Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Вторник во 6 е со тушнико,нема шо да ни одложват,шо мислеа овие,дека ова Металург е,или Вардар на времето, па ќе му се одложва кога сакат да играт,се одложваја утакмици по 3 месеци шо се играја,ко ќе му одговараше,помина то време,а и нема шо да му се одложва бе,нека си играт таму,ете "ИМАЛЕ ДОВЕРБА ВО ИГРАЧИТЕ И ТРЕНЕРОТ"нека си ја заслужат платата.
Си се спремат тушниците,си купват играчи,си барат шанса,не се седат со празни раце,ете сеа и Давор Чутура ќе иди,ако игра со нас и на 37 години ќе не решета,ко можи и Мајнов со цела ланска сезона шо ја преспа да си гази во ова мизерна лига секој можи,има да не избушат ко балони вторник.
Денес во 6 со Вардар Џуниорс.на собраниски ќе оди.
Кој ќе ни ги гледа греојте:pos:,нема да ме чуди да го сркниме денес,ко шо не знат кај терат.
Ако се разбрани Ѓорѓески,+тој Вујачиќ ако си го остават да си шутка од кај сака ете ти циркус.
Нека изгубат и денес,и треба да изгубат, да му кисни,не за нешто друго туку кој ќе ги слуша сеа другата недела да се пуфкат пред Босанците,како барат подршка,како треба да си платат луѓето карта за силен Пелистер,бла,бла.
Си ја имаја подршката и си ја изгубија,ти иди онде 2000 и кусур публика со еден Прилеп,и со шарлатанските изданија дома ги избркаја луѓето и му ги дадоја на тацна на тушниците,нормално сакат луѓето да гледат ракомет кај шо нема да кинат нерви со играчи ко Вешо шо не знај топката да ја води,и нека не се чудат сеа вторник ако појќе од пола сала отворено си навива за тушниците,нормално ќе биди то,плус ќе нема Чкембари за разлика од првата утакмица кога од страв сите ОБЈЕКТИВНИ си ги кладоја рачињата во тренерчињата,вторник сигурно нема да е иста песна.
И треба да не чукнат,колку и да ги нејќиме,ама ЗА ПРИМЕР ТРЕБА ДА НИ ГО ОПНАТ,и да му се дај до знаење на овие незналиците дека не знат да работат.
А со Босанците нека се среќни и минимална победа ако зејме,таму има да не изрешетат,уште еден погрешен потег,за кој :kuracc:се пријавуваја во Европа ко не мислеа екипа да прат?
Гла сечам дека Охрид со ова екипа сеа шо ја има ќе ги помини Босанците,ако се сериозни и ако не местат.
А ние со Вешо ќе одиме на Босанците:bravobe:
Нека заврши и та авантура и нека не замарат појќе,па после единствено шо ќе чекаме е за новогодишните и божиќните празници дали МОЖЕБИ Камени и СД ќе донесат некој играч најден на Јутјуб(ако има(ло) потреба):pipi:

Незнам како може Бојан Маџовски да е толку сакат и безкорисен....

Страшно е ова за гледање никаков концеп се нема во напад....Манасков педерчено ги решета :tapp:

Само Чантурија и Николиќ нешто играат...другово се на буништа

Испрличија некако,не можеа децата на Столе да држат ритам.
Одбраната стандард во прво и речиси цело второ(освен ко ја напраја разликата) КРИМИНАЛ,какви само голој сркавме,ни блок,ни излегвање на играч,ништо,епик акцијата на крај на прво кога од корнер ќе ни даеја гол:eek:.
Арно шо и нивната одбрана беше бетер и немаше ни густина ни ништо,само маваја,па можеа да шуткат и да има топки до Резо.
А најјако шо е?
Ако не се лажам ова е 6та или 7ма утакмица на Пелистер шо завршва НУЛА на полувреме,мислам 7,освен со Прилеп и Велес.
Џуст сејин:D
Да има игра БИЛО КОГА ИКС и да даваја македонска лига пари ќе напраевме.:гик:

Mnogu ste negativni site... decata denes dobro se ispotija...istrcaja kako za na olimpijada...cestitki... junior ne se slaba ekipa,imat svetli tocki... i moram da zabelezam... site ekipi dusmanski igrat protiv pelister... so cela sila ... posle igrat so ohrid ili rabotnik so pola sila... i za kamenica da ne zborate... jas sum go gledal kamenica uste koga pomladava generacija ne postoese... mnogu ste negativni ... kako da ne znajte drugo osven da kukate i kritikuvate... i treta liga da bidi pelister...za mene ke bidi najdobar... so krenata glava da ja pominime narednata nedela i so optimizam... se borea denes decata... papata mislam vecer so kromidi ke go redat... komentar na mecot... za dupot na nikolic od kamenica.... :-) ...inace majnov i cutura za kur mu se na rabotnik... pak ke go jadat stapot.... pederista edni ekipi ke prat vo bitola drugi.... aj mozi ke kurtulime posle izborite barem od rekata :-) PODRSKA ZA KAMENICA... sekoja pobeda protiv bosancite ke bidi vredna ... bitola zasluzva.... ko mozi tramp mozi i pelister :-) !!! za pelister BRAKA CKEMBARI

Вака не знаеја да изиграт на други утакмици како денес...
Пример ке ги земам само двата киксој дома со Прилеп и Металург Јуниор, да изигравме како денес ќе ги потопевме особено на домашен терен.
И повеќе од солидна игра денес :aplauz:
Одбраната се знај дека ни е криминал, кога на грото од мечевите примаме по скоро 30, а негде и 30+ гола.
Нападот денес солиден (y) То е то со го бара Касим да даваме по 30+ гола секој меч !
Браво за Чантурија, Николиќ, а денес браво и за Везенковски (y)

П.С. Каменица легенда !!! :cuc:
После секој меч зарипнат е старио од дерење :pos:
На тајм аутот му вика на Николиќ, помрдни мало ДУПЕ :pos::pos:

Не е за негативни позитивни,прво беа катастрофа,во второ ко друг тим да излезе на терен,сигурни во пасови дури и во ризичните пасови,течна игра сосема друг пристап,можно е Каменица на полувреме да ветил вечера на негова сметка во некоја кафана после утакмицава :icon_lol:

Не беа лоши,сите освен Бојан Маџовски што промаши 2 зицери допринесоа некако,сеа ќе рече некој деца,ама па за кревање на форма и дигање на тимски дух пред босанците ова е многу важна победа.

Mnogu ste negativni site... decata denes dobro se ispotija...istrcaja kako za na olimpijada...cestitki... junior ne se slaba ekipa,imat svetli tocki... i moram da zabelezam... site ekipi dusmanski igrat protiv pelister... so cela sila ... posle igrat so ohrid ili rabotnik so pola sila... i za kamenica da ne zborate... jas sum go gledal kamenica uste koga pomladava generacija ne postoese... mnogu ste negativni ... kako da ne znajte drugo osven da kukate i kritikuvate... i treta liga da bidi pelister...za mene ke bidi najdobar... so krenata glava da ja pominime narednata nedela i so optimizam... se borea denes decata... papata mislam vecer so kromidi ke go redat... komentar na mecot... za dupot na nikolic od kamenica.... :) ...inace majnov i cutura za kur mu se na rabotnik... pak ke go jadat stapot.... pederista edni ekipi ke prat vo bitola drugi.... aj mozi ke kurtulime posle izborite barem od rekata :) PODRSKA ZA KAMENICA... sekoja pobeda protiv bosancite ke bidi vredna ... bitola zasluzva.... ko mozi tramp mozi i pelister :) !!! za pelister BRAKA CKEMBARI
Никој не замерва на залагањето,и со Металург и Прилеп се залагаја ама премногу грешки се напраја,ко не оди мора да го смениш ритамо,не можи со ист стил со сите да играш,зато изгубивме,наместо да ја легниме топката,да искористиме домашен терен ние прифативме игра шо не ни одговара,и денес така во прво,малце се стегна одбрана во второ и за 5 мин решија се,така се прај,начукај разлика па после играј послободно,не можи на нерешено ти да лупаш брз центар нон стоп.
Тие два порази не смеј да се простат,премногу проголтавме овие 16 години,мора да се клај еднаш клуч,не смеј Пелистер да биди предмет за мајтап.
Мора да се сврти нов лист.
За ремито со Охрид нема грам замерка ама за со Прилеп и Линчолург ќе си јадат ремет до крај.
Мора да сфати и Камени и играчите дека не играт за некој си клубој како Работник ,Металург итн,туку за Пелистер,ај шо управата си мисли дека е нивни клубо ќе си добијат :ban: за брзо,ама играчите ќе јадат ремет,на времето јајца летаја дури и ко победвавме со Вардар(по утакмицата со Фленсбург):D,а сега се навикнавме:tapp:,е не можи,срамота е пијќе да не дупат сите,то време ни треба да се врати,не смеј Пелистер да се помирва со порази од било кој,пораз е пораз,несреќни беа двата,се дешава ама не смееше да се дозволи да се влези во неизвесна завршница во никој случај,мора да се врати тој менталитет,посебно на домашен терен,да ги шлакаме сите и на психа ко ќе играт овде,не да ни се сили кој стигни овде,ни респект имат ни ништо појќе,убо си кажа,сите душмански играт со нас,значи пак тежи името,ама никој нема да ни дај попуст,нема шо да чекаме,симпатии нема да добиеме,ниту од нашите субјективни дограѓани.:kuracc:
За се треба сами да се избориме,како велат старите ТЕПАЈ ЗА ДА ТИ СЕ ПЛАШАТ:icon_mrgr:
Сега со клубчето да се изигра машки,без глупирања и грешки,то е најважно па шо сака нека биди.
Да видиме игра,залагање ќе има,не се сомневам во то,само да не влезат во бркање,ако прифатиме таква игра заебано ќе биди.

Cervar treska gluposti na tv nova .... vo pelister ne gledal nisto, nemalo nikakva perspektiva na igraci ... oti be togas peder eden sekoja godina lapas po eden vrven igrac od pelister .... pa kamenica mu se zalel kako mu e tesko so nemalo rakometari bt, odel po skoli kamenica baral.... abe cirkuzi ... :-) :-) :-)

Тој Чевларо не е достоен да кажва за Пелистер, искомплексиран до даска,7години е тука,го тинтрат небаре од него зависи ракомето во Македонија,како да нема да се игра ракомет после него,ги врза онде децата,му набапка по 5 души на позиција,и да сакат не можат да пркнат, и си лечи комплекси со нив,ги чува онде да дремат на клупа,му носи нон стоп конкуренција,500 странци дојсе овие години,си лапа провизии на големо, а продава пред сите шо му верват демагогија МИ СЕ БРИНЕМО О МАКЕДОНСКОМ РУКУМЕТУ:anco:
Лицемер до даска,го избркаја од Хрватска ко партал и овде си најде тезга,не е будала,ко му ги лижат чевлите.
Допрва ќе си ја чукаме глата со тренеро кој го преферира најбавниот и најдосаден ракомет во историјата на ракомето.
Не е тој достоен да кажва за Пелистер,ако сака и ЕП да има освоено,се погоди генерацијата тогаш и освој и СП и ОИ,шо е успех голем,ги држеше под контрола дури му верваја,после ко почна да си тера политики ко тука шо прај му ги манаја клоците,не е улав Гобац.:sneaky:
На толку пари шо ги има инвестирано Минчо досега,гарант преку 15 милиони евра овие 7 години, требаше каде каде појјака екипа да има,не секоја година нова екипа да прај,туку нивна работа е то,шо знат нека прат,шо го меша Пелистер,ко некое пиче ќутеше дури"траеше постапката"за Дрогата сега ја "отвори муцката":anco:
Не дека не е клубо за критика,за секоја критика е,да наидеше на нормална управа немаше така да ги земи Фитило и Дрогата,вака најде село без кучиња и прај шо сака.
Не само то,дури таму и помалце пари земвал Дрогата од ко беше тука кај шо имаше се на тацна,арно ама ги лажи чикат шо играт ЛШ,шо одлучва кој ќе игра го репка за СП во Франција и ги врзва децата и после се прај притисок демек"иднина,потенцијални репрезентативци"и нормално РФМ застанва на нивна страна,а сите аргументи беа на наша страна во случајот,ама ете кадија те тужи и суди во случајов.
Ене го Фитило,скапа кутро дете на клупа,а најдобар бек од Македонските е,убедливо,послаб (засега) само од Обрадовиќ.
Туку то е,а ќе пркни некој играч ,и шо има некоја амбиција за да напрај нешто од себе,гледа нема иднина овде,нормално,ко основна цел е да се игра само плејоф, прва цел му е да си оди во екипа која ќе го промовира,друга работа шо немат сакам договори,трета работа шо неаме управа шо знај да извлечи пари од заинтересиран клуб.
Ејјј,Спиро на завршен договор на Киро на име трошоци за тренинг,прв јлуб,репрњзентатувец млад бла бла му скина на Загреб 80илјади тогашни марки(пара беше на времето ова)овие на активни договори за цела наредна сезона пред нос му ги зедоја играчите,за еден помочан тренинг на репката,е па сеа шта речи:Dќе не дупат.:tapp:
Дури не стани Пелистер клуб ко шо треба,засега нема ништо од некоја визија дека мислат нешто да прат,играчи,школи младински,не можи и да сакат,нема услови,прво треба сали,удлови,план за работа со децата,да се потпишват ко шо треба договори ко ќе напрат 18 години,не заебанција ко досега.
Далеку сме,премногу,зато ќе не дупат сите.:tapp:

Последно уредено:
Дали ќе можи линк од изјавата на Чевларо кај шо збора за Пелистер?

To bese emisija za rakometo so edna grda voditelka na tv nova, za reprezentacijata eden sat zborvaja...za pelister bea samo tie tri recenici od pogore... kazvase i deka probval i luge da napraj od kuzmanovski, talevski, nelovski , ne samo rakometari ... vo prevod da ne pijat , da ne pusat... to tesko so bitolcani :-) :-) :-) ... tie se TACH skola ( karsi oficerski )...

To bese emisija za rakometo so edna grda voditelka na tv nova, za reprezentacijata eden sat zborvaja...za pelister bea samo tie tri recenici od pogore... kazvase i deka probval i luge da napraj od kuzmanovski, talevski, nelovski , ne samo rakometari ... vo prevod da ne pijat , da ne pusat... to tesko so bitolcani :) :) :) ... tie se TACH skola ( karsi oficerski )...
А тој Неловски и тој битолчанец е?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom