Ти чим разбираш одма полесно ми е.Не тропај кога не се разбираш. Дај боже да славиме, а ќе славиме.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти чим разбираш одма полесно ми е.Не тропај кога не се разбираш. Дај боже да славиме, а ќе славиме.
Не се лути одма. Прво не се 75% млеко откупувани од ЗК Пелагонија туку 50-55%, а во најдобрите сезони до 60% не повеќе од ова. Останатите литри на млеко се откупувани од приватници низ цела пелагонија и републиката. Здравје млекарата имаше шанса да стане поголема од Бимилк ама во тоа не успеа поради тоа што млеко производителите им даваа расипано млеко и млеко со лош квалитет па затоа цената беше таква каква што беше по литар. Фармите кај Логоварди беа направени со цел ЗК Пелагонија да им продава млеко и тоа до 80% ама не се стигна до тоа нив никогаш затоа што од планираните ротомолзарки има мислам една или две и затоа беше тој мал процент на откуп од ЗК Пелагонија. Отпадот од фармите се транспортираше во биогасните централи во Новаци и Породин, а од тие пари дел одеа и во фудбалскиот тим. ЗК Пелагонија е зрно ориз во споредба со Стопанската банка кој за жал се продаде. Здравје Радово си беше скопска фирма од сам старт (мислам беше ДОО), а тоа значи дека без разлика каде имаш погон профитот си го носиш во Скопје или ако си ДОО Битола во Битола. Здравје Радово имаше погон во уште еден град, а откупни места скоро низ цела држава (многу време има поминато не можам да се сетам). ЗК Пелагонија го имаше и Жито Битола ама тоа изгледа не те интересира туку ова што едно со друго нема врска.Ти чим разбираш одма полесно ми е.
Евро Тип вложуваше и во РК и ФК ама многу не значајно, ама и таму има луѓе со IQ на собна температура, а со силен кеш, ама навистина силен. И сето тоа кога погрешно ќе се распредели добиваш ситуација како нашава.Малку оф топик од ракометов, ама во склоп со темава од последнава страна.
Наслушнав дека Евротип од пролет влегува во ФК Новаци, ќе го сменат иимето како што разбрав. Зошто не вложат во ФК и РК Пелистер?
ФК Новаци ќе си остане јас колку што знам. Сопственикот е колку што знам по потекло од Новаци, а знам дека дресови и останата опрема ќе им биде донација од дијаспората што е по потекло од Новаци.Малку оф топик од ракометов, ама во склоп со темава од последнава страна.
Наслушнав дека Евротип од пролет влегува во ФК Новаци, ќе го сменат иимето како што разбрав. Зошто не вложат во ФК и РК Пелистер?
Не се лутам, напротив, сакам да дискутирам. Јас не реков ништо околу сопственоста на млекарата, јас зборувам за ресурсите кои се од моето и твоето поднебје, за ресурсите без кои пола држава нема да можи нормално да опстојува, дали се 75 или 60 тоа е млеко и храна од моето и твоето пднебје од кое јас и ти не гледаме никаков бенефит. Зошто не ме разбираш? Ресурсот во РЕК Битола кој го користи ЕЛЕМ од кој се отрувме сите, Млекото од Логоварди, Водата од Меџитлија... Јас и ти немаме никаков бенефит, сето оди нагоре на север.Не се лути одма. Прво не се 75% млеко откупувани од ЗК Пелагонија туку 50-55%, а во најдобрите сезони до 60% не повеќе од ова. Останатите литри на млеко се откупувани од приватници низ цела пелагонија и републиката. Здравје млекарата имаше шанса да стане поголема од Бимилк ама во тоа не успеа поради тоа што млеко производителите им даваа расипано млеко и млеко со лош квалитет па затоа цената беше таква каква што беше по литар. Фармите кај Логоварди беа направени со цел ЗК Пелагонија да им продава млеко и тоа до 80% ама не се стигна до тоа нив никогаш затоа што од планираните ротомолзарки има мислам една или две и затоа беше тој мал процент на откуп од ЗК Пелагонија. Отпадот од фармите се транспортираше во биогасните централи во Новаци и Породин, а од тие пари дел одеа и во фудбалскиот тим. ЗК Пелагонија е зрно ориз во споредба со Стопанската банка кој за жал се продаде. Здравје Радово си беше скопска фирма од сам старт (мислам беше ДОО), а тоа значи дека без разлика каде имаш погон профитот си го носиш во Скопје или ако си ДОО Битола во Битола. Здравје Радово имаше погон во уште еден град, а откупни места скоро низ цела држава (многу време има поминато не можам да се сетам). ЗК Пелагонија го имаше и Жито Битола ама тоа изгледа не те интересира туку ова што едно со друго нема врска.
Евро Тип вложуваше и во РК и ФК ама многу не значајно, ама и таму има луѓе со IQ на собна температура, а со силен кеш, ама навистина силен. И сето тоа кога погрешно ќе се распредели добиваш ситуација како нашава.
Иначе во Битола слични на Стерјеви има многу, само око не му трепнува, тука кога ќе ја додадеш и политичката незаинтересираност, која го врви Плетвар и станува тоа што сте вие, тука нема дилема зошто пишиме вакви соопштенија во кои се повикува на будност и се повикува на отрезнување и освестување.
Ама сепак мислам дека дипломатијата одамна е мртва, треба малку да се применат по конзервативни начини на преговори, или народски кажано ќотечето да заигра. Господ да ни е напомош.
pari.com.mk
А зошто е проблем тоа што Алта Банка од Србија инвестира во Вардар, најискрено не ви го разбирам тоа, они ја купиле Стопанска АД Битола, далеку се од битолска фирма/компанија, може да одберат каде сакаат таму да инвестираат... Поголем проблем треба да ви се битолските компании кои не се малку на број што не инвестираат, не треба проблем да ви биде странска банка што инвестира во Вардар...Евро Тип вложуваше и во РК и ФК ама многу не значајно, ама и таму има луѓе со IQ на собна температура, а со силен кеш, ама навистина силен. И сето тоа кога погрешно ќе се распредели добиваш ситуација како нашава.
Иначе во Битола слични на Стерјеви има многу, само око не му трепнува, тука кога ќе ја додадеш и политичката незаинтересираност, која го врви Плетвар и станува тоа што сте вие, тука нема дилема зошто пишиме вакви соопштенија во кои се повикува на будност и се повикува на отрезнување и освестување.
Ама сепак мислам дека дипломатијата одамна е мртва, треба малку да се применат по конзервативни начини на преговори, или народски кажано ќотечето да заигра. Господ да ни е напомош.
Брат, а преку кој далеководи земаш струја? Нормално дека од РЕК Осломеј и РЕК Битола како најголем нормално е државата да има бенефит, а тоа што се отрувме да го бараш во одговорние што цел муабет им беше абе ај за филтри по милион евра ќе даваме. Сите што продаваа млеко на Здравје Радово земаа убави пари, за водата си плаќаш по литар извадена вода. По тебе РЕК Битола треба да си биде на битолчани и само ние да ја користиме таа струја, а другите кој ти тркала? Во енергетиката ова другар не оди колку и да сакаш. Прво ако така ги затвориме далеководите ќе имаме дисбаланс и ќе паѓа нонстоп, а да ја продадеме нема како затоа што нема да бидеме конкуренција на HUPEX. Загадувањето на Битола не е само од РЕК туку и од други работи. Само ова не е тема за енергетика и живтона средина.Не се лутам, напротив, сакам да дискутирам. Јас не реков ништо околу сопственоста на млекарата, јас зборувам за ресурсите кои се од моето и твоето поднебје, за ресурсите без кои пола држава нема да можи нормално да опстојува, дали се 75 или 60 тоа е млеко и храна од моето и твоето пднебје од кое јас и ти не гледаме никаков бенефит. Зошто не ме разбираш? Ресурсот во РЕК Битола кој го користи ЕЛЕМ од кој се отрувме сите, Млекото од Логоварди, Водата од Меџитлија... Јас и ти немаме никаков бенефит, сето оди нагоре на север.
Ја знаеш онаа не можиш на коњот удри на самарот?А зошто е проблем тоа што Алта Банка од Србија инвестира во Вардар, најискрено не ви го разбирам тоа, они ја купиле Стопанска АД Битола, далеку се од битолска фирма/компанија, може да одберат каде сакаат таму да инвестираат... Поголем проблем треба да ви се битолските компании кои не се малку на број што не инвестираат, не треба проблем да ви биде странска банка што инвестира во Вардар...
Секој кај шо сака можи да инвестира, ама компанија која инфраструктурно е тука сместена и која потекнува од Битола и која најголем дел од клиентите ги црпи од Битола, најголем дел од вработените му се во Битола да вложи во Вардар е малце безобразно. Парите не се мој ниту на некој од нас, нивни си се и каде сакаат можат да ги вложат. Само малку е безобразно или пак можеби наложено од владата (скраја да е). Како и да е, ќе видиме шо ќе биди. Мислам дека нема да биди ништо, нема многу пари да земи Вардар, но сепак добро дојде овој циркус да напрајме малку притисок на овие нашите лоботомирани Битолски стопансвеници и политичари.А зошто е проблем тоа што Алта Банка од Србија инвестира во Вардар, најискрено не ви го разбирам тоа, они ја купиле Стопанска АД Битола, далеку се од битолска фирма/компанија, може да одберат каде сакаат таму да инвестираат... Поголем проблем треба да ви се битолските компании кои не се малку на број што не инвестираат, не треба проблем да ви биде странска банка што инвестира во Вардар...
Веќе го зеде Новаци. Ќе атакуват прва лига од наредна сезона и нема да има пеомена на името на клубот. Можи да си го додат само Евротип во името.Малку оф топик од ракометов, ама во склоп со темава од последнава страна.
Газдата на ИГМ купува пепси наместо кокакола за него пошто е поефтина ќе дадел пари во спортот.![]()
ПАРИ ЕКСКЛУЗИВНO: 100 КОМПАНИИ СО НАЈГОЛЕМИ ДОБИВКИ во 2024 година - Pari.com.mk
Стоте компании со најголема добивка во државава (без банки, финансиски и осигурителни друштва и фирми во претежна државна сопственост) заедно реализирале профит од 867,1 милион евра. На листата на 100 НАЈГОЛЕМИ компании по добивка се наоѓаат фирми со профити од 2,9 милиони евра па до 63,3...pari.com.mk
Еве ја листата на фирми со најголема добивка во 2024. Има неколку битолски фирми. Еден куп се фирми во Скопје, исто така 0 денари инвестираат во спорт.
Со другари од Кавадарци стално сме збореле за овој од ИГМ. Толкава добивка има, ќор денар не дава за ништо.
хахахахахаГаздата на ИГМ купува пепси наместо кокакола за него пошто е поефтина ќе дадел пари во спортот.