Сиромаштија хахахаГо смена коментаро одма...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сиромаштија хахахаГо смена коментаро одма...
Зашо си бе волку наапан?Многу ве неќам, неможам ни да ве гледам ни да ве поднесам. Госпо на помош да ви е да не ми падни некој од вас в рака. хахахаха ќе плачите "ама ние Македонци"
На шо јазик е ова? И шо имат врска волците?Зашо си бе волку наапан?

на литературно македонски, вака и на мрт зборат шо е трагичноНа шо јазик е ова? И шо имат врска волците?
Пред некое време еден друг за кармата збораше овај за волците, крајот не ви се наоѓа![]()
Ау болесници еј, а бе што ви е со филмовиве бе? А бе земете ги на клоци тие што ги гласате таму и што со прст не мрдаат за Битола и Пелистер. Се други ви се криви, типично за Македончето цел живот други му се криви, де бугари, де грци, де срби, де зелки а кривицата е во нас самите.Неможам да пронајдам соодветни зборови да ти објаснам.
Работев во една компанија, по вокација и капитал беше странска и повеќето вработени беа од Скопје, а само јас бев од Битола. По 6 месеци добив да раководам со еден проект за кој и имам труд напишано, шо нормално е мене да ми го дадат проектот, не можам да ти објаснам какви не гнасотии зборуваа Скопјаните, ама разбрав за се точно до детал. бев претпоставен на 37 лица од кои беа 21 скопјанец, мал дел од нив прекрасни луѓе, а повеќето гадурии кои ги немаш сретнато, не само кон мене туку и кон непосредните до нив колеги. Страшно. 5-6 души од нив Комити, на социјални мрежи постираат се и сешто пишуваат Битолчанки вака така, имам сопруга, мајка и ќерка сите фала Богу Битолчанки, ама тоа не ми беше причина да менувам однос кон нив. Кога и да одев во Скопје на неколку дена да контролирам, као случајно ќе си подречеа некоја досетка Скопска на моја сметка и така. И еден ден се најдовме во една кафана, и му велам: Цело време педерски ме провоцирате, ме пцуете под појас, не директно, ете јас да ви кажам вака и вака се чувствувам за вас, дали сакате да излезиме надвор вие 4ца јас сам. Ви гарантирам со образ дека нема ништо да влијае врз работниот однос и сл. Знајш шо се случи? Пола саат ми објаснуваа како ние во Битола сме имале поинаква душа од нив во Скопје и како Битола од секогаш било место подобро за живот и како против мене немаат ништо лично и дека тоа Комити Чкембари треба да се сведи само на спортски ривалитет... Ете зато неможам да ве поднесам, оти сте лигуши невидени (повеќе или помалку) оти знајте само да испровоцирате и нигде после да ве нема, да предизвикате штета и да избегате како песој и да џафкате, махери сте да извадите нешто од контекст... Мислам чест на исклучоци. Ама то е моето искуство и то е мојот скен за вас.
Скенот му е напраен одамна и од моја страна уште додека студирав, па видов какви лигуши се. Фала богу, веднаш после студии се вратив и не дај боже таму! Во еден момент еден колега - скопјанец (дебармаалец) со иста таква повеќемесечна провокација кон мене, зборувајќи се во трето лице, од типот 'абе многу сакам некогаш да истепам битолчанец' еднаш му се понудив јас, еве реков јас сум битолчанец - и следуваше лигавење на онај српско-скопски дијалект и правдање. Исти се низ градот, исти се по факултети и фирми, исто ѓубре се и по трибини! И уште нешто, кога веќе дремат на нашиот форум нека си читаат и тука, бидејќи во моите 15тина години активност на форумот, страшно горд сум дека се уште НЕМАМ ВЛЕЗЕНО на ниеден нивен форум!Неможам да пронајдам соодветни зборови да ти објаснам.
Работев во една компанија, по вокација и капитал беше странска и повеќето вработени беа од Скопје, а само јас бев од Битола. По 6 месеци добив да раководам со еден проект за кој и имам труд напишано, шо нормално е мене да ми го дадат проектот, не можам да ти објаснам какви не гнасотии зборуваа Скопјаните, ама разбрав за се точно до детал. бев претпоставен на 37 лица од кои беа 21 скопјанец, мал дел од нив прекрасни луѓе, а повеќето гадурии кои ги немаш сретнато, не само кон мене туку и кон непосредните до нив колеги. Страшно. 5-6 души од нив Комити, на социјални мрежи постираат се и сешто пишуваат Битолчанки вака така, имам сопруга, мајка и ќерка сите фала Богу Битолчанки, ама тоа не ми беше причина да менувам однос кон нив. Кога и да одев во Скопје на неколку дена да контролирам, као случајно ќе си подречеа некоја досетка Скопска на моја сметка и така. И еден ден се најдовме во една кафана, и му велам: Цело време педерски ме провоцирате, ме пцуете под појас, не директно, ете јас да ви кажам вака и вака се чувствувам за вас, дали сакате да излезиме надвор вие 4ца јас сам. Ви гарантирам со образ дека нема ништо да влијае врз работниот однос и сл. Знајш шо се случи? Пола саат ми објаснуваа како ние во Битола сме имале поинаква душа од нив во Скопје и како Битола од секогаш било место подобро за живот и како против мене немаат ништо лично и дека тоа Комити Чкембари треба да се сведи само на спортски ривалитет... Ете зато неможам да ве поднесам, оти сте лигуши невидени (повеќе или помалку) оти знајте само да испровоцирате и нигде после да ве нема, да предизвикате штета и да избегате како песој и да џафкате, махери сте да извадите нешто од контекст... Мислам чест на исклучоци. Ама то е моето искуство и то е мојот скен за вас.
И тој ден ќе дојди... Мора. Умре дипломатија одамна, само си се лажиме дека можиме да се разбериме како луѓе.Ау болесници еј, а бе што ви е со филмовиве бе? А бе земете ги на клоци тие што ги гласате таму и што со прст не мрдаат за Битола и Пелистер. Се други ви се криви, типично за Македончето цел живот други му се криви, де бугари, де грци, де срби, де зелки а кривицата е во нас самите.
А зошто вие сега преку официјален профил на групата ги молите битолските политичари и функционери ?Кај шо молите кај Орце кај Нело кај Томовски...
Ајде сите наброете си ги маките што сте ги претрпеле низ главниот град на студии. Додека во вашето мало гратче главно хоби кај младите е коцка, дрога и алкохол, а омразата кон Скопјани присутна од прво до последно „сокаче“, очекувате во Скопје да бидете третирани како принцези. Разликата е што Скопје е град, со населби поголеми од целото ваше гратче, па може секој да функционира како нормален човек, без разлика кој од кај е. Имам и јас добар број другари од Битола, ама не затоа што се битолчани туку затоа што се луѓе. Ако сакате да пливате во навивачките води, евентуално ќе се удавете во нив. Што ќе си посееш, тоа и ќе си жнееш. Бидете си мирни и никој никад нема ни да ве дирне. За муабетот со, овој му реков ајде да се тепаме па се повлече, сум седел во повеќе битолски локали а и биртии, муабетот секогаш исто почнува а исто завршува. Мудата се мерат на трибина. Во кафана, тоа се активности за сељаците. Ама добро, на форумов, повеќето сте многу далеку од градски, а и било какви манири.Стерјеви ја направија платформата од љубов кон ракометот и клубот, а тоа што ги одржува во платформата е бизнис интерес. Никој не ги натера.А зошто вие сега преку официјален профил на групата ги молите битолските политичари и функционери ?
Ти го разбирам комплексот од главен град од Скопје, иако не ти го оправдувам, не ти го разбирам муабетов дпмне, вмро, владата, власта а двата клуба за кои навивате реално и сам знаеш дека со државни пари се финансирани, фудбалскиот целосно, ракометниот малтене половина од буџетот се државни пари... или од општина Битола се пари на битолчани, а од Град Скопје се ваши пари, не на скопјани?
Друго, дали стварно мислиш дека Циле од љубов ги фузираше Работник и Пелистер, нешто за кое буквално на оваа тема стотици страни наназад бевте сите до еден најголеми противници и најмногу ви сметаше, или некој го натера на тој чекор?
Нормално е тоа дека секој странски инвеститор што би се решил на чекор да финансира спортски клуб, прво би дал во Вардар, небитно дали РК дали ФК од проста причина што со години наназад тие клубови биле репрезент на државата, а и колку и да не ви се допаѓа на вас тоа, Вардар е најголем македонски бренд...
)... Дали мислиш дека Стерјеви без да имаат помош од општината ќе го земеа РК Пелистер? Дали знаеш дека во моментов кај нив постои размислување да се откажат од финансирање, а клубот да го превземе германска корпорација? Значи љубовта ја снема откако се појави јак Охрид и повторно финансиски јак Вардар? Изгледа не било баш толку од чиста љубов и емоција.nikoj ne moli nikoj ako ti to taka si go tolkuvas procitaj go soopstenieto uste ednas na grupataА зошто вие сега преку официјален профил на групата ги молите битолските политичари и функционери ?
Ти го разбирам комплексот од главен град од Скопје, иако не ти го оправдувам, не ти го разбирам муабетов дпмне, вмро, владата, власта а двата клуба за кои навивате реално и сам знаеш дека со државни пари се финансирани, фудбалскиот целосно, ракометниот малтене половина од буџетот се државни пари... или од општина Битола се пари на битолчани, а од Град Скопје се ваши пари, не на скопјани?
Друго, дали стварно мислиш дека Циле од љубов ги фузираше Работник и Пелистер, нешто за кое буквално на оваа тема стотици страни наназад бевте сите до еден најголеми противници и најмногу ви сметаше, или некој го натера на тој чекор?
Нормално е тоа дека секој странски инвеститор што би се решил на чекор да финансира спортски клуб, прво би дал во Вардар, небитно дали РК дали ФК од проста причина што со години наназад тие клубови биле репрезент на државата, а и колку и да не ви се допаѓа на вас тоа, Вардар е најголем македонски бренд...
Не е точно дека љубовта е згасната и дека размислуваат да се повлечат. Во никој случај не е ни разговарано на тема повлекување, не знам ти дали знајш. Германската корпорација која се споменуваше требаше и ништо не е исклучено да влези преку еден друг помагател кој од сам почеток е во клубот, тука се луѓето, не ќе дојдат нови. Германците ќе дојдат, ама дојдат, преку веќе постоечките луѓе во клубот, но Стерјеви нема теоретска шанса да го напуштат раководењето на клубот.Во ред, но муабетот е зошто од сам старт не го превземаа Пелистер, туку мораа да си направат нивни клуб некоја година, па отпосле да го превземат Пелистер со фузија (која ви е омилена заебанција во фудбалот)... Дали мислиш дека Стерјеви без да имаат помош од општината ќе го земеа РК Пелистер? Дали знаеш дека во моментов кај нив постои размислување да се откажат од финансирање, а клубот да го превземе германска корпорација? Значи љубовта ја снема откако се појави јак Охрид и повторно финансиски јак Вардар? Изгледа не било баш толку од чиста љубов и емоција.