По,по каква издание на Оса и Дрогата....
Ја изрешетаа Струмица од кај стигнаа,шо стори шут бе Оса,страшно дете,само да има некој да работи со него,детето ќе биди топ играч,вистински разбивач....
Дрогата,допрва иди неговото време....
Чурлевски прво слаб,второ на ниво...
Бесараб доста солиден,добар во одбрана,имаше некој шутој од незиградена позиција од десен,успеа да дај 3 гола...доста корисен играч,посебно во одбрана...
Папата денес камен,до 25 минута дури беше во игра го немаше ни во напад ни во одбрана,посебно во одбрана,арно го сменаја,и од ко влезе Јанев се виде разликата,одма се виде разлика во одбрана со Јанев,плус во напад успеа да му дај голема мака на одбраната на Струмица,со Папата полесно се справуваа,со Јанев не беше така лесно,или праше блок за полесен шут на Оса или Дрогата,или изнудваше пенал...
Еден од јунаците на мечот е Јанев...

Свежио стандард

Игорче денес индиспониран,најслаб,нервозен,дури и го сопна Колев кога промаши а овај сакаше да ја фрли топката во игра,арно не виде судијата...
Јуравлиов пак колку толку постабилен,даде еден гол од контра,имаше една добра асистенција,даде 3 гола од пенал,доста солидно...
Ќе мора да се бара салам лево крило...овде многу ќе чкрипиме,исто и на десно..
Пискало како да е тотално во аут,никаква акција преку него,даде денес 1 гол ако не се лажам,треба и со него голема работа,ама според мене дечкото е за втора постава,овде мора да се најди некој шо е барем класа над него....
Има солидна основа екипата,само треба многу работа..
Пак ќе кажам,,штета шо го примивме толку солено во Струмица,ама можи вака е поубо,сепак Челинџ куп е добар за почеток...
Струмица освен Везенио ме разочара,Ангеловски даваше прво полувреме голој,ама имаше многу пропусти од нашата одбрана,второ се стегна одбраната и го снема....
Младеновски имаше добар меч,а играше десен бек...
Праеја добри акции за крила,речиси пола голој ги дадоја од крила,брзо движење на топка,се гледа дека се каде каде поуиграни од нас(шо е очекувано)....
Има вредност победата денес...сепак Струмица не е нималку наивен тим...

[DOUBLEPOST=1399496334][/DOUBLEPOST]П.С.
Ако Циле има сериозни намери,нема да ме чуди нималку да го донесат Каменица..
Ќе се знај за брзо....