Tomasino, значи не се работи дали јас ги сакам или нејќам лугето кои се во упраба на РК ПЕЛИСТЕР, едноставно тие истите луѓе со својата работа имаат покажано дека се неспособни, на пример Пискачот, де се слика со играчи де пиши статуси на фејсбук, де најавува бобастични пресконференции па се пишмани и тн чоек кој е далеку од респектабилен за да може да го прифатам за спортски директор сепак сметам дека називот т.с позицијата спортски директор не можи така несериозно да се гледа. Цревото еве ке го прифатам фактот дека знае ракомет, но далеку е од функција која треба да знае ракомет поарно да знае да менаџира ако сака да ја обавува таа функција. А за тоа дека нема луге во градот што ќе ја прифатат функцијата а знаат да работат се лажиш има но нема луге во градот кој сака да работи со гореспоменатите наметнати луге. За школата е друга приказна, играчи излегуваа кога имаше ред и дисциплина кога младите имаја од кој да учат. За Кире и Ќани секоја чест што останаа но мислам дека се далеку тренери кои доликуваат на ракометна респектабилна екипа (можи некогаш ќе бидат но сег не). И сега пак се поставува прашањето дали вреди да носиш голман и пикер кој реално ќе коштаат повеќе од 30000 годишно двајцата кога немаш амбиција за повеке од 8 место, а и без нив истата позиција ќе ја имаме, секако нема да можиме во никој случај да извадиме играчи наредните оптимистички 3 до 5 години, така да вложвањето во странци без амбиција мене ми се гледа за пропадната работа.