Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Кој рече дека Двојче не ги исполнува ветувањата?
Ете ни "донесе"титула....(макар и во младинска конкуренција,пехар си е пехар).....:oops:
Како не му е срам,се појавува еднаш на 2 години в сала,пред 4 години кога го пушташе во употреба паркетот(шо го смени друг а овај си го прикажа како негов проект),па за купот и шемата со Циле и еве го сега....
На Битола и треба спорт,професионален не младински...кога ќе го напрај овај тогаш слободно нека се појавува в сала....а дотогаш:cenzura:...
Сепак секоја чест за децата,браво за титулата,со оглед дека појќето се дел од првиот тим Пелистер има некоја основа....
Но пак се е под знак прашалник до кога?ќе ни ги лапнат за без пари Скопјани за да тренираат во Металург Јуниор....
Мора да се почни од ново...вака не ја бива работата....

Абе арно дојде Двојче, ама кога влезе в сала тука во ходникот капеше вода, исто како чешма некој да има пуштено, жива вода беше се, шо си има речено чоеко, ВАКА РАБОТЕА МАЈСТОРИТЕ НА КРОВОТ ??? :D

Пошо на официјалната страна на ФБ не објавуваат кога ќе изгубиме , постираат само то шо му одговара , да кажиме тука дека некни изгубивме од Зомимак во Струмица...
РК Зомимак - РК ПЕЛИСТЕР 31:27 (13:13)
969176_10151948646293957_2004714989_n.jpg

Во сабота, на 1ви, јуни кога и ќе се игра натпреварот со Тинекс Полет легендата на битолскиот ракомет, Гоце Гроздановски ќе се опрости од ракометот и ќе замине на заслужен одмор по 57 години во ракометот.

Кој ќе преговара сеа со Циле? Пискачо? o_O

Штом Моцарто си бега од клубот ништо не бива...:D

РК Пелистер 08
Ekipata na Pelister08 pobedi na gosti protiv rk kumanovo so visoki 8 razlika, sega sansite za 4mesto stanuvaat realnost. So pobeda protiv Tinex vo sabota so 6 golovi razlika Pelister e vo evro kupovite..Povik do site Ckembari i poddrzuvaci na rakometniot klub, vo sabota vo 18h da mu pomozime na nasiot najtrofeen klub da izbori plasman vo evro kupovite.SAMO EDNO IME ZNAM PELISTER BITOLA

табелата некој да ја клај да ја видиме .

Тинекс 9 бода,ние 6...
Тие не тепаја таму со 5 разлика...25-20 ако не лажам.....сме воделе речиси цело прво полувреме,па во второто не отепале на контри по еден куп наши технички грешки....
Тешко ќе биди,Тинекс отсекогаш играле жилаво во Битола....
Екипите се тука некаде по квалитет....
Малце педерски Струмица изгуби во Скопје со Тинекс,иначе ќе ни требаше само победа во сабота...
Како и да е,вреди да се проба да се влези во Европа,зошто да не?
Ако Тосето има ден,а против Тинекс стално му се годи денот се бива...

Da se radvame na plasman vo Evropa e najmalku bitno :tapp:.Ne pripagame tamu,treba da ja zacvrstime skolata,giracite da si svatat poseriozno i da se zemi nekoj igrac to se naj ophofnite raboti ,a ne evropa...Nie nemozime da konkururane za prvite 3 mesta vo edna mizerna liga,a ne pak Evropa ke sme igrale :facepalm:.Duri ne se izgradi kompakten tim koj ke se drzi 2-3 sezoni nisto do togas

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom