Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Аирлија да е белким за 3 до 4 генерации ќе го видат тој спортски комплекс.Прегледај го приврзокот 460042
dali vistina dali uste edna laga ke kazi vremeto
Измеќарот (папагалот) излезе да кажи и тој нешто - божем избран за нов преЦедник на советот... Која мизерија се човече! На почетокот на минатиот мандат го имаа во програма и ветен беше спортски комплекс, го дадоа на седница на совет и сите советници му дадоа поддршка и гласаа ЗА, ама на крај се по старо. Сега скоро, пред избори, пак со истата шема му побараа на советот (со цел пред избори да соберат некој поен плус) ама не добија поддршка, и со право! Па уште излегува онај паљачото (докторот) му врачува пехар на Габи за најголем кочничар на проектите... Одете бе ебете се и едните и другите, будала е народот прост уште што ги гласа уште двете партии, се виде од нив 35 години во спортот и инфраструктурата за Битола.Прегледај го приврзокот 460042
dali vistina dali uste edna laga ke kazi vremeto
Проектот за нов спортски комплекс по оригиналниот план треба да биде во комплескот АРМ. Проектот е стар околу 12 до 15 години и во него имаше терени за одбојка, кошарка, ракомет. 4 трибини од кои 2 се помали позади голови, а 2 поголеми. Бројката беше околу 8000 гледачи (треба да го проверам овај податок сепак е многу време поминато). Исто како и за сите проекти во градот од пречистителната станица со техничка документација од 1988 година, топлификацијата од 85та (почетокот е мислам 82ра) и да не ги редам. Ангеле не е будала народот туку тоа што се нуди тоа се гласа. Мислиш Чулако со гондолата дека му е добра идеата? НЕ затоа што не се знае ништо, а таму каде што сакаа да ја прават нема простор. Среќа Циле (бог да го прости) направи нешто во ракометот инаку и од тоа ништо немаше да постои.
Ова е од 2022 година:Kolku so znam ni proekt ima ni markica ima negde. Vo arm mislam sum siguren deka nema za sala.Mozebi nekoi tereni ama za sala nema proekt ni markica. Sega doprava ke naracvat osnoven proekt za sala za nova Bitola kaj nivite

Тој е проектот.Ова е од 2022 година:
Прегледај го приврзокот 460109
Денес, во просториите на Офицерскиот дом во Битола беше избрано најдоброто идејно решение за долго очекуваниот спортски комплекс, кој е еден од приоритетните проекти на новата локална власт.
![]()
Најавите од градските власти добиваат целосна потврда. Општина Битола сериозно го надградува планот за изградба на спортскиот комплекс, во кој главна улога ќе има модерна спортска сала.
Така, на денешната изложба беа откриени сите пет идејни решенија, од кои беше избрано едно и истото е претставено пред домашната јавност. Општина Битола ги откупи сите пет идејни решенија, а архитетките и архитектонските студии добија соодветни награди. За прво место 200.000 денари, за второ 100.000 и за трето 50.000 денари.
Спортскиот центар ќе биде во согласност со сите параметри зададени во Деталниот Урбанистички план (ДУП) за АРМ, Четврт 2, ќе има капацитет од најмалку 5.000 седишта и ќе ги исполнува сите услови за одигрување на меѓународни натпревари.
Изложбата на сите пет идејни решенија во Офицерскиот дом во Битола ќе биде отворена секој ден до 31 декември.
Линк

Има проект само не знам дали е промовиран некаде и е многу сличен на овај што е објавен погоре со променливи терени за три спортови. Маркицата од АРМ е смената за оваа од Брусничка кај нивите. Ќе чини веројатно многу пари затоа што ќе има 2 или три пристапни патишта, плус паркинг под земја и над. Во самиот центар има мал шопинг мол, фаншоп за РК,КК и ОК. Не се надевајте многу само тоа ќе ви кажам бидејќи истите приказни беа за стадионот и пак погрешно е проектиран и направен, односно отстапено е од планот за помали трибини и да личи на школка.Kolku so znam ni proekt ima ni markica ima negde. Vo arm mislam sum siguren deka nema za sala.Mozebi nekoi tereni ama za sala nema proekt ni markica. Sega doprava ke naracvat osnoven proekt za sala za nova Bitola kaj nivite
Кок идиот боже сачувај ојде да учествува на емисија за срарлети а и овај Миро Кацарски, Амиџич од алиекспрес прашања дефинирање " дали мислиш дека некој не го заслужува твоето место во репрезентација " наместо местото на кое играш лев бек, да не знај чоек кој е поглуп.https://youtu.be/_SJ5LRuNZKM?si=u9AcPB3RR4xauvU-
Ја ова тенгалото не да земи да игра ракомет, ојде на полиграф седна да одговара, дека немало никогаш да игра за Пелистер, оти Вардар го сакал и нејкел да ги разочара навивачите хахахаха тие со очи нејќат да го видат ама то е. Предиспозиции многу, ама карактер од типот на ноншалантност и “имам најсилен шут во Европа” го дојсе на ова дереџе.
На ова дереџе дојде бидејќи слуша луѓе кои не треба да ги слуша и затоа сега Кувајт СК ќе му биде опција и толку ќе му биде. Во темата за РК Вардар напишав малку подетално како и што ама скоро 60% дека Кувајт СК е следна негова станица. Фитиљ барем не се фали сега (еднаш му беше тоа со Германија дека игра и толку) и почна да работи па е машина сега.https://youtu.be/_SJ5LRuNZKM?si=u9AcPB3RR4xauvU-
Ја ова тенгалото не да земи да игра ракомет, ојде на полиграф седна да одговара, дека немало никогаш да игра за Пелистер, оти Вардар го сакал и нејкел да ги разочара навивачите хахахаха тие со очи нејќат да го видат ама то е. Предиспозиции многу, ама карактер од типот на ноншалантност и “имам најсилен шут во Европа” го дојсе на ова дереџе.
Го видовме Фитиљо што мустра е а ова што си го напишал за Талески важи и за него.На ова дереџе дојде бидејќи слуша луѓе кои не треба да ги слуша и затоа сега Кувајт СК ќе му биде опција и толку ќе му биде. Во темата за РК Вардар напишав малку подетално како и што ама скоро 60% дека Кувајт СК е следна негова станица. Фитиљ барем не се фали сега (еднаш му беше тоа со Германија дека игра и толку) и почна да работи па е машина сега.