Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.tera.mk/View-Video/Спорт-рапорт/5856/Спорт-рапорт/Page-1

Уште да има некој шо можи да го крени ракометот од кома ќе биди се како треба...
Се приклучувам кон мотото на Горан,редно време е да се смени нешто во Пелистер..редно време за нови луѓе,редно време е...УПРАВА ОДИ СИ....

Миле Ордев се вратил во Куманово и тренирал со нив....

И јас то се чудам,Ангеловски ако не се лажам е меѓу Папата и Василе,а овај другиот кој е не знам....(од младинците да не е некој?)

Ангелевски го решивме :D
А овој не ми делува ко за од младинците, тие Чурле највисок му беше со 174-5 сантими а овој бабачко повисок од Папата :LOL:
Изгледа Даниело го има забораено меѓу засилувањата :X3:

Ангелевски го решивме :D
А овој не ми делува ко за од младинците, тие Чурле највисок му беше со 174-5 сантими а овој бабачко повисок од Папата :LOL:
Изгледа Даниело го има забораено меѓу засилувањата :X3:
Филип Кузмановски а.к.а Фитиљо
од младинците е

Утре двојна програма од 18 часот Рк. Пелистер - Рк.пролет а од 20 часот КК.Пелистер - КК.лирија во спортската сала Младост во Битола !

Победа над Тинекс Пролече од 2 разлика :)
Тесна утакмица, една безвезна судиска одлука, на Ангелевски му покажаја црвен картон дека го погодил в гла голмано од пенал :вонзем: и цело второ бевме без него, првото ни беше прв играч.
Инаку сум задоволен од играчите, Дрогришки одличен даде многу клучни голој во второто, Чурлевски исто феноменален немаше многу шанси да шутка, се на се 2 гола мислам од него, ама оние проигрувања т.е асистенции :cuc:

Имаме доста солидна екипа, ако евентуално Ордев се вратил тогаш одлично. Да успејме да ги задржиме овие играчи барем 2 сезони ќе биди друга приказна натаму... Само шо кај нас, амбициите се менват секој месец :unsure:

Браво за дечките ме изненадија позитивно со играта а црвениот картон мислам дека беше претерана одлука од судијата .
Најмногу впечаток ми остај Дрогришки , нормално и Ангелевски .(y)
Имаме добра игра , вака така склопивме тимче добро ... Со 3-4 добри засилувања следната сезона сигурно ќе имаме добра екипа за излез во Европа .:cool:
Се надевам со новиот претседател на РФМ дека работите ќе тргнат на подобро за битолскиот ракомет ... Слушнав денес на ТВ приоритет во мандатот ќе му било заживување на ракометните центри во МКД е сеа колку ќе биди вистина ни останва да видиме во следниот период. :cautious:
За следната утакмица со Зомимак со подршка од публиката сигурен сум дека струмичани ќе го добијат првиот пораз во сезоната токму во Битола .
Дај нека напрај некој евент на ФБ за следната утакмица за да се привлечи појќе публика да имаме полна сала . ;)

Главното го заборајвте ако не беше Тосето ќе ја посереја пак на крајот и си велам ко дојде на децата да се радваме и на победа над тинекс а тосето главна улога јасно е се инаку гледав пак некој лаги на фб за јак Пелистер влез во сеха лигата итн.. Чудо или пред избори пред почетокот на сезоната ако не на крај од сезоната истите муабети се вртатат и срце наше ако сме пак чорба не се издржва да не појдиш на ракомет да ги гледаш ...

Имаме доста солидна екипа, ако евентуално Ордев се вратил тогаш одлично. Да успејме да ги задржиме овие играчи барем 2 сезони ќе биди друга приказна натаму... Само шо кај нас, амбициите се менват секој месец :unsure:
Ордев се вратил во Куманово,не кај нас...;)
Иначе за шо ти е Ордев,подобро на Дрогришки нека му дават минутажа отколку на некој од страна....
Дечкото полека почнува да се делка,гледам Кире доста работи со него,одамна го неам гледано,доста напреднат е последните месеци.....
Има движење,не се плаши да влези во дуел,знај да извај шут и во пад.....можи да биди нешто од детото..
Но,пак како шо кажа-кај нас проблем е управата,амбициите...
Играчи имало и ќе има,само шо не знајме да ги задржиме,односно не можиме да ги задржиме....
Таман ќе пркни некое пилиштарче од школата и ќе го испуштат лесно....
Ќе го излажат во Металург за некоја стипендија,и пак ние со таквото в раце.....
Дури не се напрај еден салам проект,да се знај на чисто во кој правец ќе се движи клубот џабе е се....се ќе остани на некоја победа над тимови како Пролет,Куманово,Струмица....
Само криво е за децата,и за публиката,шо малку фали да напрајме екипа,а никако да ја напрајме....
Се поради то шо неаме луѓе(спонзори)да напрат еден амбициозен проект....

Dvojce ovde nesto spomnuva deka Rk.Pelister ke trebalo i ke go transovorimrale vo A.D. kako Fk.Pelister no ako ostane istata uprava isti kur tie vo dva primeroci malku se parite od ELEM i od opstinata odnosno treba barem da imame polovina budzet od skopskite klubovi ke mozeme da se nadevame na nesto poveke

Solidna igra nema zbor!Da se nadevame deka zomimak ke go tepame vo Bitola.Drugo,upravata i del do upravat za nisto ne gi biva,edna veb strana napraja amaterska koja ne funkciopnira od oktomvri 2011 god,na fb nema nisto napraeno za RK Pelister,ni gi interesira da se polni salata mladite da idat da gledaat rakomet ni mu e gajle!:mad: sami ne cinime!!!Prege na tv davaja sobranie na RFM go pretstavija noviot pretsedatel mislam,a na to staroto kopile nacevski da mu ebam mamicata negova vo gazo!!!ovaj noviot so ke bidi imal ambicii :drk: :drk: :drk: ..se vidoa ambiciite na RFM za Bitolskiot rakomet majce placija sve da mu ebam!!!Sega naredna doma so koj i koga igrame da ne znaj nekoj???

Убо изигравме, добра игра, Ангелевски има бомба удар, Дрогата и мене ме изненади 4 гола даде но многу клучни исто и Чурлето, 13ката не беше лош, само не знам кој беше играчот со број 6 ??? Ама слаб некако ми изгледаше....
Игор Илиевски, после тешката повреда се врати на терените и не беше лош, просечно изигра...
Тосето слаб во текот на натпреварот, ама последните 3-4 минути ги спаси, незнам кај е Менде го немаше ??? Како втор голман влезе од младинците Иле Нечков...

А и Тинекс не се така слаби, играја борбено, некој очекуваја лесно дека ќе победиме, ама Тинекс си го покажа своето !

П.С. За црвениот картон на Ангелевски беше аматеризам на судиите, ама на голманчето нивно челото му беше црвено 5 минути :D :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom