Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.klix.ba/sport/rukomet/ge...aklene-atmosfere-ali-i-to-je-izazov/161114109

Знат кај идат босанците само штета шо нема да видат и почуствуват ништо од та атмосфера шо му кажал некој дека ја имало во Битола. Без Чкембари нема ништо џабе е а убо ќе беше да имаше навивање и утре и сабота ама тое...
Овие не мислат дека сме јаки сме атакувале на Лига шампиони в година :tapp::angel::ROFLMAO:

Koga nasata uprava nema lice nitu obraz I konecno ne gi slusnat navivacite I gledacite za da si dadat ostavka taka ke bidi za zal za ovie porazi nikoj ne zede odgovornost ne racunajki go smesnoto soopstenie od demek igracite no Mora da se znaj deka glaven vinovnik e dvojce I nikoj drug oti ako go izbrkase piskacot I kompqnija do sega ke bevme bez poraz i mozese da se prat planoj za na prolet za zasiluvanja ITN...
Dzabe finansii pripremi i uslovi ko nema rezultati porano bez pari poubo se igrase i da spomenam deka od uprava strucen stab igraci pred destina godini nemase sansi da bidat vsala a ne kako sega dase vo Pelister !so cest na isklucocite

Sent from my 6039Y using Tapatalk

изгледа и овие шути се некои врска немаат со кого играат...........

Бојкотот на Чкембари не смееше да е целосен бојкот кон клубот,требаше да се оди на утакмици и таму кај шо е местото да се КАЖИ шо е како е.
Вака немаше никаков ефект,и пред две години 200 и кусур луѓе со Текстилец бевме,доби внимание се и после по та утакмица со Дукла се се заборај.
Лани иста приказна,ова година исто.
НЕМА ЕФЕКТ,на никој не му е гајле дали имало или нема навивачи,освен шо клубот како клуб ќе има зијан,не управата,општо Пелистер.
ОВА УПРАВА НИ ПУТИН НЕ ЈА БРКА,така имат корени пуштено шо само на избори можат да паднат,потезите од типот на соопштението е само еден пример како оние ко кажваше Газето дека тие шо му свиреле не биле ОНИЕ ВИСТИНСКИТЕ ЧКЕМБАРИ итн.
Со овие луѓе нема разбирање,и бојкотот е погрешен потг,иако како идеја е таман,имаше некое внимание ама џабе,на крај пак се ќе се заборај.
Вака само ќе се ситат утре душманите кои на сите начини сакат да го турнат Пелистер.
Баш сега на Пелистер му требат тие вистински навивачи,не оние со две бои,туку оние шо биле,се и ќе бидат само ЗЕЛЕНО-БЕЛИ,баш во оај момент ко и покрај сите тие душмани од партиите кои не ништат,сега и нашите сограѓани сакат да ни го турнат сандакот:tapp:
Вака и единственото оружје шо го имавме на првата утакмица сеа ќе го неаме,ПУБЛИКАТА,тогаш од страв од Чкембари и атмосферата шо беше в крај наелектризирана за Пелистер сите тие ОБЈЕКТИВНИТЕ се повлекоа.
Утре ќе биди друга песна,сеа имат и стаж објективните,ете колку утакмици се в сала,добија на искуство,утре оекувам појќе објективни в сала и муабети од типо АБЕ ОВИЕ ЧУТУРА ГО ЗЕДОЈА,ЦИЛЕ ПАРА ИМА,САЛА НОВА СЕ ЗБОРА ДЕКА ЌЕ ПРАЕЛ:kuracc:
Е то ќе биди утре,еден куп шминкери шо идат еднаш годишно в сала и ќе дојдат сеир да гледат.
Гледајте само каква кампања прат,1000 муфте карти пуштија по аптеките за да ги земат некој пензионери и да има в сала од секој по малце.
Ме чуди само оти ги нема со некој изјави и слично,како да се кријат,а се спремат на велико за мечот.
До толку се очајни шо почнаја луѓе од пензија да ги враќат:pos:,овај Чутура си имаше отворено школа за деца,кена раце од ракомето ,цело лето никој не го побара и оп се јавија овие богаташите.
Нека не ве чуди и Перуничиќ да го земат:icon_mrgr:До таму се дојдени.
Не да гледат онде шо одвај тепаја со Охрид,шо го сркнаја од Пролет,шо примија 34 гола од Радовиш а кузнеј колку пари џитнаја тие најголема мисија му е Пелистер да го тепале.:boksix:
Утре да ги тепаме и ќе се изгубат ти скроз,после одат во Охрид,таму ќе му дат едно добро ќотече на Андоновски децата.
Многу важна утакмица е утре,пред се на психолошки план,со уште една победа да покажиме кој е кој,од друга страна да се влези со добра мисла во Челинџ Купот,
Многу ќе биди лошо ако изгубиме,не смеат да дозволат да влезат во некоја брза игра,ако ојме да трчаме ништо не прајме,мора да се игра бавно,ко на првата утакмица и да успејме да ги фатиме на нервоза,кај нив е притисоко,ќе се изгубат,не се уиграни,менват играчи ко чорапи.
Ваљда знај шо прај мустако,не ми се верва така да влези во утакмицата,би требало да има нешто спремено,пред се во одбрана,и ќе треба помош од голманите,сега и тие ќе бидат подобри на голман,ќе го имат Арсиќ,Мајнов е постабилен од Филиќ,овај Чутира ќе видиме,на времето беше јак играч,каков е сеа ќе видиме,ама ако го пуштат Вешо на него ќе биди циркус:icon_lol:значи ќе бидат појјаки од првата утакмица,и мора да се спремни на ова,
Се надевам дека и утре барем на моменти ќе има некоја атмосфера како на првата утакмица,колку толку да се кажи кој е кој в сала,не онде да гледаме шминкери кај шо глумат лудило со мобилните селфи да си прат.:facepalm:

Уште 4-5 играчи зедоја од ко беше првиот меч клуБчето, а ние, ние ташаци голи....
Реално во поглед на составот, далеку се поквалитетни од нас, мислам ќе го јадиме лаганица 7-8 разлика овај пат, ќе го избришат подот со нас, за жал такво мислење имам :sick:
Тоа крилото шо го купија, десното крило во Минск шо играло е уште појак од тој Барос шо му игра лево. Барем такви муабети слушам низ град, јас ниту ги имам гледано во сала нив, ниту пак на ТВ :D Ова е чаршиски муабет, дека бил доста силен....
Го зедоја и Мајнов, Мајнов и на овие години шо ги има, за во нашата лига е Кире Лазаров без дилеми.Тој сам играше против сите и во Пролет. Дефинитивно најдобар десен бек во лигата (во отсуство на скопските екипи).
Арсиќ голманот шо беше кај нас, сега е јак нив. Ги знајме барем неговите квалитети, доста солиден голман, знај да влези во серија, сега како брани незнам, дури беше во Пелистер беше добар, сега имат тие плус ротација на голман заедно со Чаневски.
Еве сега и Чутура го зедоја, стар не стар, овде му иди барем со реноме, само низ какви екипи играл се е јасно, не треба ништо повеќе за во мак. лига. Овде и со две леви некој да дојди ќе успеј :D А овај 9 години играл во Шпанија во прва лига, низ клубој во Франција, па и во Бенфика, сега да не го фалиме, да не биди ПРОПАЛИ МЛАДЕН ФАКИНГ ЧАЧИЌ (Чалето) до лани шо беше кај нас :D :pos::pos:
Тој Даниел Риверт тој во Охрид шо играше до лани, се појави тука, ама НЕ СУМ СИГУРЕН за овај, имаат една таква светло-кафеавкаста црнчуга во екипата, ама бог ти знај кој е :D Ама не е пикерот Адли, за бек се работи мислам...

Касим треба да ја умртви играта, на долги напади, на нервоза да му оди, до пасивен напад, сличен стил како на Лино ни треба на оваа утакмица, да ги натераме на грешки како на првата утакмица шо дадоја 18 гола, пак да ги спуштиме на малку голови...
Инаку со таа наша НИКАКВА игра со брз центар, мамата ќе ни ја ебат овие, со такви крила има 43 гола да примиме, ќе ни ја пејат после некој "објективни" навивачи - Да му дајте 50 гола...... :rolleyes:

НАПРЕД ПЕЛИСТЕР ВО СРЦЕ ТЕ НОСАМ !

Управа оди си !!! За доброто на клубот, Битола, Македонија, Европа, Америка заедно со Доналд Трамп.
Со почит. :oeoeoe:

Значи неможи поќе вака бе неможи сами да си го уништуваме клубот па дај бе УПРАВА ОДИ СИ гледате дека поќе не оди дека ве неќат само лошо прајте за клубот попуштете вистинско време е сега се ова оди на голема штета на ПЕЛИСТЕР само на никој друг!!!!!

Не сум никој да кажвам ама мислам дека Чкембарите прат грешка за денес и за сабота шо не идат. Мораше да дојдат да навиват па макар и 60минута да викаја управа оди си односно тие ќе бидат на трибина го знам то не сите ама поќето ќе бидат неможат без Пелистер ама нема да има навивање а требаше да биди како на првата утакмица за инает на некој фаци од градо почнувајќи од Иве,Баге Џуниор,верните навивачи на Работник и др. а не да остајме вака денес да се ситат и курчат онде в сала...
Големи фаворити се за денес ќе бидат пренапалени оти знајме дека примарна цел муе Пелистер да го турнат па после се ама денес да се случи некое чудо да ги тепаме па нема да знај кај терат поќе ке се изгубат скрос :D

Време е денес Камени да извај некоја тактика нешто да извај 110% од играчите и да ги тепаме.
Играчите мора да изиграт најмашки досега за да се изват за срамот од утакмицата до Металург Јуниор ајде деца можите сите можите почнувајќи од Папата,Браќата,Колев,Резо и сите останати ајде покажетему кој е кој во Битола.
И Везенио е време да изигра една како шо знај големи шанси му дава Касим му дава минутажа нема да ме чуди денес да изигра добро а најјакото ќе биди како и на првата утакмица Вешо да му дај 5-6 гола е тогаш ветувам дека никогаш поќе нема лош збор за него да речам :D:D:P
Ајде деца победете за да ни ги затните муцките дека на секое ве критикуваме :)
А да не ги прајме толку јаки и тие Работник со играчи од по 38 години како Мајнов и Чутура незнам колку ќе можат тие биле јаки играчи да ама ќе видиме Мајнов ќе изигра нешто а за овај Чутура незнам колку е спремен

САМО ЕДЕН ТИМ САМО ЕДЕН ГРАД САМО ПЕЛИСТЕР САМО БИТОЛА !!!:ајнапиво::Кезец:

Vo bitola imalo pet utakmici vo polednive pet godini ... poslednite pati ko igravme so vardar i metalurg, so duklja i sega ovie novi derbia so rabotnik... i stalno bojkot... ckembarite ne navivale... kako mozi da sakas klub so igra pet utakmici vo pet godini i ti na tie pet utakmici da ne navivas... piskaco e od ista mocka praen so tie so bojkotirat... nemalo da ima atmosvera nemalo da navivat ckembarite ... a so sme nie ( jas, tomasino, toj so pisese... ) marsovci ? pa jas se imam tepano vo skopje vo parko so komitite so kocki od pato...nemase porano zjelki da ne cuvat vo oklopi, i sega nekoj pizlak da mi kazi da ne navivam za pelister ? ... znaci koj go saka pelister nikoj ne mozi da go spreci... junacite vo makata se poznavat... za ova rakovodstvo ne sakam ni zboroj pojke da trosam, ama lesno mozi da se sluci koga ke dojdat drugite pelister da zgasni, posto lugeto bliski do drugata opcija veke se vo rabotnik... taka da isti kur ti e ... edinstven nacin da mrdni rabotata e preku reklama, go imame brendot v race , vtornik i sabota ke gleda cela makedonija i posiroko... da se pokazime vo najdobro svetlo... dve makar i minimalni pobedi ke bidat golemi kolku tramp tower... CKEMBARI DO SMRT ...

Za prikazni kazvanje kolku sakas i od koj sakas ama na delo nikoj lesno e tuka dabse pisi skiren zad profilot a na tribina istite luge za Na sostanoci da ne zboram
Ne mozi be Ckembarite da navivaat I da se zrvtvovaat celo vreme a poedinci od upravata da koristat plus Na site vazni natprevari sto bea spomenati se navivase so mozi e greska ili bojkotiras ili ne nemozi vaka da ne fakaat Na emicii demek vazni natprevari aj da pomozime posle da recat soopstenieto e so nejasen potpis I pecat neka si teraat tie so dvojce I kompanija I neka redat porazi od juniori

Абе аман вие шо ги напрајвте,небаре кузнеј шо екипа се.
Дај не му ја кревајте толку цената,не се толку јаки,тука сме со тимојте,за првата утакмица ние бевме појјаки заради подолгата клупа и шо бевме поспремни на кондиција.
Ако се гледа по позиции имаме коњи за трка.
Голмани:Колев и Даниловски статистистички се меѓу најдобрите голмани во лигата,то шо сркнавме по 32 парчиња од екипи ко Прилеп и Металург е друга работа,ама двата имат меѓу најдобрите бројки во лигата,не ми се верва друга екипа да има подобри статистики освен Охрид со Трајкоски и Стојановски,ако има ден барем еден од голманите ќе биди убо,посебно ова се однесува на Колев,искусен,години играл вакви утакмици,ако се мотивира ко на првата утакмица и да има подршка од одбраната,пред се тие на средина шо 4цата ќе биди таман.
Арсич и Чаневски не се лоши,посебно Арсиќ е добар,сеа накурчен ќе биди оти лани неправедно го избркаја,најмалце беше крив тој лан а прв го јаде :kuracc:.
Сепак се зависи од нашите,ако се игра стабилно,до позиција за шут ко со Охрид таман ќе е,ако се оди без веза на шутој од неизградени позиции и да се влегва во игра со грешки го јадовме.
Одбрана:Овде тие се апсолутно во предност,не дека кузнеј шо играчи имат во дефанзива,ама некако покоординарано делуват,за разлика од кај нас шо нема некој лидер во одбрана ко шо беше Ќани па да ги координира другите,тие денес би требало да играт некоја истурена одбрана,5-1 со Адли или Барос напред,или пак 3-3 со Зверо и Фарук на бекојте,ќе имаме проблеми,посебно ако влезат во серија технички грешки,ваљда ќе има конекција до пикер,и да се префрла топката до Папата,или до Резо,ќе има простор,само треба тој шо ја има топката да издржи дуел и да напрај простор,е сеа заебано е шо неаме такви играчи,освен Борјан и Богдан,другите се :shook:
Бекој:Тие го имат Мајнов кој е пред се мекуш играч,иако има каде каде појјака техника и репертоар на удари од Филиќ,не е ко Филиќ на кој му треба залет од 5 метра да шутни,повисок е од него,ќе треба доста јако да се излези на овај,да се задржи,доста добро соработва со пикер и десно крило,ќе мора да се напрај нешто овде.
Сепак повреден беше овај лани цела сезона,и немаше ни тренинзи цело лето,дојде овде октомври,не е спремен целосно,плус и менва нон стоп ќе има простор за некој брз центар.
Чурлето и Стефан Талевски се на плеј,појќе ќе игра Чурлето,овај е опасен,главен играч,посебно во та игра 2на 2 со пикер,тука е маката,сите бекој прво шо барат е игра 2на 2 со Адли,овде ќе мора да се спречи,тие двајца шо ќе бидат на средина ќе мора да го извлечат Ѓупако надвор од 6,ако го остават да игра блиску до линијата го јадовме,поарно некако шуткат од надвор отколку да играт на линијата и секој втор напад да е пенал или гол,и со Охрид така го јадовме куро,вишок или на пикер или по крило и 500 пенали ни свирнаја.
Мите ако не се лажам е повреден и нема да игра,овај Чутура ќе видиме,како и да е,ако игра Вешо на него ќе имаме огромни проблеми,разлика во висина огромна,и да не можи да шутка овај старио ќе му оди 1на 1 и ете ти проблеми на линија,или топка до крилата.
Крила-ко сме кај крилата десно сме апсолутно во предност,дај бе не заебавај,кој Белорусин,кој Козла Трепкачо:kuracc:,ајде таму,Резо за овие е Абало,најјако десно крило во лигата е,освен од на Вардар крилата.
Лево тие се во предност,Барос е јак играч,опасен,додуша во ваква лига секое нормално крило личи на Геншајмер,ќе мора да се спречи овај,главен стрелец му е,влегва на втор пикер,некогаш и плеј игра,универзалец,не смеј да му се дозволи без чести прекини да играт,ако ги остават без прекин ништо не прајме.
Пикери-И тука сме егал,да беше Тасевски малце поуходан и послободен ќе сме во предност,треба да проработи батето,корисен е доста во двата правци,само му фали самодоверба.
Овај Ѓупако користи доста топки,сепак со овие одбрани шо се играт кај нас не треба и многу,па најде село без кучиња и изиграва некое пикериште,иако е доста подвижен и добар,нема збор овде,не е тромав,долги раце има,знај да се постави,овде треба доста работа со него да се заврши,ако се затвори овај голема работа ќе се заврши,како во второ на првата утакмица.
За кај нас би требало Папата да изигра добра утакмица,го ранат доста со топки,треба да извај доста.
Ако се клат на кантар двата ростери пак имаме шо да понудиме,физички е спремна екипата,за ова нема збор,псхички сме послаби,и одбрана,да ја имавме ланската одбрана добивавме гарант,вака ќе биди тешко.
Ако не примиме појќе од 25 гола ќе имаме огромни шанси да тепаме,сепак и ние играме брз ракомет,ваљда еднаш и ќе имаме среќа на крај,досега два пати губиме тесни завршници,значи тука сме чорба,не смеј да се дозволи ние да бркаме,треба да префрли притисоко кај нив,ако ги запукаме како на првата ние да диктираме до кај средина на второ ќе ги тепаме,сепак крајот е најважен,поспремни сме на кондиција,за ова сум сигурен,само шо неаме сила и знаење да играме под притисок.

Последно уредено:
So vardar poslednata utakmica site dremea.... cela sala... i posle eden vikna milic svinja debela ... i grmna salata... so metalurg se vikase vestacki klub.... a posle utakmicata site trcaja da se slikat so atman... so duklja ne bev ... poslednava so rabotnik visese pola sala da pocni da naviva za rabotnik... sekoja cest na toj coeko so mu se turi na markovski na poluvreme samo toj ispadna maz... jas ne mislam da se zamaram vaka so pisenje ... samo mi e maka mnogu ...

Vo bitola imalo pet utakmici vo polednive pet godini ... poslednite pati ko igravme so vardar i metalurg, so duklja i sega ovie novi derbia so rabotnik... i stalno bojkot... ckembarite ne navivale... kako mozi da sakas klub so igra pet utakmici vo pet godini i ti na tie pet utakmici da ne navivas... piskaco e od ista mocka praen so tie so bojkotirat... nemalo da ima atmosvera nemalo da navivat ckembarite ... a so sme nie ( jas, tomasino, toj so pisese... ) marsovci ? pa jas se imam tepano vo skopje vo parko so komitite so kocki od pato...nemase porano zjelki da ne cuvat vo oklopi, i sega nekoj pizlak da mi kazi da ne navivam za pelister ? ... znaci koj go saka pelister nikoj ne mozi da go spreci... junacite vo makata se poznavat... za ova rakovodstvo ne sakam ni zboroj pojke da trosam, ama lesno mozi da se sluci koga ke dojdat drugite pelister da zgasni, posto lugeto bliski do drugata opcija veke se vo rabotnik... taka da isti kur ti e ... edinstven nacin da mrdni rabotata e preku reklama, go imame brendot v race , vtornik i sabota ke gleda cela makedonija i posiroko... da se pokazime vo najdobro svetlo... dve makar i minimalni pobedi ke bidat golemi kolku tramp tower... CKEMBARI DO SMRT ...
Грешка си за со Вардар и Металург,та сезона 2013/14 на двете се навиваше,со Вардар имаше некој бојкот,со Металург се навиваше.
Со Вардар немаше некоја организација,ама викавме салам едно добри 50ина души шо бевме најдолу,со Металург се извај та парола БИТОЛА САКА СИЛЕН СПОРТ.
Парола наменета за Циле свинскио и општината,и наместо да се напрај појјак клуб тие се ебаја наредната сезона,едните инает,другите инает,Свинскио сакаше уште парцели,се запнал во некој долг таму од ситни пари шо беше остаен од старата управа на Ефто(а некој велат и дека немало ни долг,се беше исчистено),овие другите политичарите за да глумат спасители една обична трансформација и упис во Централен Регистер ја закочија,2 години играја курташак со Свинскио и Цермат,на крај ни еднио ни другиот,еднио инает си фати работа со Иве и Баге,другио калта од под ноктите не си ја дава,и бидна шо бидна.
Со Дукла се навиваше,грмеше салата,се чудеа и тие Чесите,тогаш се измисли и та песната за Газето:icon_lol:,цела утакмица цела трибина урлаше.
Е сега после Дукла се остана така,и на други утакмици со некој помали екипи ко Прилеп,Охрид се навиваше ,ама не е то то.
И нема врска дали биле или не Чкембари,сите сме,или биле Чкембари,кој појќе или помалце,проблемот е баш тој шо го напиша,шо толку се изменија луѓето шо сега одат и барат автограми од Чевларо,да се сликале со Вугрунец,Мојсо Ушлино и е знам кој,пола сала му шлукаше на тие умренковците ко ја зедоја титулата 2014,само мал дел свиревме и каравме.
Е то е маката овде,шо не само шо добар дел од Битолската публика се измени и почна да навива за Металург,Вардар туку сега и бетер,и градо се поделивме,нормално овозможено од ликој ко Циле и негојте луѓе.
Менталитето се изгуби,друго време беше тогаш,сеа дојде време на буљаши и шминкери,на некој педерчиња шо не знат ни кај идат,камоли за кој идат,одат само оти му е досадно дома и оти денес ќе има еден куп гратиси шо ги даде свинскио во аптеките.

Prenos od 18 casot na sobraniskiot kanal i samo da se povtoram pobeda protiv cilevci gi prostuva prethodnite dva stramni porazi od junuiorite i prilepcani !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom