Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе тргни работата сега ко ќе го клат Јовко(или друго тн наше дете:cool:)за претседател(оти не можи Шеровски,зафатен е со фудбало):X3:,ќе тргни,не берете гајле...:vozbud:
Колку во фудбало шо тргна...:mad:

Еј да не летаме прерано во облаци прво нека земат па после планирајте шо ќе прајме :)

Крис дојден е преѓе на ручек го видов си ги носеше куферите во зградата до белата куќа... И на фб претходно имав пишано рече дека сигурно се враќа...

Греота ќе биди ако ги испуштат Славиша,Пискало...
Вредат играчите навистина..срамота е ако се изрезилат да не ги исплатат барем...
Добро е шо конечно ќе се куртулиме од Вешо(ако навистина е заминат):vozbud:...
Баш да видиме на шо ќе личи составот...
1)Дали ќе дојдат Чавор и останатите шо ги спомнуваа?(ако се сериозни сеуште има некој играч на лагер шо можи да се свлечка,во прв план Пецако,ако дозволат Марјан Андонов да му го лапни пред нос како пола екипа шо ни ја зеде алал нека му е)..:facepalm:
2)Дали ќе се врати Вукичевиќ?(барем да имаме лидер на екипата)...
3)И пред се најважното прашање ДАЛИ КОНЕЧНО ЌЕ ИЗЛЕЗАТ(макар и на ФБ) ДА КАЖАТ ШО КАКО?:cenzura:(амбиции,играчи,управа итн)(а да не е copy paste od шеталиште)...

Какви работи се случват еј, до вчера сабајле ништо не се знаеше и оп одма наеднам вакво засиливање онакво засилување, кој дава пари? излезе некој да кажи нешто?
Се е дива лига исто и во фудбало и во ракомето можи и овде да не врзват.

Cile kako da e zaljuben vo Misovski.:pipi:
A se spomni golman prva opcija mu e toj.:pos:
Mozebi bese popametno da se dojsi Borilovic.
Vaka so Svezio i Misovski ke ima golema borba.
Treba cela postava da se donesi,segde ckripime,posebno vo odbrana,mora eden klasicen defanzivec da najdat.

eve so nacekav na fb

RK Pelister
49 mins ·
Мојсоски, Мисовски и Цавор пристигнаа и деновиве ќе се приклучат на припремите!
Преговорите се во тек со уште тројца играчи
:eek:

Овие најјаки се :pos:
Некни плукаја по се живо и диво во Пелистер (управата шо беше), сега кажват за играчи :tapp:

Насловот е најак:ПЕЛИСТЕР ПАК ЌЕ БИДИ СИЛЕН :facepalm:.Кој ги пиши овие текстој скрос е неупатен така ми личи.Со Мисовски на голот нема ништо да се промени,ама баш ништо,се е залудно трошење време и перење пари.То не се знај на кој е шо е клубот,до вчера молк и распад сега нови засилувања :facepalm:...Значи му нема равен во матните игри (со исклучок Фк Пелистер),шо најдоја се излажаја.И ако сеуште му ги немат исплатено платите на нашите деца кои колку толку губат време и кариера во еден мизерен Пелистер би му посакал на претпоставените парите за костуми да си ги дат![DOUBLEPOST=1408462504][/DOUBLEPOST]Насловот е најак:ПЕЛИСТЕР ПАК ЌЕ БИДИ СИЛЕН :facepalm:.Кој ги пиши овие текстој скрос е неупатен така ми личи.Со Мисовски на голот нема ништо да се промени,ама баш ништо,се е залудно трошење време и перење пари.То не се знај на кој е шо е клубот,до вчера молк и распад сега нови засилувања :facepalm:...Значи му нема равен во матните игри (со исклучок Фк Пелистер),шо најдоја се излажаја.И ако сеуште му ги немат исплатено платите на нашите деца кои колку толку губат време и кариера во еден мизерен Пелистер би му посакал на претпоставените парите за костуми да си ги дат!Мојсо шо го зедоја задоволен сум,играше во металург има знаење и дисциплина,плус репрезентативец е ,а и ние сме скрос слаби на та позиција па можам да речам дека добро шо го зедовме (барем да се работи долгороно иако нема знам) ,а за Мисо мислам дека еднаш е веќе видено 2011 не се покажа добро,а и Крис е добар така да немораше баш него..

Последно уредено:
Какви мизерни манипулаци се прат со овај интернетот бе чудо едно.
Гледам сеа на вестите на МРТ Милковски вели Вардар и Металург полека и срамежливо добиваат нов ривал во Битолски Пелистер.
Ќе напрам утре страна или весник ќе отворам сите самонаречени новинари во ова глупа држава ќе ги лажам.

Мене не ми е јасно како се носат играчи и во РК и во ФК кога нема изгласана управа... Ете ги донесоја Ступиќ и Крстески за вчера да излези Мане да кажи дека можно е да се распадниме а од друга страна некои си Кипрани се спремни да го земат клубот. И како шо напиша некој дека сите понуди се одбиваат заради криминалот еве да претпоставиме (мада јас сум 100% сигурен) дека пак ќе се изјалови работата... Кој ќе ја превземи одговорноста? Или пак Двојче со 20К планира да ја истурка сезоната? Мада кај нас ете после Турново одма се крена еуфорија и се заборај се шо се случваше изминатиот период.
Ракометот нема управа, Циле моли спонзори за 250 сома шо е смешно. А од друга страна увелико се збора за Козле, Мисовски, еве го и Пецако, Чавор, 3 засилувања...
Значи на недефинирана управа се носат играчи на жими мајка... И одма се вадат од фрижидер сите тие наслови дека се враќаме на старите патеки, а од то нема ништо. Згора на се, клубот е нерегистриран аутоматски треба да не исфрлат во Прва лига, 12 месеци ја дрнкаја постапката па ги одбија, сега наводно во 2 дена ќе успеат да се пререгистрират (уште едно чудо).
И сега ќе излезат домашните играчи прво ќе барат да се исплатени шо е фер, и после дури и да не ги бара никој (пример Пецако) ќе барат овде баснословни суми... А ако се донеси странец, ете управата работи за сопствен интерес бла бла бла...

Најдобро е аматерски спорт да има само во градот. Во последна лига и ФК и РК ем ние нема да се нервираме, ем ќе се знај барем дека во на Двојче времето се си еба матеро...

http://tip.com.mk/mojsoski-i-cavor-od-denes-pelisterci/
Се напрај заедничка фотографија:D за убо нека е и шо се буните немало прес неизлегвал никој да кажи шо како околу клубо, директоро си се држи до народната „една слика, 1000 зборој“.[DOUBLEPOST=1408479367][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1408479528][/DOUBLEPOST]РК Пелистер 08
16 mins ·
Денес на закажаниот тренинг се појавија и Стефан Чавор и Златко Мојсовски
Стефан Чавор: По неколку понуди од различни клубови се одлучив за рк Пелистер клуб со голема традиција. Тука сум да ги договориме деталите, па се надевам до Петок ке го потпишеме и договорот. За Пелистер најмногу слушнав од Кире Лазаров со кој бев во Шпанија, кој воедно е и мојот идол без никакво размислување ме убеди да го одберам Пелистер. Одлично бев пречекан од спортскиот Директор Никола Пискачев кој е цело време во контакт со мојот менаџер.
Златко Мојсовски: Во Пелистер ги имав најдобрите моменти во мојата кариера, со млад и искусен состав планираме да бидеме конкурентни, Битола е ракометен град прочуен низ цела Европа и заслужува силен Пелистер.
Спортскиот Директор Никола Пискачев:
Како што беше кажано и предходно се очекува до Петок да се завршат сите технички детали околу клубот и новите засилувања. Се разговара со уште неколку играчи, па од Понеделник се очекува екипата за оваа сезона да биде комплетирана. Очекуваме успешна сезона во домашното првенство но и во Европа. На тренерската позиција останува Игор Николовски и Кире Поповски.

Последно уредено:
Дури нашите се тегнеја кој да дава пари , Бориловиќ замина во хрватски Умаг. Потпиша пред 1 недела а беше договорен од страна на Баге да дојди во Битола .
Мисовски е стар ама добар голман ... Има искуство огромно.
Вукичевиќ треба да се врати наредна недела , Бесараб исто ќе го продолжи договорот а преговарат со Пецакот.
Ако успеат Пецакот да го приберат , ќе биди огромно засилување.
Крило треба од Црна Гора да донесаат како шо разбрав а и пикер од Босна.
Се работи за Милан Попович од Ловчен - лево крило . Имало контакти со него а за пикерот незнам кој е.
Ама се е ова шпекулации ... Ќе видиме шо ќе се деси овие дена.
Славиша барал исписница , сакал во Охрид да оди. Имал понуда од охриѓани а Јанев е сеуште под договор а то тркалото тренира со Струмица.
За него треба да се профитира од ситуацијата , да не го пуштат за безпари . Ако нејќат да платат струмичани тогаш нека дреми овде наклупа дури не си го одработи договорот.
Ама бидејќи управа нема во моментот , ништо чудно да го пуштат за џабе.

Јанев е сеуште под договор а то тркалото тренира со Струмица.
За него треба да се профитира од ситуацијата , да не го пуштат за безпари . Ако нејќат да платат струмичани тогаш нека дреми овде наклупа дури не си го одработи договорот.
Ама бидејќи управа нема во моментот , ништо чудно да го пуштат за џабе.
Бидејќи му немате исплатено неколку плати, самиот играч може да си побара раскин на договорот, и ќе го добие бидејќи клубот му должи пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom