Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Slabo sekavanje za blisko minato pa klubot finansiski e sreden 3 godini tamu vo ovaa uprava e Sambata pa mozi da kazi na koj mu se borci eden denar, ama izgleda sto pati kazana laga na krajot ispaga vistina. Aljusot,Kamenica, i red drugi rakometari koi bea predhodno, koj gi angazira sami dojdoa tocno eden rece deka greski imalo i ke ima sekoj se rakovodi vo ramkite na budzetot na klubot 4 godini se dvizel od 170 000 do max 200 000 e sega igraci sertifikati stanovi plati xrana patuvanja sudii i uste eden kup raboti e umesnost da gi rasporedis i da se boris za nekoe 2mesto. No pred izbori kazaja deka i plus slikani so sal Pelister pretsedatel i direktor na najgomemata mozna firma REK deka ke najdi 600 000eu od rek i 250 000 opstina Bitola e za ova velam jas deka mora da stoi pa na krajot koj saka neka e vo uprava ne e ni bitno. Vo prednodnata rabotea i na platen spisok bea 2-3 a sega se 15 ima razlika, dojde zivotot
Сакаш да кажиш дека е лошо шо во управниот се директори од најголемите претпријатија во Битола? Дека минатите директори кои си спиеја на ушите беа подобри дека денар не дадоја за Пелистер? Значи те читам цело време како плукаш по се и сешто во темава се не ти чини. Олабај се малце, остај ги луѓето нека работат па ќе зборваме кој какви грешки напрај. Кога успеавме од ВМРО и Двојче да се куртулиме после 10 години лесно прајме за менвање на овие ако не работат како треба. И дали имало 3ца или 15мина на платен список не е битно, и 30 нека има само сите тие да си ја бркаат својата работа.

Bas naprotiv dobro e da ima direktori, i jas na toa celam, zanci ona sto bilo obeteno od glavniot direktor na REK a voedno i pretsedatel na rk. Pelister treba da se ispolni i da mu dademe poddrska. A za Todor Efto Spire Cile Mile komentirano bese predhodno sega ima nova uprava pa mozeme da ja falime ili kritikuvame nisto loso. Uste eden podatok koj go imav napisano samo da go potvrdam, ovde se pisese mnogu za toa kako predhodno nemalo sportski rabotnici kako nemale sansa za rabota uste Efto ko bese Pretsedatel daena mu e sansa na Cane, Kire, Kjani Zarkov Ive, Zlate, Tomce, Boseovski, Kalesot, Stevce Stefanovski Alusevski site tie bile vo klubot no edna rabota site ja znaete ama ja kutite onaj moment koga klubot bil pred kolaps site tie go napustile osvem Kire i Kjani koi patem bea izbrkani od ovaa uprava pa pod pritiskok na odredeni lujge bea vrateni. A sega gledam mnogu sportski rabotnici vo ovaa uprava koi rabotat.

Od tie so se vo uprava samo 3-4 se na platen spisok drugite se volonteri ... 250 > 170 i niednas upravata ne rece deka ke ima 800k budzet tuku si izvaja nekoj portali za da imat citanost

E tuka te cekam sakam da go sporedam spisokot so na tvojot Vasko i ne se nervoziraj se ke bide. Sambata e izvresen Direktor ima uvid vo se i predhodno i sega toj e najrelevanten sho mozi da kazi i da vidine ednas zasekogas koj lazi koj kradi koj kolku na platen spisok ima itn....

E tuka te cekam sakam da go sporedam spisokot so na tvojot Vasko i ne se nervoziraj se ke bide. Sambata e izvresen Direktor ima uvid vo se i predhodno i sega toj e najrelevanten sho mozi da kazi i da vidine ednas zasekogas koj lazi koj kradi koj kolku na platen spisok ima itn....
Се сложувам повеќе од половината шо го пишиш сега како опозиција но шо го мешаш шамбата ете кажи ти како секретар или шо беше кој играч колку земаше кажи исто за камени колку беше платен уствари оти немаше една салам опрема шо напрајвте со веб страната со салата и затоплувањето па да ги мерите со овие новите отвори ги картите а не само вака да критикуваш и знаш шо ти најмалку имаш право да критикуваш за разлика од нас другите и за крај стои фактот дека на новата управа му беше грешен првиот потег со аљушот но не тоа толку битно колку шо е шо се исти финасиите и шо многу луѓе пак се лажат и слепо веруваат на новата управа дури не видам резултати поќе нема подршка умре то време двојче не еба и врати десет години и изгоревме на млекото сега ќе дуваме и на маштејнцата а изјавата за трето место на борче е врв па јас да сум тренер ќе бидиме трети

Аман бе Тодор, олабај. Сочекај барем крај на сезона за да јадиш бубрези. Пошто вака од лицемерие ми иди сам клоца да си манам. Јас сметам дека дел од управата се со добри намери, исто како шо сметам дека и ти имаше добри намери(не се мајтапам:D). Арно ама ти незнаеше кога да се повлечиш, а резултатите беа верувам најлоши за клубот од осамостојувањето. Ама битно играчите и доверителите биле до последен денар исплатени. Голем кур ако биле исплатени. Ете Металург банка немат земено година и пол па играт Сеха и ЛШ. Ако ја сфати паралелата арно, ако не пак арно. Беше 5 години алфа и омега во клубот, немаше доблест да пишиш тука како функционира клубот, кои се целите, колкав е буџетот и сега наеднаш ни истураш информации како прописно се работело во клубот.:facepalm:
5 години алфа и омега и успеа да договориш спонзорства од 2-3 кафичи, а по месец дена од нова управа бараш да се истури милионски буџет.:yid:
Тој чоекот во новата управа од Чкембари имаше доблест уште од сам старт, да се претстави и да кажи како се работите во клубот, вие зедовте пола членој му се истуривте на чоекот ко синкир ви ја зеде работата, па уште со Тодор го споредвавте. Член на управен одбор го споредивте со чоекот кој "колеше и бесеше" во клубот во задњи 5 години. Разграничете бе луѓе тој нема никаква извршна функција во клубот, тој е таму како шо кажа да пренеси како функционира клубот меѓу "рајата", да дај предлог, да посочи нешто ако не бива, да биди линк меѓу навивачи и директори. Вели 2-3ца се на платен список, Тодор вели 15 биле плаќани. Луд јебе збуњеног.
Да сумирам, сите сакаме резултати, сите сакаме тип топ скоцкана сала, сакаме да игра Пелистер забележлива улога во ЛШ и Сеха. Ама чекајте бе луѓе. Партиски непартиски тие се новата управа, да му дајме шанса пола година- година, па веќе ако не ги бива ќе почни да се плука. Па ако не ги бива можи и сами ќе се повлечат ако му текни дека парите од општината и клубот не се нивни.

Abe vie nekako Todor Todor daj soocete se so fakti ili napadot najdobra odbrana, nekako slabo na kritiki dimi za debata bevte edno dve Todor kazav jas i Todor i Efto i Cile i Spire samo ako eden del ostetile od klubot da mu se zapustat familiite, sekoj koj mu nastetil na Rk. Pelister 1% air da nevidi do 10 koleno. Koja web strana kancelarijata bese renovirana vo edno drugo vreme sega prodolzile i toa e za pozdrav salata so stolcina bese od dvojce ovie se otepaja od falenje kotel se imat uste da pustat greenje i nikako nema. Edno e da brcis od nadvor drugo e da si vnatre i da resavas problemi. Jas sum za sekoe dobro sto ke go napravat da se pozdravi i se sto e loso da se kritikuva. I bliskite do Sambata da izlezat posto ke povtoram 10 pati toj Sambata bese vo predhodnata uprava 4 godini da sporedi koj kolku zemal togas, koj kolku zema sega, i kolku bea na platen spisok togas kolku se sega? Tuku go znam odgovorot kako bese "Abe Todor ne se kri ti ne si za da kazvas" e to ste vie. A Goran bt izlgleda deka si vo Germanija inaku ke reagirase i na sistematskoto propaganje na Fk. Pelister eden nema da kazi deka Valentin na zatvoren sostanok mu rekol deka e najdobro Pelister da ispadni. Ama ok drugi se krivi ovde vo BT cveta se eden 2jce zamina ni dojde Najakata natasa. Eden slobodan zamina ni dojde drug slobodan koj na 53 godini zavrsi fakultet no i toa ne e vazno.

Izllezete javno na press i sho bilo nezakonski kazete go i pokrenete postapka pa neka gi osudat site koi rabotele kriminalno. A eden pak zaborajv 2je e kriv za fudbalot, necinese Cermat necinese Kamcev i sega vie cinite 1 godina vlast e vejke vadete po presovi koj kradel koj lazel pa neka gi sudat

Јас сум кај сум и шо можам прам туку кажи ти шо прајш и шо напрај остај ме мене, шо кажале(на затворен состанок) не знам то шо знам зборам и коментирам но да не споредуваме тие твојте два пати го отпаднаа клубот а се сложувам шо новата власт ај шо малку прави туку шо ништо не прави да ги пикни затвор двојче и компанија
Терормашин не знам шо изјавил аљушот, муабетот е од ништо напрај колку толку нешто а овие го избркаа
П. С. Кажи ги платите на играчите и на камени па да чекаме коки да кажи да споредуваме шо шамбата мамбата
П. П. С. Егиѓпанецот не идел дури не се пушти обиколницата во Битола како поддршка за браќата

Според спортмедиа, преговарале за можен трансфер на уште еден играч, лев бек од Црна Гора.
Миодраг Станојевич се викал момакот, игра за Ловчен моментално и е 21 година.
Од видеото шо го најдов, незнам дали е истиот, не делува лошо. Ако го свелечкат него ќе биди добра замена за Темо и плус Ради на среден бек заедно со Везенио ќе имаме добра бековска линија од млади и квалитетни играчи.

Пишеа тие спортмедиа дека ќе приберат некој и до Металург па ајде да видиме колку има вистина.Зедовме се само десен бек за замена не зошто незнам имаме 5-6 играчи шо можат да покријат на лев и среден а на десен само Митиќ.Да се паметни сега да му понудат еден убав договор на Серафимов од Металург дечкото за годините растура 5 пати е појак од Велковски.

https://www.youtube.com/watch?v=tLjfj9sAgLE Еве уште едно видео од Станојевиќ со дрес број 4 е

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom