Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
pogolemi neprofesionalci od komentatorite na mtv i selskite portalcinja na internet nemam videno - metalurg sampion go proglasija ko da zavrsi prvenstvoto ko da nema pojke utakmici ( se molam na gospod da mu trgnime eden bod nekako (ko vardar vcera so nemase den ) e posle ke odam od drugata strana na tribinata i na gla ke mu se kacam na tie komentatorite )[DOUBLEPOST=1399631589][/DOUBLEPOST]pogolemi neprofesionalci od komentatorite na mtv i selskite portalcinja na internet nemam videno - metalurg sampion go proglasija ko da zavrsi prvenstvoto ko da nema pojke utakmici ( se molam na gospod da mu trgnime eden bod nekako (ko vardar vcera so nemase den ) e posle ke odam od drugata strana na tribinata i na gla ke mu se kacam na tie komentatorite ) + igracite od mincolurg ke vlezat poopusteno ko se da e gotovo tuka ni e sansata (se predadovte uste pred da pocni - kako so ni go zedoja kupot pederski 3 pati od to nas so ne snajde da gi doceka ) !

Последно уредено:
Остајте купот и металург ова ќе биди по интересно ...Фудбалот и последниот натпревар на Фк.Пелистер е од 16 часот и таман после сите всала на финалето Ф4 од младинците ;)

РК Пелистер 08

Ф4 ќе се игра во недела ( 11.05.2014), во спортската сала Младост.
Распоред на одигрување:
Пелистер - Текстилец, 10:30
Вардар - Металург, 12:15
трето место, 17:15
ФИНАЛЕ, 18.30
финале-Пелистер и Вардар

Нека ни ја пуштат утакмицата во купот ако сакат да тепат во Битола,ако не Свежио ќе ја спушти ролетната....:icon_lol:[DOUBLEPOST=1399669515][/DOUBLEPOST]Ете го двојникот на Крис,за оние шо не го знаат ова е оригиналниот СВЕЖИО...:X3:
Крис е Свежио Џуниор...:vozbud:
[DOUBLEPOST=1399669732][/DOUBLEPOST]
10300106_657177087681477_865867801020708178_n.jpg

Последно уредено:
Во колку е утакмицата денес со Пролет ??

Распоредот лудница е,денес играме со Пролет во Скопје,понеделник пак во Скопје со Металург...
Нека барат некое хотелче да не се дрнкат по патиштата....:icon_mrgr:

Штама е некако на профилот на Пелистер на ФБ.
Зихер иаме изгубено чим нема абер досега од Скопје.:cool:

Пооо ги неаме тепано овие Пролет на гости кузнај колку време.
Бодче и не е така лошо.

Овие нашите дома се една екипа , на гости како пички играт и да се тресиш со Радовиш и Охрид ко ќе играт.
Ајде барем утре младинците да ја одбранат титулата од лани .

Кратко за утакмицата.
Почнавме катастрофа во напад. До 13 минута ни водеа 6-0, гол не можевме да им дадеме. Во 13 минута ни го исклучија Илиевски и тогаш го дадовме првиот гол, со играч помалку. Во текот на првото полувреме се мачевме во напад, а и тие после таа серија од 6-0 на почетокот до крајот дадоа 3 гола а ние уште 6 па на полувреме заминавме со резултат 9-7 за Тинекс. Второто почнаа поорганизирано во напад, пред се со Чурлето. Дете ги отепа второто. Крис се разбрани, иако денес малку ме изнервира 2-3 фрли на контра и ги згреши, избрзано по што примивме голови. Некаде накај 40 мин им изедначивме на 10-10 и 11-11. Имавме и шанса да им заводиме ама нашите брзаа во напад. После повторни тие направија серија од 3-0 и до 50 минута ја идржаваа предноста, кога почнавме полека да им се доближуваме за во 59’ да им заводиме 21-20. После на 20 секунди филич напрај фаул за исклучување и во продолжение на акцијата за нив свирна пенал во последните секунди за да ни изедначат.
Од нашите денес Чурлето и Оса во напад беа топ. Ги отепаа второто, додека во одбрана Јанев и Бесараб па и Папата се снаоѓаше. Од пикериве во напад Јанев каде каде поубо изигра. Си даде некое голче и знаеше да разбие одбран, ама Папата :facepalm:, мањак играч шо би се рекло за во напад.
Денес Дрогата негативно ме изненади што не изигра на ниво како од претходните натпревари. Некако индиспонирано делуваше.
И то.[DOUBLEPOST=1399747453][/DOUBLEPOST]Ќани им ја искрши салата од нервози. Сѐ шо му излезе пред пат шутираше, од торбици, шишиња, душеци и сл.

Малце Чкембарски ќе настапам во наредниот пост ...
Значи во гости она Битолската излегва ...ИГРАТЕ КО ПИЧКИ ПЕЛИСТЕР ...како и да е среќен сум со 4тото место, одиме во Челинч КУП... Супер за ова сезона, па в година ОДВРЗИГО ЦИЛЕ КЕСЕТОООО ... Ајде дечки полека полека, толку издржавме ќе се стегниме за уште малку ...

Ајде дечки добро е, многу битно е шо екипата има огромен потенцијал, пред се во младите, Чурлето, Оса, Дрогата, Филип Кузмановски, и да се надеваме дека ќе се задржи позитивениот континуитет на работа во РК Пелистер (ќе го одврзи Циле ќесето):).
Чурлевски за некоја година ќе биди еден од најдобрите организатори на играта кој се појавиле во МК и Пелистер, само да се работи во клубот како шо треба и да не дозволиме да ни ги земат Скопјаните за да дремат на клупа, како многумина шо се упропастија последниве години како од Битола така и од другите ракометни школи.

http://setaliste.com.mk/vesti/во-последната-секунда-побегна-победа/

Овие Тинекс ни се како Осасуна за Барса...:icon_mrgr:
Добро е,бодче,бодче јебига..барем нека не се прчи Ико дека го тепал Пелистер....
Секогаш играме тешко со нив,не ни одговараат ич,плус кога играат со Пелистер децата на Ико играат како да е финале на ЛШ...

Штом нема резултат од младинците имаме загубено ... Не знам со кој ум вчера децата ги носеле со пролет да играат а денес истите деца сабајле да играат фајналфор па утре пак со металург ...овие од рфм тешки будали и цело првенство и системот е еби ветер во интерес на двата скопски клуба не знам другите екипи зошто играат цела сезона ,нема потреба нека си играат вардар и металург 4 натпревари и нека си решат кој ќе биде шампион и така само во сеха лигата играат а другите нека си играат за челинџ и ихф купот ..не знам како мисли рфм да го зголеми квалитетот ако другите екипи играат само 4 натпревари со јаки екипи ![DOUBLEPOST=1399806981][/DOUBLEPOST]Штом нема резултат од младинците имаме загубено ... Не знам со кој ум вчера децата ги носеле со пролет да играат а денес истите деца сабајле да играат фајналфор па утре пак со металург ...овие од рфм тешки будали и цело првенство и системот е еби ветер во интерес на двата скопски клуба не знам другите екипи зошто играат цела сезона ,нема потреба нека си играат вардар и металург 4 натпревари и нека си решат кој ќе биде шампион и така само во сеха лигата играат а другите нека си играат за челинџ и ихф купот ..не знам како мисли рфм да го зголеми квалитетот ако другите екипи играат само 4 натпревари со јаки екипи !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom