Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Толку без душа играње неам видено,се помочаја уште непочната утакмицата...
Па оние голманите двата заедно да ги клајш да бранат пак ништо нема да фатат...
Толку уплашени дечиња неам видено,наместо да гризат,да се докажат,тие кутрите од страв гаќите ги турнаја....:pos:
Да зеам некое дете од пионери ако ен фати појќе топки од оние двата изгубените еве на....
Мечка на Пелистер да му излезеше немаше толку да се испичкат..
Па онај зо зелените патики уште мастика џвака...:facepalm:
Фитило камен денес,500 топки еба,одбрана не знаеше кај тера...
То е реалноста бе,нема шо да се чудиме,ние од Радовиш губиме 10 па не од овие...
Само криво ми е шо не се ништо посебно Чесите а толку лесно не тепаја,без отпор без ништо...како мали деца не лажеа..
Со играч помалце ни стегнаја 5 гола на крај,шо не смеј никако да се дозволи,јас не знам со кој памет 6-0 играме на ваква екипа....ко неаме ниту играчи за то,а најмалку шо неаме е голман,а ако немаш голман за 6-0 пиши пропало....

primija golmanite 3-4 bosi goloj ama pa i so da fatat 50 kontri istrcaja ovie neznam dali tolku na trening imat istrcano

Бел ден да не види докторо шо ја еба екипата...спаситело,мрш бе таму....:mad:
Така ги испуштија сите играчи бе,ко некој партали да се....
Посебно за Свежио,како можеа бе?:facepalm:
Со ланската екипа овие 10 разлика ќе ги тепавме во Прага....

Ако не се лажам,никогаш не сме имале послаб состав кога сме играле Европа.Па пичка му матер,можи не е во ред да зборам вака,ама скраја да е ако поминиме,во следно коло ќе ни прат генг бенг во Битола.За настрана да не прајме муабет.
Барем достојно да се опристиме со 6-7 разлика победа.И "управата" нека не глуми лудило,картата 5банки продавајте ја,пошто курле ќе ви дојди в сала...

10 разлика и добар резултат е во ваква утамица... :unsure:
Преку 22-3 технички грешки наспрема 6-7 шо имаја чесите. Преку 15 контри ни удрија, ние едвај една полуконтра, и згора на се имаме 3 голмани со по една интервенција ито шо ги удира топката нив.
Играта ни е очобол, 50 минути Ќани не можи да види дека Фитиљо не знај кај се наоѓа, му паѓат топките од рака подава в публика, назад 10 гола паднаја заради него.
Генерално за ситуацијата најмалце се криви Ќани и Кире... Тој мрсуло на клупа шо си седеше со тренерката и тој другар му доктор на лаги шо е... Двајцата треба да се протерат од градот.
Ама оној дел шо е до тренерите не гледам јас ништо оптимистички.
Сто години играја двајцата ракомет, ние неможиме 6-0 зона да наредиме, по 3 метра дупки имавме секој можен напад на чесите. Ниту се знаеше кој кого чува, ниту превземање играч...
Напред уште поголема трагикомедија, 5-1 ни играат и толку од нас... Бекојте додават ко баби на 12-3 метри од голот, Игорче и Пеце дремат на крило, Папата не знај која акција се игра. Една акција не видов да се изработи за да некој има простор да се крени на шут. Се шо дадовме, беше индивидуално, со сила некако...
Играч повеќе имаме 2-3 пати... Каков вишок каков бакрач, уште појќе се сплеткаја пак в раце му ја дадовме топката, 2-3 контри ни изиграја дури ние со играч вишок не знаевме шо сакаме во нападот.
Друга работа е играме со една постава 60 минути. Па колку шо сака нека се дрва тие 3-4ца шо спијат на клупа ваљда можеа досега да ги приспособат да застанат во одбрана со рацете кренати. Па и на крај краева на 10 разлика пушти ги децата нека осетат искуство барем, посекако тие шо играја цела утакмица од 40та минута едвај одеа.
Голманите ни се посебна приказна. И не се тие криви. 12 години во клубот нема тренер за голман. А то е најспецифично место, има години макотрпна работа за да излези некој резултат... Овие тројцата се подучени од Тосето кој е најслабиот голман шо излегол од школата итоа од времето кога се работеше озбилно со голманите. Така да и то шо научиле е ебиветер. Не знат да се постават, не знат да ја читат играта, нема отворање, нема работа со нозе...
Се е ова резултат на долги години со импровизација работење. Еден нема во екипата шо е ракометно писмен, сите се принаучени и фрлени в оган па како ќе се снајдат нека се снајдат. И тие шо имаат кликер како Дрогришки еве некако успеват и во ваква мизерна средина... Другите или цел живот ќе бидат полуиграчи за во нашата сељачка лига или ќе бидат келнери.
Еден паметен не се најде во толку управи шо се сменаја... Сите дремат, се чудат, крадат, лажат и на крај ќутаната си бегат. Голманот дреми овде 3 месеци нерегистриран ама важно го зедоја и него до Прага, да се прошета :facepalm:
Дресојте изгледа беа даени на шиење зато игравме со оние од младинците... 4 сезони со една опрема цепиме...:place: И кога си викаш е од ова подолу не можи да падниме, се навака можи да е само поарно... Одма најдват начин да те изненадат.
И сабота сега треба да се оди и да се поздрават играчите, и да се поздравиме со европа, пошто како шо сме тргнати и во оваа ебиветер лига ни е луксуз шо играме...

Немат дозвола од докторо изгледа па да напишат нешто на Тера.Пелистер никогаш ама баш никогаш немал послаб тим посебно во ЕХФ.Така да незнам шо се чудиме,резултатот и очекувањата на играта се тие.Играме со деца кои ем немаат искуство,а не ни се замараат многу многу пошто и тие се свесни кај живеат.И во Бт ќе го јадиме,освен ако не попуштат малце чесите бидејќи имаат голема предност.Па уште "управата" ќе праела флаери карти за реваншот?!Па оние да ми платат од џеб не одам да ја гледам мизеријата и ледената дворана а не пак јас да си плаатам карта.Дури не се среди нешто,шо малку вервам не ни влегвам всала.МИЗЕРИЈА

Неможи ништо да му се замери на Кире и Ќани , па ни на децата...
Со 10 души ојдовме во Прага од кој 3ца мрдат а останатите уште не верват дека во Прага се .
Да не напраеше Фитиљо толку грешки , можевме до помала разлика сигурно. Па и Николич се изгуби тотално а дечкото има поголемо искуство во Европа од овие нашите кои првпат во животот играт европска утакмица. Нив му требат овие утакмци , за да разбијат страв .
Единствени кривци за ова ситуација се ДВОЈЧЕ И ПИСКАЧО!!!
Еден од овие двата ако се појави на реваншот всала , треба да биди на шамари избркан од таму.
Уште од лани плата немат земено децата. ОД ЛАНИ ЕЈЈЈЈЈ!!!:facepalm:
Браво ќе речам за децата и задоволен сум од то шо го прикажаја . Ние немаме 2 банки вода да купиме на тренинг а не камоли да бараме резултати . Клубот постои само ради ентузијазмот на Кире и Ќани кој останаја покрај се да работат тука.
Ама и на то ќе му дојди крајот ако не се превземи нешто под итно.
Ако не се најди спонзор сега за време на паузата , големи се шансите и да не почнат на пролет да играт . На сите му е преку кур дојдено од ситуацијата . Нема вечно да чекат двојче да ги лажи.
Треба поголем притисок да се напрај кон лажгото , оти клубот со едната нога е вгроб.

So e ova be kurtasak so klubo, me nema dva meseci Cile si zamina, Kris vo drug klub brani, Besarab so se zena Ukraina si zamina, Mocarto penzija , a od tolku rakometni iminja I legendi Piskaco glaven ... Uste Mustafa Nadarevic fali I Lud Zbunjen Normalan da snimame so Doktor Glumec srekno brojce ... Pelister da izgubi 10 od tolku losa ekipa treba Piskaco da si ostani rakovodstvo ama na fk Genimale ... Bravo za site od rakometari do treneri tolku mozea so da prat[DOUBLEPOST=1416753668][/DOUBLEPOST]So e ova be kurtasak so klubo, me nema dva meseci Cile si zamina, Kris vo drug klub brani, Besarab so se zena Ukraina si zamina, Mocarto penzija , a od tolku rakometni iminja I legendi Piskaco glaven ... Uste Mustafa Nadarevic fali I Lud Zbunjen Normalan da snimame so Doktor Glumec srekno brojce ... Pelister da izgubi 10 od tolku losa ekipa treba Piskaco da si ostani rakovodstvo ama na fk Genimale ... Bravo za site od rakometari do treneri tolku mozea so da prat

Да се среќни шо Циле му ја плати котизацијата,иначе немаше ни до Прага да одат на прошетка....
Каков такОв,арамија не арамија барем со него личевме на нешто,вака сме тешки греој...
Ех бе кој партал клуб сме...не ми се верва до кое ниво дојдовме....:facepalm:
Неаме тренерки исти,ко некоја маалска екипа сме...:facepalm:
Дресојте партал,цели распарталени,лепени,крпени,срамота бе,ко некој Ѓупци сме...
Арно ама ќе го кревале на повисоко ниво,реорганизација,на чело со спасителот:facepalm:,како не му е срам бе да излегват во јавност и да го спомнат името Пелистер?
Тие не смеат в сала да стапнат,не да го водат клубот..да ни се смеј цела Македонија....
Салата ја напраја руина,клубот исто......се упропастија....
Да ни се смеат сите,да не мајтапат...
Ги турнаја во оган децата да горат за да лапат политички поени,да глумат спасители....
Циркус клуб сме,од грешка во грешка влегват самите и после не знат да се изват,и нормално другите се криви....
Носат странци,дремат 2 месеци тука,и не можат сертификатите да ги платат,има потреба од коментар?НЕМА...
Поарно со децата да играја ако не,барем ако се брукаме до крај да се брукаме....
Единствено ми е жал за Кире и Ќани,зошто луѓето изгореа за Пелистер,и на нивниот грб и ентузијазам овие лапаат по некој поен(од тие шо уште му верват,а има и такви)....
Ако не беа Ќани и Кире досега ќе беше погребан клубот,иако со едната нога сме в гроб....
Кај се сега сите тие шо го сакаја клубот,да се сликат,да пијат коктели...управен одбро,надзорен одбор,такво одбор,онаков одбор..
Сите искористија од Пелистер,ретко кој(само Ќани и Кире)врати нешто...
Абе бел ден да не видат сите шо го досјоја Пелистер на ова дереџе..:mad:

Samo ne mi e jasno ovie crnogorcite koj mozok go imaat, ove 3 meseci ne mozat sertifikat da mu plat a ne kamoli plata da zemat. Izgleda i niv gi neki nikoj pa zatoa se tuka.

Ќе си одат и тие кај и да е...;)
Не се улај тука да седат..
Кај и да е,ќе ни ги соберат и Дрогата и Фитило,или во Јуниор(Вардар,Металург)или Струмица,нема шанса тука да останат уште долго овие деца...

Ќе си одат и тие кај и да е...;)
Не се улај тука да седат..
Кај и да е,ќе ни ги соберат и Дрогата и Фитило,или во Јуниор(Вардар,Металург)или Струмица,нема шанса тука да останат уште долго овие деца...
Или во Прилеп че ви ги земиме :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom