Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ве неќам, неможам ни да ве гледам ни да ве поднесам. Госпо на помош да ви е да не ми падни некој од вас в рака. хахахаха ќе плачите "ама ние Македонци"
Зашо си бе волку наапан?

Нас не ни требаат душмани си ги имаме скопјани ,еве скоро полагпдина следам на претежно на фб но и на други социјални мрежи на секој ебан пост за Пелистер, Битола ,Чкембари порано гнасно ни коментира разни дијаболи од Бугарија,Грција тек тук некој Албанец сега тие ги нема времиња на сите објави сакате на наши портали а исто и на странски се фрлаат дрва и камења само скопјани вакво самоуништување и омраза да не речам комплекси посебно после ланската победа за титула нема видено до сега да се радуваш на нашиот неуспех е рамно на болест наместо да гледаат да не ги снајди пак да берат пари за прашак по некоја година шо му се дешава после она И се на курот Пелистер е шампион ни најдобрите психолози нема да разберат се со дијагноза да живее Независна Битола а ќе живее кај нас ако нема поделби шо ги прават партиите и сектите кој на секаков начин гледаат само да земат глас и поне повеќе па се плука по се и сешто мора да се свестиме дека наша ни е Битола и Пелистер и дека не треба да се делиме на вмро сдс левица поинаку туку дека сите сме прво Битолчани треба да си го гледам клубот и град0т после да гледаат други политика на партиите од скопје од нас зависи од граѓаните да се избриме за поголем буџет на клубот за нова сала стадион терени и се шо треба па ако мора пак со самофинаирање друга начин нема ниту имало доста се делиме ниту зоран и Бојан ќе бидат вечно ниту управата во фудбалот ни мац во кошарката Пелистер е вечен а за поголем успех треба и мора сите заедно да клајме рака и да тераме пак секоја сезона И се на курот Пелистер е Шампион!

Зашо си бе волку наапан?
На шо јазик е ова? И шо имат врска волците?
Пред некое време еден друг за кармата збораше овај за волците, крајот не ви се наоѓа :pos:

На шо јазик е ова? И шо имат врска волците?
Пред некое време еден друг за кармата збораше овај за волците, крајот не ви се наоѓа :pos:
на литературно македонски, вака и на мрт зборат шо е трагично

Неможам да пронајдам соодветни зборови да ти објаснам.

Работев во една компанија, по вокација и капитал беше странска и повеќето вработени беа од Скопје, а само јас бев од Битола. По 6 месеци добив да раководам со еден проект за кој и имам труд напишано, шо нормално е мене да ми го дадат проектот, не можам да ти објаснам какви не гнасотии зборуваа Скопјаните, ама разбрав за се точно до детал. бев претпоставен на 37 лица од кои беа 21 скопјанец, мал дел од нив прекрасни луѓе, а повеќето гадурии кои ги немаш сретнато, не само кон мене туку и кон непосредните до нив колеги. Страшно. 5-6 души од нив Комити, на социјални мрежи постираат се и сешто пишуваат Битолчанки вака така, имам сопруга, мајка и ќерка сите фала Богу Битолчанки, ама тоа не ми беше причина да менувам однос кон нив. Кога и да одев во Скопје на неколку дена да контролирам, као случајно ќе си подречеа некоја досетка Скопска на моја сметка и така. И еден ден се најдовме во една кафана, и му велам: Цело време педерски ме провоцирате, ме пцуете под појас, не директно, ете јас да ви кажам вака и вака се чувствувам за вас, дали сакате да излезиме надвор вие 4ца јас сам. Ви гарантирам со образ дека нема ништо да влијае врз работниот однос и сл. Знајш шо се случи? Пола саат ми објаснуваа како ние во Битола сме имале поинаква душа од нив во Скопје и како Битола од секогаш било место подобро за живот и како против мене немаат ништо лично и дека тоа Комити Чкембари треба да се сведи само на спортски ривалитет... Ете зато неможам да ве поднесам, оти сте лигуши невидени (повеќе или помалку) оти знајте само да испровоцирате и нигде после да ве нема, да предизвикате штета и да избегате како песој и да џафкате, махери сте да извадите нешто од контекст... Мислам чест на исклучоци. Ама то е моето искуство и то е мојот скен за вас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom