Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Поздрав момци, долго време го пратам форумот, негде од 2007/08 година. Морам да признам дека после секој кикс дали тоа било пораз или нерешен резултат одма се почнува со негативна енергија, депресивни муабети, пропага се, се руши проекто, секој кикс е нормална работа во спортот, неможиме вечно да сме први, ќе има падови, ќе има моменти кога стварно ќе доминираме, па 3 години сме шампиони. На мајтап велам, среќа шо немавме социјални мрежи и интернет во 90-тите па ко ќе почневме со коментари после секој кикс од Повардарие пример.:)
Истиот ден кога кикснавме со Алкалоид изгуби дома еден Фуксе Берлин па никому ништо.
Ништо не е загубено, долга е нивата за орање, битно е следните два првенствени натпревари да ги добиеме за да задржиме каков таков приклучок кон врвот. Првенството е долго и изедначено. Околу играта веќе напишавте анализи нема шо јас да се повторувам, се менаја неколку тренери ама никој од нив не најде начин како да ја склопи ова еќипа, со кој играчи да почни, со кој да заврши, Тајник е претплатен да игра 60 мин, се цеди, истото Фитиљо, без концепт, бавен проток на топка, веќе сме прочитана лектира шо викат, мора нешто да се менува. Искрено очекував со Гарабаја по брз ракомет, игра почесто преку крила, кој во моментот ни се најдобарата страна, одбраната горе долу е добра, мора да се поработи на разноврсна игра во нападот, со веќе претходно договорени акции. Повеќе минутажа да добиваат Хаџич и Атанасијевиќ. Па само пред недела дена ја имамвме истата ситуација со Сегед, кога после уфрлувањето на Павле во игра одма се мена играта, побрз проток на топката, повеќе проигрување према пикер и крило и тоа фактички ја реши победата. Да не должам многу околу начинот на игра, да се надеваме дека веќе на утрешниот натпревар против Загреб ќе ги искористи сите играчи кој ни се на располагање и нема премногу да ја цеди првата постава.

Е сега доаѓам до делот на начинот на финансирање на спортските клубови во Битола, фактички ова ми беше и главната цел за тоа шо се логирав. Предлагам да се формира ” Спортско друштво Пелистер” во кое ќе влезат сите спортски колективи кое го носат тоа име, почнувајки од ФК Пелистер, РК Пелистер, КК Пелистер, како и женскиот ракометен клуб, одбојката Пелистер Волеј исто така и боксерскиот клуб Пелистер Јунак кој сведоци сме на огормни успеси на децата. Како главен иницијатор треба да биди Општина Битола, заедно со сите битолски фирми.
Организациски ќе биди по примерот на Спортските друштва Партизан, Црвена Ѕвезда, Бенфика, Олимпијакос исто имат и фудбалски, кошаркарски, ракометен клуб итн..
Перјаници секако ќе бидат ракометниот клуб, фудбалскиот и кошаркарскиот клуб.
Како главен финансиер во ракометниот клуб ќе биди нормално Еурофарм заедно со неколку помали спонзори, тука можат да влезат Синпекс, Цермат, Евротип, Бимилк. Управниот одбор ќе биди составен од поранешни ракометари, нормално ќе има задолжено и лица за маркетинг,контакти со добри скаути за носење на играчи каде сме дефицитарни.
Исто така средства ќе се обезбедуват преку продажба на сезонски карти, дресови, значи ќе мора заеднички фан шоп
Слично иако е тема ракометот ќе надополнам и за ФК Пелистер, како главен финансиер го гледам РЕК Битола каде минимум со 1 милион евра годишен влог, дури и ова муе малце на труењето кое го добиваме, на сите т.н тендераши ќе му се стави клаузула доколку сакаш да градиш згради или да имаш тендер во РЕК, ќе си вложиш толку и толку, исто од големите компании во фудбалот можи да влези и Кромберг.
Кошарката слично. Taskforce исто така и неколку ИТ компании
Сите колективи ќе си помагат еден со друг. Пред некој месец имше пример кога фудбалскиот клуб PSG поради тоа што ја освои лигата на шампиони финансиски го помогна ракометниот клуб.
Ова нека биди како еден вовед, бидејки мораме да се спротивставиме на нивниот државен проект во ракометот и фудбалот, друг начин за спас не гледам, доколку постојат некој задкулисни игри околу платформата или притисоци од надвор да не се вложва во битолскиот спорт, еве ќе му кажам, идат избори и да не си го видат комитетот угаснат уште во 7 и 15.

Спортски поздрав до сите, на ракометните и фудбалските терени сум присутен уште од раните 90-ти така да припагам на она да речам втора генерација на Чкембари, здрави и живи се читаме. :)

Ако Стерјеви (Еурофарм) како гигант потклекни и се уплаши од цела оваа сапуница, тогаш и можи се ближи крајот, па сепак ќе покажи времето... Исто, ќе покажи времето и за Гарабаја дали и до кога ќе биди тука (јас мислам дека до натпреварот со Вардар без разлика на резултати нема да го гибнат) и да видиме развратот од тие два натпревари (Вардар и Охрид) па нека иди полусезона и да влезиме во неизвесност!
Причини за 'поразот' од некни со Алкалоид:
- лоша, прелоша ротација
- Хосни го игра првите 23 минути и ништо не направи, го става Видомски и за 3 минути 3/3 гола
- второ полувреме почнува пак со Хосни и се така до крај :facepalm:
- премногу џокери на Фитиљ и Тајник, а Павле и Хаџиќ нека ги чува за билдање на статистика кога ќе губиме со по 15 разлика во ЛШ
- Хенигман скоро цело време во одбрана и стандард (2 мин исклучување)
- Немање менталитет и незнање да се снајди тренерот кога некој ќе почни да му ја врти играта (слично како со ГОГ)

И најлошото на крај не снајде, кога ништо нема да изиграш цел натпревар (Хосни) и ќе појдиш да му вршиш притисок и закани на противничкиот голман беспотребно, и ни се врати кармата, знаев дека ќе му одбрани - иако за Радивојевиќ, рака на срце, никаква кривица! :cuc:
Најголема кривица гледам кај тренерот за овај резултат од некни, претходно некој на форумот имаше спомнувано дека тренерот работи макотрпно, долгорочно со голема визија и погледи за наредните натпревари и тн и тн... За некни, премногу згреши со Хосни, цела публика му сугерираше, Фитиљ го остави да игра со 'нерви' и многу, премногу ми е криво што не влезе Павле, ќе имаше голема течност во играта,а не очобол од Фитиљ и Тајник. Ова ми личи на деградирање на помладите играчи (веќе со добро искуство) кои ради некој друг, не можат да фатат постава ни за во супер лигата. Стварно не можам да поверувам за резултатот, дали тврдоглавост или инает е, не знам... Има и помошници, како никој не изреагира за нешто кое е толку очигледно. Чист тренерски пораз во многу лошо време, не за ЛШ тука за натпреварите со Вардар и Охрид... Дали ќе се извадат, останува времето да кажи.
Тренерот го седнаа од фичо во ферари па не знае кај тера, не е тој крив. Али тоа е тоа...

Според мене, ја претервате и преувеличвате реалната ситуација.
Теории на заговор, овај вака рекол, тој така рекол.

Нејќам да смислам партии, ни едните ни другите, па не ме етикетирајте предвреме како партиски бот.
ВМРО се јавиле, Мицковски, Борко и не знам кој, за Пелистер да не е шампион, да си оделе спонзорите, да се повлечеле Стерјеви.
Според мене се преувеличват работите од рајата во Битола, се прат црни сценарија, овај рекол, тој рекол.
Го заболе Мицко за Вардар, Пелистер, за спортот, за кој ќе биди прв во ракометот, во спорт шо не можи да имаш апсолутно никаков финансиски фидбек на вложеното.
Ако гледаме од друга призма на работите, кога имале појќе субвенции и директна помош од државата клубојте како последните години?
Директна финансиска помош за клубојте шо играт во Европа, а најголема директна финансиска помош овие неколку години ја имаше Пелистер како шампион и клуб учесник во ЛШ.
Колку беа таму тие суми, не ми текнува, 100 и кусур илјади евра субвенција од влада, како помош за клуб шо игра во Европа, 17 милиони денари за ваучери за првиот тим. 4,5 милиони за вториот тим, 350 000-400 000 евра од Општина, 120 000 евра награда од ЕХФ за лански пласман, најмалку 20 000 евра е приход од секој домашен меч во ЛШ, сезонски карти, фаншоп. најмалку по 10 000 евра е секоја продаена сала во домашна лига, пари од други спонзори и слично.
Ете се зеде обештетување од Раул, Цехте, то е над 100 К само од обештетување за неколку месеци.
Со овие пари и то како се анулирааат тие суми од фирмите шо ги спомнувате на секое, ко небаре гигант како Интерворкс сакаше да влези со салам кеш во Пелистер, па не му дадоја од партија.
Минт, Евротип и слично, дај не ме заебавајте.
Доста е кукање, овај не ебал, тој не ебал, овај се јавил од партија, тој така му рекол.
Треба да се седни и да се работи, да се постават работите на подобри основи.
Врти пари клубот и паѓат во вода муабетите дека нема прилив на пари покрај парите шо влегват од фирмите на Стерјеви.
Еве и да се повлечат тие, не значи дека е крај на ракометот во Битола.
Само со парите од ваучери и општина пак можи да се скоцка еден нормален буџет од 1 милион евра, шо не е буџет за потценвање за почеток, и многу работи можи да се напрат со тој буџет.
Па ако се постават работите ко шо треба да се привлечат нови спонзори.
Нормално,ако се клат во управа луѓе шо знат шо прат, а не како во фудбало шо е случајот.

Никој нас во Битола не можи да не еби, па ни ВМРО, како самите шо можи да се заебиме, оти ова е тој ЧУДЕН ГРАД, :sramezliv:, овде во Битола сите појќе знајме од другите, ние сме најпаметните, најличните, другите ништо не знат и се тркала, е па со тој менталитет се гледа до кај стигнавме. :D
Шо очекуваа? Демек другите екипи ќе застанат, нема да вложват, ќе не остат да се шетаме во лигата ко МЗТ во кошарката.
Секој се бори да е подобар од сезона во сезона и така треба да е, здраво ривалство е то шо му треба на ракометот.
Пак ќе кажам, по мое лично мислење ( не мора да е точно).
Буџетот не игра круцијална улога во оваа наша лига, игра добра хемија во екипата, салам тренер да имаш и моментална инспирација на главните играчи.
Се виде во неделата, ако влезиш со таков лузерски менталитет како шо го игравме второто полувреме, лоша хемија, некоординација клупа-играчи, ниту една предност не ти е сигурна дека ќе тепаш и то се покажа на терен, а обратно беше само пред неполни 3 недели, кога со огромна самодоверба и тимска хемија тепавме тим со над 8 милиони евра буџет.
Лани многу такви ситуации имавме, се провлеквавме некако, сега не стигна кармата.
А, за сала да ни напрат од владата, го праевме муабетот, треба некој со рало ТАШАЦИ да оди да му кажи на тие од владата дека треба нешто да се напрај и во Битола.
Дури не се најди некој таков, ќе си кубуриме во крпејнци.
Ко ќе го видам таванот на ледената:shook:, хорор филм, фасадата надвор мизерија, да манеа по една четка барем, па она парчето закоено над влезот кај соблекувалните, кај шо беше искршен страничнио ѕид, која мизерија.:pos:
Стварно не поштова ЕХФ, шо само заради тие навивачи ни ја дават таа вајлд карта и прогледват низ сите недостатоци на ледената, иначе ќе се крстевме за вајлд карта.:cuc:
Прв пат после не знам колку време неможам да се согласам со тебе освен во делот на самбендисаноста, ама те уверувам дека таквите карактери и луѓе не се битолчани. Најчесто се доселеници од околните села и градови. Ама ми се повраќа да продолжам да пишам на глупавава тема, ко ќе се најдиме некогаш на кафе ќе ти објаснам подробности за Византиските игри кои се играат во Битолското ВМРО и шо се не ќе упропастат за брзо време ќе се чудите-чудиме сите. Поради тие Византиски игри си замина управата од фудбалот и добивме управа каква шо добивме, од такви глупости ќе си заминат и овие од ракометот и ништо чудно ако не си заминат и тие од кошарката, со тие од кошарката немам некој особено близок контакт. Согласно со тоа што добивме културно умретнички кореограв за директор на фудбалот, редно и некој глумец ете на пример Горко да се избаци како претседател на Ракометот.

Што го интересира Мицко? Политиката е како медицината, се гледаат прво параметрите на пациентот, после тоа се гледа историја на болести на пациентот па се поставува дијагнозата.
Падот на ВМРО претходно почна преку Битола со неколку иницијативи, сакаме стадион и сакаме чист воздух. Тој си вели, што ако се појави иницијатива сакаме сала во Битола? Вака сега подобро е да се расправаме да закрпиме тим, да закрпиме буџет, отколку да се замараме со инфраструктура, секако пола македонија игра во штали. Силен Вардар е 150.000 гласачи плус на контото на ВМРО ти како сакаш сватиме и овие скопјанките колку сакаат нека се смеат.

Нема да пишам повеќе во овој контекст на темата, оти после вчерашниот ден навистина многу ми се лоши од глупостите. Ама откако ќе се случат овие работи не сакам никој да слушам кога ќе кука. Па и најпосле како ќе се издигниме ако еднаш не падниме!? Во нашиот случај уште еднаш...

A pa tebe kur te zabole za platformana,abe nemojte da se prepravate I da glumite dake sakate da prodolzi platformata.Da ne se vrakam godina dena da baram so pisite I so mu posakuvate na Pelister.Eve I odbojkata od Strumica zemeteja vo sk I se da bidi vo kako so treba.
Ајде да пробам да ти објаснам на твое ниво, како прво, ти/вие/поединци пишувавте тука дека газдиве биле заљубени во клубот, а не јас. Ако толку го сакаат клубот, тогаш ќе изнајдат начин за да останат, макар и да учествуваат со 10% во буџетот, а не да избегаат.

Да се вратиме некоја година порано, од што се големи вљубеници во клубот тие финансираа свој клуб, а речиси од сите беа плукани. Доволно е да се видат мислења на форумот од тој период и ќе се види расположението помеѓу оние кои сега пишуваат басни за нив. Смешно е бидејќи за секое срање друг е крив, а никако не се бара вината во сопствени редови. Да бидеме реални, градоначалникот и советот не ви го избраа луѓе од Скопје, туку вие самите. Да бидеме уште пореални, да го кандидираа и Борко за градоначалник на Битола, сигурно ќе си победеше без некој поголем проблем. Така е и во Скопје… Ти излегуваш и гласаш за човек кој е послушник и потрчко на Борко, што ги става партиските интереси пред локалните и сега очекуваш јас да сум ти крив за тоа? Дај бе не сме мали деца и да се заебаваме со вакви небулози. Ете ви фудбалски клуб без никакви кочници, кој ви ја усра таму работата и потроши милиони за ветер и магла, навивачите на Вардар!?

Пишав и претходно, да сакаа да го згаснат клубот ќе го згаснеа за 10 минути, како што правеле притисоци и си играа курташак со други клубови, вклучително и Вардар. Ако ти не се замараш за клубот, не очекувај дека некој друг ќе го направи тоа.

И јас може да се вратам и да видам што глупости пишувавте и што би решило тоа? Ќе нахраниш его, ќе бидеш задоволен? Милион работи може да се пронајдат пишувани од двете страни.

Никој не спомна одбојка и нејзино носење во Скопје, но наместо да се фрлаат толку пари во фудбал за последно место, може да се фрлат помалку, а останатите да се префрлат во ракомет, многу просто.

Ајде да пробам да ти објаснам на твое ниво, како прво, ти/вие/поединци пишувавте тука дека газдиве биле заљубени во клубот, а не јас. Ако толку го сакаат клубот, тогаш ќе изнајдат начин за да останат, макар и да учествуваат со 10% во буџетот, а не да избегаат.

Да се вратиме некоја година порано, од што се големи вљубеници во клубот тие финансираа свој клуб, а речиси од сите беа плукани. Доволно е да се видат мислења на форумот од тој период и ќе се види расположението помеѓу оние кои сега пишуваат басни за нив. Смешно е бидејќи за секое срање друг е крив, а никако не се бара вината во сопствени редови. Да бидеме реални, градоначалникот и советот не ви го избраа луѓе од Скопје, туку вие самите. Да бидеме уште пореални, да го кандидираа и Борко за градоначалник на Битола, сигурно ќе си победеше без некој поголем проблем. Така е и во Скопје… Ти излегуваш и гласаш за човек кој е послушник и потрчко на Борко, што ги става партиските интереси пред локалните и сега очекуваш јас да сум ти крив за тоа? Дај бе не сме мали деца и да се заебаваме со вакви небулози. Ете ви фудбалски клуб без никакви кочници, кој ви ја усра таму работата и потроши милиони за ветер и магла, навивачите на Вардар!?

Пишав и претходно, да сакаа да го згаснат клубот ќе го згаснеа за 10 минути, како што правеле притисоци и си играа курташак со други клубови, вклучително и Вардар. Ако ти не се замараш за клубот, не очекувај дека некој друг ќе го направи тоа.

И јас може да се вратам и да видам што глупости пишувавте и што би решило тоа? Ќе нахраниш его, ќе бидеш задоволен? Милион работи може да се пронајдат пишувани од двете страни.

Никој не спомна одбојка и нејзино носење во Скопје, но наместо да се фрлаат толку пари во фудбал за последно место, може да се фрлат помалку, а останатите да се префрлат во ракомет, многу просто.
Не ги знаете деталите и затоа не е убаво да пишите генерално. Стерјеви односно претходно Сиљан Мицески, од секогаш го помагале клубот и за време на сите раководства на некој начин помагале. Ете ако има тука на форумот луѓе кои биле дел од управата на клубот кога беа Чкембарите или тој фамозен одбор за спас на Пелистер ќе ви кажат дека Циле, шо официјално, шо не официјално го помагал клубот изминативе 40 години. Со пари, со опрема, храна во Белведере на негов трошок, нафта на негов трошок, авионски билети, со медикаменти и суплименти. Јас можам да посведочам за се погоре шо сум напишал дека сум го видел со свои очи. Нарочито дури беше управа Моцартот, кој е кум на Циле, овие релации беа нераскинливи. Работник е формиран од Марковски и Зарков, потоа влегуваат Багето и Бојан (син на Багето) како продолжена рака на Циле. На иницијатива на Циле, Зоран и првенствено по желба на Бојан, а со согласност на Наташа Петровска доаѓа до идеа за платформа. Платформата е на тема од прв ден откако во ХЈС Работник влегуваат Циле и фамилијата. Ти тврдам како сведок кој има дискутирано со луѓево со саати. Дел од тогашната управа на клубот предводена од Димитровски, кој си поднесе оставка по некое време, се спротиставуваат на платформата и таа се одлага за година, година и половина, дури имаше и физички конфликт и пресметки помеѓу тие што сакаа да се оформи платформата и тие што не сакаат. Кога доаѓа завршната сметка на клубот во Општината, Наташа Петровска гледа дека во клубот е пробиен плафонот на буџетот и тогаш еднаш за секогаш се носи одлуката за креирање на платформата во која Општината за двојно ги намалува парите кои ги дава во клубот, односно по принцип 75%-25%, но во пари тоа е 300.000 евра помалце отколку што беше претходното учество на општината во буџетот на Пелистер.

Јас ти тврдам дека од еден до последен, во раководството на ВМРО-Битола се полтрони на Скопје. Да се сликаат со Борко за нив е Ѓурѓовден-Велигден и Први Мај во едно, како да ти објаснам за каква структура на луѓе се зборува!? ЗА нив платформата е "Комуњарски проект" и крај на приказната, тука дискусија нема. Затоа, од вакви теми, ве молам воздржете се од коментари, ова нема никаква врска со навивање и навивачка култура, ова е чисто наша работа. Битолска. Ги немате сите информации и ги немате чистите перцепции.

Се надевам дека градоначалникот ќе изнајди храброст и мудрост, и ќе ја продолжи платформата.

Не ги знаете деталите и затоа не е убаво да пишите генерално. Стерјеви односно претходно Сиљан Мицески, од секогаш го помагале клубот и за време на сите раководства на некој начин помагале. Ете ако има тука на форумот луѓе кои биле дел од управата на клубот кога беа Чкембарите или тој фамозен одбор за спас на Пелистер ќе ви кажат дека Циле, шо официјално, шо не официјално го помагал клубот изминативе 40 години. Со пари, со опрема, храна во Белведере на негов трошок, нафта на негов трошок, авионски билети, со медикаменти и суплименти. Јас можам да посведочам за се погоре шо сум напишал дека сум го видел со свои очи. Нарочито дури беше управа Моцартот, кој е кум на Циле, овие релации беа нераскинливи. Работник е формиран од Марковски и Зарков, потоа влегуваат Багето и Бојан (син на Багето) како продолжена рака на Циле. На иницијатива на Циле, Зоран и првенствено по желба на Бојан, а со согласност на Наташа Петровска доаѓа до идеа за платформа. Платформата е на тема од прв ден откако во ХЈС Работник влегуваат Циле и фамилијата. Ти тврдам како сведок кој има дискутирано со луѓево со саати. Дел од тогашната управа на клубот предводена од Димитровски, кој си поднесе оставка по некое време, се спротиставуваат на платформата и таа се одлага за година, година и половина, дури имаше и физички конфликт и пресметки помеѓу тие што сакаа да се оформи платформата и тие што не сакаат. Кога доаѓа завршната сметка на клубот во Општината, Наташа Петровска гледа дека во клубот е пробиен плафонот на буџетот и тогаш еднаш за секогаш се носи одлуката за креирање на платформата во која Општината за двојно ги намалува парите кои ги дава во клубот, односно по принцип 75%-25%, но во пари тоа е 300.000 евра помалце отколку што беше претходното учество на општината во буџетот на Пелистер.

Јас ти тврдам дека од еден до последен, во раководството на ВМРО-Битола се полтрони на Скопје. Да се сликаат со Борко за нив е Ѓурѓовден-Велигден и Први Мај во едно, како да ти објаснам за каква структура на луѓе се зборува!? ЗА нив платформата е "Комуњарски проект" и крај на приказната, тука дискусија нема. Затоа, од вакви теми, ве молам воздржете се од коментари, ова нема никаква врска со навивање и навивачка култура, ова е чисто наша работа. Битолска. Ги немате сите информации и ги немате чистите перцепции.

Се надевам дека градоначалникот ќе изнајди храброст и мудрост, и ќе ја продолжи платформата.
Затоа викам не е проблемот во нив, туку во нас што ги гласаме 30 и кусур години и после ќе се чудиме кога голем Вардарец или Пелистерец ќе се сврти и работи против клубот.

Картите биле беспари преку сајтот и можи да купиш колку сакаш, за споредба со кај нас.
592759658_10163714117612866_8955187435622600038_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom