Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Голем празник за ракометните фанови во градот...
Не е важно како резултат ќе се постигне ова година но важно е дека ова ќе биде едно загревање за следната година...

Одлична вест.....Таму ни е местото...
Една ваква лига не ја бива без екипата од најракометниот град на Балканот(заедно со Цеље):P
Значи сабота во Битола наместо со Преспа играме со Извиѓач Љубишки од Босна...:vozbud:

Само незнам ако се откажи и Звезда шо ќе биди да не не избркат и нас дека така ке се 11 клуба

Па тооо се чекаше !!!!!!!! :vozbud::vozbud::vozbud:

САБОТА СИТЕ НА РАКОМЕТ !!!!

ПЕЛИСТЕР - Извиѓач Љубишки

Да и мене не ми се сигурни 100% зато и невервам многу
СЕ ДО УТРЕ КОГА ВО 12 00 ИМААТ СОСТАНОК И КЕ КАЖАТ ДЕФИНИТИВНО !!!
ИНАЧЕ СО ЗАГРЕБ (АКО ВЛЕЗИМЕ) КЕ СЕ ИГРА СРЕД НЕДЕЛА ДЕКА ПОМИНА ВЕЌЕ 1 КОЛО
--- надополнето: Sep 12, 2011 7:17 PM ---
Пелистер игра СЕХА лигу, чека се Звезда

Лицитација је завршена. После одустајања српског шампиона Партизана од учешћа у Регионалној лиги остало је упражњено једно место, намењено тиму из Србије.
Али, пошто су позив одбили Војводина, Раднички и Металопластика, решење је пронађено нешто јужније, у Македонији.

Понуду је прихватио Пелистер из Битоља, наших Петра Жујовића иЖељка Јаћимовића.

- Прихватили смо понуду да играмо у Регионалној лиги. Сматрам да смо спремни за то такмичење. Радили смо добро, одиграли неколико квалитетних контролних утакмица, тако да се радујемо почетку СЕХА лиге – казао је тренер Пелистера и некадашњи репрезентативац СЦГ Ратко Ђурковић.
Још се чека и званична потврда Црвене звезде, која би могла да уследи у уторак, на састанку у седишту лиге Загребу.
Извор :http://www.zurnal.rs/2011/09/11/pelister-igra-seha-ligu-ceka-se-zvezda/index.html
Само незнам од кај знат кога состанокот е утре
Сепак штом излезе сегде изгледа е готово!!!

Сликата ЛОМ Е...:D
Цевчињата(така ги викаше Маковеј Јоноски и Митков ко беа во Пелистер)против ЅВЕРО:pos:
Шо сурат држи Јоноски:D

А вујо во позадина хахахахах
Ова ти е пред едно 4-5 години мислам или грешка сум

Не кладоја и на страната и во табела и распоред и во "магазинот" изгледа 100% е

http://regionalnaliga.weebly.com/tabela-i-raspored.html

311028msm.jpg

Ајде аирлија да е...:vozbud:
Иако дури не потврдат утре ОФИЦИЈАЛНО не е ништо готово...:unsure:
Со овие ништо не се знај....:D
Пост Скриптум::)
http://www.izvidjac.com/Momcad/2010_2011/Momcad.htm
Ако биди се во ред нашиот прв противник во лигата...
Таман да ја сефтосаме сезоната во ракометниот храм:cuc:
Пост на квадрат скриптум...
Ама слика најдоа од Пелистер:pos:
Од утакмицата со Пролет пред 2 години во Гимназијата...:)

Овде пола деца ми изгледат
А со Загреб мислам треба на сред недела да се игра како заостаната
ЌЕ ЈА ИМА НА ХРТ2 МИСЛАМ!!!

Panzer+VI+Tiger+with+its+crew.jpg
Ова е нешто најдобро шо можеше да се случи за Рк Пелистер и Битола по воскреснувањето на клубот. Оние повозрасните се секаваат на мегудржавните утакмици во Младост. Илјадници клипчиња и ТЕПАЧКАТА со Металопластика кој можи то да го заборај.......:cuc: Кога ,Цане Крстевски како тенк и Боро Чурлевски како пантер(y) одеа да го здрмат Вујо и компанија..:tapp:.Пеколна атмосфера за то строго време на УДБА и СВР кога никој не смејше да писни а камоли да слезии всала:D, а му има успеано само на нашио Ел Президенте:cuc:. Пред да почни СЕХА кај нас за загревање обавезно тие шо не ја имат погледано оваа утакмица да им биди задолжителна домашна задача;).
Е сега како шо цитираа во Информатор и Ел Президенте, не е уште сигурно, па дури не е 100% за жал уште не можиме да се залетваме со прогнози.....Малку ова испадна несериозно со лигава ке видиме......Глупо е да постои една година и да ја снема. Зато и Металург бараше банкарски гаранции. Како и да е да ЖИВЕЈ РК ПЕЛИСТЕР:cuc:
САМО НЕКА ГАЗИМЕ!!!

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom