Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
За малку вчера ем тепани ем :sekcza:.
Ум за нашите како треба да играат во гости, па и дома, без страв и респект кон противникот, како треба да се напрај притисок и врз судии и врз противник.
Ние во гости со послабите екипи ( на хартија) одиме како небаре Барса да сме па победата сама ќе си дојди и после ќе се чудиме, со јаките однапред се предаваме, без никаква желба за надигрување и инает.
Вчера Пролет ни влезе клизачи со двете нозе, шо е сосем нормално и така треба.
Без никаков респект, без страв, така треба да се игра, а и од кај да се плашат?
Караја и по судии, вршеа притисок, ни удрија машки ќотек среде Битола, малку фалеше да не изрезилат.
Не дека ќе беше некое големо изненадување, овај Пелистер од вчера е само заради малку подолгата клупа е за мала нијанса подобар од Пролет, барем на домашен терен, да се играше во Скопје ќе не скинеа пак лесно како на првата утакмица, само заради некоја техничка грешка на Пролет на крај тепавме, и една две скинати топки на Рајчиќ па се отворија неколку контри, инаку да се играше позиционо, ако требаше да напаѓаме на поставена зона се беше можно.
Многу слаба игра во напад, посебно во второ, тотално безидејни и неорганизирани, рацете му се секоја, никаква идеја немавме, се беа шутој од неизградени позиции во второ, насила, под притисок, многу слабо, очајно, без Чуриќ сме пола екипа, Темо е во страшен пад на форма, ама ко ќе се види дека нема кој да му напрај отворена позиција за шут не е ни чудно, пикерите како да не постојат, се е само по средина шуткање од кај шо ќе се стигни, па ако помини помини, не е ни чудно, ко немаме замени
Многу слабо судење, исто како и со Еурофарм, кај ги најдуват овие индијанци не ми е јасно, кој стигна судија стана.:shook:
Авторитет нула, познавање на ракометни правила во минус, му карат в лице и играчи и тренери овие глата ја наведнуват, делегатот изгубен, а знаеше некни Металари да ја прекинва утакмицата ,оти стоел редарот блиску до аут линија, тотално изгубени ликој, му е гајле, си сркат дневници.:tapp:[DOUBLEPOST=1526236595][/DOUBLEPOST]
АПДЕЈТ:

Циле се враќа по 159 пат во Пелистер.
:pos:

Slusnav I jas nesto deka od esen ke go zema Pelister ke ima nesto spojuvanje...Zapoznaen si podetalno?

Нема да има фузија најверојатно циле влегува во пелистер ама останува и во еурофарм кој ќе биди втор тим на пелистер така нешто некни имало договор ко дошол зајко

Пелистер Еурофарм и Пелистер Еурофарм 1
Две екипи се спомнува да има, првата топ екипа да биди и да се турни официјално Металург и учество во Сеха да се има, а вгодина значително ослабен Вардар ќе се проба колку толку барем да му парираме во Битола, а не вака да губиме по 17 до 25 разлика...
Втората екипа ќе биди нешто слично како шо имаат Вардар Јуниор и Металург 2, во втората екипа ќе играат претежно играчи само од Битола.
Тртлото милум силум барал името на аптеките да седи како име на клубот, највероватно тие ќе раководат со клубот со зет му, битолските легенди ќе бидат само марионети....

Циле, ДАВАЊЕ ПАРИ-РК Пелистер, сериозност, долгорочен проект итн... се работи кои не одат во заедничка формулација.:ban:
И не можат да одат, не се вервање, па макар и излегле и официјално пред сите со заверени изјави на нотар......
Само муабети се мотат, џабе само се замајава рајата со рекла казала муабети.
Кузнеј шо имат праено ко дојде Заев во Битола, море стадиони се ветија, аууу, ауу, на крај мјАУ ќе биди.:tapp:
Двојче левел.....:sekc:
Секоја година иста шема, ко по шаблон, или во случајот кај нас секоја 2 година во мај истите муабети, ГОТОВО Е, ЦИЛЕ ( ќе го земи, ќе го спаси, сака да го спаси, ЌЕ ГО СПАСИ АКО :( му се дај уште некоја парцела/тендер плус).......... И ЗАТОА ШТО:anco:) .........................................РК Пелистер...:tapp:
Со муабети по портали, порталчиња и слични квази новинарски медиуми не се прај екипа.
Екипа се прај со работа, и само со работа, без многу зборање и мрчење, туку со работа и со решавање на проблемите, ако сака и 50 спонзори на хартија нека најдат, ако не се решат проблемите кои го мачат клубот долг период џабе е и Доналд Трамп да го претстават како спонзор.
Ама то е пусто битолско, кабадајлук до максимум, и двете екипи овие неколку сезони фрлија сигурно по 500К ( вторите појќе) и шо се напрај, ништо?
Само инает, кабадајлук, сосила праење тензија и некое си ривалство, а ривалство ни имало ни можи да има помеѓу клуб со толкава историја и армија навивачи зад себе и клуб
И сега ќе си помини пак цело лето во шпекулации, мрчења, договарања, период во кој наместо да се спреми екипа ние ќе чекаме некое порталче да објави вест од типот ГОТОВО Е, РАКОМЕТЕН ЏИН Е НАПРАЕН, па Сеха ќе сме влегвале, готово, ќе не поканеле:pos:,абе немој не ме радуј,
И ќе си помини летото, и на крај пак со крпена екипа, со крпен буџет, тие се парите, пола од проектираниот буџет за 2018 година, 130 кркачи:cool: ( другите се потрошија, нема више), со една постава и ќе си тераме, мртва трка со Пролеќе Тинекс Драгстор.

Пелистер Еурофарм и Пелистер Еурофарм 1
Две екипи се спомнува да има, првата топ екипа да биди и да се турни официјално Металург и учество во Сеха да се има, а вгодина значително ослабен Вардар ќе се проба колку толку барем да му парираме во Битола, а не вака да губиме по 17 до 25 разлика...
Втората екипа ќе биди нешто слично како шо имаат Вардар Јуниор и Металург 2, во втората екипа ќе играат претежно играчи само од Битола.
Тртлото милум силум барал името на аптеките да седи како име на клубот, највероватно тие ќе раководат со клубот со зет му, битолските легенди ќе бидат само марионети....

A praviot Pelister sto ke igra dogodina, Challenge ili EHF Cup ?

Mene cela ova rabota mi lici na kupvanje vreme, za da se odvrati vnimanieto od losite rezultati i ocajnata situacija vo klubot voopsto...
Pred izvesno vreme slucajno go gledav zare so mladincite i prijatno se iznenadiv... ne deka imat nekoj nov kuzmanovski, ama negovata rabota me bendisa... mozi nema potencijal za prva ekipa ama za mladinci e izmislen ( ako raboti uste, ne znam )...
Taka da pojke me radva to otkolku nekoja si nova najava za vrakjanje na cile..

Не играле скопјанишчава на паркет ги болело нозете

Attachments

• 20180517_100911.jpg
    20180517_100911.jpg
    2,7 MB · Прегледи: 62
ispadna ona pesnata so ja peevme..da mu dajte 50 gola na ovie umrenite...rezil bruka...idi vardar na zaebancija 50 gola mu cuka ....

http://apla.mk/index.php/denes/item...a-mukaetov-pred-pochetokot-na-rakometniot-kup
Тој шо ги прај иконите пара накладе.:zloo:Како алва одат.:cuc:
Aх бе, шо дочекавме,:shook: ЖИКАТА вика РАСТЕ ИНТЕРЕСОТ ЗА РАКОМЕТ ВО Битола..:pos:
Во кој град бе има поголем интерес за ракомет од Битола?
Во Скопје да не има? Охрид, во Бутел:pos:,кај има?
Во ваков отепан Пелистер шо губи по 500 разлика имаш просек од над 1000 публика во просек, од регуларен дел на сезона па до плеј оф, и покрај то шо е расцепкана публика на два клуба, додуша појќето шо одат одат на утакмиците на двата клуба+ тие во Скопје шо одат да го бодрат Македонскиот Вардар:icon_lol:, РАКОМЕТ САКАЛЕ ДА ГЛЕДАТ ЛУЃЕТО:kruna:.
Која публика ја има во Македонија жити се?
Играт ЛШ, ЖРК Вардар просек 500 гледачи 5 сезони по ред, освен чат пат на некоја утакмица да има полупразна сала.
Интерес имало, шо интерес има бе во ова држава, ни има ни ништо, се чека некоја фенси утакмица во ЛШ па да се насоберат од сегде, Мислешево Вардар Фанс 2 автобуси:vrtioci:.
За утакмиците на репката да не прајме муабет, театар.
Македонија е ова, мора ИН да се биди, со секоја чест на исклучоците, сме биле ние ракометна нација, ниту сме ниту ништо.
Ќе не дупат, нормално е дека ќе не дупат, ко не знајме кај тераме.
Ко нема услови ќе биди се сконцентрирано во Скопје оти се фрлени пари за да се напрат сали, овие нашите мува не ги лази, се отепаја од фалење и сликање на та ГЕ ФЛОР ПОДЛОГАТА шо ја донесе РФМ, за еднократна употреба, ко небаре кузнеј шо се случи, како дете прв пат во зоолошка ко ќе го однесиш.
500 кадри манаја.:facepalm:, ќе помини купот а проблеми ќе си останат, салата дроП, попара се, ниедна шајка не е маната да се среди нешто, а има еден куп работа, да не се повторвам, ама важно се изнасликаја со Жиката:pijani:.
Резили сме тешки, умренковци сме, е то сме, 50 гола примаме на домашен терен, ејјјјј шо дочекавме..:facepalm:
Вика на Телма онај коментаторо вчера, се враќа Пелистер на старите патеки и е на пат да направи СЕНЗАЦИЈА во плејофот:pos:.
Под сензација се мисли да е пред Пролет Тинекс Драгстор РК 62 Маркет Клуб.:boksix:

Тешки греој сме, истото можи да се кажи и за Цилелург.
Му иди онде Металург, со пола екипа деца и го мети паркетот со нив, овиие звездите со по 2 К+ плата месечно како некој аматери делуваја.
Е то е, Битолското, наместо да се напраеа напори сите овие изгубени сезони од 2011 наваму, па со малку труд и компромис да се почнеше да се работи паралелелно на салата, екипата, младинските школи за толку години сигурно ќе се напраеше нешто.
Арно ама на кој му е гајле за ракомет ко е поважно друго-партијата, парцелчето, тендерчето....
Вака два клуба, никакви резултати, ти иди најслабиот Металург во историја ( од новата ера на сметање на ракометното време 2005 година ) и ги гази...:pos:
Џабе сликање, џабе странци, џабе мрчење...:icon_lol:
Двата клуба сме партали тешки, далеку од било каков европски под-просек.....:tapp:

Abe arno ako potpisal neka si napreduva deteto vo karierata ima potencijal greota e da go drzime tuka nie za so Butel Tinex I dr skopski naselbi samo muabetot e dali nekoj denar izvade Pelister od to sho ke zamini ili idiotite go pustija taka... Metalurg od sekoe drvo pari izvade a nie se taka dadovme

https://sportm.mk/video-chestitka-od-bogdan-nikolik-do-rk-pelister-bara-nad-10-000-evra/

Хаха.
До кое дереџе стигна клубот...Дно ДНА.(n)
На седница на совет, ко некој баби оговарачки се напаѓат,дали е ова за кажвање бе?
Алооо, вие сте управа?
Кој штетен догоговор?
Има активен договор Богдан?Да.
Му плаќавте овие месеци плати, придонеси?Не.
Разговараше некој со играчот за предвремен раскин на договор?
Провери некој ко ја праевте управата колку играчи има Пелистер под договор?

Или повреден е, не го рачуна никој.
Па уште ја префрлат топката, ццц.
ГИ ОШТЕТИЛ НЕКОЈ, вие сте управа, правно лице е клубот, одговорно за своите обврски.
Шо мислевте, нема да ги барат парите играчите?Улај се?
Море сите нека ве тужат, ко не знајте вие да тужите.
И онај Индијанецо од Египет нека тужи, таман, си има "права"и тој, шо му го спомнуваја името на прес.:pos:
П.С.
Мице Шилегов :kruna:, ни го :sekcza:.
Не отепаја, со пола сили не растурија во второ, пример како се игра без калкулации.
Ок е, топ сме."Битолчани, спремајте се :ЕВРОПА ОЈМЕ":motorce:
Сеа ќе се молиме Цилелург да го тепа Пролеќе Супермаркет, а ние да го тепаме Охрид, нема грешка шо ќе тепаме со ова игра, освен ако ни ја дај Охрид.
А и да ни ја дај, ЗА ШО :kuracc: ЌЕ НИ Е?
Да се резилиме.:ban:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom