираме.Јас незнам стварно шо да кажам.Да не е жално би било трагично.БУТЕЛ.
Ги прочитав сите долгометражни коментари и да ви кажам џабе пишите тука.Организирајтесе и на пресконференција јавно.Порано се тепаа за Пелистер да дојдат играчи.Ко ќе кажеа менаџерите Пелистер и се тепаа кој попрво а денес се тепат кој да го заобиколи попрво.
Мора да се почни со стварање играчи и нивно менаџирање иначе вака само се фрлат пари во бунар.
Која управа стигна на ред ги плаќа долговите на претходната и наводно го остават клубот на нула.
Значи све е каша попара,мислам дека не се вредни за дискусија појке.Ајде една година,две,три ама 20 години ?? значи нешто не штима.

Најреално екипата не ни е толку лоша колку шо Томче не знај и колку шо е изгубен.Не знам колку од вас ја гледаја,а тие шо гледаја видоа се освен ракомет.Работата не е до то дека играчите не знат,работата е шо Томче не знај да ги постави.Во напад оди со Милан(лево крило,не одмори,играше цели 60 мин,топка не доби од бек),Реваз(десно крило,не одмори,цели 60 мин,топка не доби од бек),Папа(пикер со 37 години одигра цели 60 мин одбрана напад,доби неколку топки.Секоја чест на Папата,навистина е борбен,ама машина да е ќе пукни.Теоретска шанса нема 37 годишен човек да изигра 60 мин.Тука е и првата грешка на Томче,Папата лани кај Аљушо одмараше во одбрана,додека Томче легендата го клава да игра центар халф одбрана,не оди така то,Секој нормален тренер пикеро го игра или краен или само халф,со исклучок на некој како Благотиншек и тие исклучоци се над две метра високи како овај Иранецо.),даље Кобетиќ ( нема шо да се кажи,инаку изигра 60 мин.),Вук Перовиќ(ваков таков,60 мин игра и беше поќе од солиден.),Борјан(то чудо не беше било,не знам шо треба да имаш во мозоко Борјан да ти игра напад,па уште организатор на игра да ти е,па кај и да беше тој чоек нигде не мрдна од одбрана,а Томче интелегентнио уште среден го клава.Пред две години Борјанчо во Пелистер под водство на Камени играше само одбрана и ретко напад кога Павловиќ ке земаше здив,лани кај Јовиќ во Металург не мрдна од одбрана,а кај нас стигна да е организатор на игра.),црнецо поради икс причини не се изнаигра многу,а секој пат кога и да влезеше се редеа голчиња.Коки,Карамиан,Лековиќ,Ниџе,Стоилевски,Апостоловски,Бобан и Плеџ за живи ги немаше.Цела утакмица бранење Рајчиќ,топка не одбрани иако сам е одбрана нема на помош,ама ако,Бобан и Плех друг пат ќе добијат прилика.Инаку од то шо имам гледано,дај му минутажа на Бобан поарен од двата е.Па срамота е една обична акција немаја,Децата на Кире,Ќани и Заре поорганизирано и подициплинирано играт.Жива катастрофа,па нас тројца форумци да не клат за тренери поубо ќе завршиме работа,на пр Томасино тренер јас помошник ќе му сум или обратно.Реков екипата не е толку лоша,дури втори сме по квалитет после Работник ама тренер дрво над дрвата имаме.

Nema so da se kazi poke ... nekev da vervam deka sme slabi ... inaku ne mi se bitni rezultatite makar i niedna da ne pobedime jas pak ke sum za pelister

Потешкото прашање е каква реална опција за тренер би имало ако го сменат Томче Петрески.

Годинава, како никогаш досега, најсаламните домашни тренери ги собраа други екипи со подолгорочни планови.
- Доне Бошковски си го тера новиот проект на Наумче во Струга. Не верувам да е зантересиран да си оди.
- Матлиевски си има стабилна работа во Пролет (еден од најталентираните млади тренери по мое мислење)
- Шундовски си тренира далеку посериозна екипа - романска Констанца

Останати се, од подокажаните или поталентирани, дедо Иљо Темелковски (кој иако си е махер за домашно првенство, реално го одмина веќе времето) и Аљушо за кој се е кажано. Од странци, не е така лесно да се најди долгорочно решение кое не е само за брз кеш дојдено. Такви како Каменица според мене не му се потребни на клубот.

Остатокот се реално неискусни тренери како триото што го води подмладокот на Пелистер, асистенти од Еурофарм, други битолчани... Јовиќ мислам е на лагер, има некое искуство, немам впечаток дека го бива.

Лесно решение нема.

,Секој нормален тренер пикеро го игра или краен или само халф,со исклучок на некој како Благотиншек и тие исклучоци се над две метра високи како овај Иранецо.),
Koe be toj normalen trener pikero kraen so go igra ?
Piker ako ne znaj odbrana da igra mocaj se vo pikero(n)

Vo tek e upravniot odbor na Direktori so lakirani cevli i sakoa koj se odrzuva vo Bifeto, no temata e edna da se pusti Tome po voda i cela krivica da padni na nego, vo momentot ima i tezok sudir so Sportskiot direktor koj e najmnogu za promena na Tomce kako mozi procentite so Tehnickiot koj kaj da e ke pukni od jadenje da minat slobodno. Iako i spored mene i Tome ima krivica ne e resenie da si zamini sega. Koj i da dojdi ke ima alibi deka ne se ova negovi igraci a da se donesat uste 12 treba uste 350 000 eu. I toa ne e iskluceno koga se parite vo prasanje se drugo nema znacenie. Da prasam parite so koj mavtase prenajadeniot kaj ojdoja na koja smetka posto igrac nie ne vidovme?
UPRAVA ARAMIII DOSEGA NAJAKI ODI SIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!

Vo tek e upravniot odbor na Direktori so lakirani cevli i sakoa koj se odrzuva vo Bifeto, no temata e edna da se pusti Tome po voda i cela krivica da padni na nego, vo momentot ima i tezok sudir so Sportskiot direktor koj e najmnogu za promena na Tomce kako mozi procentite so Tehnickiot koj kaj da e ke pukni od jadenje da minat slobodno. Iako i spored mene i Tome ima krivica ne e resenie da si zamini sega. Koj i da dojdi ke ima alibi deka ne se ova negovi igraci a da se donesat uste 12 treba uste 350 000 eu. I toa ne e iskluceno koga se parite vo prasanje se drugo nema znacenie. Da prasam parite so koj mavtase prenajadeniot kaj ojdoja na koja smetka posto igrac nie ne vidovme?
UPRAVA ARAMIII DOSEGA NAJAKI ODI SIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!
A koj treba da si zamini ako ne trenero
na koj treba da padni cela krivica ?
Toj gi birase igracite toj praj taktika toj praj se
Aj vikas da ne go pustat niz voda i posle vikas ima krivica ... preispitaj se
Tomce i samo tomce treba da gi pali patikite gi izbrka site prosli igraci si dojse novi i so napraj nisto sekoja utkmica 30gola primame sinkir kosarka e ... ne odi taka to

#anonymous.bt E tolku razbiras zatoa siris nevistini Zlate go izbrka i Aljusot i site igraci i zato ke bidi ovde vaka se duri fajkate strana.

HAHahahahahha pa ti stvarno pojma si nemal od nisto od inaet zboras celo vreme
Koe trener be zlate ili tomce ?
Koj kazva kakvi igraci saka direktoro i trenero ?
Vo vesprem si zaminaja direktorite ili trenero gi izbrkaja ?
Pojma nemas od nisto ti i ne fakam strana samo sum realen i ako procitas ponazad nekoja strana ke vidis deka uste koga pocna sezona sum protiv tomce i bev prilicno siguren so ke se sluci oti ednas se sluco ova istoto
Ps vistinae zlate go izbrka aljuso to nee tajna uste od ko igraja zaedno na vremeto se nejkeat tie dvajca i celo vreme imase omeaza i sega mu padna vrace na zlate i go izbrka nisto strasno samo so trebase i morase da se bara po salam coek toe fakt

Се фолират пред јавноста со ова оставката. Нема да му ја прифатат и ќе продолжат исто, као демек ете ради реакциите од јавноста тој си понесе одговорност ама ете ние на ја прифаќаме.
Не само Томче, треба и Корлето да лета од клубот во најбрз можен рок, после сите испади шо ги напрај од ко се појави во клубот.

Vo dva dena dva upravni vo Bifeto, so pizi od kaj najgolemiot sponzor "Svedskiot" i normalno bez viski ne se pocnuva. Odluceno e Tome sam da si dade ostavka vprocem i izjavata vo mediumite "Nemam komentar" e povejke od jasna. Upravniot odbor si go resi problemot ete koj e kriv, a vprocem celosno ucestvuvase vo dogovaranjeto na igracite pisuvajnjeto na sumite i normalno PROCENTITE sto treba da tecat zasega tie se najsigurni. Koj i da dojdi prvo sto ke pobara se igraci a ne YOUTUBERI koi imaat astronomski plati a vredat nisto no sepak PROCENTITE kapat kaj del od upravniot odbor a ovi taka nareceni igraci si srkaat ubavi evra. A ke zaboravev ke ima pres na koj ke bidi prezentirano deka e isplateno se i konecno klubot posle 1992 godina e na zdravi noze. Prenajadeniot imal golemi ambicii da go vodi klubot ama ne mozelo premnogu funkcii da obavuva Tehnicki direktor, sovetnik, clen na upraven odbor vo drzavno pretrpijatie zadolzen za muzika haus majstor kelner sega ke bese premnogu i trener ama vo ovaj cudesen svet se e mozno. Da slezi so lakovani cevli i trenerki i da namesti odbrana 3-2-1 posto sme primale mnogu golovi. Da prasam decki do kaj e FUZIJATA I SEHA?

Se shushka za Pepi Manaskov kako eden od kandidatite za trener. Ne ja zemajte informacijata so golema doza na vervanje mozi samo muabeti da se.

Mislam ne ti e gresna informacijata, Pepi kako sho e slab na nervi ko ke gi vidi zasiluvanjata mozi uste nedojden da zamini. Ovde sekako na sekoj mu se dade sansa i Pepi mozebi i e najispravnoto resenie. Sega direktorite so lakirani cevli i sako kako da ja oslobodile Bitola ke se setaat niz sala pak, no do sledniot poraz kade sto ke recat eve do trenerot e ne e do nas. A vo edna godina se smenaa 4 treneri i nad 20 igraci koj e vinoven? I posto se narodni parite na koja smetka ojdoa za Radi 3500eu posto mavtase prenajadeniot so dokumenti mislam deka na nekoj dobro mu dojdoa tie 3500eu vo ova vreme nevreme.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom