Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
После незнам колку години глеам на Тера ТВ врти рекламче за РК Пелистер. Не ми се верваше ко видов, реков не е можно...:eek:
Треба пред секоја утакмица домашна, да има едно рекламче со најава. И на битолските радио станици пример, сигурно не е скапо а вервам дека ако ги замолат можи по многу мала цена да му излезат во пресрет локалните медиуми се со цел да се информира јавноста и да се вратат полека луѓето в сала.
Неможи само преку еден статус на ФБ да ја информират јавноста. Треба малце да поработат на PR(пиар) и да земат пример од Металург кој напрај невиден успех во таа сфера.
Не дека нешто ќе помогни многу, ама и 50 луѓе да привлечиш преку реклама на радио или ТВ е нешто, одколку онака со оние мизерните плакати низ град и ФБ најави.
Не е се во парите, треба идеја треба ентузијазам и нормално луѓе шо се кадарни да го спроведат то... Тие некој ситници и детали значат многу ако сакаме да заличиме на клуб.
Така се привлекват спонзори а не само оди кај и дај пари речиму. Треба да препознат луѓето дека конечно нешто се работи во клубот па да се одлучат да поможат.

Под итно веб страна да напрат и да се информира стриктно преку неа а не секој портал да си нагаѓа со кој сме потпишале или да чекаме з.м. 100% за извештај од утакмици. Јас незнам како досега то не го средија . Па во денешно време екипи од втора лига имат веб страна а да не зборам за поголемите клубови.
Кога веќе сме кај веб страната можат да тркнат и да побарат помош кај дечките од Nova Solutionts. Не велам дека без пари ќе издејствуват нешто ама барем можат за некоја поразумна цена да добијат супер веб страна. Сите се таму битолчани и ОК дечки и вервам дека и тие би му излегле во пресрет.
Се засилија одпочеток како сите предходници, ги пофаливме и толку. Ја кренаја рачната и сега ќе чекат до јануари за да почнат пак нешто да работат.
Не е само носењето на играчи работа со клуб ... Колку има работа со Пелистер и самите не се свесни. Имат полни раце работа за да го придвижат малце клубот од мртвилото во кое се наоѓа со години.

веб страна...

Мислам дека ова е непотребно во моментов... Зошто?
Па имаа 2-3 страници претходно која платена која фривеб, шо се постигна со то? Ништо... Не е некоја голема сума да дојди некој да му го удри кадрото, да напрај некаков дизајн на страната и да го копи пејстни текстот од википедија. Цела работа е то шо никој не ги одржава, ќе ги прежалат тие 100 евра некако и после то ко ќе треба некој да внеси слики, да напиши извештај е тука е проблемот шо треба некоја банка за човекот.
Мислам дека во овој сегмент можи некој да волонтира. Јас не сум во Битола во текот на сезоната а и немам профи апарат. Ама сигурен сум дека некој има и време и воља секоја домашна утакмица да удри 10-15 слики и да ги постави на сајтот. Инаку за да седи така страницата со информации од пред 5 месеци е безвезе.
Сепак, грото од публиката се постари луѓе кои немаат врска со интернет... Си знат плакати, муабет низ чаршија, и секогаш се информирани.
На радио мора, ама апсолутно мора да има на сите битолски радија по 10 секунди реклама барем 2-3 пати дневно. Нека ги напишат како медиски партнери и нека клат еден банер со сите станици во салата и чао здраво.

Треба(ше) Шамбата како маркетинг директор (или шо ѓаол веќе) да смисли некаква си акција... Сезонски карти, некоја си кампања, па и јутуб профил на која ќе има по некое видео од интервју со играчите, тренерите...
Ајде можи за дресој и реквизити е сеуште рано, ама овие другите работи мора да се бркаат. И тука некој ќе речи абе какви јутуб каков курац ко клубот нема пари... Нека нема, секој си има своја улога (ваљда) и секој треба во својот сегмент да дај максимум. Ако е оправдање дека нема средства и дека е тешка ситуација тогаш нека го затворат клубот и нека раскрстат еднаш за секогаш.
Не знам до кај се со реновирање на соблекувалните и канцелариите... Тоа Бени требаше да го брка, ама маркетиншки освен оваа рекламата на Тера шо ја пуштиле се друго е... МРАК.
2015та година сме, една реклама нема на дресот, еден банер нема во салата, и за 10 евра спонзорство јас би клал една лепенка на тие оградите, колку да се види дека почнале некои да даваат нешто.

За статии нека го пишат @Tomasino волонтер,нека види и тој нешто ќар од партијата,не само да се жали.:icon_lol:
Ахааа волонтер,цел живот волонтер,кај Чкембарите волонтер,во судо волонтер е не можи појќе волонтерски...:kuracc:
Ако сакат да ги добијат моите услуги ќе треба газето добро да го одврзи кесето,не работи Томасо за лепе очи...:pipi:

Го гледав Златко Димитровски на Тера, изгледа реприза на спорт рапорт од вчера сум вратил...
Почна Зоки сега емисии, стари патеки, значи нешто има намирисано тој не се фаќа нигде на оро без да му тупнат нешто.
Златко, поштено интервју... Кажа дека не е океј шо се земат толку стари играчи кои се колку да го дополнат тимот, него треба да се форсираат помладите зато шо посекако не сме посилни со тие шо ги носиме а лигата е горе долу изедначена. Со ова се сложвам и јас.
Не знам зошто го изоставија него од управата, најмалце шо можеа да напрат ако веќе немаа место за него, е да му дат 10 топки и термин и да собери деца да ги челичи...

http://tera.mk/konkretni-predlozi-o...kriza/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Утре ќе имало забавна програма,музичари,кореографија,600 балони....
Само да не не чукнат овие Пролетарците,да ја ебат прославата на РК Пелистер...
Убав банер имат клаено над едниот гол"60 ГОДИНИ-СРЦЕ ДУША ТРАДИЦИЈА-РК ПЕЛИСТЕР"
Новите голој ги кладоја вчера,одма подруго дојде,просторот во 6 метри го намачкаја зелен,линиите на салата,6,7,9 метри ги обележаја со бела боја.зад просторот гол со жолта боја...
Ќе се клаеле 2000 столчиња в сала,се праела соба за прес конференции...
Уште главното да го напрат,покривот...:kruna:и нека се плаши МАЦ...:kuracc:
П.С.
Само да не не еби Ико утре,страв ме фаќа од утакмицата да не не чукнат овие и да пукни резил...:pos:
Не се лоша екипа,потковани деца има собрано Ико,посебно опасен бил тој средниот бек..
Ќе мора доста да се внимава на техничките грешки во напад,и да не се дозволи контра и полуконтра,на поставена зона сме добри....
Да ги тепаме овие,да се крени малце самодовербата па после да видиме до кај сме со МРК..
Не ме импресионираа воопшто со Металург,просечна екипа,доста пониска од нашата,без некои класични шутери како Шаренац,Ангелески,Бозаро од Прилеп,и без таков вештер од голман.:gjavol:...
Би требало да имаме шанса да тепаме,само да изиграт паметно и да не дозволат без врска голој од контри,ако играме позиционо можиме да се носиме со скоро сите екипи во суперлигата,освен со Металург...
Рекол Стевче вчера дека резултатите сезонава не се во преден план,ама мора да се игра на победа на секој меч,без разлика со кој е...
Изедначена е лигата,секој можи да тепа било каде,само да се има игра,а засега игра немаме никаква,освен во одбрана на поставена зона,ама и ова е некако слабо,не користиме ич,ни контра ни полуконтра,џабе тие одбрана ако немаш јаки голмани да фрлат контри,или пак при пресечена топка одма да се прај брза транзиција и да даваме полесни голој,оти со она килава игра во напад појќе од 20ина голој нема да даваме,а чудо ќе биди да примаме помалку,на ова ќе мора да се поработи ако сакаме да имаме основа за наредните сезони...

Го гледав Златко Димитровски на Тера, изгледа реприза на спорт рапорт од вчера сум вратил...
Почна Зоки сега емисии, стари патеки, значи нешто има намирисано тој не се фаќа нигде на оро без да му тупнат нешто.
Златко, поштено интервју... Кажа дека не е океј шо се земат толку стари играчи кои се колку да го дополнат тимот, него треба да се форсираат помладите зато шо посекако не сме посилни со тие шо ги носиме а лигата е горе долу изедначена. Со ова се сложвам и јас.
Не знам зошто го изоставија него од управата, најмалце шо можеа да напрат ако веќе немаа место за него, е да му дат 10 топки и термин и да собери деца да ги челичи...
Златко не требаше во управа,требаше тренер на сениори да го клат или барем на младинска екипа.Според мене поасолен е и од Кире и од Ќани,тактички невервам да е полош од овие,ама знај да напрај атмосвера и хемија во екипата,барем така ми делуваше во Пелистер Јуниор ко беше.

Сигурен сум дека веб страна треба нешто најпрво!Живееме во време кога се се прај преку интернет,и еве лично јас најмногу сакам да отворам официјални веб страни,на било што!Пример ко си барам нешто за носење или нешто за дома или за колата си барам кај можам да видам за продуктите...Исто и овде е така!Не дека таа (ние) одредена маса нема да разбериме кога и со кој игра Пелистер,само тоа се дел од маркетингот каде секој нормален клуб го применива (фб страна,веб страха,твитер страна,јутуб канал и сл.).Мора,ама МОРА 2 пати во денот по 15 секунди да има реклама на тера и орбис за клубот...луѓето понеупатени забораја дека клубот постои од овие дебилите шо го водат и раководат!Мора да има и на радио,ништо милионско не е ,само треба коректно и ентузијастички да биди,и нормално дека таа веб страна треба секој ден да се ажурира,дас е ставаат слики,коментари,статистики и ред други работи.Кај нас све на паушали работат!Та предпоследната веб страна имаја клаено еден електронски часовник каде само одбројува и кога и да влезев само тој одбројуваше....изгледа за реката шо течи беше...кој знај.И покрај овие работи кои ги коментираме како приоритет како да се подобри спортот и слично,ме интересира пошто го видов на сликите на вчерашната дебата Цревото...Ме интересира ДАЛИ имат план за ракометот?За реализација неморам да прашам:facepalm:

Шо напраја бе на то таблото за спонзори нема место појќе,појќе спонзори од РК Прилеп имаме:kuracc:..:pos:
Пелистерка,Скопско,Урбанинвест,Графопром,Дрворез,Игучи:pijani: итн +сите јавни Битолски претпријатија...
Ако стварно се овие спонзори досега требаше еден куп играч-ишта да дојсиме..:icon_mrgr:
А изгледа "вистински спонзори" засега се само Бени и Шамбата...:pos:

За соблекувалните јас разбрав дека ќе се градат комплетно нови, позади салата кај народна техника. Фактички во склоп на салата ќе си бидат, само шо ќе се проширела малце во тој дел салата, поточно то е кај шо се полагаше за возачка порано незнам уште дали таму полагат пошо полигонот е затворен.
Планот бил да се напрат комплетно нови, пошо старите биле ептен руинирани и не било исплатливо да се реновират.
Не е лоша идејата, само да се реализира до крајот на ова сезона.
За греењето уште лани излегоја со тој проектот за салата ама коолку ќе се реализира ќе видиме.
Можи да се речи дека тој е најбитниот дел во цела приказна.
Џабе столчиња, соблекувални ако на зима е пак мразалница салата и да седат со ќебиња таму.:icon_lol:

Шо напраја бе на то таблото за спонзори нема место појќе,појќе спонзори од РК Прилеп имаме:kuracc:..:pos:
Пелистерка,Скопско,Урбанинвест,Графопром,Дрворез,Игучи:pijani: итн +сите јавни Битолски претпријатија...
Ако стварно се овие спонзори досега требаше еден куп играч-ишта да дојсиме..:icon_mrgr:
А изгледа "вистински спонзори" засега се само Бени и Шамбата...:pos:
Па 50 фирми по 1000 евра, ете ги тие 50 000 евра на Двојче одкај му се. :D

@Tomasino
Еден куп спонзори а дресојте пак бланко.:icon_mrgr:
Највероватно тие се спонзорите шо му ја спонзорират прославата утре на клубот и цела та манифестација шо ја планират за утре.

@Tomasino
Еден куп спонзори а дресојте пак бланко.:icon_mrgr:
Највероватно тие се спонзорите шо му ја спонзорират прославата утре на клубот и цела та манифестација шо ја планират за утре.
Какви само БЛИЦ-кригој прат свака част..:bravobe:Од кај најдуват енергија значи,секоја чест...
Го вртат вниманието на јавноста скроз,360степени..:vozbud:
Прво фудбало беше апла фаворизиран,растрчани околу ФК Пелистер сите,и медиуми и сите,а РК Пелистер како некое сираче,за кошаркарите греојте шо да кажам,цел живот се тие запоставени(освен ко фрлија 10К пред некоја сезона,ко беа изборите,случајност!?:sneaky:)...
Пред то немаја ни 1000 евра да дат за котизација...сиромаштија дојде,мора да се штеди...:zloo:
Сега фудбало како да не постој,нејќат ни да го спомнат нигде,а на "управата" и му одговара така,:zloo:дури и на Тера каква кампања напраја,ауууууу..
Интервјуа,прилози,реклами....по,по,по..
Зоки максимално растрчан,реклами фрчат,интервјуа со сите ракометни легенди,со управа,играчи,по,по..
А од тие интервјуа Славчо ги праеше на времето(пред 10+ години),и на Радио Битола шо водеа една спортска емисија на времето да има едно ебано интервју со било кој играч на Пелистер...
Освен бриф изјави и слични работи...
И нормално оние емисиите на Шакле шо беа,ко ќе ги поканеа Ефто да кажат по некој збор....
П.С.
Утре не знам која е агендата на докторо..
Денес беше кај муфтијата,лапна баклава по повод Курбано..:pijani:
ДАЛИ УТРЕ ЌЕ ДОЈДИ ДА ГО НАЈАВИ ГОЛЕМИОТ ПРОЕКТ"СРЦЕ-ДУША-ТРАДИЦИЈА"..

Јас мислам дека нема шанса да пропушти прилика да седни во ложата и да се испуфка,нема смисла иначе вакво трчање ако не се пофали дека е "најзаслужен"за то шо почна пак реката да "течи...:vozbud:"
Па макар и цела сала му свирела...:свиркам:

Ќе му биди многу непријатно ако биди на утакмица. Последно лани во Челинџ со Дукла Прага ко игравме, само шо почнаја да навиват против него, цела сала стана на нозе и 15 мин се најмило му ебаја.:icon_lol: Вмровците само седеа со наведнати глај ама и тие во умот му караја.
Не вервам дека ќе се осмели да се појави в сала... Ако се појави сигурно нема убо да си помини.:icon_mrgr:
Не памтам да имало поомразен лик од него во Битола години уназад.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom