Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
@Голубович

Јас пишам то шо читам, а читам дека тој потпишал договор на 2,5 години со Пелистер. Нити имам увид во то шо е потпишано, нити пак сакам да навлегвам во нивните хоштаплерски игри. Тие се фалат дека е наш играч, зато и го рачунаме дека ваљда ќе дојди до почетокот на првенството. Ако не се појави во Битола значи дека ја излажаја јавноста и со то ќе стварат само антагонизам и луѓето уште поќе ќе се намалват на трибини на натпреварите на Пелистер.
Со други зборој ќе треба да го лижат то шо го плукаја цело време дури беа во опозиција и го напаѓаја двојче, пошо ќе испаднат дамбетер од него.

@WilliamTell

Сите работи шо ги спомна се во ред, меѓутоа тие практики не функционираат во 90 % од балканските екипи, а не камоли во ова вукојебина кај нас. Единствено Вардар постави нови стандарди во работењето и највероватно уште долго после приказната со Вардар, нема да се појави клуб од балканот шо ќе ги надмини тие стандарди или во најмала рака да ги следи истите.
Јас за успех ќе ја сметам секоја завршена сезона без да се променат 30 тренери и сите играчи да бидат исплатени до последен денар за почеток. А за тие приказни за СЕХА лига одамна се смешни, за да вервам дека во наредните 5 години Пелистер ќе се среди до то ниво па без никакви турбуленции финнансиски и кадровски да истурка барем 2-3 сезони како шо треба.
Предходните нешто чепнаја, го пререгистрираја клубот во АД и го куртулија од сите предходни долгој. Ама после то ништо позначително не напраја 3 сезони. Овие сеа пробват нешто, ама очигледно не се правите луѓе на правото место и зато неможиме да мрдниме од мртва точка и само ги повторваме истите глупости од сезона во сезона.
А за да извадиме ние нова генерација деца, то е веќе уште помакотрпен и подолг процес. Треба од сеа да почни да се работи како шо треба со пионери, за да по 5-6 години имаме на повидок барем 3-4 деца шо ќе можиме да ги префрлиме во прв тим.
А дека Работник ствара некој кизнај каков проект, то неможи никој да ме убеди. Се гледа еве сеа на турнирот во Струга, со малце покрстени екипи колку му е капацитетот на тие преплатени играчи за наша лига. А допрва ќе биди појасно кога во плејоф Металург во 2 кола ќе ги спушти малце од облаци и ќе сватат дека дури не го одврзи Циле ќесето да го дуплира постоечкиот буџет, нема ни СЕХА лига ни некој позначаен успех во ЕХФ да видат.
Како шо глеам и тие не стојат баш сјајно со спонзорства. И тие како и нас неможат да привлечат барем 2-3 фирми шо ќе одвојат поќе од 10илјади евра за да спонзорират.

@Голубович

Јас пишам то шо читам, а читам дека тој потпишал договор на 2,5 години со Пелистер. Нити имам увид во то шо е потпишано, нити пак сакам да навлегвам во нивните хоштаплерски игри. Тие се фалат дека е наш играч, зато и го рачунаме дека ваљда ќе дојди до почетокот на првенството. Ако не се појави во Битола значи дека ја излажаја јавноста и со то ќе стварат само антагонизам и луѓето уште поќе ќе се намалват на трибини на натпреварите на Пелистер.
Со други зборој ќе треба да го лижат то шо го плукаја цело време дури беа во опозиција и го напаѓаја двојче, пошо ќе испаднат дамбетер од него.

@WilliamTell

Сите работи шо ги спомна се во ред, меѓутоа тие практики не функционираат во 90 % од балканските екипи, а не камоли во ова вукојебина кај нас. Единствено Вардар постави нови стандарди во работењето и највероватно уште долго после приказната со Вардар, нема да се појави клуб од балканот шо ќе ги надмини тие стандарди или во најмала рака да ги следи истите.
Јас за успех ќе ја сметам секоја завршена сезона без да се променат 30 тренери и сите играчи да бидат исплатени до последен денар за почеток. А за тие приказни за СЕХА лига одамна се смешни, за да вервам дека во наредните 5 години Пелистер ќе се среди до то ниво па без никакви турбуленции финнансиски и кадровски да истурка барем 2-3 сезони како шо треба.
Предходните нешто чепнаја, го пререгистрираја клубот во АД и го куртулија од сите предходни долгој. Ама после то ништо позначително не напраја 3 сезони. Овие сеа пробват нешто, ама очигледно не се правите луѓе на правото место и зато неможиме да мрдниме од мртва точка и само ги повторваме истите глупости од сезона во сезона.
А за да извадиме ние нова генерација деца, то е веќе уште помакотрпен и подолг процес. Треба од сеа да почни да се работи како шо треба со пионери, за да по 5-6 години имаме на повидок барем 3-4 деца шо ќе можиме да ги префрлиме во прв тим.
А дека Работник ствара некој кизнај каков проект, то неможи никој да ме убеди. Се гледа еве сеа на турнирот во Струга, со малце покрстени екипи колку му е капацитетот на тие преплатени играчи за наша лига. А допрва ќе биди појасно кога во плејоф Металург во 2 кола ќе ги спушти малце од облаци и ќе сватат дека дури не го одврзи Циле ќесето да го дуплира постоечкиот буџет, нема ни СЕХА лига ни некој позначаен успех во ЕХФ да видат.
Како шо глеам и тие не стојат баш сјајно со спонзорства. И тие како и нас неможат да привлечат барем 2-3 фирми шо ќе одвојат поќе од 10илјади евра за да спонзорират.
E da na cile do bitolskite firmi mue dojdeno
Coeko parite ne si gi znaj firmi ke privlekval :pos:
Inaku denes igrale so kosovarite tepale 42:31
Ako bese nekoj nekoj da gi gled neka kazi nesto pojke :noze:

Лани игравме со истите и тогаш изгубивме со 1 за разлика од денес кога тепавме со 9. Играта беше солидна, многу поќе игра за крила и пикер него за бек, ама така е ко нема кој да шутни. Многу ме бендиса играта во одбрана иако од време на време се забораваш пикеро. Од играч до играч вака одат работите:
Голмани: Бобан беше поќе од солиден, ми се чини дека дури и најмалце голо прими, можи ќе излези нешто од него. Рајчиќ стандарден, а Плех одличен за шутој од блиску и пенали ама месечар за шут од 9. Сите голој од подалеку шо беа тој ги прими.
Крила:Ниџе стандарден, Црногорецо машина, еден не промаши, Реваз поќе од одличен, а детето од Бутел солидно со неколку киксој.
Пикери:Папата и Коки стандардни нема шо да се кажи за нив, овај од Иран не ме бендиса многу. Ќе видиме можи ќе се попај.
Бекој: За киро се знај, исто ко лани, Борјан мн добар дури одличен со некој исклучоци, Зејак една не шутна ќе го видиме на др утакмица, Кобетиќ машина без мн шутој ама со неверојатен осет да проигра. Вук Перовиќ поќе од добар, имаше неколку добри шута од далеку. Лековиќ ист ко Томи, управата да најми нутриционист за него ќе излези 10 играч. Му фали снага. Стефан шо е од школата лани ко играше две чисти немаше за сега да е драстично попраен,последните 10 мин ги изигра преубо, но сепак има уште да се работи со него. Да се задржа некако Темо, Томи, Чуриќ ќе имавме страшна екипа, али шта је ту је.

E da na cile do bitolskite firmi mue dojdeno
Coeko parite ne si gi znaj firmi ke privlekval :pos:
Тој не си ги знај парите, ама има змија во џебот. Клубот го држи само ради тој внукму, пошо моментално му е играчка на малиот. Еве на сликата можи да ти стани јасно за шо ти зборам.
Буквално остаен му е клубот на детето да си прај шо сака. Цел ден со ракометарите оди, го шетат низ град по кафиња му прат забава на малиот.
Ко ќе му се здосади "играчката" на малиот, тогаш и клубот ќе исчезни преку ноќ.
Ако сакаше да вложи ќе го одврзеше ќесето како Минчо или предходно Михајло во Вардар и немаше да се ебават 5 сезони со вакви играчи.
Чекат да се распадни Металург за да можат со овие средства да фатат СЕХА лига.
Од сигурни извори знам дека беа во преговори со газдата на Синпекс за да влези како спонзор ова сезона за да го подигнат буџетот и да донесат позвучни имиња, ама ете изглеа ништо од цел тој муабет пошо и од локалната власт го притискат него за да инвестира во Пелистер и ако не се лажам ова сезона можно е да фрла некоја банка во ЖРК Пелистер.
Да не терам офтопик, тотално се небитни тие, ова е фанклуб на Пелистер.
39319924_2164254510516787_3764947277743915008_n.jpg
[DOUBLEPOST=1534687649][/DOUBLEPOST]Во врска со вчерашниот натпревар, се виде дека одбраната не функционира како шо треба. Ако не успеј Томче да ги наштима до почетокот на првенството, ќе имаме сериозни проблеми дури и со релативно послабите екипи во првенството. Додуша во глобала овие натпревари служат за да се експериментира со составот и да се пробат шо е можно повеќе комбинации, ама сепак се виде дека не е нешто како шо треба.

И да, АПЕЛ до управата на клубот !

Дајте малку поработете на реклама на турнирот шо следи за неколку дена. Поќе од пола луѓе не ни знат дека ќе се игра турнир со толку странски екипи во градот. Штета ќе биди салата да не биди исполнета на ваков настан после толку години мртвило во градот на спортски план.
Земете малце растрчајтесе низ град, залепете некое инфо на повидните места. Има време цела недела за да се напрај уба реклама, дури можи и на некое локално радио или телевизија да се напрај еден форшпан да врти цела недела, вервам дека можат од општина да се издејствуват средства да се покријат такви минимални трошоци.
И на крај еден прес пред турнирот каде ќе се претстават официјално новите играчи, да се кажи збор-два за планојте и амбициите за наредна сезона и да ги разјаснат сите шпекулации околу Ради и спонзорите (ако такви ги има) за наредна сезона.

Не е тешко, само треба луѓето шо се вработени во клубот баш за овие работи, да почнат да си ја работат работата и да не чекат фанојте да ги потсетват зоштосе таму клаени.

Последно уредено:
https://ekipa.mk/mojso-ne-zapira-no...v-kvalitet-vo-avtentichniot-strushki-ambient/

Додека НИЕ овде се замараме дали Перовиќ бил " добар десни вањски" , иако е висок 185:D см..Мојсо си брка спонзори ,а богами и ќе ги најди или веќе ги најде..
Ејј ако стварно му напрат трибина за еднократна употреба за 4 ( четири ) дена годишно, настрана се друго нека се отепат овие нашите.
За Битола еден НУЖНИК не може ( а ) да го напрат 30 години, требаше реклама да се напрај демек "РЕПКАТА СЕ ВРАЌА ДОМА" па да се смилова градската маќеа да фрли некоја банка за да можи да дојди со цела сурија партиски војници и да дреми во ложата, ќе си напрат резервации за централниот дел од трибината, демек ВИП ФАЦИ и ќе мават селфиЈА, со наши пари...:tapp:
ЕЛЕМ мајката ни ја еба со Рек, не отруја овде, и сума сумарум да собериш појќе од 100 ина илјади евра директни спонзорства во ФК, РК немат даено од времето на Невеновски, то ти се за 20 години шо е напраено за Битолскиот спорт.
Ќе не мачкат овде, наместо да се збора за ДИРЕКТНИ ЕЛЕМ-ски спонзорства, минимум 1 милион евра ( не денари ) за ФК Пелистер и најмалку,400 К по сезона и за РК и барем 200 за КК џабе прајме ние овде муабет, ќе не дупат со трошки...
Ех бе, до кое дереџе дојдовНе.:sramezliv:
Е сеа нема пари за десен, е па нема, то е, парите се потрошија, толку се, со 200 К развлечен буџет толку е долга чергата.
З' УБО ДА Е!!!:oeoeoe:

https://ekipa.mk/mojso-ne-zapira-no...v-kvalitet-vo-avtentichniot-strushki-ambient/

Додека НИЕ овде се замараме дали Перовиќ бил " добар десни вањски" , иако е висок 185:D см..Мојсо си брка спонзори ,а богами и ќе ги најди или веќе ги најде..
Ејј ако стварно му напрат трибина за еднократна употреба за 4 ( четири ) дена годишно, настрана се друго нека се отепат овие нашите.
За Битола еден НУЖНИК не може ( а ) да го напрат 30 години, требаше реклама да се напрај демек "РЕПКАТА СЕ ВРАЌА ДОМА" па да се смилова градската маќеа да фрли некоја банка за да можи да дојди со цела сурија партиски војници и да дреми во ложата, ќе си напрат резервации за централниот дел од трибината, демек ВИП ФАЦИ и ќе мават селфиЈА, со наши пари...:tapp:
ЕЛЕМ мајката ни ја еба со Рек, не отруја овде, и сума сумарум да собериш појќе од 100 ина илјади евра директни спонзорства во ФК, РК немат даено од времето на Невеновски, то ти се за 20 години шо е напраено за Битолскиот спорт.
Ќе не мачкат овде, наместо да се збора за ДИРЕКТНИ ЕЛЕМ-ски спонзорства, минимум 1 милион евра ( не денари ) за ФК Пелистер и најмалку,400 К по сезона и за РК и барем 200 за КК џабе прајме ние овде муабет, ќе не дупат со трошки...
Ех бе, до кое дереџе дојдовНе.:sramezliv:
Е сеа нема пари за десен, е па нема, то е, парите се потрошија, толку се, со 200 К развлечен буџет толку е долга чергата.
З' УБО ДА Е!!!:oeoeoe:
e zato sme pi””i najgolemi i zato samo ke lifkame po sport i ke si prajme so umo bajram elem dava vo fk i rk vardar sponzorsrvo elem dava vo struga tribina da se gradat onaj tusniko davam vo mzt pari a nie ostanavme samo po forumi i po fb da karame oti treba krsejne glaj tuka niz bt ama ocigledno ne ostanaja luge za ta rabota i daj zatvorete gi temite za rk i fk pelister i da ne se zamarame poke ke si go gledame real ili barsa sekoja nedela na tv i mirna glata

Шо се однесува до оваа иницијативата да салата се вика Борис Чурлевски...
Стварно сме ненормални и ние и тие на кои ова му текна и тие во општина шо седнаја и шо се потпишаја на тој документот.
Освен ова шо го сменаја паркетот и столиците, 2006та тој Охриѓанецо шо го смена паркетот, во салата не е со прст мрднато од 75та.
Протеква од сегде, дува корни, греење нема (нема ни да има), ходниците се лом паднати тавани, клозетите исто, паркингот го лапна дебелио, ни ламба ни ѓаол, ќор ќутук не се гледа навечер околу салата, асфалт речиси да нема појќе се е дупка до дупка...

И шо толку згрешил Боро бог да го прости, па да салата се вика по него?

Па уште и иницијатива да и стадионот се вика Петар Милошевски... Мислам шта речи.
Со она темпо за 10 години дали ќе ја кренат таа трибината, тие од зад голојте веројатно и никогаш нема да никнат, а оваа ''големата'' ќе остани да зјај онаква со изронат бетон, без столчиња, 200 метра жив кал дури да стигниш до неа... Тоалети се научна фантазија, се мочат луѓето или во канало или под трибини.

Стварно ненормална работа е ова. Општината нема ни луѓе ни пари да ги одржава објектите како шо треба, со децении никој ништо нема напраено освен по една рака боја да фрли инцидентно, и сега од ко мрднаја со прст малку па ајде ќе преименваме ќе се чаталиме.
Земете рушете, кренете некоја функционална сала и стадион некој со 5-6 илјади капацитет ама да биди спремен тип топ, то е капитална инвестиција а не шо мачкат очи со столчиња и со мрсна боја.
Отворете фирма која ќе стопанисува со објектите, вработете 5-60 луѓе кои ќе се грижат за нив да му е на човек мило да оди на утакмица, па после чаталете се и крштевајте како сакате.

Вака навреда е према фамилиите да онакви руини носат имиња на покојни спортисти кои го претставувале овој град некогаш.

36 gola primivme od radovis samo 36 nisto poke odbranata ne bila pomizerna nezz od koga ako igrame vakva odbrana nema so da barame so prolet ne so rabotnik primer a po to so go vidov denes milan popovic borjan madzovski i to deteto od crna gora nezz kako se vika drugite katastrofa
aj mozi nekea taktika da pokazvat oti na komsite trenero vo teftero pisese :)

36 gola primivme od radovis samo 36 nisto poke odbranata ne bila pomizerna nezz od koga ako igrame vakva odbrana nema so da barame so prolet ne so rabotnik primer a po to so go vidov denes milan popovic borjan madzovski i to deteto od crna gora nezz kako se vika drugite katastrofa
aj mozi nekea taktika da pokazvat oti na komsite trenero vo teftero pisese :)
Izgubija? :pos:

Јагош Браунович и Пеце Рајатовски биле ослободени од обврските. Едниот заминал во Охрид а другиот уште нема официјално потпишано со друг клуб.
На среден бек префрлен во првиот тим од младинскиот погон бил Бобан Апостоловски мислам , не му го знам точно името. Највероватно тој и Кобетич ќе бидат играчите шо ќе покриват на ова позиција а Ради изглеа нема да да пристигни Битола ради наводно "проблеми" со документацијата.:popce:

Денес немав прилика да скокнам до салата да ги ѕирнам, ама по резултатот претпоставувам дека пак одбраната не била на потребното ниво.
Незнам шо е работата, сеа барем имаме неколку двометраши во екипата шо можат да се искористат во одбрана квалитетно, за разлика од лани ко се р'вавме со Киро назад и не полнеја сите и крстени и некрстени.

Треба да се работи уште МНОГУ со ова екипа за да се поклопи мозаикот, ама се плашам дека Томче не е чоекот шо во моментот му е потребен на Пелистер. Има време, пред нас е цела сезона, ќе покажи времето дали попрајвме нешто од лани или ќе мачиме мака во плејоф.

https://www.gol.mk/rakomet/pelister-so-prv-poraz-na-prijatelskite-mechevi-zagubi-od-paok-vo-solun

Не дешнаја ЈУЖНИТЕ:pos:..

п.с.
Се повреди десниот вањски пуцач:shook:, од многу шуткање изглеа, ја преусиса раката..:icon_mrgr:
uste so radovis tuka se povredi imase mnogu dodavanja :)[DOUBLEPOST=1535198019][/DOUBLEPOST]
uste so radovis tuka se povredi imase mnogu dodavanja :)
p.s denes nie go slapnavme 28:31

Последно уредено:
Се испокакаја во Солун нашите... :tapp:
Штом третопласираната екипа од Грција во ракомет го мети паркетот со тебе, тогаш сварно работата е утната скроз изглеа со тимот. Можам да замислаам шо ќе ни напрат Работник прво коло.
Се ми се чини дека ако доживеат дебакл прво коло ќе го смент Томче одма после мечот и ќе настани уште поголема калакурница.

Не дека се битни резултатите на вакви пријателски натпревари, ама сепак пораз од ваква екипа е јасен показател дека работата е утната изглеа.
Ќе се види правата слика на клубот за неколку дена на турнирот шо следи, каде во неколку дена ќе треба да изиграт поќе натпревари со квалитетни противници.

И дајте да му се невиди конечно напрајте ја та веб страната. Срамота е веќе година се напрај уште не е напраена, се избламираја тотлно со ова работа. Незнам шо е толку тешко да се скоцка еден обичен веб сајт во денешно време барем...
upload_2018-8-26_16-10-58.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom