Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Овој Вујачиќ многу добро ќе ви дојде. За она дрвото кое моментално го имате на десен бек он е Лазаров.

Prvobitnata frustracija mi pomina...mada ne mozam da se pomiram...mozi jas sum glup ne mozam da sogledam...neka mi objasni nekoj ne se lutam... mozi ima posiroka slika... KAKO MOZESE TAKA SO SPORTING DA GI TURNITE GAKITE I DA SE NATRTITE ? ... a od druga strana ja rasturivte cela sala kao nesto prajte,a samite znajte deka za nekoj mesec ke vi parkirat eden avtobus i pola crn most , pola sutka... toa e vasa rabota ama da mi specvate mene zadovolstvo da go gledam Sporting kako bitolcanec...pa odete u picku mater... deset godini ve trpime edna shahta ne smenivte... i ova so vujacic e cisto dobra volja na sams ... dali znajte deka ovie site luge od metalurg... konkretno danilovski golmanot se pozajmici ? Duri i vasite sopartijci od drugite gradovi vi se smejat i sozaluvat... mozam samo da zamislam so sve ke napravese za bt eden koce trajanovski ili toj na aerodrom kako se vikase ? Znaci ne e za partija... tolku vi e pismoto ... mrsh

Prvobitnata frustracija mi pomina...mada ne mozam da se pomiram...mozi jas sum glup ne mozam da sogledam...neka mi objasni nekoj ne se lutam... mozi ima posiroka slika... KAKO MOZESE TAKA SO SPORTING DA GI TURNITE GAKITE I DA SE NATRTITE ? ... a od druga strana ja rasturivte cela sala kao nesto prajte,a samite znajte deka za nekoj mesec ke vi parkirat eden avtobus i pola crn most , pola sutka... toa e vasa rabota ama da mi specvate mene zadovolstvo da go gledam Sporting kako bitolcanec...pa odete u picku mater... deset godini ve trpime edna shahta ne smenivte... i ova so vujacic e cisto dobra volja na sams ... dali znajte deka ovie site luge od metalurg... konkretno danilovski golmanot se pozajmici ? Duri i vasite sopartijci od drugite gradovi vi se smejat i sozaluvat... mozam samo da zamislam so sve ke napravese za bt eden koce trajanovski ili toj na aerodrom kako se vikase ? Znaci ne e za partija... tolku vi e pismoto ... mrsh

Se slozvam druze deka prelesno se otkazaja od utakmicata so Sporting ako nemozese Bitola barem Skopje neka se izigrase a ne da mu se nafatat dvete tamu vaka neka go srknat dva pati po 17 razlika :D
Inace jas kolku sho znam Borjan,Danilovski i Markudov ne se na pozajmica tuku se igraci na Pelister poshto go trampavme Kuzmanovski za niv ama mozi sum greska neznam.
Isto kako kaj fudbalo treba i tuka da mu se dat otkazi na 3-4 igraci sho nemat nikakov pridones vo igrata i da se zemi uste eden igrac :)

Јас па не можам да се помирам со тоа што уште си го матите умот со овие хоштаплерите.
XX години уназад политиката на клубот зависи од партијата на власт, X години уназад за клубот решаваат тие од горе (Скопје ЦК). Така да синкир некој ги прашва Двојче, Тодор Александров или Старац Фочо (Камени) дали сакате вака или онака...
Со тоа што ВМРО изгуби во Битола, јасен сигнал е дека на пролет за локалните (а и парламентарните) избори ќе им треба ито какво чудо за да опстанат. Пари се кратат од сегде, немој некој да помислил дека тие 50-70К за прославата Нова година ќе одат во хуманитарни цели, ќе завршат за кампањата. Полицијата хара низ цел град, на секои 200 метри има патрола фрчат казни изминативе 6 месеци како никогаш до сега, инспекциите работат турбо...
Се ова шо се прај со салата и стадионот е почеток на работите, ќе фрлат лопати за темелите тек кога ќе биди предизборна кампања, никој не гледа да се завршат работите за да клубовите можат да функционираат ги боли патката нив дали Спортинг ќе гостовал во Битола или ФК ќе игра дома на пролет.

Ако некој хронолошки ги прати работите т.е ветувањата лесно можи да сфати дека од година во година им се менуваат плановите итоа драстично. Монтираа систем на пелети (само ние ова го можиме) за греење во салата, го презентираа пола сат небаре вселенски брод купиле, уште не почнат со работа, го извадија паркетот и ќе туркале два реда од трибините. Веројатно ќе го сецкаат паркетот и талпите за наредната зима да не мора да се купваат пелети.
Го извадија паркетот и талпите како демек почнавме со реновирање, а од друга страна ветуваат дека ќе се прави спортски центар во касарната. Која логика е ова да се крсти човек.
Ја турнаа малата трибина на стадион и најавуваат дека ќе се изградат три, а не ја ни чепнале големата трибина, и не само шо е невозможно за месец дена соблекувални да се направат под неа, него ни патот шо го ископаа не е асфалтиран, жива кал е она. Па се најавува и утакмицата со Албанија дека ќе се игра во Битола во септември :pijanco:. Не знам шо е следно... дали Fis World Cup трка на Копанки или Европско на 25 метарски базен да земиме да организираме во покриениот базен за в година...:jajce:
А да, да турат асфалт на ливадата во Логоварди за аеродромот прво и евентуално да закрпат некој кратер на улиците со малце песок. :pijani:

Единствено нешто шо изгубивме е да се наполни салата со Спортинг, да земат некоја банка Дунката и Тодор Александров, ама пошто се пеј против Двојче еве му уште една добра работа шо ќе се играат двете во Португалија, плус некоја банка ќе капни и од португалците... Топ.

Некој погоре напиша дека со Вујачиќ ќе ги победваме Радовиш со 7 а не со 5 разлика... Се сложвам!
Ма да уште не е сликан со 20-ката така да можи сеуште се во преговори. :zloo: Спаваш ли мирно Костадине Вешовски? :kezec:

П.С За да некој не ме обвини дека сум за опозицијата... Тек замислете од на есен Корлето кога ќе треба да се прашва за РК Пелистер. :pov:

Inace jas kolku sho znam Borjan,Danilovski i Markudov ne se na pozajmica tuku se igraci na Pelister poshto go trampavme Kuzmanovski za niv ama mozi sum greska neznam.
Isto kako kaj fudbalo treba i tuka da mu se dat otkazi na 3-4 igraci sho nemat nikakov pridones vo igrata i da se zemi uste eden igrac :)
Abe imase nekoja analiza za metalurg, ne znam od koj sajt bese i vika na kraj kraeva mozat da si go povlecat danilovski od pozajmica vo pelister soliden e... i mene kosa mi se krena ...
Ami ako go vregat gradonacalnikot,neka se zatvori klubot poarno... i dobro za koj ke ja grejme salata so kotelo ako ne igrame so sporting ?
Za proletniot del ke se stopli...
Ili pa go zasilvat klubot a ne sakat da igrat bt ?
Izvinete ama ova si ima dijagnoza ... sizofrenija
I posle cile bil kriv... kurle bil kriv... go zalam samo kamenica i igracite...

Не е лош Вујачиќ бе, потенцијален Црногорски репрезентативец е.
Има одличен удар, само треба уште доста работа за да напредне. Да беше повисок ќе беше Криштопанс за сиромаСи :icon_mrgr:

и овие порталите сите со веста ПЕЛИСТЕР ГО ПОТПИША ВУЈАЧИЌ а у ствари е само позајмен до крајот на сезоната(крпена работа како и досега се тера исто па исто)

Не е лош Вујачиќ бе, потенцијален Црногорски репрезентативец е.
Има одличен удар, само треба уште доста работа за да напредне. Да беше повисок ќе беше Криштопанс за сиромаСи :icon_mrgr:
Hahaha... bogatite go vikat snikers, siromasite albeni....

офтопик малце, освен дрес за фк можи и за рк да се најди негде низ градот??

Абе и вие претервате...
Ако се носат играчи, оти се носат ? Ако не земат, педеришта се, скапајнци сме, не купваме играчи, никако не му се годи на македончето.....
Сега оти бил Вујачиќ, а не некој друг.....
Јас гарантирам дека Вујачиќ е појак од Вешо и Лазаревски заедно двајцата !
Проверен играч барем во лигата, е сега со овај ќе сме ги тепале Радовиш со 7, а не со 5 :rolleyes: Глупи споредби прајте, плус носат репрезентативец на Црна Гора......
Колку пари толку музика, за со овај буџет, такви играчи можиме да носиме, вие кој очекувате трансфер во Пелистер да напрај ? Јуре Доленец да го земиме ако не на десен бек :pos:

Не летајте во облаци, до ЛАНИ не личевме на ништо, бевме како екипа собрана од улица, не шлакаја дома Радовиш, Тинекс, Работнички и компанија, пичкино влакно не делеше од плеј аут, тогаш плеј оф можевме да видиме само на сон, сега малку се скоцка тимот, одличен тренер, први на табела, сигурен плеј оф, е сега какви амбиции имаат за понатаму ќе видиме, ако мислат да терат јако и следната сезона со најави на некој спонзори, ако не оваа, ама следната сезона ги туркаме Металург....

П.С. Денес го збесна од шетање директорчето Ристо, како некој пес по него, овај напред оди Рики зад него само го следи, 100 пати го прошета по Широк Сокак, овај пак си дошол со патичиња од Скопје :pos: Абе лепи, Скопје ако нема снег, не значи дека и Битола нема :pos: И нека ти кажи директорчето да се пазиш од црните мермерни плочки на Широк Сокак, оти на вакво време "дрога" му клаваат на нив и ќе ти летни ногата јабана :pos::pos::pos:
6pvygm.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom