Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Абе кај ќе одиме со Ана беее,ако веќе клаваш по партиска линија клај некој поасолен ,ова една уплатница незнај да пополни,лани се акаја со сестрата кој да вика поќе за клупчето,да не тупиме многу,чупето можи има некој други вродени таленти шо воопшто не се за потценвање,со Ана во СЕХА :pos:,другите членој горе долу се таман .

Аман бе вие се фативте за Ана, небаре та ќе одлучва нешто или ќе биди некој фактор таму. :)
Клаена е да биди на платен список, пошо трчкари за партијата лево десно.
Тие шо треба да го водат клубот се сите респектибилни личности и сите се раководители или газди на бизниси, така да, за изборот на управниот одбор и структурата на клубот нема збор.

До пред некој месец во клубот фигурираше само тодор, беа распашана банда. Од то полошо неможи во никој случај да изглеа управата.
Сеа останва да видиме колку пари ќе свртат од компаниите шо ги раководат.
Се спомнува неофицијално некоја сума од општина 250К, РЕК 150К и уште неколку приватни компании од градот да учествуват со спонзорство во клубот. Буџетот според најавите за 2018 ќе биди цирка 500К, можи и нешто плус од ова.

Сосема доволен буџет за да се напрат драстични промени уште сега за плејоф. Мада не треба многу да се залетва и треба паметно да се екипираме.
За старт доволно е да донесат голман и бекој за да имаме подолга клупа за плејоф.
За следна сезона ќе треба на секоја позиција да се појачаме, да се растрчат уште од сеа и да капарат некој поасолни играчи, ама отом - потом.

Утре мислам дека ќе има прес, па ќе објават ваљда поќе детали околу идните чекори.

Не е дефинитвно, ама некој 80 посто влегва Витаминка во Рк Пелистер, плус Елем,Водовод,Комуналец. Преѓе се најдовме со Шмбата, кажа дека 3 Руси ќе се официјализираат во Јануари.

Ова е пренесено од дечкото шо се видел со Шамбата.
Не знам колку е сигурно ова, смао пренесвам шо ми е кажано.

Поздрав

Не е дефинитвно, ама некој 80 посто влегва Витаминка во Рк Пелистер, плус Елем,Водовод,Комуналец. Преѓе се најдовме со Шмбата, кажа дека 3 Руси ќе се официјализираат во Јануари.

Ова е пренесено од дечкото шо се видел со Шамбата.
Не знам колку е сигурно ова, смао пренесвам шо ми е кажано.

Поздрав
И вие се радувате на тоа што треба да дојдат некојси второразрени Руси , Срби и останати ! А Македонските играчи ќе пропаѓаат . Па затоа во Македонија нема да имаме квалитет затоа што им се дава предност на некој странски квази играчи .

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

И вие се радувате на тоа што треба да дојдат некојси второразрени Руси , Срби и останати ! А Македонските играчи ќе пропаѓаат . Па затоа во Македонија нема да имаме квалитет затоа што им се дава предност на некој странски квази играчи .

Сакаш да кажиш дека во Пелистер му се дава предност на странските пред македонските играчи, така? А то не е случај со „поголемите“ клубови во Македонија, така? Не треси зелени.

Ne znam kaj vide vo mojot post deka zboram za nekoi vtororazredni rusi??? Voopsto ne napisav koi se ili kakvi se, vremeto ke si pokazi. Ne znam na koi Makeodnski igraci mislis deka propagjaat, navistina ne mi e jasno??? Sam si napraj muabet, sam se iskara....Navisitna ne mozam da te razberam!! Kako so gledam vo nasiot tim site "stranski" igraci se pogodeni, plus i od tie so zaminaa sigurno uste nekoj ke bese pogoden. Cekaj neka pocnat da se odvivaat rbaotite i ke vdiime so e kako e, nemoj odma vaka na noz kavga da prajs sam so sebe..... Kako ti, taka i jas i site ostanati sakame da imame makedonci vo timot, psoebno bitolcani, no za zal vo momentot ne gledam takvi igraci koi mozime da si gi priustime vo smisla na budzet i primanja i se razbira da bidat minimum reprezentativci, mozi to od v godina ako ima stabilen budzet timot.

.

Вешо ти си?:icon_lol:

муабети триста а официјално само општината стои зад РК Пелистер

http://setaliste.com.mk/sport/rakomet/Ковачевски-РК-Пелистер-ќе-биде-моќен-и/
Па само општината е главен финансиер и сопственик на Пелистер моментално.
Фирмите за кој се шпекулира ваљда ќе бидат само спонозри и само ќе се рекламират преку клубот. Иначе официјална соработка со некоја компанија немат потпишано за жал, шо од друга страна покажва голема несериозност и непрофесионалност од старт.
И јас очекував денес да официјализираат соработка со некоја компанија, али ете пак само некое штуро соопштение дадоја колку да излезат во јавност.

Ќе се види во наредниот период по засилувањата шо ќе ги договорат и начинот на функционирање на клубот, дали сварно ќе располагат со поголеми средства или ќе биди само маска како и досега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom