Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Stanvam sabajle da ja vratam utakmicata ne mozev da ja gledam vcera i pustam na MRT3 i pap utakmicata si vikam super da ne ja baram.
Samo nesto ne mi shtima pri kraj pelister gubi pet shest razlika, znam tuka bese utakmicata :cautious:.
ko gledam to ovie pederite od mtv si evocirat spomeni pustena nekoja utakmica od nekoj pat kaj sho vardar ubedlivo pobedva od na vremeto, borozan mlad:LOL:.
znaci koja dijagnoza e da si sportska redakcija vo mtv: sekoj den parkiras kola pored vardar vo centarot na skopskata prostitucija, pominvas ground zero kade cela shutka vadi licna karta pred izbori, posle prv sprat prv eshalon na dui, vtor sprat vtor eshalon na dui itn... i ti sednat gore vo nekoe zmaevo gnezdo si pustas utakmici od na vremeto, si gi ladis tashacite :drk: i nie cela makedonija te plakjame.
I na krajot kandidatot za gradonacalnik na vmro so pocesniot presednik na vardar vo ljubovna scena 18+ vo soblekuvalnata. i pocesniot se topi na srpsko makedonski jazik, stoilkovic da mu zavidi. mu vika ovoj sega ko ke dojdime dva doma ke vi naprajme eden kisela voda eden tuka, a od kaj ke dojdat ne znam koga toj veke e gradonacalnik, gubreto od pred zgrada ne znaj da go soberi... :tapp:
ako neka vi bidi, radvajtese...
Nie na 15 ti ke si ja precekame Barsa :kuracc:
I SE NA KURO PELISTER E SAMPION :oeoeoe:

Последно уредено:
Зафатен е охриѓанецот пуши на другата тема :ROFLMAO:
Охриѓанецо не е наивен, имат план од вмро. Оваја следната со Охрид е по мене поважна од вчерашната. Мора внимателно да се влези, имат некој план вмро напраено по секоја цена да не паднат ова сезона. Одат да не повредват, да ни ги кршат играчите. И договорени се кираџиите со овие од Охрид, ние прваци, вие допрваци и следна сезона двете во Лига на шампиони ако се менва формато. То е целта, да не паднат на трето место и нема да штедат средства. Видовме вчера како играја. Зато рибарчињата се толку напалени уште пред да почни сезоната, уште од јуни, јули говна јадеја.
Ќе одат по секоја цена. Судии, повреди, труења со храна. Нашите максимално да ги опулат очите.

А бе Хичкок не ви е рамен, дали сте нормални се читате ли што пишувате, какви теории на заговр се ова цццц. Дај бе малку спуштете се на земја сте изгубиле еден натпревар и тоа е тоа. Што има да се диксутира, па да се прави цел филм од сето тоа.

А бе Хичкок не ви е рамен, дали сте нормални се читате ли што пишувате, какви теории на заговр се ова цццц. Дај бе малку спуштете се на земја сте изгубиле еден натпревар и тоа е тоа. Што има да се диксутира, па да се прави цел филм од сето тоа.
Е ти ако не се јавеше мака ќе беше... Еден член пиша нешто па се фате за јадицата.
Вие цели трилогии изрежиравте секоја година по нешто а лани најакото продолжение "За доброто на македонскиот ракомет" уживајте дури можете после пак ќе ви биде крив некој. Дали Охрид, Алкалоид Тиквеш или пак Борко кој му го земате на непце заедно со иднио.
Дали имате бе ронка страм, дале мора се да е напикано во таа ваша вукојебина.
Му се фативте сите за топо на капитено. Епа влечете го можи ќе испрска. Не ги спомнувате Томибој, Џукич, Борко, Владо, Моралеш, Борозан па и Орката кој провокации ги имат правено (Столе шмекер беше се забавуваше но никогаш агресивно).
Вие му се фативте на капитено, ако де пак ќе кажам влечете можи ќе пушти нешто.

За жал ништо од ракомет вчера џабе е плукање по М&М вчера имаа тежок натпревар за судење, влегоа во мелницата и тие и судеа со жешка гла, грешки на една и др страна.

Пораз со кој ќе мора да се размисли дали треба да се надополни ростерот со лев и среден бек ако не ги користиш Павле, Алем и Мирче во ротација.
Поразот не е толку важен колку шо е разликата поважна и е лесно достиглива.

Главите горе забава има до Јуни нека биде пак со епилог ко шо викат ќираџиите (упс од Јануари нема да биле ќираџии барем во ракометот) "За доброто на македонскиот ракомет".

Дали го сетивте некој Дејан шо му мисли на физиотарапевката на 1961 таа Николина, ја слече со поглед ко му даваше крпа да се избрши топката :sekcza:

Дали го сетивте некој Дејан шо му мисли на физиотарапевката на 1961 таа Николина, ја слече со поглед ко му даваше крпа да се избрши топката :sekcza:
Нека се шири љубов , да нема омраза тоа е најважно. Па ако му е по кејф нека и го закачи еднаш. :свиркам:

Stanvam sabajle da ja vratam utakmicata ne mozev da ja gledam vcera i pustam na MRT3 i pap utakmicata si vikam super da ne ja baram.
Samo nesto ne mi shtima pri kraj pelister gubi pet shest razlika, znam tuka bese utakmicata :cautious:.
ko gledam to ovie pederite od mtv si evocirat spomeni pustena nekoja utakmica od nekoj pat kaj sho vardar ubedlivo pobedva od na vremeto, borozan mlad:LOL:.
znaci koja dijagnoza e da si sportska redakcija vo mtv: sekoj den parkiras kola pored vardar vo centarot na skopskata prostitucija, pominvas ground zero kade cela shutka vadi licna karta pred izbori, posle prv sprat prv eshalon na dui, vtor sprat vtor eshalon na dui itn... i ti sednat gore vo nekoe zmaevo gnezdo si pustas utakmici od na vremeto, si gi ladis tashacite :drk: i nie cela makedonija te plakjame.
I na krajot kandidatot za gradonacalnik na vmro so pocesniot presednik na vardar vo ljubovna scena 18+ vo soblekuvalnata. i pocesniot se topi na srpsko makedonski jazik, stoilkovic da mu zavidi. mu vika ovoj sega ko ke dojdime dva doma ke vi naprajme eden kisela voda eden tuka, a od kaj ke dojdat ne znam koga toj veke e gradonacalnik, gubreto od pred zgrada ne znaj da go soberi... :tapp:
ako neka vi bidi, radvajtese...
Nie na 15 ti ke si ja precekame Barsa :kuracc:
I SE NA KURO PELISTER E SAMPION :oeoeoe:

По твојава логика ако одиме, тогаш и вчера пред преносот намерно го пуштија во снимка јунскиот натпревар, така што џабе и ние од Скопје ги плаќаме овие од МТВ за ладење на ташаците.

Дај бе намалете со теорииве, бетер од оние од мала речица сте… Ниту вие сте толку јаки како што си замислувате, ниту пак ние како што некои истакнуваат. Два просечни тима на европско ниво кои може да загубат лабаво од Алкалоид и Охрид и да им отиде во курац сезоната. Токму поради тоа и лигава е изедначена со четири тима, а не затоа што сите се претерано квалитетни. И кај вас и кај нас делат по 2-3 играчи, тие да се запрат и толку е, тимот е на ниво на Бутел и Тиквеш. Па кога ќе прочита човек зошто не играле Атанасијевиќ-Матанасијевиќ и куровмиленче слични на нив, мислиш станува збор за некои ултра таленти, а не тежок просек на играчи кои завршуваат на 34 место од 36 репрезентации на ЕП или СП. Барем вас ви покажа крилото на Алкалоид, 10 класи над она што го имаме и ние и вие, па и цела репрезентација.

Има уште многу за играње, сезоната е далеку од готова, и ние и вие може да губиме без проблем во Охрид и Автокоманда. Дури мислам дека нема ни да одлучува меѓусебниот скор за крајниот исход.

Za 2-3 godini dvapati bulasite napadnaa igraci,to samo tie go mozat pa prviot pat I mu ja ukradija opremata od rezervna klupa.Teletabisi e najblag epitet.

Za 2-3 godini dvapati bulasite napadnaa igraci,to samo tie go mozat pa prviot pat I mu ja ukradija opremata od rezervna klupa.Teletabisi e najblag epitet.
За 2-3 години два пати Декси прави драма како некој ги нападнал играчите ваши.
Тогаш стави видео како бегаат, па театрално сколаат преку скршена врата, а уствари никој не ги напаѓа, туку Комити влегоа во терен и фрлаа по вас со шишиња. Никој од ракометарите ниту беше нападнат, ниту имало умисла за нешто такво. Никаде на видеото нема Комити, ниту некој ги бркаше играчите, малку драма правеа пред медиуми да го префрлат притисокот.

А за вчерашното видео и вие како шиповите. Секој македонец ви е Комита. Палат знаме Лавови, пејат за Комити. Така и вие, вашите играчи влагаат во конфликт со обична публика (Деко, Фитиљ и Хосни), циганот фрла со шише кон публика и настанува мешаница. Тие што ги влечат долу се ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА РК ВАРДАР, врска нема со Комити ситуацијата.
Како да кажеме Тале кога изеде пендрак од полиција, дека Чкембари го нападнале.

Декси сака малку да драми, да биде читан, штета што се правите при очи слепи. Најчитани му се статусите за Вардар, 1000 коментари има, за вашион мртов фудбалски клуб ко ќе пише како добро изиграле и несреќно изгубиле, 6 души ќе му пишат и лајкнат.

И ние и вие се пцуеме со играчите, а вие сто пати поголеми проблеми им правите на нашите, затоа што трибините ви се одма до терен. Без драмење, на никого влакно не му фали.

ednash napraja pritisok i atmosfera za da gi isprovocirat nashite igraci i odma placanje vskvi se takvi se seljaci bile, bukvalno ova ni se deshava sekoja utskmica so vas ne znam kako ne mozite da razberite apsolutno nisto strashno
kakvo plachipichenje od skopskite novinarski pichenca preje slushav radio edno kopile skopsko na drzavnoto radio barav broj da mu se iznapcujam ne go dobiv, kazete mu toj sho chita na radio 2 sportskite vesti da ti ebam krvta skapana sho izede protiv pelister i ckembari bel den da ne vidish lajnar eden

За 2-3 години два пати Декси прави драма како некој ги нападнал играчите ваши.
Тогаш стави видео како бегаат, па театрално сколаат преку скршена врата, а уствари никој не ги напаѓа, туку Комити влегоа во терен и фрлаа по вас со шишиња. Никој од ракометарите ниту беше нападнат, ниту имало умисла за нешто такво. Никаде на видеото нема Комити, ниту некој ги бркаше играчите, малку драма правеа пред медиуми да го префрлат притисокот.

А за вчерашното видео и вие како шиповите. Секој македонец ви е Комита. Палат знаме Лавови, пејат за Комити. Така и вие, вашите играчи влагаат во конфликт со обична публика (Деко, Фитиљ и Хосни), циганот фрла со шише кон публика и настанува мешаница. Тие што ги влечат долу се ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА РК ВАРДАР, врска нема со Комити ситуацијата.
Како да кажеме Тале кога изеде пендрак од полиција, дека Чкембари го нападнале.

Декси сака малку да драми, да биде читан, штета што се правите при очи слепи. Најчитани му се статусите за Вардар, 1000 коментари има, за вашион мртов фудбалски клуб ко ќе пише како добро изиграле и несреќно изгубиле, 6 души ќе му пишат и лајкнат.

И ние и вие се пцуеме со играчите, а вие сто пати поголеми проблеми им правите на нашите, затоа што трибините ви се одма до терен. Без драмење, на никого влакно не му фали.
Nemozam da Ve svatam beter ste od Bugarite vo nekoj terii I polosi od niv.Koga provocira svinata,tale,Morales,Vuko to bilo smekersku,morales kuro ni go izvadi smekersku e za vas, a koga provocira Hosni,Kuzmanovski to bilo salacki,bile polni so zloba.
Vtora rabota od koga be redarite ne se komiti,koga go kradea znameto vo 2014g. na fudbal Vardar - Pelister kako vcera se sekavam go velicevte kako komita so madina,so srce...
Ako na se povlecea igracite vo soblekuvalbata krv do kolena ke bese,cela oprema mu ja ukradivte ili tie so kradea ne bea komiti,slucajno cigani pominaa pa ukradija,vcera se povtorija istite sceni po zavrsuvaneto na natprevarot.
Jas ne pamtam vo Ledena arena nekoj vas igrac da bil napadnat a kako so vikas ti mnogu polesno e za takvo nesto.

Изгледа Борко зафатен беше со делење на флаери и чакмаци за кампањата вчера и немаше време за ПОВИК ОД ЦРВЕНИОТ ТЕЛЕФОН ОД ВЛАДАТА ДО МИХАЈЛО, ЗА ДА НИ ЈА ПУШТАТ,:masa: па зато тепаа овие од РК ВАТРОСТАЛНА ад. во стечај, подружница МИНИСТЕРСТВО ЗА СПОРТ-ДРЖАВНА ЛОТАРИЈА. :kuracc:
За доброто на ракометот, мораше да победат, апла ќе беше да ги тепавме и сега, граѓанска војна ќе иницираа.
Кој ќе ги слушаше со нови изговори, свежи алиби тези, Џејмс Бонд сценарија, Масонски завери против центарот на светскиот ракомет Скопје.
Да не е Пелистер, кога ќе наполните, макар и делумно сала? НИКАД...:kruna:

Како и да е,заслужен пораз вчера, мора да се признај.
Се им одеше од рака вчера, без тие редовни падој во игра, шо ги имаа досега, речиси секој напад имаа чиста позиција за шут, да не ги скинеше тие тешки зицери Никучо и појќе ќе изгубевме.
Кога стигнавме без блок, на 6 метри како паун да ни се шета како дрво/ној, или не знам ни шо е, играч со со 2 леви нозе и 2 леви раце, лик како Орката, и тоа од десен бек, поразот беше неминовен и заслужен.
Тој ја прекрши на крај утакмицата, во прво немавме решение за Малус, не отепа.
Централниот блок пребавен, речиси сите дуели ги изгубивме на средина, појќе од 80 % од голојте ни ги стегнаа во простор меѓу 9и6 метри, кај шо требаше и мораше да сме појаки.
Ме бендиса и пријатно бев изненаден вчера од тактиката на Рубен, со Фитило на средина и лево со Ник, интересна постава и неочекувана за нив, многу простор имаше за Манасков и влезој и пробиви помеѓу 2 и 3, според мене требаше да се форсира до крај со оваа постава, со ротација Ник- Павле, се вративме во егал и одеше утакмицата кон пресврт за нас, од ко го врати Тајник назад пак паднавме во темпо и ни заминаа пак на 2,3 разлика, после беше тешко да се вратиш.
Тајник вчера беше тотално аут и бескорисен, прочитан тоталка, не добивме ништо од него, а и Хосни не даде ни пола од то шо можеше, исто и Цехте.
Можевме да се вратиме лесно во второ, требаше малку позгусната одбрана и појќе прекини, премногу лесно примавме голој.
2 зицери на Рудолф, 2 на Чичо ( Богдан), зицер на Жаре, зицер на Фитило, зицер на Деки, промашен пенал, појќе технички грешки од нив. тој е епилогот.
Нема шо да се жали, изиграа дечките, со срце, со жар, посебно Фитило, така треба да се игра во гости со сите.
Да игравме како вчера со Алкалоид ќе тепавме во Автокоманда.
Со овај пораз ништо не губиме, можевме само многу да добиеме, одиме даље.
Засега имаме полу-брејк во Автокоманда, тие се далеку понезгодни за РК Министерство за спорт од нас, и многу тешко ќе му биди да ги тепат таму, е сеа имаа среќа со распоредот и ќе играат дури на зима со нив таму, а дотогаш ќе бидат појаки за Мечка.
Ние имавме полош распоред од нив, збиена агенда, две тешки гостовања во Скопје, а помеѓу овие утакмици 3 горе-долу тесни утакмици во ЛШ, во период од само 3 седмици, не е то малку, за лимитиран ростер.
Долга е сезоната, допрва ќе биди расплетот, тие имаат гостување во Охрид во Ноември, па ни идат на 10.12. во Ледената, тука треба да јадат салам попара, таман пред празници.:boksix:, па после ние одиме во Охрид и завршва полусезоната.
По овие утакмици ќе се знај некоја првична слика околу натамошниот тек и расплет на лигата.
Има време, долга е нивата за орање, многу фактори ќе зависат за во иднина, евентуални нови појачања на зима, не дај боже повреди, иди сега ЕП, умор и слично.
П.С.
Многу криво ми е за малиот ( Давид), брзо опоравување
.:cuc:
Втор голман ни го повредуваат европските прваци во местење. за 40 дена:facepalm:, и то со камиказа обиди цепелини како на Малус, да ти ебам фризурата петпарачка недопраена, ко аматерски актер од Вудман Продукција шо е, мислам дека можеше и мораше да го избегни тој краен контакт.
Не можи бе ти во голмански простор така да влегваш, таму е неприкосновен голмано. па уште на крај ко падна и го дотепа со левата рака. :(
34516688-aef8-42ff-9ac5-7f8d4333392f.jpg
Уште еден голман ни остана и после ќе треба Ице Соколески да се враќа назад на терен.

П.П.С.
Наводно го решиле проблемот со Видомски и за брзо треба да го видиме на терен.

П.П.П.С.
Аха, да, за малку ќе забораев.

ЗоЌи ( коментаторе) и тој порничи шо гледа и шо сака да шопингова по секси шопој, со шпагети мрсни шо е на глата.
Изгледа камшици и вибратори сака да пазари, буљаш еден скапан.:vozbud:
Знам дека читате и дркате на то шо го пишиме овде.
Е па, читајте.
СЕ ПО СПИСОК ДА ВИ ЕБАМ, НА ДВАТА, транс- путани едни, стари манијаци..
Па уште и мајтапи прат, сеири, КАЈ СЕ НАОЃАТЕ МОРЕ ЉОКОВЦИ, на Лазаров TALK SHOW?
:boksix:
Ама не сте вие криви, толку ви е вас писмото, крив е тој шо ве постави вас за коментатори на јавен сервис, да лапате пари од народот.
Кога ќе се врати Југо во А1 ТВ на некоја друга приватна ТВ, тогаш можи да дрка и да е пристрасен, вака треба да си ја чукни глата мрсна во зид.
Или коментирајте професионално или гонете се у ТЛПМ.
Или отворете си подкаст на YOU TUBE и собирајте донации, ко оние двата стари вардарци, од САМО РАКОМЕТ и дркајте на двократниот.
Не е новинарството само микрофон земи и толку, мангупи станавте. .
Ама од необразовани новинари ко вас, со завршени средно техничко, вечерно, машинство виша школа и слично не можи да се бара новинарска етика, и за то си бара сколија.

И Мишевски од Битола е,, ама ко ќе коментира меч да ти е мерак да го слушаш, то е то, објективност на ниво, па макар коментирал меч на Пелистер или Јуве.
Ама не можиш да бараш објективност од стари искомплексирани и необразовани дртала ко Југо и ЗоЌи, шо хајп на кариера им е коментар во живо на финале на куп на Македонија- Башкими-Македонија Ѓорче Петров...:kuracc:
МРШШШ, да ти се одмили и спорт и се.
Дај боже да ја укинат еднаш таа телевизија и ајт упм, и сите сиктер, џабе се финансираат цел живот на државен грб.
Или нека напрат опција на Арена да гледаме преноси, па да си платиме ко луѓе претплата и да се куртулиме од слушање на вакви лудаци.

Зато не бива од нас спортска држава, се дури има вакви пијајци ко оние стари дртала, децата пораснаа уште овие лудаци коментираат.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom