Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Koj teatar na VMRO - covece....
Kakva granitna odbrana igra Ohrid...
Poraz nas ne ceka ovde..so site sili ke udrat po nas

Да нема грешка, ги газиме 3-4 разлика секако. Паѓате на форите на онај охрид66, ништо посебно не се.

Азиз беше нерешлива енигма за Куманово, со 11 гола му донесе триумф на Еурофарм Пелистер​

Детето има страшен потемцијал. Класичен лев бек шутер/разбивач. Малце на физикусот да поработи, ќе биди екстра играч.
Обавезно прекоманда треба да добие во прв тим на лето и тој и французинот десниот бек.
Abe kakva prekomanda vo prv tim.Dosta so forsirame gi izgorevme decata,francuzinot nema minuta da namirisa vo prv tim,prespor e, vo dvojkata ne doaga do izraz kamoli vo kecot.

Koj teatar na VMRO - covece....
Kakva granitna odbrana igra Ohrid...
Poraz nas ne ceka ovde..so site sili ke udrat po nas
Гоце Ојлески пред 5 години пензија требаше заминат да биди. Жал да ти падни онака да го гледаш.

Ќе се мачиме против Вардар, ако успееме дома да ги добиеме ќе биди одлично. Имаат организирана бековска линија и голмани за во клучни моменти, ние имаме одлични крила и игра преку пикер. Тука негде сме со играта, па ќе видиме. Можи не е лошо да се проба со некој фластер на Хорига, реално пола тим му е тој и со висок процент на погодени топки, кај нас никако да излези некој бомбардер со по 5-6 гола на натпревар од далеку. Утре исто многу битно е да се победи, мислам дека лесно ќе победиме (такво е чувството) и да се загреваме за вечното дерби.

Ќе се мачиме против Вардар, ако успееме дома да ги добиеме ќе биди одлично. Имаат организирана бековска линија и голмани за во клучни моменти, ние имаме одлични крила и игра преку пикер. Тука негде сме со играта, па ќе видиме. Можи не е лошо да се проба со некој фластер на Хорига, реално пола тим му е тој и со висок процент на погодени топки, кај нас никако да излези некој бомбардер со по 5-6 гола на натпревар од далеку. Утре исто многу битно е да се победи, мислам дека лесно ќе победиме (такво е чувството) и да се загреваме за вечното дерби.
Kje gi pobedie varadar, so ohrid gubime na gosti

Ме банираја другарчињата од 61-ва, не можам да му коментирам таму. Сме измислувале идиотски теории на заговор, а тие пред неколку месеци шизофренија ги фати, како Боре бишето ни ја дал титулата.

И Вардар и Охрид ќе ги победиме, а многу веројатно во домашното да не изгубиме ниту една до Мај/јуни. Така ми мириса и така мислам.
Пелистер е најдобрата екипа во ова првенство. Имаме аномалии, имаат сите екипи, ама сепак мислам дека ќе надминиме се и пак ќе бидиме шампиони.

Мене ме плаши да не ни судат Менде и брат му. На големо се збора дека кокетирал со вмро неколку месеци, на денот на изборите не бил тука. Бил некаде Турција да суди, а потпретседател на сдс е.

Лисичарче не туку се смеј. Инвазија ви прат Турците во тој дел кај Џевахир, клучајте вратите, кријте ги мајките и сестрите оти пуздер ќе се напрат. Турците шо седевме во иста куќа дур студирав Скопје, секоја втора вечер различна скопска фрајла носеја дома.

Последно уредено:
Мене ме плаши да не ни судат Менде и брат му. На големо се збора дека кокетирал со вмро неколку месеци, на денот на изборите не бил тука. Бил некаде Турција да суди, а потпретседател на сдс е.
Дај бе другар олабај, те молам.

Утре имаме битен натпревар шо мора да се добие. Ве читам овде прајте математики за утскмицата со Вар и Ох а ги иземате Алк.
Алк не е екипа шо треба да не се свати сериозно. Треба чекор по чекор да се оди.
За да се стигни до тие утскмици, треба прво утре да победиме.
Сите го отпишаја Киро ова сезона, ама мислам дека сериозно се заебале.
Утре ќе се уверите дека Киро не иди со бело знаме и дека нема да биди така лесно.

Чекор по чекор. Сезоната е пред нас и има уште многу да се игра.
Престанете да бидите какп нив и да прајте теории на заговор. Не бидете како нив.
Ако се изгуби, треба чесно да се честита. Ако се победи, треба чесно без инциденти да се прослави.

Имаш големо непознавање во бизнисите другар. Прво ЗК Пелагонија е АД Битола не е АД Скопје и профитот си останува во Битола (реинвестира), Пелистерка плаќа за испумпана вода во Битола, РЕК Битола си е на централно ниво и тука не одлучува директорот туку тој над него. Млекарата истото како и за другите.

Се нафатиле на орото нека го тераат до крај. Никој не ги тераше да го напишат името Еурофарм Пелистер тоа ти е исто како што беше Телеком Веспрем. Тогаш Телеком не се откажа туку си остана дури можеше, а не ни побара спонзори како овие што плачат.

Овде мешаш баби и жаби. Кај нас клубовите се АД и според мене општитната треба да ги проде, но да задржи дел од акциите и да добива дивиденда така функционира модерниот спорт. Спонзорите се фактички акционери и нормално е да очекуваат дивиденда. Подржувачите на клубовите (физички или правни лица) немаат дивиденда туку одредени попусти при сезонски карти или реквизити.

Фленсбург има приватен сопственик само плаќа рента за салата на општината како и сите клубови во Германија и затоа без разлика кој е на власт нема проблеми, а кај нас општината ги држи клубовите и си перат пари оние кои се на власт. Гледај го ова како ЈП Комуналец. Ако Комуналец беше приватно немаше да има толкав долг и затоа мислам дека се што има дел општината освен ревизорските и надзорните елементи како и културните треба да си оди на продажба (овде не спаѓаат водоводот, канализацијата и стрежево) на приватници. Кај тие тајкуни од кои ти земаш плата и нон стоп кукаш, а не знаеш како е да се води бизнис во оваа држава. Уште нешто. Во Германија она тркалото да почнеше да вика: ,,Сите на куро Магдебург е шампион“ не само што ќе добиеше казна туку немаше ни да заигра за репрезентација. Во Германија се цени односот и надвор од теренот и детално се анализираат играчите и им се плаќа плата. Важно кај помладите категории е тоа што им го потенцираат школувањето за да не бидат на товар на клубот или социјални случаеви бидејќи клубот е приватен, а тоа кај нас не се практикува и имаме работи какви што имаме.
"И сѐ на куро, Пелистер е шампион" се пеј од 90тите, и не е контекстот дека сите на кур ги клава, туку дека без разлика на шо и без разлика на околностите, за нас ќе е шампион Пелистер. И арно му напрај со песните, кој и да осеќа нешто кон клубо ќе го сфати.

Пелистерка го зеде ФК Пелистер и некои слични како тебе одма се почнаа да бараат се што треба и не треба, а тоа дека се тужеле ќе видиме на крај што ќе биди :).Паркови, игралишта за деца и слични работи се на општината не на фирмите, а ако сака опшитната нека направи реконсолидирање на ЈП и дел нека продај (ЈП Комуналец пример) па ќе видиш како ќе има пари ама не другар таквите ЈП иако во долгови им требаат за партиската машинерија. Ваквите работи со тие скандирања како тоа на тркалото од Лисолај (не може Битола да ја погоди од таму, а не пак да се кажува битолчанец) се последните 20 години, а пред тие работи и пред да дојдат некои луѓе во НГ низ тие клубови се вртеа бизнисмени, доктори и инженери, а не како сега секое копито го земаат било да е од НГ или од партија и одма директор. Од играорче во КУД до човек во ФК не оди така тоа. Ќе го спомнам Делов. Тој вистина знаеше како да отвори златни врати ама беше инженер, а не клошар глумец или доктор во ИМП во Ресен. Затоа другар треба да има одлични луѓе на тие позиции, а не клошарчиња по НГ или партија. Јас клубот си го гледам како нешто што сум вложил и да добијам назад, а тоа дали се вика Пелистер, Вардар или Металург не ме интересира како што не ги интересира арапите во ПСЖ или било кој друг клуб во светот. Тоа дали сопствениците гледаат во фирмите за вработените изгледа не си сопственик на фирма па не знаеш. Нема бе другарче еве од техничко бараш заварувач ти пуштаат деца со 2 леви, од автоматика бараш исто ти пуштаат 30 луѓе од кои само 5 вредат, а ти требаат 20 одеднаш да ги обучиш. После кукајте за плата ама прво научете да работите или просто кажано да ти игра срцето за што го работиш. Јас сум земал плата за битолски услови вистина голема ама сум работел по 8 часа и нонстоп по терени што во Македонија, а и многу низ Европа. Кај нас важи онаа старата: Не може некој малку да ме плати колку што можам јас малку да работам.
Ko coek te molam ne ja spomnuvaj Pelisterka...
To e najmatnata privatizavija vo Bitola, od koja nad 1000 vraboteni ostanaja na ulica, ogromni lozja, nasadi ostanaja napusteni, ogromen imot prodaden posto zasto...Ogromen profit za partii, sudii, reketari...
Od togas pominaja 20 godini i se sho e pametno si zamina od gradot, i ostanaja tipoj kako tebe da prodavat umoj...
Ako bitolcani bea nesposobni, kako funkcionira Krombert? Germancite go otkrija toa sto ti nemas pamet da go vidis...
i posto cepkas vo moja bransha inziner po avtomatika vo Germanija se sozdava 10 godini
so full penzisko, zdravstveno, obuki, gradinki za deca. Prvata godina ucis jazik, se adaptiras.
Duri posle treta godina rabotis samostojno...
I plata e 4500+ evra.
I kazi mi budali se germancite?
Budali se slovencite sto ni zemaat 2000 studenti sekoja godina?
Ama ne ti na teren ke gi obucis za dve nedeli...
Na lisolajci mozi da mu se fatis...

Ko coek te molam ne ja spomnuvaj Pelisterka...
To e najmatnata privatizavija vo Bitola, od koja nad 1000 vraboteni ostanaja na ulica, ogromni lozja, nasadi ostanaja napusteni, ogromen imot prodaden posto zasto...Ogromen profit za partii, sudii, reketari...
Od togas pominaja 20 godini i se sho e pametno si zamina od gradot, i ostanaja tipoj kako tebe da prodavat umoj...
Ako bitolcani bea nesposobni, kako funkcionira Krombert? Germancite go otkrija toa sto ti nemas pamet da go vidis...
i posto cepkas vo moja bransha inziner po avtomatika vo Germanija se sozdava 10 godini
so full penzisko, zdravstveno, obuki, gradinki za deca. Prvata godina ucis jazik, se adaptiras.
Duri posle treta godina rabotis samostojno...
I plata e 4500+ evra.
I kazi mi budali se germancite?
Budali se slovencite sto ni zemaat 2000 studenti sekoja godina?
Ama ne ti na teren ke gi obucis za dve nedeli...
Na lisolajci mozi da mu se fatis...
Не напишав дека ќе го обучам за 2 недели инженерот не биди глуп и ти. Зборот ми беше за техничарите. Лозар-Пелистерка си се приватизира на најдобар начин, а тоа што некој не знаеше да се снајди понатаму во животот тоа е негов проблем. Ти во Германија ако те избркаат од работа ќе плачиш? Нормало не туку ќе се бориш.

Не напишав дека ќе го обучам за 2 недели инженерот не биди глуп и ти. Зборот ми беше за техничарите. Лозар-Пелистерка си се приватизира на најдобар начин, а тоа што некој не знаеше да се снајди понатаму во животот тоа е негов проблем. Ти во Германија ако те избркаат од работа ќе плачиш? Нормало не туку ќе се бориш.
Pametniot gazda ke si najdi luge, i ke si gi obuci samo sto novite generacii nemaat poveke pocit i trpenie da slusaat...
Bese toa so Lozar i pomina, rabotnicite se boreja do posledno, moraja cela specijalna policija da ja berat da gi pobedat...
Dajboze i ti da si docekas da dodjis na 50+ godini i da se boris bez rabota kako niv...

Pametniot gazda ke si najdi luge, i ke si gi obuci samo sto novite generacii nemaat poveke pocit i trpenie da slusaat...
Bese toa so Lozar i pomina, rabotnicite se boreja do posledno, moraja cela specijalna policija da ja berat da gi pobedat...
Dajboze i ti da si docekas da dodjis na 50+ godini i da se boris bez rabota kako niv...
Не ми беше намерата да те навредам, а за ова болдираното си во право само не сакам темава за автоматика да ја полнам оти сепак е за РК Пелистер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom