Знаев дека ќе дојди Газето бе,абе не пропушта тој вакво нешто...
Сигурен сум дека и говор имаше спремено,да се испуфка како го спасил ракомето,како ќе не враќа на старите патеки,како само тие се загрижени итн,итн,ама апла ќе беше па изгледа во последен момент се откажа сценариото....
Изгледа мислеа ќе има 5000 луѓе,па ко видоја дека бројката не ни 1000,1500 макс и се разочараја..

Како само се шмугна пред почеток на утакмица,хаха,никој не го виде...

Набрзина со Ѓуро Илиќ влегоја,брзо,брзо двата,баш кај шо седев јас,кај влезот,ејјјј си викам
почнав да халуцинирам...

Ај си викам не е тој,после ги тријам очите,
АБЕ ГАЗЕТО БИЛ..
Вцрвенет,со румени обравчиња,со џамаданче плаво,абе кежуал стил....

Никој не го чактиса цело прво полувреме,дури второто го видоја...
И почна

..
Цела сала едно време му се дереше
САКАМЕ СТАДИОН...
Ама нема гајле бе онај,учен е,тренинг има...
Иначе цела ова цереномонија малце љуфната е,уствари тро појќе...
Шо ќар денес шо пееше Димитоар,Солзи и смеа со кифлињата

,и децата од танчерското студио,и она презентерката кажва шо имал постигнато Пелистер..
Шо ќар од ова,ако веќе праеја требаше се да се напрај наеднаш,а не вака во етапи...
Демек прво песни,па по некој месец плакети,па дури после турнири...
Без веза е некако...
Како да не се осеќаше дека се слави нешто,се сосила беше,никаква еуфорија кај луѓето...
Не можи да има еуфорија ко само неуспеси редиме...
П.С.
За играта..
Не ми е јасно како успеваме секогаш во Битола да играме една игра,а во гости да сме тотални џомби..
И сега,во реваншот таму ќе се мачиме цело време,и најверојатно ќе го сркниме...
Не ми е јасно стварно..Па во сите сегменти на ракометната игра сме подобри од овие-освен во уиграност на акции,да не претерам сега дека сме изиграле кузнеј шо,ама пак се мачевме во напад,посебно првите 20ина минути,безидејно,насила,
После се одлепивме и сами се распаднаја Пролет-ер...

Во сите други елементи ги надигравме,посебно во одбрана...
Арсиќ одчичен на гол,Чалето,Топиќ во напад..
Добра утакмица дадоја и Игорче и Богдан кој изнуди доста седмерци и даде неколку добри топки до Топиќ,Дрогата имаше некои грешки,ама почна да се подобрува во напад,посебно се опушти од ко се одлепивме малце,на почеток многу здрвен беше...
И сега со овие ќе се мачиме во Скопје...
Исто и со речиси сите во лигата..
Шо лига ќе имавме хаха,Борец тепва 1 разлика со Џуниорсите,сега го победва Прилеп 5 разлика..

Секој можи секој да победи,доказ дека тука се екипите негде,и нема никој да дели со некоја разлика во квалитет,освен Металург...
Значи сегдме можи да се тепа и изгуби...
Сега ќе ги видиме со МРК од шо се напраени...
Прилеп го потврдија моето мислење дека се дупка екипа во гости..
Не ми е јасно како успеват да останат непоразени во школската сала...уште ни е јасно...