Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Мене искрено многу ме бендиса играта, тактички одлично од страна на тимот и тренерот. Пробавме преку пикер, крила, бек, удари од далечина се и сешто, ама едноставно не одеше против голманот и то е то. Многу ме радува играта, голманот и малкуте технички грешки (мислам 1 беше во цело прво полувреме). Гарабаја виде дека во 40та минута се уште не растура Миклер и си реши да ги одмара играчите и со вториот тим мислам дека направи добар чекор, Петар си фати добри голчиња, Хаџич исто. Со Магдебург не знам ни како се споредувате да речите дека можиме да се надигруваме или било што да се деси, па со 4ца играчи да играат ќе не наполнат, страшна екипа е составена од скандинавци и Германци, салам брз ракомет играат на кој не фаќаме ритам. Созреваме за ЛШ до некој чекор и нека овие утакмици бидат добар вовед за битните натпревари во македонската супер лига. Очекував од Видомски (како што пишав вчера) ама дечкото тешко дека ќе го биди за посилни натпревари, а и во одбрана е слаб, тешко од него да бараме 6-7 гола, немаме ние некој Кукич....

Последно уредено:
Многу ги потценивме!!!

Оваа утакмица се вика: Ко ќе ти трни, тргнато е. (Миклер)
Или од другата страна: Ко ќе не оди, не оди. (РК Пелистер).
Толку имам да кажам иако за Гарсиендија погодив, за Шоштарич промашив, ама го заборајв Миклер кој ако се сеќавате ист ваков ден имаше и во Битола со 16 одбрани во второ полувреме пред година или две и тогаш изгубивме во последна секунда.

Iskreno mi se povrakja od muabetite posle kratok period na forma na igrac ili ekipno pa makar i posle edna utakmica se nosat zaklucoci dali bil slab ili jak ili dali sme go pogodile istiot. Vo ovie nekolku godini mozi i nie kako publika fanovi navivaci ne naucivme edna lekcija deka treba da mu se daj vreme i prostor i na igraci i na ekipata i na trenerot. Nemozi be luge, vo nikoj sport to go nema da se menvat rabotite kako so volsebno stapce se naednas se na podobro. Mnogu gledame povrsno na rabotite gledame samo od utakmica do utakmica. Pa za to dokaz imame za eden kup igraci kako na primer : tajnik, radivojevic, cehte, hosni i najhejtanoto ime pred da dojdi i ko dojde manaskov pa za sega da e kral se dur ne vrzi 2 3 utakmici losi vo niza. Site ovie iminja so gi nabrojv bea klucni za pobedi i za tituli site do eden, za posle da gi velicime. Nemozi da ocekuvas od sekoj igrac konstantno da bidi jak da bidi vo forma, isto taka nemozis i da go ocekuvas istoto i od ekipata. Se gresele transferi nema zbor dendenes ima greski od upravata ama gledame deka od godina vo godina sme pozreli na toa pole i deka igracite so nekoj isklucok se mn pogodeni sprema proslite sezoni, i deka igracite koj ke gi ostajme “da disat” i ko ke mu dajme vreme na trenerot sevkupno kako eden kostur podolgo vreme funkcionirat mnogu podobro, kao edna familija so sho novite igraci se prisposobuvaat na istiot a so to rezultatot si idi. 3 osvoeni tituli od godina vo godina se podobri vo ligata na sampionite. So tolkav budzet tolku, sekogas mozi podobro ama toj e budzetot. A ko ke sme kaj trenerot treba da si niskointelegenten za sport za da go okrivuvas za ekipa i igraci za 3 meseci bez NIEDEN donesen negov igrac. Fala pozdrav

Возниот парк на играчите на Сегед.
Чисто информативно, за да ја видиме РАЗЛИКАТА во буџетите на двете екипи.
Некогаш имаме нереални очекувања.
Прегледај го приврзокот 461307
Кој знај која кола на кој е???

На зима сигурно му се има случено да му исчисти колата од снегот на некој друг хахаха

Кој знај која кола на кој е???

На зима сигурно му се има случено да му исчисти колата од снегот на некој друг хахаха
Со презимиња се сите, гледаја десната врата.:D

Илузорно е да очекувате дека некаде ќе победите на гости. Некаква мининална шанса имате за бодови кај Загреб. Истото ќе важеше и за нас ако игравме во ЛШ. Далеку сме во квалитет од екипите од ова натпреварување. Единствена шанса за бодови се домашните натпревари, каде гостите се губат од притисок од публика. Дури и во таквите утакмици, пак не сте фаворити (освен со Загреб). Тоа со Сегед беше поклопување коцки.

Баш ќе цитирав некого кога пиша демек овој Гарабаја ја кренал играта, што ти ја знам. Ништо подобар не е од претходниците, а во моментов има посилен состав од сите претходници. Не успевате никако да убодете некој тренер кој стварно ќе направи разлика. Нормално и за тоа си требаат пари.
Не ни можиш да убедиш некој да дојди во Битола освен некој неженет, балканец, африканец или некој шо е на почеток на кариера (без разлика дали тренер или играч) пошто немаме никакви услови за да донесиме поарен. Едино Скопје можи од цела држава то да си го дозволи пошто цела држава е таму, а за то се криви политичарите.

Дел од условите шо ги немаме:
- Приватно училиште -- да можат играчите кој се дојдени од странство да си ги школуват децата
- Јавен превоз
- Автопати/Аеродром -- да можи чоек да се врати на ден два да се види со фамилијата ако е дојден без неа
- Занимација/евенти/трговски центри за време на деној кај шо нема утакмици

Дел од условите шо ги нудиме:
- Песој по улица -- пошто не даваме коли туку тротинети за да движат играчите, шансата да ги јади некој пес се 80%
- Сивило/Мртвило во зимскиот период
- Сала градена од граѓаните на Битола пред 50 години
- Искршени/Крпени патишта
- Велосипедска патека само на партизанска
- Некултурни возачи

Е сеа, ова е само дел има и други работи шо можам да ги допишам ама проблемот е тој. Африканец иди пошто во Европа е поубо од било каде во африка. Балканец пошто го знај јазикот и горе долу блиску е до фамилијата колку толку, а и да дојди со се фамилија барем детето ќе можи да му збора на мајчин јазик и да оди на училиште колку толку, и за некој шо е на почеток на кариера мислам дека сум јасен, отскочна даска пробва да му биди Пелистер.

И ова е само мал дел од неубајте работи зошто не можи да дојди некој поквалитетен странец во Битола, а вервам дека било кој шо потпишва барем малце од малце се распрашва лево-десно за да знај кај иди. Ние остај шо си прајме филмој дека Битола е најуба и дека не знам си шо, реалната слика е друга.

Скаутингот на Пелистер ни е сосема на погрешно место , истрошени странци шо не гледат освен дебела плата да избијат. Пуштете еден двајца на овие Младински , кадетски светски првњнства. Ќе почекаме да им завршат договори земи ги млади дур немат фамилија. Нека поуживат во Битола дур се млади , нека осетат енергија од градот. Па и дури можи да профитираме ко ќе ги види поголем клуб. Има и во една Африка , Египет , Мароко добри потенцијали . Низ Австрија, Шпанија. Реално нудиме добар потенцијал за младите да одат напред и да играт ЛШ, неможиме ние да го дојсиме Билик, Питлик , Скипатогу сега , ама зато можиме да откриеме еден Турченко , Рогановиќ, Милош Вујовиќ. Јас не гледам млад играч со плата од 5-6к кој ќе има минутажа во ЛШ и дерби натпревари да нејќи да се промовира на тој начин. Дур играме ЛШ сме посебно привлечни за таквите играчи. Исланд има страшни таленти , реално платите не ни се ниски споредбено со др екипи а ние му гарантираѓе дека ќе имат минутажа. Фитиљот ојде во Магдебург му дадоја плата ама во такви клубој немат време на чекање сакат готови играчи. Червар ги зеде Циндриќ и Борозан од Карловац втора лига Хрватска и им даде минутажа гледајте кај стигнаја. Патот тој треба да ни биди , Милош Вујовиќ беше кај нас на 18 години , Стефан Чавор исто значи ние сме добра попатна станица особено во овие години кога има толку дерби во мкд првенство и во ЛШ .

Не ни можиш да убедиш некој да дојди во Битола освен некој неженет, балканец, африканец или некој шо е на почеток на кариера (без разлика дали тренер или играч) пошто немаме никакви услови за да донесиме поарен. Едино Скопје можи од цела држава то да си го дозволи пошто цела држава е таму, а за то се криви политичарите.

- Приватно училиште -- да можат играчите кој се дојдени од странство да си ги школуват децата
- Јавен превоз
- Автопати/Аеродром -- да можи чоек да се врати на ден два да се види со фамилијата ако е дојден без неа

- Песој по улица -- пошто не даваме коли туку тротинети за да движат играчите, шансата да ги јади некој пес се 80%
- Некултурни возачи

Е сеа, ова е само дел има и други работи шо можам да ги допишам ама проблемот е тој. Африканец иди пошто во Европа е поубо од било каде во африка. Балканец пошто го знај јазикот и горе долу блиску е до фамилијата колку толку, а и да дојди со се фамилија барем детето ќе можи да му збора на мајчин јазик и да оди на училиште колку толку, и за некој шо е на почеток на кариера мислам дека сум јасен, отскочна даска пробва да му биди Пелистер.

И ова е само мал дел од неубајте работи зошто не можи да дојди некој поквалитетен странец во Битола, а вервам дека било кој шо потпишва барем малце од малце се распрашва лево-десно за да знај кај иди. Ние остај шо си прајме филмој дека Битола е најуба и дека не знам си шо, реалната слика е друга.
Сите овие работи имат многу мал импакт во нашиот случај.
Сите позвучни имиња со кои сме преговарале не одбиле само заради финансиската понуда од наша страна.
Се ценкаме за смешни суми и сите преговори паѓат во вода.

Класа пикер во два наврати не одбива, само ради слабата понуда.
Неможам да откријам детали ама да ти е многу пари да издвоиш 10К месечно за такво име, а да го донесиш онај телетабисот од Египет и да ти зема 5-6К месечно е сварно лош менаџмент.

Ист случај лани на позиција десен бек.
Играчот заинтересиран, балканец, се согласва да преговара со нас, ние нудиме 7-8К плафон понуда, неговоот менаџер бара 12К. Месец и пол се тегнаг преговорите и на крај типот завршва во франција.

Во ниеден од наведените примери не бил проблем градот и условите шо ги наброја, вервај.

Има позиции во њкипата шо се клучни и на тие позиции ќе платиш и малце над планираниот буџет ако сакаш да ја крениш екипата ниво погоре.
Сп вакви глупи трансфери како египјанецот и сите слични на него во претходните сезпони само трошиш пари а не добиваш квалитет.

Какви имиња сме пропуштиле ради несериозност во преговори во претходните сезони, да се чуди чоек колку глупа политика водат газдите, ама то е то... Нека се здрави и живи. Без нив и ова нема да го имаме, ќе разговараме за трансфери од типот Вешовски и компанија.

Сите овие работи имат многу мал импакт во нашиот случај.
Сите позвучни имиња со кои сме преговарале не одбиле само заради финансиската понуда од наша страна.
Се ценкаме за смешни суми и сите преговори паѓат во вода.

Класа пикер во два наврати не одбива, само ради слабата понуда.
Неможам да откријам детали ама да ти е многу пари да издвоиш 10К месечно за такво име, а да го донесиш онај телетабисот од Египет и да ти зема 5-6К месечно е сварно лош менаџмент.

Ист случај лани на позиција десен бек.
Играчот заинтересиран, балканец, се согласва да преговара со нас, ние нудиме 7-8К плафон понуда, неговоот менаџер бара 12К. Месец и пол се тегнаг преговорите и на крај типот завршва во франција.

Во ниеден од наведените примери не бил проблем градот и условите шо ги наброја, вервај.

Има позиции во њкипата шо се клучни и на тие позиции ќе платиш и малце над планираниот буџет ако сакаш да ја крениш екипата ниво погоре.
Сп вакви глупи трансфери како египјанецот и сите слични на него во претходните сезпони само трошиш пари а не добиваш квалитет.

Какви имиња сме пропуштиле ради несериозност во преговори во претходните сезони, да се чуди чоек колку глупа политика водат газдите, ама то е то... Нека се здрави и живи. Без нив и ова нема да го имаме, ќе разговараме за трансфери од типот Вешовски и компанија.
Точен си и ти, ама и ова моето држи вода иту баѓи. Имам слушано поткасти и имам зборано со играчи вака успат шо сме се начекале или со поранешни членој на тимот шо не се играчи. Многу лош квалитет на живот имат странците, ама седат овде пошто поуба плата нема да најдат нигде за знаењето шо го имат.

Башка то, егото на дел од македонците во тимот е многу големо шо иди до сукоп со некој од соиграчите и то е фактор шо губиме утакмици некогаш.
Конкретен пример е победата со сегед дома некни. Наредбата од тренерот и од сите играчи на тајмаутот беше да се оди на шут од крило во последните 10 секунди за да освојме барем бод во случај да ни ја одбрани голманот. Шо се деси? Фитиљот на среќа успеа пенал да му свирнат, шо да беше некој друг судија она можеше да биди и пробивање (кој како ќе си го истолкува). Фитиљот знаеше дека згреши, само оди види на снимката да ја видиш фацата негова и фацата на тренерот. Изразот на лицето на Гарабаја личеше разочарано, а Фитиљот не знаеше дали да се радва или да плачи.

- Јавен превоз

- Некултурни возачи

Mnogu gluposti napisa,seto ova mozi ke ti bese tocno ako go pisase pred 15 godini.
Kako prvo vo Bitola ima 3-4 privatnik gradinki kade ima I vospituvacki ili ucitelji kako sakas narecigi po angliski,ok vistina se skapi 250+ evra mesecno ama gi ima.Site rakometari koi idat se so mali deca,nemozi na 30 godini da imaa dete vo sredno so treba da odi.
Okolu kulturno-zabavniot del na gradot,tamu sme ubedlivo na prvo mesto mo mkd.Vo eden den imas dva- tri koncerti vo isto vreme(eden na anticki vo Heraklea,drug na rakometno igraliste tret vo Kabare Gold Felicija) I toa ozbilni artisti od mk I sosedstvoto.Potoa go imas tuka trgovskiot centar(za brzo vreme I vtor duplo pogolema mol od postoeckiot).
Vo zima ja imas zimska prikazna so po 3-4 grupi vo edna vecer,taa zimska prikazna se prosiri I vo star carsija,go imas lizgalisteto kade ima poke posetiteli od drugite gradovi otkolku nasi sogrsgani. Okolu patistata,eve za nekoja godina ke bidi gotovo I avtopatot Bitola- Prilep I so magistralniot pat Faris - Gradsko do aerodrom ske se stiga za 1:20 min.Ova se samo raboti koi mi teknaa za nekolku minuti.
Prijateli I stranki so koi sorabotuvam od drugite gradovi mi velat Bitola za nas e 300 svetlosni godini ponapred ama nie samo kukame I nisto ne ni cini.
Drugar spotristite idat za pari,vo vremeto na Samsonenko,rakomatarite idea za visoka plata inace od Skopje ima 1000 drugi mestat poubavi za ziveene ama za dobra plata ke izdrzat 2-3 godini da ziveat vo grad kako Skopje I drzava kako nadata I da se gusat vo smrdea I necist vozduh.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom