Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
И пак наместо Ќани си го папа Кире во цела ситуација. Пошо Ќани е со партијата го остаја помошник тренер а Кире во младинци го фрлија.
Според мене Кире требаше да го остат помошник на Петкото а не Ќани. Ама тое, ко ќе се носат одлуки во интерес на партијата а не во интерес на клубот.
Зато и трпи клубот цело време и неможи да пркни 10 години.

Хехех, сеа на Тера во вестите беше Цревото, со потресна изјава за битолската јавност...:cool:
Сакал да разјасни некои работи оти многу фама се кренало околу неговата оставка.

Само да го потсетиме дека само тој шо нема чиста совест има потреба да ги правда своите одлуки. Немаше да се правда ако сварно е убеден во то шо го кажваше за клубот и за реновирањето на салата. Вика немам време да му се посветам на клубот како треба и како шо сакам во овај период, а за една недела најавува специјална емисија на Тера за првенството во Полска.(y)
За Пелистер немаш време а за да одработиш еден цел мундијал емисии на ТВ имаш клошар еден. То нема да ти пречи во работата со катастарот, него Пелистер шо се појавуваше еднаш на две недели в сала ти пречеше во секојдневните обврски.:bravobe:

Ах бе каква фуфица си бил и ти... Браво, секоја чест.
Нека ти дат и тебе во Февруари една благодарница за се шо напрај за клубот.
Абе овај можи комотно за градоначалник да го кадидираат кој преварант човече :mad:

http://www.youtube.com/watch?v=5idH-i9udhE&feature=youtube_gdata_player

Абе убo викa чoекoт и сo првaтa реченицa е кaжaнo се a се пoнaтaму е мaчкaње oчи. Сo други збoрoј викa Премнoгу гo сaкaм Пелистер зa дa Гaзетo и кoмпaнијa си игрaт куртaшaк сo клубoт и сo мене. Oднoснo виде чoекoт oд тие плaнoјте шo ги имaл немa ништo дa се oствaри и си се пoвлекувa нaвреме oти тoa шo е oбеќaнo oд гaзетo спасителот ништо не е остваренo. Тaкa дa aкo сите шo имaле некoј плaнoј зa клубот a не им се oствaриле нaј фер е нaвреме дa се пoвлечaт a не сo гoдини дa изигрaвaт двoрски шутoј. А изгледa тoa шo кaжвa пoсле им билo зaцртaнo кaкo прoект aмa клептaмaнoт сaмo гo искoристи и тoлку . Незнaм јaс тaкa јa сфaќaм изјaвaтa меѓу редoви a мoжи и грешaм :unsure:

Абе убo викa чoекoт и сo првaтa реченицa е кaжaнo се a се пoнaтaму е мaчкaње oчи. Сo други збoрoј викa Премнoгу гo сaкaм Пелистер зa дa Гaзетo и кoмпaнијa си игрaт куртaшaк сo клубoт и сo мене. Oднoснo виде чoекoт oд тие плaнoјте шo ги имaл немa ништo дa се oствaри и си се пoвлекувa нaвреме oти тoa шo е oбеќaнo oд гaзетo спасителот ништо не е остваренo. Тaкa дa aкo сите шo имaле некoј плaнoј зa клубот a не им се oствaриле нaј фер е нaвреме дa се пoвлечaт a не сo гoдини дa изигрaвaт двoрски шутoј. А изгледa тoa шo кaжвa пoсле им билo зaцртaнo кaкo прoект aмa клептaмaнoт сaмo гo искoристи и тoлку . Незнaм јaс тaкa јa сфaќaм изјaвaтa меѓу редoви a мoжи и грешaм :unsure:
Aбе ако нејќеше да си играт со него немаше ни да се нафаќа да биди директор на Катастаро,ама слатка е функцијата,падна секирата во медо,се фати на орото,со задоволство сега игра и се весели..:zloo:
Од несуден тренер и екс селектор,стана партиски чоек,за само 10ина години,не е заебанција,си го најде чарето батето,не е улав да си го ебава умот да биди тренер по селата низ Македонија...
Шо мислеше тој,се ќе оди мазно во клубот,дека зад него стој Трифун Костовски?:pos:
Не знаеше со кој си има работа?Не бе брат,се знај овај,се знај...
А тие "бајки"шо ги изнакажа дека ќе сме играле Сеха,па уште и со валјд карта бе:pos:,па ќе ја реновирале салата за мечеви од НАЈВИСОК РАНГ,прес собата била една од НАЈУБАЈТЕ во Македонија.....и ред други работи..:vozbud:
Ова ни дете од 10 години не можи да го смисли,и знај дека е ветер во магла...
Да не се навраќам пак,знајме сите шо "сработија"од партија за цел колективен спорт сите овие 10 години,една голема огромна нула...
Па вакви бисери ни Спиро не кажваше во неговото време ко пушташе муви во 2000 година дека ќе сме оделе на евротитула во ЛШ.дека ќе го дојси Олег Велики(на времето еден од најјаките плејмекери во светот)и ред други бајки..
Со ова шо го изрецетира Стефче самиот се дозакопа....:ban:
И со самото то шо избега ко некоја најголема пичка по само 6 месеци доволно кажва за каков чоек се работи...
"ПРЕМНОГУ ГО САКАЛ ПЕЛИСТЕР",го сака да,сите го сакаме,ама тој го сака само КО ЌЕ ИМА ПАРИ...
И во одборо на тушнико беше пред 2 години,тогаш ко прецедник на надзорен одбор,рикна тушнико и него го снема,скоро две години во илегала беше,за да излези пак на повик на неговите претпоставени од партија и да изиграва газда...
За кажвање сите знајме,ама за работа сите шо дојдоја ништо не напраја....
Најубо ќе беше да речи,ЛУЃЕ,ЗГРЕШИВ СО ИЗБОРОТ НА ИГРАЧИТЕ,НЕ ЈА СКЛОПИВ ЕКИПАТА КАКО ТРЕБА,СЕ ПОВЛЕКВАМ ОД МОРАЛНА ОДГОВОРНОСТ И ОСТАВАМ ПРОСТОР ДА ДОЈДАТ ЛУЃЕ СО ВИЗИЈА И СПОСОБНОСТ ДА НАЈДАТ ИГРАЧИ КОИ ТРЕБА ДА ИГРААТ ВО ПЕЛИСТЕР...
Ама кај има јајца некој во Битола да признај дека згрешил,напротив по добро разработена шема на неговиот ментор не пропушти да кажи како сме имале ДВА ПОТЕНЦИЈАЛНИ СЕНИОРСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ,4 МЛАДИНСКИ,ДВА СТРАНЦИ КАКВИ ШО НЕМАЛЕ ДРУГИТЕ ЕКИПИ..
А ПРЕТПОСЛЕДНИ СМЕ НА ТАБЕЛА..:bravobe:
И шо сакаш појќе од ваков чоек...
Море нека се гони таму,имав голема верба во него летото,мислев дека ќе напрај нешто,сериозно мислев дека чоеко е вистинскиот избор за Пелистер,ама излезе овај дури и побетер од Ефто..
И нека не се чуди сега шо го плука цел град,и треба да го плука оти тој излегваше на пресој,зад та таблата со фамозни спонзори,кажваше бајки,60 ГОДИНИ РАКОМЕТ,ЦЕРЕМОНИИ,КОНЦЕРТИ,ЛЕГЕНДИ бла,бла..
Никој не го тераше да влегва во филмој,исто како шо не го тераше никој Газето да кажва бајки дека ќе прај нов стадион,па 4 трибини,па ваков ќе бил,таков ќе бил..
Истото и овај,истресе еден куп зелени,и сега се чуди шо го плукат луѓето...
То е,ко ти е устата и јазико побрз од умот..
А овие двајцата ко расипан касетофон се,3 дена да ги остајш ќе зборат,и ќе заборат после шо имат ветено,излажено итн,и ќе пробат да се изват и да ја свртат ситуацијата како шо му одговара нив,а да признат дека ја ебале работата,то нема шанси..
За то треба да имаш морал и доблест,а очигледно е дека никој ни во општина ни во управите на клубојте(ФК,РК)нема такво нешто...:tapp:

Досега немаше работа во катастарот па целосно беше посветен на Пелистер и сега наеднаш искрцна и неможи да продолжи и во РК. Јбг, се дешават непредвидени работи...
Мрш, се да ви ебам

Ovaj Crevoto epten ja pretera misli deka drugite veslo cicat. Prvo vo klubot koj go nasledi igraja i Drogata, Fitiljo i Nikolic. Nikolic sjojde sreja so mu propadna transfero pa se vrati dodusa bajcki zdebelen i totalno vo aut. Mozese da go zadrzi Simovic ama strcnjakot se go dojse onaj Srbinot koj iskreno mislam deka bese najdobroto zasiluvanje. Topic vo prvo vreme se cudev kako se otkaza Cervar od nego posle svativ totalno nepodvizen nekorisen drvo. A za stario so da kazam totalen peomasaj. I ostana uste trojcata musketari od cika minco so mu gi uvali i mu go lapna Fitiljo. I namesto da izlezi i da kazi zgresiv celosen promasaj (vazno vlegov vo delegatite na rfm) i zato se povlekvam toj prikazni redi pa i edna od podobrite pres sali abe coeko za gref da ti bil onaj i gazeto go nadmina. Pa i vo seha baral i gazeto edno vreme pisma so fnuceto aleksandrovo pisea greoj. I na kraj barem da ne go znaevme a ovaj mu se povtorvat greskite izgleda najgolem profiter e crevoto vo rk pelister.
P.S eve da mu ja ispolnam zivotnata zelba (namesto da dat za RK Pelister klubot koj gi napraj ime i prezime) na site bivsi igraci nema potreba da mu dodelva zivotna karta neka mi pisat sekoja godina jas ke mu kupvam sezonski karti.

Sent from my SM-G361H using Tapatalk

Уште на едно интервју ако излези, ми се чини ќе се расплачи...:icon_mrgr:
Нека не излегва поќе на ТВ, нека не се бламира. Знат сите како е и шо е работата.Не мора како плачко да се правда на сите страни.
Ни прв е ни последен.

Сеа на неговите темели ќе го градат европскиот Пелистер.:busi:

Aбе ако нејќеше да си играт со него немаше ни да се нафаќа да биди директор на Катастаро,ама слатка е функцијата,падна секирата во медо,се фати на орото,со задоволство сега игра и се весели..:zloo:
Од несуден тренер и екс селектор,стана партиски чоек,за само 10ина години,не е заебанција,си го најде чарето батето,не е улав да си го ебава умот да биди тренер по селата низ Македонија...
Шо мислеше тој,се ќе оди мазно во клубот,дека зад него стој Трифун Костовски?:pos:
Не знаеше со кој си има работа?Не бе брат,се знај овај,се знај...
А тие "бајки"шо ги изнакажа дека ќе сме играле Сеха,па уште и со валјд карта бе:pos:,па ќе ја реновирале салата за мечеви од НАЈВИСОК РАНГ,прес собата била една од НАЈУБАЈТЕ во Македонија.....и ред други работи..:vozbud:
Ова ни дете од 10 години не можи да го смисли,и знај дека е ветер во магла...
Да не се навраќам пак,знајме сите шо "сработија"од партија за цел колективен спорт сите овие 10 години,една голема огромна нула...
Па вакви бисери ни Спиро не кажваше во неговото време ко пушташе муви во 2000 година дека ќе сме оделе на евротитула во ЛШ.дека ќе го дојси Олег Велики(на времето еден од најјаките плејмекери во светот)и ред други бајки..
Со ова шо го изрецетира Стефче самиот се дозакопа....:ban:
И со самото то шо избега ко некоја најголема пичка по само 6 месеци доволно кажва за каков чоек се работи...
"ПРЕМНОГУ ГО САКАЛ ПЕЛИСТЕР",го сака да,сите го сакаме,ама тој го сака само КО ЌЕ ИМА ПАРИ...
И во одборо на тушнико беше пред 2 години,тогаш ко прецедник на надзорен одбор,рикна тушнико и него го снема,скоро две години во илегала беше,за да излези пак на повик на неговите претпоставени од партија и да изиграва газда...
За кажвање сите знајме,ама за работа сите шо дојдоја ништо не напраја....
Најубо ќе беше да речи,ЛУЃЕ,ЗГРЕШИВ СО ИЗБОРОТ НА ИГРАЧИТЕ,НЕ ЈА СКЛОПИВ ЕКИПАТА КАКО ТРЕБА,СЕ ПОВЛЕКВАМ ОД МОРАЛНА ОДГОВОРНОСТ И ОСТАВАМ ПРОСТОР ДА ДОЈДАТ ЛУЃЕ СО ВИЗИЈА И СПОСОБНОСТ ДА НАЈДАТ ИГРАЧИ КОИ ТРЕБА ДА ИГРААТ ВО ПЕЛИСТЕР...
Ама кај има јајца некој во Битола да признај дека згрешил,напротив по добро разработена шема на неговиот ментор не пропушти да кажи како сме имале ДВА ПОТЕНЦИЈАЛНИ СЕНИОРСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ,4 МЛАДИНСКИ,ДВА СТРАНЦИ КАКВИ ШО НЕМАЛЕ ДРУГИТЕ ЕКИПИ..
А ПРЕТПОСЛЕДНИ СМЕ НА ТАБЕЛА..:bravobe:
И шо сакаш појќе од ваков чоек...
Море нека се гони таму,имав голема верба во него летото,мислев дека ќе напрај нешто,сериозно мислев дека чоеко е вистинскиот избор за Пелистер,ама излезе овај дури и побетер од Ефто..
И нека не се чуди сега шо го плука цел град,и треба да го плука оти тој излегваше на пресој,зад та таблата со фамозни спонзори,кажваше бајки,60 ГОДИНИ РАКОМЕТ,ЦЕРЕМОНИИ,КОНЦЕРТИ,ЛЕГЕНДИ бла,бла..
Никој не го тераше да влегва во филмој,исто како шо не го тераше никој Газето да кажва бајки дека ќе прај нов стадион,па 4 трибини,па ваков ќе бил,таков ќе бил..
Истото и овај,истресе еден куп зелени,и сега се чуди шо го плукат луѓето...
То е,ко ти е устата и јазико побрз од умот..
А овие двајцата ко расипан касетофон се,3 дена да ги остајш ќе зборат,и ќе заборат после шо имат ветено,излажено итн,и ќе пробат да се изват и да ја свртат ситуацијата како шо му одговара нив,а да признат дека ја ебале работата,то нема шанси..
За то треба да имаш морал и доблест,а очигледно е дека никој ни во општина ни во управите на клубојте(ФК,РК)нема такво нешто...:tapp:
Немa кешaрaц вo клубoт a имa сигурнa и сoлиднo плaтенa рaбoтa и знaј декa вo блискa иднинa ништo немa дa се мени и зa тo си бегa. Немa пoќе жртвувaње рaди љубов кaкo нa времетo. А Ќaни и Кире немa кaј дa oдaт зaтo си се шеткaт низ клубoт. Немoрa дa нaјдaт рaбoтa вo друг клуб, еве некa му дaт дa бирaт рaбoтa вo РЕК или вo РК дa видиш кaкo ќе пoлетaт.Тoе е реaлнoстa јебигa вo блискa иднинa сo oвa пoстaвенoст нa клучните функции нa кaдaрoт вo грaдoт и кoј се уште oстaнa и гo диктирa темпoтo и oпштo функционирaњетo нa грaдoт немa некoјa иднинa. Е oд нигде никaде дa дoјди некoк кaкo русинoт ќе изникнaт сите стручњаците oд "љубoв" кaкo печурки.

Најдобро е да дајме по некој денар и да се клај еден катанец на клубот и да се куртулиме сите. Па курва од 5 стотки има појќе углед и чест од ова до кај шо го донесоја клубот.
Цревото излегва со амбициозен проект, лупа глупости цело лето и цела есен... И сега прв бега. Прво никаде не постои функција координатор. Кога веќе си има претседател и управен одбор тогаш не ми е јасно како можи овој да ги трга конците, мада во ваков башибузук нема јасно не јасно...
Како можи да излези и да кажи дека бил задоволен со работата... Па тие канцелариите и соблекувалните 1000 квадрати да беа ќе ги поплочеа и ќе ги средеа досега, а и то е заслуга на Бени кој поможва колку толку. Прес сала (бојадисаја едно собиче), малце мрсна боја на паркетот и то се тие крупни зафати? Па сега нови зафати ќе следеле... ќе клат жардињери изгледа и звучниците ќе ги попрат за појако да мава музиката.
Зошто некој не излези да кажи дека сакаја да прат клуб со 140 ебани илјади евра? Еден играч на Вардар зема годишно појќе од то.
Не успеаја да ги средат младинските школи. Не набавија човечна опрема за клубот, немаме ниеден комплет дресој а тек па тренерки или презимиња на дресојте, то е чудо за нас.
Не успеаја да склопат една постава со играчи па какви било нека се. Натрупаја скопјанчиња кај шо не требаја, избркаја голман шо вредеше и ни самите не знаеја шо прат со Чачиќ.
Цела есен Ќани нема никаков резултат, губевме од кој ќе стигневме, сега се повлеква Цревото притоа најавува брда и долини понатаму, и од нигде никаде Петко седнува на клупа... Кој го клава Петко не ми е јасно, цела управа сака да си замини а не тренер да именуват, плус шо се бара од него? Да бидел прв во плеј аутот? Жити се!?
Се носат сега дури засилувања, за со екипи кој можиме да ги добиеме со деца од улица...
Со каква референца иди Петко? Другарче на Мац и на Тодор Александров? Истиот оној човек кој си напрај клубче за син му и кој преку ноќ береше играчи од Пелистер? Оној истиот шо секое 'градско дерби' ги палеше играчите да напрат тепачка? Сега тој дојде Пелистер да го спасва?
Па уште Михајло и Начевци да дојдат како спасители... Уште тие фалат посекако.

Една, една разумна одлука или потег да се напраеше во последните 15 години со клубот јас ќе разберев... Ова е систематско рушење на секое ниво, од ден на ден го прат партал клубот како шо се и КК и ФК, мизерија над мизериите... Излегват со некои најави а у курац палац на крај по недела дена пу пу не важи...
Најискрено нека го клат катанецот, доста е веќе! Сакам клубот да ми остани во добри сеќавања а не овде багра неписмењаци, дунстери, деликвенти, хоштаплери да се изживуваат со клуб шо значел некогаш на балканот. Нека ги набават само снимките од утакмиците во 70тите, 80тите и 90тите од архивата на МРТВ, нека ги среди некој и нека ги проектираат секоја сабота во киното за тие неколку шо останавме да одиме да гледаме нешто шо вреди, нека не берат гајле за то многу подраго би си платил не 50че него 100че ако треба.
Доста е!

Цела есен Ќани нема никаков резултат, губевме од кој ќе стигневме, сега се повлеква Цревото притоа најавува брда и долини понатаму, и од нигде никаде Петко седнува на клупа... Кој го клава Петко не ми е јасно, цела управа сака да си замини а не тренер да именуват, плус шо се бара од него? Да бидел прв во плеј аутот? Жити се!?
Се носат сега дури засилувања, за со екипи кој можиме да ги добиеме со деца од улица...
Со каква референца иди Петко? Другарче на Мац и на Тодор Александров? Истиот оној човек кој си напрај клубче за син му и кој преку ноќ береше играчи од Пелистер? Оној истиот шо секое 'градско дерби' ги палеше играчите да напрат тепачка? Сега тој дојде Пелистер да го спасва?
Па уште Михајло и Начевци да дојдат како спасители... Уште тие фалат посекако.
da zivej VMRO DPMNE :oeoeoe::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix::mad::mad::mad:

Босеовски тренер :pos::pos::pos:
Па ово нема ни у Београда :D
Со другар му Мац во Зомимак си се менваја на 3 месеци, еднаш ти тренер, после јас, па ти помошник :D
Сега син му ќе си го донеси и ќе игра 60 минути :D

А овај КатастарМен шо го сакал Пелистер, шо се бламира незнам, прочитан е како селски буквар дека е пиунче партиско...
"Една од најубавите ПРЕС САЛИ во Македонија" - да ја ебам женати по 100ти пат ќе напишам, белоглав еден, старо педериште, оди спремај емисии за европското не продавај мадиња за бубрези !
Шо прес сала напрајвте бе ?!?! Како не ви е срам да излегвате со вакви изјави, купија една канта поликолор, манаја една четка на ѕидојте, една канта лак за паркетот и тој го фарбаја и зедоја едно табличе од некоја градинка каде му наредија 300 спонзори од кој поќето се повторват по 102 пати, да си мислат луѓето тежиме од пари, абе очи да не ми те видат стар орелу....
Како имаат образ ова да го кажат, видливи биле промените во салата, кој промени бе, ги сменавте мрежите зад гол, донесовте голој кој ви се донација, синкир вие ги купивте од ваш џеб и напишале на гол линијата РК Пелистер, големи промени :bravobe:
Таа пРеС СаЛаТа, на вратата залепивте, самолеплива хартија со букви од кој едната буква горе, едната долу си мислиш дете од 8 години ги лепело....

Па ја спремале салата да ги исполнува сите услови и ќе праеле екипа за СЕХА со ВАЈЛД КАРТА....
Ние губевме како грчка од кој ќе стигниме, тие СЕХА ќе играле :pos::pos:
Почнаја "Гафови за 2016"....
Се работело постепено на салата и екипата, да не испаднело со салата како Зомимак да играл сеха во Скопје :ROFLMAO: Скроз одлепил овај, за СЕХА треба овде да газите се што ќе излези пред вас, нешто слично како Металург во моментот и пари требаат за Сеха, гостувањата кој ќе му ги плаќа, играчи, судии, ете и Зомимак беше стабилен лани, во нашата лига беа солидни, изборија СЕХА, спонзорот виде колку е саатот за таму му се повлече и следуваше бродолом за нив таму, губеа по 20/30 разлика, ако ништо друго барем вадеја профит од кладилнциите :D
Нас ќе не снајди 3 пати полошо од Зомимак, до душа нема ни да играме, џабе овај фамозниот си замислува брда и долини....

Сега син му ќе си го донеси и ќе игра 60 минути :D

Нема најмаце едно 'ќе' во оваа реченица.

То е оној бран засилувања на Цревото од 4-5 јако талентирани играчи од 20 до 23 години... Ма нека се полни со роба магацинот, опасно е плејаут шо си мислите вие?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom