Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде да му честитам и јас тука на „дечкото со шалот Пелистер“ :D 2018-та дефинитивно ќе биди година која ќе покажи кој колку го сака спортот во градот. Ако не сега, нема кога.

https://setaliste.com.mk/sport/rakomet/Васко-Ковачевски-е-нов-претседател-на/

Управувачки дел на РК Пелистер:

Васко Ковачевски – претсeдател
Сашо Шамбевски – извршен директор
Златко Димитровски – спортски директор
Борче Корлевски – технички директор
Сашо Јанкуловски – секретар
Ана Трифуновска – технички секретар

Ajde ubaj lugje fala mu na gospo .. shambata mi se chini e najdobrio .. sea pod itno 3-4zasiluvanja skoro na sekoja pozicija da ima po 2 za rotacija i sekako pod itno NOVA OPREMA

Ajde ubaj lugje fala mu na gospo .. shambata mi se chini e najdobrio ..
Se grebish za gratis kafe :D

So sreka da mu e na novite clenovi vo klubot mn uspesi da gi sledat.
Mi se dopaga strukturata ali imam edna raska vo oko sho me pecka...
Ona debilcheto korleski ali po partiska linija go spremaat pa moze mn lesno kloci da jadi ili da go izdelkat ali tesho mislam shupelka e golema

Корлето и Трифуновска ејј :pos: па тие двата беа најзагреани за Работник лани најпоќе скокаја сега во управен на Пелистер :tapp:

Ne rekov deka ne mi cini I ne mislam da bojkotiram samo ja kazav realnosta ako ne e taka ako gresam poprajme :)

AMA Jas ne rekov za tebe opsto kazav za toj so ne mu cini ... a kako i sekogas nema da bidi se sjajno a barem ovie novite kakvi takvi ke go domesat na pogorno nivo ( ako se otstvari to so se planira ) ... a i ne ni treba da ne interesira koj e vo uprava ako se raboti pravilno( primer gordana boshevska )

Ах та Ана... :backa:
Шо е до мене, ако сакат можат и сестричето нејзино да го клат во управен одбор. Таман двете да се тука, да отвори малце клубот, да добие свежина.

Извинете за :oftopik: Mорав.:icon_mrgr:

Секретарицеееее :ljubove::ljubove::ljubove:
2zg5l54.jpg

Ќе видиме шо играчи ќе донесат и какви му се планојте на новата управа, добро е шо ги вратија во клубот Злате и Тото.
Дали навистина ќе има пари во клубот и дали после долго време сега вистински ќе го турнат Металург од второто место со буџет каков што најавија :D и да обезбедат учество во СЕХА.
Сеха ни малку не е наивно натпреварување, значи ако сакаат победи и да бидиме солиден тим таму, треба да се донесат најмалку 5 класа играчи, а на толку од оваа екипа да му кажат фала пријатно, ако немаат амбиции за Сеха тогаш и со вакви играчи како овие сега можиме да фатиме место во Европа и да поминиме барем едно коло таму.
Не е заебанција СЕХА, скапо натпреварување е, според буџетот со кој ќе располагаат ќе видиме дали имаат амбиции за таму или не :D Инаку ќе имаме епизодна улога како Динамо Панчево, пред некоја сезона Војводина и Макс Струмица :pos::pos::pos: Да ги пукаат во кладилница на порази со хендикеп :pos:

Сега за полусезона можеа да испазарат од екипите од нашата лига, пример од Прилеп можеа Пецката пикерот да го соберат колку да го одмара Папата ќе се најдеше за плеј оф-от, исто тој Јанчев средниот бек изгази кај нив сезонава, ѕвер од играч (y) Ете денес прочитав можно е и двата во Охрид да одат, не се будали од Охрид добиваат супер играчи за наша лига со евтина цена....
До душа за среден бек не е толку лошо, оти сега се враќа и Богдан, така да заедно со Везениот сме покриени на среден бек, на лев бек можи да го ротира сега и машината Чуриќ и тука добиваме на два играчи заедно со Темо. Десно крило сме добри сега за сега....
Позиции на кои на фалат играчи се лево крило, десен бек, пикер и голман, на овие четири позиции под итно мора да се донесат играчи.

Ако прајме муабет за играчи од домашното првенство, тогаш единствено шо вредат да се донесат тука според мене се или Ласко од Пролет или Илиев од Борец за среден бек. Еден од овие двата ако донесиш, дури можи на Богдан да му се дај шут карта, пошо реално тој тртлото не е поќе за ракомет. Лани тој му ги поклони победите на Работник и Охрид против нас овде во Битола.
Да останеше Касим тренер, тој прв беше за бркање од клубот.
Освен овие двата шо ги спомнав како добри засилувања од нашето првенство, исто тука можи да завршат работа и Благојче голманот од Охрид . Блажевски десното крило исто од Охрид и Мајич левото крило на Радовиш.
За другите позиции строго носење играчи од надвор. Посебно за бекојте и пикер.

Како добра оопција за голман исто би бил и Даскаловски, ако не го продолжи догооворот во Романија, добра опција е да се напрај напор да се донеси пошо него му завршва сега договорот таму.
Никола Марковски исто би можел да заврши голема работа кај нас, пошо е играч во два правци и ќе ни дојди добро во одбрана со Чурич.

Пак нормално, се зависи од финансиите и планот како ќе се одвиват работите во иднина.
Ова недела ќе има прес, па ќе објават кој се планојте и амбициите за пролетниот дел.
Можи да се склопи добра екипа уште сеа за плејоф, да не зборам за другата сезона ако се растрчат совреме и уште во Мај месец да договорат 2-3 играчи.

управниот многу шаренолик , не е ова игротека бе дечки ова е ПЕЛИСТЕР , така теба и да сфатите

Пред некоја сезона Пелистер ги бараше и Ласко и Илиев и двајцата му удрија корпа на Пелистер, а имаа добри понуди за договор, кој се овие бе Палмарсон ? Нема триење да ги молиме по 100 пати, идиме не идиме ќе си играт тие куро, завршена приказна со нив, нека си играат во селата...
За останатите играчи шо ги наброја се сложвам, Мајиќ е измислен го заборајв него на лево крило, тој можиме мислам прелесно да го земиме....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom