Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
http://ekipa.mk/stevche-stefanovski-podnese-ostavka-vo-rk-pelister/
Па уште како рече НЕ МУ ДОЗВОЛВАЛЕ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ОБВРСКИ:pos:...
Шо работа имаше во клубот жити се?
Да најдиш 7,8 играчи шо немат две леви раце ти беше работата,а та ја еба тотално...:tapp:
Директен вновник за хаосот со играчкиот и кадровскиот кадар,секако во соработка со докторот:backa:....
Барем нека имаше доблест да признај а не вака..
Ја РЕНОВИРАЛЕ,РЕНОВИРАЛЕ,РЕНОВИРАЛЕ САЛАТА:pos::pos::pos:
Овај бетер е од менторот негов бе...
Ако мисли под "реновирање"то шо добија два донирани ГОЛОЈ,и потрошија некое кило зелено-бела мрсна боја за да ги премачкат,а со остатакот го поминаја паркет тогаш стварно го жалам:ban::tapp:
Кои клубски простории бе,кој прес центар...
Ја бојадисија собата,залепија со лепенки во детски на вратата натпис ПРЕС САЛА и сега го прикажват како некое достигнување...:tapp:
Па уште и со тие борчојте веќе аман,сами ја загореа манџата сега се фалат дека требало да се мие тенџерето,е па треба ко не знајте да ГОТВИТЕ:ban:..
Не бе џабе е,не вреди да се коментира појќе,шо сака нека прат,ваква калакурница нема нигде во светот,не заслужват овие ни да ги спомни чоек,камоли да му оди на утакмици...:tapp:
КАКВА УПРАВА И ОПШТИНА-ТАКОВ КЛУБ И ГРАД:bance:

Се збора дека Цревото се скарале со газето и зато се повлекол. Планираните пари од општина за клубот сакале да ги скратат и да префрлат помалце и зато овај си поднел оставка. Иначе и Шамбата ќе се повлечел од клубот... Не дека нешто се битни ликој во клубот, ама штом бегат значи се спрема бродолом како во фудбалот.:motorce:

Леле бе ајде да испадниме бе... :semolam:

Се збора дека Цревото се скарале со газето и зато се повлекол. Планираните пари од општина за клубот сакале да ги скратат и да префрлат помалце и зато овај си поднел оставка. Иначе и Шамбата ќе се повлечел од клубот... Не дека нешто се битни ликој во клубот, ама штом бегат значи се спрема бродолом како во фудбалот.:motorce:

Леле бе ајде да испадниме бе... :semolam:
Море све да му ебам на двата вуста ,семката нивна преварантска па цревото не знаеше синкир со брачедму двојче дека си фаќа работа па шо кур ветваше проект со клубот школа ,сала и триста чуда за на крај како пичката ѓоко шо избега во фудбалот така и овај директорот на касастарот по важно да му е работата од клубот море само фичото жолто за цревото и стоедното на тројче друго чаре нема нека не се вади сега дека психопатот нема да му дава пари ко во прватата реченица му се заблагодарува на општинарите и за крај нека ја признае вината дека ги згреши засилувањата и дека тој со сите за се преговараше никој друг нема кривица како него абе глушец прав виде дека бродот тони и прв бега абе се виде дека ќе ги пали патиките уште ко не беше на два три натпревари во Битола да го гледа Пелистер а дека тој и сите други ‘‘легенди‘‘ се пички е доказ шо никој до сега нема дојдено всала да го гледа Пелистер со години а не пак да поможат нешто убо пиша некој погоре каков клуб таков град се уништено од политичарите пред се а најмногу со доаѓањето на овие преродбениците :mad:

Море све да му ебам на двата вуста ,семката нивна преварантска па цревото не знаеше синкир со брачедму двојче дека си фаќа работа па шо кур ветваше проект со клубот школа ,сала и триста чуда за на крај како пичката ѓоко шо избега во фудбалот така и овај директорот на касастарот по важно да му е работата од клубот море само фичото жолто за цревото и стоедното на тројче друго чаре нема нека не се вади сега дека психопатот нема да му дава пари ко во прватата реченица му се заблагодарува на општинарите и за крај нека ја признае вината дека ги згреши засилувањата и дека тој со сите за се преговараше никој друг нема кривица како него абе глушец прав виде дека бродот тони и прв бега абе се виде дека ќе ги пали патиките уште ко не беше на два три натпревари во Битола да го гледа Пелистер а дека тој и сите други ‘‘легенди‘‘ се пички е доказ шо никој до сега нема дојдено всала да го гледа Пелистер со години а не пак да поможат нешто убо пиша некој погоре каков клуб таков град се уништено од политичарите пред се а најмногу со доаѓањето на овие преродбениците :mad:
Абе од една страна јас ги разбирам шо поднесват оставка и бегат сите од клубојте. Со онаков психопат како газето тешко тој шо ќе си фати работа. Денес ти вели едно , утре пу-пу не важи и те остава да се бламираш пред народот. Ама мене не ми е јасно шо излегват на ТВ на пресој и најавуват ко знат дека после ќе бидат плукани и омразени кај луѓето низ град. Дојдоја да работат, ОК, го зедоја клубот почнаја добро од старт, чепнаја нешто во салата исплатија плати , ама чекај бе , кај одиш на телевизија цела држава да те гледа бе... Работи си, па луѓето сами ќе си оценат дали си на прав пат или не а не вака ајде урааа на пресој најави спонзори, стабилизација , проекти на долг период и по 4 месеци пу-пу не важи бегам јас двојче не чини. Ами сите го знајме него не е од вчера, 10 години со истата лага ги фрли сите спортски работници од клубојте во оган.
Е сеа нека му ќисни... Си ја изгуби репутацијата шо ја имаше меѓу битолчани и тотално се избламира. Како најголем клошар се повлече после неколку месеци а до пред еден месец на насловни излегваше најјавуваше играчи за во иднина.

После Циле не чинел и Мацола...:icon_mrgr:

Какви такви цела сезона ја истуркаја, излегоја во Европа донесоја еден куп играчи (грото лоши, ама имаше и квалитетни). Да не беше толкав кретен газето ќе останеја барем уште една сезона и ќе имаја сигурно подобар успех од предходната.
Ама тое... Ќе се молиме сеа Катица да дојди да си го собери овај клептоманот во идризово, оти секоја минута плус шо е во градот, е огромен зијан за Битола.

Абе една будала помалце, шо се нервирате :D
Голем ташак бил во клубот Цревото, па чалма сега ќе врзиме на гла....
Море гонисе у три лепе, две чисти немаш, а на женицата твоја :sekcza::sekcza::sekcza: во катастарот кај тебе на биро да ја мавам....
Од секогаш сум го мразел ова лајното, па уште со оние емисиите на Тера за ракометот на Македонија шо ги имаше за пред и после натпреварите па врска немаше бе, ЖИВА КОМЕДИЈА, јас ќе чекам на Тера за Цревото да ми кажел дека кога ќе играме со Франција НАЈГОЛЕМАТА ОПАСНОСТ НИ ИДЕЛА ОД НИКОЛА КАРАБАТИЌ - ајде бе ???? Ние не гледаме ракомет пцојсан еден, нека се лажат со тие емисите некој пензионери шо ги гледаат само, трескаш глупости се бламираш....
Има уште 10 дена да се спреми пред Европското во ракомет, па пак да излези на ТВ да се бламира со тие ФАМОЗНИ НАЈАВИ пред утакмиците....

И покрај се шо се деси со РК сепак јас лично за Цревото немам лошо мислење и како човек и како ракометен стручњак. Сепак мислам дека присилно е дојсен да биди во РК Пелистер и од партија и од газето,без никаков финансиски надомест колку да прат забава за народ без пари, а тој морал да прифати.
Да има стабилен спонзор да му дај пари и одврзани раце сигурен сум дека е кадарен да склопи тим како шо треба.
Јас незнам дали некој верваше дека нешто ќе биди од проектот , кога сите овде знаеме дека кај шо е поврзан Газето и битолскиот огранок на мвро-дпмне се е осудено на пропаст.
Така да сега е најбитно да отпадниме втора лига и поќе да не се резилат , не се кадарни да бидат поорганизирани од едни маркети.
Инаку колку ни е организиран клубот, колку можат да напредват децата кај нас а и колку се кадарни и Ќани и Кире и посебно битолскиот ракометет е фактот шо Фитило со еден премин во Металург одма стана репрезентативец и баш ми е ќеф шо детето ќе напредва и има иднина , само да не го еби Червар да го закотви само како дефанзивец а има детето потенцијал и за лев бек.
А јас сум и 100% сигурен Дрогата да одеше во Металург место Фитило дека ситуацијата ќе беше обратна односно Дрогата ќе напредваше а Фитило ќе уназадваше.
Така да и покрај очајната полусезона на Дрогата , треба шо побрзо пресечи и да си замини макар и во МРК Вардар или во Тинекс ќе напредва како играч , нема да чмај и да се запусти , шо ќе му се деси ако остани во исушената река која се чека да протече.
п.с.Дрога ако читаш замини дури имаш време не дреми оти ќе те дозапустат.:motorce: па после ќе ти биди касно за се.

[B напиша:
п.с.Дрога ако читаш замини дури имаш време не дреми оти ќе те дозапустат.:motorce: па после ќе ти биди касно за се.[/B]
Takov TRUP ne ti zema nikoj. Treba pari da platime da go zemi nekoj :facepalm:

Takov TRUP ne ti zema nikoj. Treba pari da platime da go zemi nekoj :facepalm:
Абе еден тон играчи додека се во ФК и во РК не ни чинат, па после ќе заминат во некој клубој, каде се работи малце попофесионално од нашата селска задруга и ќе не плескат , па после Цацко ни е крив :toe:

Хехех, сеа на Тера во вестите беше Цревото, со потресна изјава за битолската јавност...:cool:
Сакал да разјасни некои работи оти многу фама се кренало околу неговата оставка.

Само да го потсетиме дека само тој шо нема чиста совест има потреба да ги правда своите одлуки. Немаше да се правда ако сварно е убеден во то шо го кажваше за клубот и за реновирањето на салата. Вика немам време да му се посветам на клубот како треба и како шо сакам во овај период, а за една недела најавува специјална емисија на Тера за првенството во Полска.(y)
За Пелистер немаш време а за да одработиш еден цел мундијал емисии на ТВ имаш клошар еден. То нема да ти пречи во работата со катастарот, него Пелистер шо се појавуваше еднаш на две недели в сала ти пречеше во секојдневните обврски.:bravobe:

Ах бе каква фуфица си бил и ти... Браво, секоја чест.
Нека ти дат и тебе во Февруари една благодарница за се шо напрај за клубот.

Кога го донесовте тој Антиќ, па уште да го бркате без ниедна утакмица изиграна :pos:

Кога го донесовте тој Антиќ, па уште да го бркате без ниедна утакмица изиграна :pos:
Uste da proveruvaa so objavuvaat"lokalnite sportski novinarcinja"se ke bese podobro,barem lugeto ke gi naucea igracite i poziciite na koi igraat.
Koja majka izgubila dete kako urednik na sportski portal ke go najdi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom