Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Мене искрено многу ме бендиса играта, тактички одлично од страна на тимот и тренерот. Пробавме преку пикер, крила, бек, удари од далечина се и сешто, ама едноставно не одеше против голманот и то е то. Многу ме радува играта, голманот и малкуте технички грешки (мислам 1 беше во цело прво полувреме). Гарабаја виде дека во 40та минута се уште не растура Миклер и си реши да ги одмара играчите и со вториот тим мислам дека направи добар чекор, Петар си фати добри голчиња, Хаџич исто. Со Магдебург не знам ни како се споредувате да речите дека можиме да се надигруваме или било што да се деси, па со 4ца играчи да играат ќе не наполнат, страшна екипа е составена од скандинавци и Германци, салам брз ракомет играат на кој не фаќаме ритам. Созреваме за ЛШ до некој чекор и нека овие утакмици бидат добар вовед за битните натпревари во македонската супер лига. Очекував од Видомски (како што пишав вчера) ама дечкото тешко дека ќе го биди за посилни натпревари, а и во одбрана е слаб, тешко од него да бараме 6-7 гола, немаме ние некој Кукич....

Последно уредено:
Многу ги потценивме!!!

Оваа утакмица се вика: Ко ќе ти трни, тргнато е. (Миклер)
Или од другата страна: Ко ќе не оди, не оди. (РК Пелистер).
Толку имам да кажам иако за Гарсиендија погодив, за Шоштарич промашив, ама го заборајв Миклер кој ако се сеќавате ист ваков ден имаше и во Битола со 16 одбрани во второ полувреме пред година или две и тогаш изгубивме во последна секунда.

Iskreno mi se povrakja od muabetite posle kratok period na forma na igrac ili ekipno pa makar i posle edna utakmica se nosat zaklucoci dali bil slab ili jak ili dali sme go pogodile istiot. Vo ovie nekolku godini mozi i nie kako publika fanovi navivaci ne naucivme edna lekcija deka treba da mu se daj vreme i prostor i na igraci i na ekipata i na trenerot. Nemozi be luge, vo nikoj sport to go nema da se menvat rabotite kako so volsebno stapce se naednas se na podobro. Mnogu gledame povrsno na rabotite gledame samo od utakmica do utakmica. Pa za to dokaz imame za eden kup igraci kako na primer : tajnik, radivojevic, cehte, hosni i najhejtanoto ime pred da dojdi i ko dojde manaskov pa za sega da e kral se dur ne vrzi 2 3 utakmici losi vo niza. Site ovie iminja so gi nabrojv bea klucni za pobedi i za tituli site do eden, za posle da gi velicime. Nemozi da ocekuvas od sekoj igrac konstantno da bidi jak da bidi vo forma, isto taka nemozis i da go ocekuvas istoto i od ekipata. Se gresele transferi nema zbor dendenes ima greski od upravata ama gledame deka od godina vo godina sme pozreli na toa pole i deka igracite so nekoj isklucok se mn pogodeni sprema proslite sezoni, i deka igracite koj ke gi ostajme “da disat” i ko ke mu dajme vreme na trenerot sevkupno kako eden kostur podolgo vreme funkcionirat mnogu podobro, kao edna familija so sho novite igraci se prisposobuvaat na istiot a so to rezultatot si idi. 3 osvoeni tituli od godina vo godina se podobri vo ligata na sampionite. So tolkav budzet tolku, sekogas mozi podobro ama toj e budzetot. A ko ke sme kaj trenerot treba da si niskointelegenten za sport za da go okrivuvas za ekipa i igraci za 3 meseci bez NIEDEN donesen negov igrac. Fala pozdrav

Возниот парк на играчите на Сегед.
Чисто информативно, за да ја видиме РАЗЛИКАТА во буџетите на двете екипи.
Некогаш имаме нереални очекувања.
99297737-179d-4aa7-8642-5d10eb41c2e8.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom