Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Јaс сегa дa сoберaм 7 децa и aкo изгубaм oд Метaлург Јуниoр слoбoдмo јaмкaтa кaј сaтoт.
Абе кoј Јуниoр oвa е крaј некa ги фрлaт дресoјте и слoбoднo шaх некa игрaт

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Му се гледа крајот прочитани се, едвај го чекам денот кога ова неспособна управа ќе се набрка од клубот. И не само од клубот вакви како Никола Пискачев, треба да се набркаат и од градот, овие сличните како него прават зијан само што газат по улиците. ДОСТА Е!
Абе ни му се гледа ни ништо,куро ги боли нив за Пелистер и Битола...

СЕ повеќе ќе има навивачи на Еуро после вакви сценарија...........и со право

После ова бламажа денес со дечурланата на Сајкалот треба ПРОМЕНИ ОД КОРЕН,не само на терен туку и ДА ГО ЈАДИ ТОЈ ШО ГИ ДОЈСЕ ОНИЕ НЕЗНАЛИЦИ.
Добро бе,алооо има некој НОРМАЛЕН ВО ОВАЈ НЕНОРМАЛЕН КЛУБ?
Ние сме НЕНОРМАЛНИ,шо идиме шо мрзниме онде,да не дупи Вешо онде,онај Павле како од Телетабиси серијата е некој лик,Богдан се купопеца си мисли Битола ја ослободи.
Абе слегвање треба и на клоци бркање бе се,кој Вешо бе,кој е бе тој да зема 1000 евра плата бе?Пола Битола крај со крај врзва онде,онај ќе ми се курчи онде со МОЈТЕ ПАРИ,нерви да ми кини.
Ама не е крив тој,КАМЕНИ Е КРИВ ШО ГО ИГРА,и тој шо го дојсе,не знам кој е,ама да му порачам дека ПОЈМА НЕМА ОД РАКОМЕТ,дали е Камени,кој сака нека е.
И Касим не знај кај тера,ајде таму,за раче и управата шо го плаќа онај СО НАШИТЕ ПАРИ и старио и ајт сиктер таму.
Нека го земат Петко поарно,барем чоеко знај како стојат работите во лигата и ќе напрај сто пати појќе од овај ШО СЕ ДЕРИ САМО,јас не знам шо мисли дека прај онај мустако овде?
Шо мислеше тој со ова екипа дека ќе напрај?До кај ќе оди?
Не е салам ова бе?32 гола примаш бе,алооооо,на два пати,од Металург 2 и од Прилеп.
Курташак си игра,демек со втор тим прво,па после ќе се вадиме од ко виде дека ќе биди држ-недај утакмицата,и уште еден доказ дека не знат да играт под притисок,се во второ шо се даде беше насила,без акција,ако не беше Маџоски 5 ќе губевме.
Да ви се плукнам и во тренинзи и во се шо ги имате,НЕ ЗАСЛУЖВАТЕ ДА ГО ГАЗИТЕ ВИЕ ОВАЈ СВЕТ ПАРКЕТ,со исклучок на браќата Маџоски и Папата и Резо,и голманите.
Шо е она бе/Па баш гледав во второ,па речиси во секоја акција или вишок ни праеја или имаја шут кон гол,без да му падни топка од раце,без да ја заборат,ко шо беше случај кај нас.
ШО ГИ УЧИШ ТИ БЕ МОРЕ МУСТАК?ШО ГИ УЧИШ НА ТРЕНИНГ?Кој централен блок бе,кој бакрачи,одете сами излезете бе,јас да сум платен +1000 евра и да ме прат мајмуни онде некој шанкуриња од Металург 2,од Грузија сам ќе си одам,нема да чекам да ме избрка некој.
Неам коментар,крајот на мечот доволно го отслика мечот,40и кусур секунди,играч плус имаш,и да ти падни топката од раце и да му напрајш контра да те победат оние мочковците среде Битола треба да си РЕТАРДИРАН.
Јас не знам на тајмаут шо му кажа мустако?ако му кажа нешто?
Кај најНЕСТАБИЛНИОТ играч од цела екипа цело време топката ејјј,се изгуби детето,онај освен да се крени на шут БЛАГЕ ВЕЗЕ НЕМА ОД РАКОМЕТ,шо е она бе море?
По,по,резили сме ние бе,не сме салам,ова е дно дна.
Ако уште од понеделник не се избркат многу ПАРАЗИТИ+да се спашка еден куп од та тн УПРАВА,јасно е колку е сато.
Онај КАМЕНИ ако мисли дека овде ќе си прај курташак уште вечер нека пали колата и сиктер во Горажде,онај не знај кај тера бе,ние па кутрите му ја кренавме цената.
Ајде уште малце,ќе ве истрпиме до на пролет,после еден нема да се сврти в сала,ИМАВТЕ ШАНСА НИШТО НЕ НАПРАЈВТЕ.
Барем ќе дојдат друи луѓе,полошо од ова не моѓи,ова е ДНО ДНА,мизерија,ве помочаја аматерите од Прилеп и децата на Линчолург,ојте отепајте се,не заслуѓвате вие да го носите дресот на овај голем клуб,не заслужвате да сте тренери,управа,ништо не заслужвате.
Ако не сте способни СИКТЕР,СИТЕ ОД ЕДЕН ДО ПОСЛЕДЕН,ако барате играчи јавете се кај Горан Андоновски,ако не знајте кој е еве ви помош.
https://www.facebook.com/goran.andonovski1?fref=ts
Нека ви кажи од кај ги зедоја Кежич,Кобетиќ и компанија.
А овие нашите тутуруките со НАШИТЕ НАРОДНИ ПАРИ ,курташак си прат,земаме на Јујуб играчи онде Павловиќ,Вешо,Ивица и компанија,топките од раце шо му паѓат.
КУФЕРЧИЊАТА СЕА ПАКОВАЈТЕ ГИ И ОД ПОНЕДЕЛНИК ДА ОСТАНАТ САМО ТИЕ ШО ТРЕБА ДА ОСТАНАТ.
Луѓето леб немат да јадат,поарно овие 200К нека му ги дат на луѓето шо се хранат во народна кујна,шо немат струја,облека,отколку онде да ми се шетат Вешо,Богдан и компанија по Широк Сокак,да јадат по најскапи хотели СО НАШИТЕ ПАРИ.
Кој сте бе вие,КОЈ СТЕ?
И онај мустако по ова ако не се заозбили и не излези во та визбата шо ја нарекват прес соба,и да не дај НЕКОЈА ИЗЈАВА КО ШО ТРЕБА ,знај онде да се цепи ко некој будала,на прес небаре факултет за политички науки има завршено,глатко,мазно,НИСМО ИМАЛИ СРЕЧЕ,НИЈЕ ФУНКЦИОНИРАО БЛОК,мрш бе таму,нека се гони таму,и тој политичар ко тие шо го кладоја..
РЕЗИЛИ СТЕ БЕ АЛОООО,сите ни се смеат,и треба да ни се смеат,и ние ОБИЧНИТЕ СМРТНИЦИ сме уште порезили шо идиме,ова да се десеше на времето,3 неуспеси во 5 кола на домашен терен имаше САЛАТА ДА СЕ ЗАПАЛИ.

Денеска Ивица Лазаревски ни беше нај корисен играч. НЕ ВЛЕЗЕ ВО ИГРА НЕМАШЕ ШАНСА ДА НАПРАЈ НЕКОЈА ГЛУПОСТ:

http://www.rkmetalurg.mk/ns-newsart...icko-selfi-na-rakometarite-na-metalurg-2.nspx
Ова е најјако,пазете тексто.
Ден за паметење. Децата пораснаа и стигнаа да го победат најсилниот Пелистер во последните десет години и тоа среде Битола.:pos::pos::pos:

Браво момци!

АКО Е ОВА Е НАЈСИЛНИОТ ПЕЛИСТЕР ВО ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ:eek: ЈАС СУМ ПЕЈАЧ.
Екипата со Злате,Ќани,Кире Атанасовски,Тосето,Кире Поповски овие шанкуриња од Скопје 10 разлика лаганица ќе ги тепаше,ќе му ги избришеше тие мрсулчињата и сиктер Скопје.
Тие МАЖИ БЕА,не дозволваја онде некој мочковци да ни се прат мангупи среде Битола,на онај Куронадзе рачето ќе му го откачеше Злате,онај десниот бек денес од кај сакаше си шуткаше,ни прекин ни ништо,е па за ова е крив тренерот,не сум јас крив.
Тогаш ни пари земаја редовно ни ништо,па не дозволваја вакви бламажи,ова денес е срам невиден.
За вакви екипи треба мадиња да да покажиш,дома играш,да знат треба тие кај идат, ако насетат крв ко ајкули ќе ти рипнат,и ќе си губиме нормално,КО СМЕ ПИЧКИ,еден,два старта денес да се напраеја ко шо требаше,да ги натераме на пасивен,да се префрли притисоко кај нив и ќе се плашеа да ја водат топката,камоли да шутнат,овде играч неаме прекин да напрај,камоли нешто друго,чекаме голманите да фатат,наместо то нас топката ни паѓаше,одете бе отепајте се,ајт.:facepalm:
Тогаш со Вардар се јадевме тие години,барем дома машки игравме,тие сезони 2009,10.11,сеа кој стигна селфи си прај од Битола:pos:
Ама вака ЗАСЛУЖВАМЕ ДА НЕ ДУПАТ,ДА НИ СЕ СМЕАТ,и треба да ни се смеат,ние греој сме бе,за жалење сме.:ban:
Си заслужија децата,браво така се игра,паметен ракомет ни изиграја,она ние шо го играме е се само НЕ Е РАКОМЕТ.

Последно уредено:
Do_the_Dab.jpg
Изгубија сред Битола од ракометари шо му е ова интересно. А нормален полнолетен чоек ова не го прај. Значи баш од дечишта изгубија.:yid:
Нека земат сеа спорЦкиот, Бончановски, Шамбата и тие таму шо се во управа, нека се казнат самите и играчите за платата од Октомври и нека му купат на социјално загрозените дрва за назима. Пу бе проклет град.:pov:

Kje pochnam da tepam!!!!! Vervajte deka ke pochnam da tepam!!! Sho e ova be sho e? Dete od 15 godini ke me pobedi rakometttt????? Abe ke vlezi ednash vtoriot pat 6 zabi ke mu skrsham i nema da mu tekni na cela ekipa da vlezi ushte ednash!!!!! Shetate onde niz sirok sokak ko nekoj revolucioneri da ste ko Bitola od vas da e slobodna... a za rakomet sho prajme??? Vie ste amateri be!!!!! TOTALNI AMATERI! So iskluchok na brakjata i ushte 2 3ca igrachi se drugo e ebiveter site se za vo rk novaci da osnovat!!! Vesho prv ke go jadi kuro. 5 zabi ke mu skrsham ako ne si zamini sam od klubot!!! Sleden ke bidi Kasim. Gjoko Hadzievski 2!!!!! Go prechekavme kako dushebaev da ni e trener a toj mozi samo lekci da uchi po moderen rakomet od kire i kjani oti dvata se klasa treneri za nego. Aj tamu kuferite i aj u kurac nazad vo bosna pichko smrdena!!!!! Dzabe vadime nervi tuka duri ne pochnime da tepame eden po eden dzabe e. Naredna domashna utakmica vlegvanje v teren ushte 2ra minuta i tepanje ovie nashi "rakometari". EBETE SE SITE DO EDEN!!!!!

Prven mnogu se iznervirav, posle ne mi se vervase...koga razmisliv... se potsetiv na edna kultna pretstava od goran stefanovski : "let vo mesto " ... toa ni se slucva vo izminatite 10 godini...si rekov... i se stresiv kako od son...so zborvam...koj ke go razberi ova...posledite dva precedateli na pelister podledna kniga sto ja procitale e zoki poki... ZA TO SO MU SE SLUCVA NA RK PELISTER VO POSLEDNITE 10 GODINI IMA SAMO EDEN VINOVNIK ... PARTIJATA NA VLAST SO GO RAKOVODI GRADOT... i ohrid e vmro, i andonovski nema pojma... vcera go gledavme...tri muabeti... za kogo...za ohrid...ako prodolzat da davat goloj ke igrame flaster na lasko... i vie mozite da pobedite...pa za nego cane krstevski e maestro... ne ni e kriv kamenica ili gjoko hagzievski... krivi se tipojte so go rakovodat klubot i gradot, a so se operirani vo mozoko... edno e da ne znajs a drugo e da ne znajs i da se zamisluvas deka si supermen ... ili nekoj imaginaren revolucioner ...kako todor aleksandrov... to e sizofrenija....

Prven mnogu se iznervirav, posle ne mi se vervase...koga razmisliv... se potsetiv na edna kultna pretstava od goran stefanovski : "let vo mesto " ... toa ni se slucva vo izminatite 10 godini...si rekov... i se stresiv kako od son...so zborvam...koj ke go razberi ova...posledite dva precedateli na pelister podledna kniga sto ja procitale e zoki poki... ZA TO SO MU SE SLUCVA NA RK PELISTER VO POSLEDNITE 10 GODINI IMA SAMO EDEN VINOVNIK ... PARTIJATA NA VLAST SO GO RAKOVODI GRADOT... i ohrid e vmro, i andonovski nema pojma... vcera go gledavme...tri muabeti... za kogo...za ohrid...ako prodolzat da davat goloj ke igrame flaster na lasko... i vie mozite da pobedite...pa za nego cane krstevski e maestro... ne ni e kriv kamenica ili gjoko hagzievski... krivi se tipojte so go rakovodat klubot i gradot, a so se operirani vo mozoko... edno e da ne znajs a drugo e da ne znajs i da se zamisluvas deka si supermen ... ili nekoj imaginaren revolucioner ...kako todor aleksandrov... to e sizofrenija....
Во право си,ама со болдираното не се сложвам.
Охрид се партиски клуб,да,,ама дека знат да одберат странци знат,и ланските Вражалица,Павловиќ,Хогас беа КЛАСА над сите наши,е сеа шо се избрукаја во плејо то е друга работа,кузнеј шо напраја и тие,во плејоф од кој стигнаја изгубија,се прерачунаја и намерно се отпаѓаја од Европа,плус гарант си наместија некоја утакмица.
Ете и ова сезона,со намален буџет се,лани имаја над 200К по некој муабети,пак скоцкаја екипа,значи пак некој има шо има 2 грама мозок и знај шо прај,кај нас нема ништо,распашана команда е се.
Можи не знај Андоновски се сложвам,и Охриѓани го кажват то,ете и @ohrid66 си има кажано порано за него,и ко играч беше таков МАЏАР,насилен,само за инциденти,како само се има силено ко играше за Јафа и Вардар против нас,,провокатор,ете и вчера видовме шо "СОВЕТИ ДЕЛЕШЕ"ама ете ни дели лекции на сите во лигата.
Ги годат играчите,НИЕ И ТО НЕ ЗНАЈМЕ ДА ГО НАПРАЈМЕ.и со пари и без пари исто е,тој шо не знај не знај.
Е сеа,за Камени и Ѓоко.
Прво за Ѓоко,кој му беше крив на Ѓоко шо ги дојсе овде оние дрвата ко Смоковски и компанија,и тој си мислеше ко Камени дека ќе се прошета во лигата,дека пак играчи ќе вади,па му се случи бламажа,праен е муабето во фудбалската тема.
Околу Камени,само тој е крив и никој друг,кај му беа очите него ко се носеа играчите?Ко се потпишваја?
Јас од прва рака знам дека тој си ги бираше појќето од овие новите,само за Павле мислам дека немаше удел тој,зато после побара демек уште некој ден да го видел,и клипој си гледаја со Тодор и се,е па едно е пред монитор да дремиш,друго е да знајш шо играчи се.
За старите шо останаја од лани е друга приказна,јасно е се ко ќе се види на некоја позиција имаме по 4 играчи на друга ниеден.
Тотално непознавање на пазарот,на цените,на противниците,си дојде Камени на стара слава,тука му се клањаја сите,му ја кренавме цената до небо.
И нормално е шо се деси ова шо се деси,по само 1 месец од првенството,не можи бе Пискачо играчи да ти бара,кај му беа очите на мустако?Шо мислеше тој?
Толку не знаеше да се збуни ЧЕКАЈТЕ БЕ ЛУЃЕ,СО КОЈ МИСЛИТЕ ВИЕ ДА ИГРАМЕ?Значи и него му е гајле,си дојде тотално неспремен овде,си рече ќе се прошета овде во лигата,ќе си ја врати цената по бламажата во Турција,си фати работа со тие од управата наша легендарна и бидна шо бидна.
Значи и тој е врзан со нив и ја игра нивната игра,дека не знат тие да водат клуб,не знат,јасно е,ама и овај со ова шо го покажа досега кажва дека одамна му е поминат рокот,дека не знај кај тера,џабе само надежи си вративме,се за џабе.
И во другите клубој не цветат ружи,сегде е резили,ама барем има некој ред,се знај кој бара играчи,кој носи,го знат колку толку пазаро,тие се играчите,барем оние за македонски пазар.
Овие незналиците влегоја ко будала во кредит,и сега ќе речат Камени е крив,и то ќе биди,ќе куртулат од 3 кркачи месецо трошок,и сам си е крив старио ако јади клоци,ко не знаеше со кој си фаќа работа и шо не си побара некој шо го разбира македонскиот ракомет,јас сум сигурен дека ако побараше мал совет од било кој со барем неколку години искуство во македонска лига,макар и гледач сите ќе му кажеа дека со играчи ко Вешо и компанија нема шо да бараш,макар и во регуларен дел од една ваква мизерна лига.
Многу се разочарав од Камени,најпојќе,си мислев чоеко има некоја визија,дека знај шо прај.
Ако остани,ако не напрај некој рез и уште утре не кажи дека мора нови играчи да се дојсат не заслужва тој да е тренер на Пелистер,нема смисла.
Поарно Ќани и Кире нека терат.

Касим после овај натпревар мора да си ја понуди оставка на маса, па ако сакат баграта од управа да му ја прифатат арно, ако не нека тера и тој дури се овие уличарите во клубот. Ко ќе дојди за брзо да се прај мастер ресет во градот, би требало и него да го спаковат заедно со уличарите и на клоци од сала да ги изват. Не се сомневам дека е голем тренер и има големи ракометни познавања, ама ако сака да игра по нотите на баграта и тој ќе си го папа ко ќе дојди чистката.
Засеа пошо повеќе од СИГУРНО е дека нема никој да си поднеси оставка од тие уличарите, најмалце шо можат да напрат е да му речат уште утре на Везенио, Вешо и Ивица дека се слободни играчи и да се скратат тие џабе фрлени пари за нив. Поарно нека ги скинат парите и нека ги фрлат на улица, одколку овие дрвата да ги земат и да ги глеам онде кај шо му паѓат топките од раце како на некој пиноери шо сега почнуват ракоемт да тренират а имат по 30 години во газо начукано.
Во 4 кола дома во Битола изгубивме 2 пати и еднаш нерешено. Толку порази дома немаме во последните неколку сезони заедно, одколку во ова сега и то во неколку кола се дешава ова.
И да тепаја некако денес, пак ќе беше неуспех пошо примат 30 и куусур голој од аматери, деца шо лани ИСПАДНАЈА од лигата и по сплет на околности беа вратени ова сезона ради распадот на Струмица. Шо значи денес Пелистер изгуби дома пред 1500 гледачи од второлигашка екипа со 16 годишни деца во составот.
Ејјјј 200К евра се потрошија и по седум кола ние губиме 2 пати дома еднаш нерешено и имаме 16 бода, само 2 поќе од Металург Џуниор шо немат ни третина буџет од нашиот, немат странци во екипата, немат постар играч од 18 години.:facepalm:
Абе колку треба да си глуп и неписмен за да неможиш успех да имаш во ваква партал лига со толкав буџет и публика зад себе на секој натпревар во огромен број.
Јас да го водам клубот, одговорно тврдам дека со овие пари шо ги има онај Тодор Александров на располаѓање, ќе склопев екипа и ќе се прошетав низ првенството. Без ниеден пораз ни дома ни во гости. И то без странци во екипата и без тренер шо зема вакви баслословни суми за наши услови.

Му честитам на децата од Металург. Каква само лекција му одржаја денес секоја чест.
И на играчите и на цела багра таму собрана во клубот шо глуми управа.
Браво деца!!! :cuc:

Во право си,ама со болдираното не се сложвам.
Охрид се партиски клуб,да,,ама дека знат да одберат странци знат,и ланските Вражалица,Павловиќ,Хогас беа КЛАСА над сите наши,е сеа шо се избрукаја во плејо то е друга работа,кузнеј шо напраја и тие,во плејоф од кој стигнаја изгубија,се прерачунаја и намерно се отпаѓаја од Европа,плус гарант си наместија некоја утакмица.
Ете и ова сезона,со намален буџет се,лани имаја над 200К по некој муабети,пак скоцкаја екипа,значи пак некој има шо има 2 грама мозок и знај шо прај,кај нас нема ништо,распашана команда е се.
Можи не знај Андоновски се сложвам,и Охриѓани го кажват то,ете и @ohrid66 си има кажано порано за него,и ко играч беше таков МАЏАР,насилен,само за инциденти,како само се има силено ко играше за Јафа и Вардар против нас,,провокатор,ете и вчера видовме шо "СОВЕТИ ДЕЛЕШЕ"ама ете ни дели лекции на сите во лигата.
Ги годат играчите,НИЕ И ТО НЕ ЗНАЈМЕ ДА ГО НАПРАЈМЕ.и со пари и без пари исто е,тој шо не знај не знај.
Охрид оваа година требаше да бидит втор клуб во Мак ама све сјебаа ДПМНЕОВСКИ АРАМИИ.Прво еден дел од управата ги испокрадао парите за играчите а и еден бербер им плати на 2-3 играчи да пуштат некоја утакмица а тој самиот ја уплатил.Имаше варијанта општината тотално да се откажит од ракометот и да го земат Младост од Царе Двор 51 посто општината 49 посто Данчо Целевски бившиот голман на Мак -фудбалска репрезентација(Бакрач е од Радожда а и сопругата на Данчо е од Радожда).Колку им побарал Јаболкарот Митичот од Младост незнам ,па затоа ништо не се знаеше во клубот и многу си отидоа.
Татко му на Горан Андоновски Крсте-Усташот му имат бидено помошник на Бранислав Покрајац,а беше тренер на Пелагонија кога играа Абдула,Калешот,Цауро,Фестич,Вукас,Божинович,Јовичич.....еееее која екипа имаше сега да беа тие Пелистер ке дрмаше во ЛШ.

Ако дојдиш до контакт со Камени прашајго ко беше тренер на Борац-урошевац и требаа да влезат прва лига играа со ЕМО -Охрид ,охрид не им сакаше пари и ги купија судиите ,утакмицата се прекина ,публика 6000 во недела во 10,00 сабајле.Незаборавни ракометни времиња.

Sekoja pocit na drugite gradoj... ne mi bese celta za andonovski da kazvam.... by the way prv si e coeko so negoviot klub... ali ova denes so se sluci mislam deka di sega e najgolemiot rezil dosega so mu se sluci na klubo... i ta upravata, ne znam vo koja gluvca dupka e piknata da si daj ostavka... i da aplicirat odma za iselenicka viza... jas da bev uprava posle ovoj sram ke mi bese nezgodno na ulica da izlezam.. jas ke navivam za pelister i vo treta liga da bidi.. i poarno treta da bidi otkolku so vakvi luge da si imame rabota...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom