Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Кој дупашлак јадоја жаре и и иве ги сменаа од клубот шо го основаа му го донеоса свинчето оти се скарале со синму на баге за џабе и пари и све хахахахаааа

Sent from my 6039Y using Tapatalk

Убо го сркнаја двата... :pusigo:
Полека, полека, за некој месец ќе почнат да се распаѓат ко ќе крени раце скроз свинскиот од то клубчето нивно. Ќе видат тогаш и проект и се...
Зато ова нека му биди лекција, другпат да не скокат пред време и да не се ситат на туѓата несреќа.
Да не дојдат пак да се лижат во Пелистер, ко ќе ги збрка скроз дебелио од "нивниот" клуб:kluc:

Ako imas dva golmani edniot od barsa, drugiot od pelister, koj ke go odberis ? pa fala bogu od pelister ... ima smisla cervar za rakomet i kaj se prat rakometari ... plus ja "podmladuva" reprezentacijata so kolev :-) uste da se isfarba plav i vlado shola him self ... sala na strana keif mi e i za nego i za madjovski ...
samo edna zabeleska ... pri pravenjeto na reprezentacijata ne e zapazen "gragjanskiot" koncept ...

Јас мислам дека со Доне куглата Работниците ќе бидам многу посериозни... И со ова трето место треба да се задоволни покрај оној буџет и играчите со кои располагаа. Не можи на тајмаут двајца да зборат итоа обратно, едниот вика одете преку пикер другиот вика бекојте мора да шуткат...
Плус сигурно нема да седат со скрстени раце и тие, еве Стојановиќ го договараат а покрај него сигурно ќе имаат уште некое засилување. Доне можи и не е светска лига тренер, ама одлично ги познава кај нас условите, и мислам дека ќе ја стегни екипата како шо треба.
Заре и Иве нека седат на страна сега и нека шлукат, оти ништо чудно и од младинските категории да ги спашкат, ама само да не се вратат после кај нас со прикаската Пелистер е традиција, љубов...

И мене ми е драго и за Колев и за Маџовски и искрено се надевам дека ќе добијат шанса. Колев уште одамна е репрезентативен материјал, само шо никогаш не доби шанса ни во Вардар ни во Металург, па сега на стари години преку Пелистер (шо е неверојатно) дојде до репрезентација. Во периодот од 99та до 05та најмалце два пати беше само до потпис од Пелистер, во какво само голманиште ќе прераснеше тогаш со оној стручен кадар шо го имавме...
Маџовски и тој сосема заслужено... Заедно со брат му неверојатни борци и работници (не за Тушнико ама :D), ораат и во одбрана и во напад, се фрлаат на гла по секоја топка навистина секоја чест за дечките. Можеби не е најтехнички потковано крило, прави грешки некогаш сосема безвезни ама од Златко и Тото овој е првиот навака шо се толку се залагал за тимот.

Околу изборот на Лино... Никако не можам да сфатам дека овие играчи ги повика заради квалитет и заради прикажаното. Одамна кај нас е приватизирана репрезентацијата, и одамна се знај дека мора да си играч на Вардар или на Металург од домашната лига за да добиеш повик.
Овој состав можам да го сфатам како некоја излезна стратегија на Лино во случај да не напрајме ништо, можам да го сфатам и како негово неинтересирање за МК ракометот и последно но и најбитно да го сфатам како реваншизам према Борко.
Да се разбериме, по прв пат гледам некоја промена во составот и сум задоволен.

Исто така заборајвме да го пофалиме и Даниловски кој е дел од јуниорската репрезентација и на кој сериозно ќе смета Темелковски.
Слободно можам да констатирам дека, 70% од добиените натпревари на Пелистер ова сезона се негова заслуга. На скоро секој натпревар има 15+ одбрани а на оние кај шо бранеше само едно полувреме никогаш не бил испод 10 одбрани.
Јас мислев дека има 23-24 години а тој да ти имал неполни 20.:eek::eek::eek:

Мора ова дете да се задржи и да се работи со него за да добиеме голман во иднина. Сеа на лето му истеква договорот и ако се паметни уште од сеа треба да седнат и да му понудат нов на 3-4 години.
Имам голем потенцијал да стани добар голман ако се работи како шо треба со детето.
Даниловски и браќата Маџовски мора да ги задржат минимум уште 2 години.

Ако се смени управата овие дена како шо се збора и ако не следат овде на форумот, апелирам ОВИЕ ДЕЦА ДА НЕ ГИ ИСПУШТИТЕ за глупости, да ни ги собери некој од пред нос.
Уште од сеа седнување на маса и да му се понудат НОВИ (финансиски појаки) договори.

Конечно го поставиле котелот на пелети за загревање во спортската сала.
Дали ќе профункционира до натпреварот со Спортинг, ќе видиме...:unsure:

Изгледа ќе почнат за брзо да работат на салата,првите 3 реда од Чкембарската трибина се откорнати талпите.
Сеа ако не се искористи нешто за салата,ете за греење,столчиња,ГЕ ФЛОР подлога,затоплување,ходници,светилки,покрив,простор околу салата итн(еден куп работи се)никогаш нема.

:чда:Хахахаха дали е можно ова бе тренер на екипа да му пиши на играчот на ѕидот на фејзбук само во МК го има ова :aplauz::angel:
Значи Охрид гнасите сакат да ни го земат Вујачич треба нашите брзо да реагират и да си го собериме кај нас а овај Горан Андоновски нека му пиши на Вешо на ѕид :гик::roker:

Attachments

• Screenshot_2016-12-25-00-59-10.png
    Screenshot_2016-12-25-00-59-10.png
    151,5 KB · Прегледи: 72
Џабе чкрта по ѕидојте овај... :kuracc:

Касим кај Самсоненко директно ја достави понудата, уште пред месец дена за да дојди кај нас овај малио - "макар и позајмица" :gjavol:

Последно уредено од модератор:
Хахаха, се шо пишиме ние одма преговараат со нив :pos: Поарно да бидиме и ние дел од управата, стручен дел на Кајгана.мк :pos::pos::pos:
Неко меџу нама, није наш :ROFLMAO:

Поздрав до "скриените" членови на управата, не се срамите знајме дека читате.
Ама за вгодина да не го побараме Руезга, па да речите вака-така :pos:

Мајтапот на страна, Вујачич не знам колку е реално изводливо ама би бил топ засилување. Баш тоа што фали на екипата.

Zosto da ne e izvodlivo ? abe go gledav samsonenko kaj vasko eftov vo centar... me voodusevi coekot... prosta filozofija... ne se praj frojd.... vika davam mnogu poveke od drugi so se pojaki od mene... 12 milioni sekoja godina za vardar ... ima dava ... a ne ovie nasive bitolski stipsi so zmija vo novcanikot ... aram da mu se kradenite pari... treba samo zborot da mu go pogodat na sams bez pari ke go daj ...
Ps... Xsago bitolcanec ili "skopjanec" e ? ... ili dvete :-) ..
a upravata stvarno naculila usi ... by the way rakomet ke gledame do lokalnite izbori posle ke ne zaborat... osven ako ne napraj kamenica nekoj extra uspeh so posle niedna vlast ne ke mozi da go zanemari ...

За салата...
Првите 3 реда ќе се кратат од двете трибини и ќе се тури нова подлога шо ќе биди повисока за едно 30-40см од постоечката, за да не биди како досеа во дупка теренот и ќе можат да се постават светлечки реклами во иднина.
Требало да се постави комплетно нов паркет, нов семафор и да се постават новинарските ложи на другата трибина спроти Чкембарската и да бидат слични како во салата Кале. А на лето да се монтират столчињата и да се средат ходниците и влезот во салата, како и нови кошеви и да се исфрлат од употреба оние комунистичките шо се спуштаат од небото .:icon_lol:
За греењето веќе е монтиран котелот и би требало да е завршена работа од тој апсект.
Капацитетот на салата со монтираните столчиња требало да биди 3200 гледачи.

Само избори му е мајката на секој 6 месеци да има и ќе се среди се полека полека....:facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom