Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
@Пеце
Каква местена брат за Радовиш , то е чиста глупост на еден лик од Радовиш шо малтрерира нонстоп на статусите на РК Пелистер на ФБ.
Па еве изгледај ја утакмицата ќе видиш дека неаме организирани акции , топките му паѓат од раце на секој втор напад , некој почетни грешки прат цела утакмица. Единствен новитет во играта е то шо не менва играчи напад/одбрана и тое...
Ако ништо друго требаше барем во одбрана да го добиеме натпреварот...
Тие сите имат деца во тимот , по 60 кила се сите видиги на снимката. Па искусен играч со утакмици во нозете не смеј да си дозволи онака да ти се шетат во одбрана децата. Треба заби да летат во одбрана , да му е страв да се доближат на 7 метри.
Зарков и компанија порано ако се сеќавате како играја одбрана , па на трибини да те фати страв а не камоли да си внатре на терен.

Немаме десна страна , останавме со Вешовски на бек и Блажевски на крило. Тој Ракочевиќ за кур не го бива , ете некој спомна во младинци ќе го пуштеле да игра со нив.:facepalm:
Си ја испореметивме цела концепција на игра шо ја работеја 2 години претходно со Дрогата и другите младите во екипата.
Требаше да се купат 2-3 јаки играчи наместо 6 никакви.
Голем хедикеп е повредата на Славиша и отсуството на Свежио на голот. Незнам како ќе прат со него , ама нека се потрудат да го вратат колку толку да се спаси нешто од сезоната. Оти со онај молдавецот на голот ништо не прајме.

Ја испретури поставата Томче дроб ја напрај...
8 бека влегоа во игра а кладоја 8 гола,па пичка му матер...:pos:
Голманите ништо не фатија...
Онај Вацаруц го мрзи шо стој на гол,камоли да проба да фати енкоја топка шо оди во агол.....
Кај го најдоја не знам,камен невиден,мрза,сигурно има нешто Црногорско во него...
Јуравлиев е добар,колку толку се покажа....
За десен бек не ми се збора,со Вешо во напад сме греој..послаб десен бек Пелистер немал никогаш....
Го клава Бесараб на неприродна позиција,шо да прај чоеко во ваква ситуација,тотално отсечен е..се гледа дека не можи да се снајди таму...
Онај Ракочевиќ нека го шутнат шо побрзо да не го гледаме појќе,изгубен Германец,џабе го ранат,нема ќар од него....
Тој шо го донесе него треба да му се забрани да влези в сала,камоли играчи да носи,:facepalm:кај му беше умот не знам да донесат играч кој нема чисти документи:mad:
Шо ќар видовме од него?на тренинг да си трчкара ко некое чупенце,абе сиктер таму....
Па уште во младинци ќе го пуштале,абе пуштајте го назад за Црна Гора не се резилете...
Ќе го изедат младинците онај мекушот....
Без салам голман и десен бек ништо чудно шо чкрипиме,на другите позиции сме солидни....
Освен на лев бек,треба малце да го зауздат Филиќ и да му ја скратат минутажата,барем голот да го подогодва ко ќе шутка....Оса е каде каде покомплетен играч од него....па и Дрогата треба да добива појќе минутажа од Филиќ....
Треба многу работа,ама со вакво темпо тешко..
Ќе видиме,сигурно ќе ги тепаме сите утакмици до крај ќе влезиме плеј оф,е сега таму шо ќе се случва ќе бидиме...
Со ваква игра нема шо да бараме на гостувањата,дома ќе тепаме две утакмици со Тинекс и Џуниорите,со Струмица ќе се мачиме и то ќе биди изгледа и ќе се тегниме до крај за Челинџ(ако останат вака работите)...
Ај да не кобам предвреме има време до плеј офот,можи ќе се подобрат...:icon_mrgr:

Tomce ne uspea da ja sredi ekipata, Osa forsira sut i go otepa blokot pa ne smei bek da sutira pet pati vo blokot na odbranata da ne zboram za Vesovski najslab bek koj sme go imale do sega. Besarab go forsirat na desen beg taka i nego go gubis. Za Rakocevic mislam deka ima dobra igra eden na eden i soliden sut e toa sto e povreden i nema cisti dokumenti e problem. Mislam deka Tomce ne e trener za golemi ekipi se izgubi i so tuku firsira brza igra so Moldavci i Srbi (ruska skola) toa e isto kako so gupci vostanie da krevas, da donesea slovenci i skandinavci ili hrvati aj da firsira brz centar i brza igra ama so ovie igraci ne mozi, lesno e teretski prakticno da pokazis e problem. Sto bidna so Sveziot neli nekoj kontaktira na fb so Svezio sto kazuva.

Sent from my GT-S6310 using Tapatalk

Tomce ne uspea da ja sredi ekipata, Osa forsira sut i go otepa blokot pa ne smei bek da sutira pet pati vo blokot na odbranata da ne zboram za Vesovski najslab bek koj sme go imale do sega. Besarab go forsirat na desen beg taka i nego go gubis. Za Rakocevic mislam deka ima dobra igra eden na eden i soliden sut e toa sto e povreden i nema cisti dokumenti e problem. Mislam deka Tomce ne e trener za golemi ekipi se izgubi i so tuku firsira brza igra so Moldavci i Srbi (ruska skola) toa e isto kako so gupci vostanie da krevas, da donesea slovenci i skandinavci ili hrvati aj da firsira brz centar i brza igra ama so ovie igraci ne mozi, lesno e teretski prakticno da pokazis e problem. Sto bidna so Sveziot neli nekoj kontaktira na fb so Svezio sto kazuva.

Sent from my GT-S6310 using Tapatalk
Не е крив Оса шо форсира шут,ко се кријат другите и одвај чекат да му напрај некој фал...:facepalm:
Работата не бекојте(левиот и десниот)е да шуткаат,а на средниот да напрај позиција...
То шо неаме брзи акции,шо неаме брз проток на топка,шо неаме изработени акции за вишок на крило и пикер е друга работа,едноставно калибарот на играчите не е за таква игра..
Томче си мисли дека брзиот центар е само брзо да ја пренесиш топката од голман до пикер откако ќе примиш гол,и после оп застани....
Не можи така....треба да имаме акции,со ваква игра ништо не прајме,ништо чудно шо дадовме 20 гола против голобради деца....:place:
Треба да се забрза играта во напад,да личи на нешто,да има отворени шутој,не насила да се оди,пола голој со Џуниор беа индивидуални акции,на сила........
За Ракочевиќ не се сложвам,можи има некоја финта,ама така нема никој да го остај да си шетка,низок е,нема силен одраз и шут,малце подобар од Вешо,ама ниту просечен играч...
Со овие двајца не тераме нигде...а ова е најчувствителна позизиција во секоја екипа,дојсовме играчи сегде,таму кај шо требаше останавме со Вешо и Црногорецот(кој нема право да игра,а како шо разбрав нема ни да игра до крај на сезона,и која е математиката овде,кузнеј шо напраја тие шо го носеа)....:tapp:
За Свежио изгледа ништо не бидна,штом досега не дојде не иди,помина сезоната ...
Штета,таман погодија колку толку солиден голман и ебаја работа...
Барем знаеше да се постави при шутој од бек,а не беше лош ни од крило...ама така е кај нас,мора да заебиме работа,сега ќе се нервираме со онај суртукот од Молдавија....
Шанса сега за Менде да покажи дека не е само статист,сега ако не се истакни не знам кога....

Нешто слично како и за фудбалот шо искоментирав вчера-некни,истото го делам и со ракометот.Не сум револтиран и не се лутам ако губиме,нормално тоа е дел од спортот,ама на толку ракометен град и школа и публика и се да уништат (низ годините) па се прашвам како е можно?Последните неколку год од на ефто ерата почна клубот салам да пропаѓа само лаги и мачкање очи и најмногу шо ме нервира и револтира е несовесното аматерско работење на клубот,и уште вгради се тапкаме ние вака така..Абе мрш таму сите до еден и управа и играчи (од типот фарук и многу други) и секоја чест оние кои играле кога било најтешко и за безпарица.Ете се зеде клубот (наводно циле давал пари) барем така се збора,се донесе управа,играчи,демек ете нешто мрда жуборка ама изгледа пак ништо...Гледам голем дел од вас коментира за излез во европа...па добро бе луѓе шо бараме искрено таму?Прво треба да изградиме дологрочен тим,кој ке се надополнува секоја година,треба организациски план да има,реклами радио тв фб и веб страна,да ја вратиме публиката на трибини и тогаш да почниме да играме и да одиме да гледаме секоја недела ракомет,а не вака?!Како прво дел одиме ради клубот шо го сакаме,други идат за некој си (атер) трети идат од шо нема шо да прат дома и слично..Да се плаќа,со овај наш менталитет незнам колку че има на трибина.Искрено и оваа е промашена сезона,бателете плејоф и европа,по секако ни таму ни ваму ништо не прајме.Последните год ко се такмичевме во европа во 1 коло испаднавме,едноставно не припаѓаме таму.Мене искрено ич не ми е криво шо изгубивме од јуниор,децата си работат исто како и првиот тим наметалург и зато се успешни..Не е само пари во прашање-играчи пијаници коцкари пушачи баталиги!!!затоа немаме во бт играчи и тие шо ги донесоја мислам дека поќето се еден вид маска демек прајме нешто,ама онаква недокажани играчи џабе пари се фрлат,или пак се перат - кознае :rolleyes:.Оти металург се шо донесе од страна вреди?оти работат со него се научија како да работат а до вчера не знаеја шо е ракомет...А ние то го имаме од пред 40 год и нормално го испустија!Од тие работи не ми се оди на ракомет,исто како и на фудбал...надежта дека ќе тргни ракомето одамна е изгубена,се само лаги и ветувања,па можи ќе потегниме иницијатива САКАМЕ САЛА!:X3: еден прес не напраја да кажат кој е кој во клубот,онде на ск клубови по 3-4 пати во месецот на прес излегват пред камера интервју кажват весници тв пишат за нив,овие нашите изгледа чекат од небо да му падни.Се дури има аматеризам,а и понатаму ќе има пошто мислам дека овај проект Циле 2 пак нема да биди успешен и го зеде клубот радиреда атер за двојче шо му даде парцели во касарната и ред други работи.

I sho deka ke izlezat na press? Od koga e tolku bitno press da ima sekoj vtor den? Metalurg I Vardar drzat presoj poradi utakmicite vo seha LS, nie za Radovis I za Ovce pole da matime slama treba?
Nemav prilika da gi vidam novite igraci, ama spored nekolku od vas ovde vervam deka promasile so nekolku. I jas konkretno bev da vratime del od onie bitolcani so grejat klupi I polnat voda, ama za minimalno pogolema plata ne im se slusa za Pelister. Plus na sred sezona da najdis salam igraci koi ke ti igraat vo bezveze liga... Tesko.
Treba vreme da pomini duri klubot zalici na nesto. Toa sho sme bile nekogas e samo sekjavanje, za deset godini srusivme se sho vredeshe, a drugite izbegaa mnoogu ponapred.
Samo pari, trpenie I pametno rabotenje kje ne vratat tamu kaj shto bevme.
Dosega neam negativno mislenje za upravata mada se nadevam deka tie greski so igracite ne gi napraja namerno I zatoa ostavam na vremeto da kazi dali tapkame v mesto Ili odime napred.

(Se izvinuvam za latinicata ama duri se vrati kompjuterot od servis to e)

Тешко нас со овај...:icon_mrgr:
Нека го земат во Зик Пелагонија нека крева вреќи...само за то го бива...
П.С
Вукичевиќ ќе биди според мене топ засилување,можен иден лидер на тимот,одличен преглед на игра,доста паметен играч....
Од сите странци шо се донесоа(ако имаат амбиции за наредна сезона) Вукичевиќ е првиот и можеби единствениот засега шо мора да се задржи на подолг период....

Тешко нас со овај...:icon_mrgr:
Нека го земат во Зик Пелагонија нека крева вреќи...само за то го бива...
П.С
Вукичевиќ ќе биди според мене топ засилување,можен иден лидер на тимот,одличен преглед на игра,доста паметен играч....
Од сите странци шо се донесоа(ако имаат амбиции за наредна сезона) Вукичевиќ е првиот и можеби единствениот засега шо мора да се задржи на подолг период....
Така се прај екипа бе брат, ова сезона Вукичевич и левото крило не е ич лошо, в година уште двајца, па веќе за наредната со наредни добри двајца и со тукашните деца да се склопи еден одличен тим кој ќе почни да парира и да фаќа позиција за во Европа ... Се е под контрола, само свежио да ја среди документацијата ... Проблеми со дукументацијата е проблем кој сите црнци, ѓупци и слично го имат по дефолт не се чудете !!! хахахаха

Така се прај екипа бе брат, ова сезона Вукичевич и левото крило не е ич лошо, в година уште двајца, па веќе за наредната со наредни добри двајца и со тукашните деца да се склопи еден одличен тим кој ќе почни да парира и да фаќа позиција за во Европа ... Се е под контрола, само свежио да ја среди документацијата ... Проблеми со дукументацијата е проблем кој сите црнци, ѓупци и слично го имат по дефолт не се чудете !!! хахахаха
Ме чуди само како играше Свежио есента,а сега му прат проблеми....:icon_lol:
Изгледа со лажни документи играше...:icon_mrgr:

mora da sedi tamu 6 meseci nesto taka e rabotata oti sema socijalno nesto takva rabota kako site gjupci

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom