Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
6afbcdc71ed84f36361d765962d10811.jpg
205bc27b828f078780c57867ec17c591.jpg
Ja ispustija nasata tribina a zad goloj nisto ne napraja ova e samo sminkanje za soblekuvalnite I salonite pokasno ke se renoviraat

Ni napraja usluga da ima konecno kaj da gi klavame znaminata ... da zivej upravata ( majtap pram za ova )

Кога не сакаат да ви направат нова сала, најмалку што требало да се направи од оваа сала е да се тргнеше кровот целосно, и потоа да се изградеше бар уште една трибина позади гол а потоа и нов кров. Вака само мачкање очи и продавање магла со вакви "капитални" зафати...
Не можи нов кров, ќе треба и нови кошови да се местат. Според мене овие шминкања се лош проект, салата нема покрив, веце, греење, диминзии на теренот, ходници, буквално ништо. Да беше понова салата и средена ќе беше убаво да се стават нови столчиња но на онаа урнатина да прајш вакви проекти е џабе.

Zad golot treba da ima dva metri, a ima samo eden... da se rusat tie zidovi ne mozi posto se nosecki zidovi na pokrivot... znaci od ova sala tolku to e maksimumot... posto ako zemi da se rasturva se pomalce ke kosta nova da se napraj...
I samo kukame kolku se loso mu se desava na bitola... a se sami si prajme... ko bez kur da sme samo cekame od boga rosica ...
DA NE ZABORAVIME NASITE RODITELI JA NAPRAVILE OVAA SALA OD SAMODOPRINOS, TRI GODINI PLAKALE ZA SALATA CEL GRAD...
Taka da nikad ne gi interesiralo gornite za bt... treba da grmi v sala i treba rakometarite da naprat nekoj uspeh za da trgni rabotata... samo taka ke dojdat parite ....
Denesen den so lemgo se borevme, istite luge sme, samo sme kako izdisani ...
Nemozi nikoj da me ubedi deka so polna sala i so ona bitolska tenzija, deka ne mozime da go pobedime metalurg...
DA GO KLAJME EDNAS PELISTER PRED POLITIKATA
da uzivame vo rakometot so ni sledi... iskreno odvaj cekam :-)

Тој е максимумот бе луѓе од салата, то е то нивно најавување за реконстуркција на салата, кое го пролонгираја за 2 мандати, ова е финалниот дел, ВЦ последно ко бев беа средени, сега ако мислат повторно некое реновирање да има незнам, инаку беа наредени нови плочки, лабавоа и други работи беа во подобра состојба како од пред 2-3 години....
Греењето е наместено, нема повеќе да е "ЛЕДЕНА" во зимските денови :pos:Односно не се знај треба да се испроба греењето :D Семафорот го донесоја, столчиња има, голој лани мислам беше или пред 2 години исто така нови донесени, старите донација во Струга ги пуштија за на струшкиот турнир :D подлогата е смената и то е то во оваа сала....

За друго проширување неможи, оти како шо кажа погоре Обама тие ѕидови зад голојте се носечки ѕидови на салата и ќе оди курбан покривот ако ги гибнат нив...
Мораше да се прошири само во ширина за да ги добие потребните димензии теренот.
Исто така целосно се сложвам со @barak_obama во врска со градењето на салата !
Оваа сала е градена стрикно од БИТОЛЧАНИ, цела Битола давала самопридонеси за да се изгради објектот, така да овде не поможиле ниту влада ниту опозиција....

За да ги исполнува сите услови според ЕХФ, треба од корен нова сала, незнам шо напаја цилевци за таа новата шо сакаше да ја гради, дали ќе му успеј планот или си ја пикнаја опашката вгаз.
Иначе СПАСОТ за спортските објекти во Битола е само РУШЕЊЕ ДО КОРЕН со бомби како во Кина шо ги рушат стадионите, со динамити и да се срушат како пепел на земја. Истото важи и за стадионот и за салата во Битола !
Јас не гледам во блиска иднина да исполнуваат секакви услови и да бидат модеризирани како останатите европски објекти.
Треба нови од корен, па ако има МАЖ после нека гради, ако не, нема спорт во градот и то е то, и така паднавме на ниво на право село.

Влегов преје в сала тогаш стигна семафорот ќе го вадеа од комбе :D
Не знам ова салата е чуден феномен, врв на архитектурата и градежништвото, ко ќе влезиш внатре се осеќа одма па можи 10 степени е поладно внатре, чудо нешто никаде така немам осетено. На лето па 10 степени плус, што проект е никако не ми е јасно..

Како бе пренос да се гледа :D
Абе Горан овај семафор ќе биди на истото место на стариот, да не се збуни ти да мислиш дека ќе носат онаков семафор на средина од салата шо седи горе и да даваат репетиција од голојте со екран шо се :pos:
Јас мислам се носи ист семафор како стариот, само шо ќе работат на овај сите диоди, нема да се пола прегорени како на стариот и ќе си работи нормално, а не тој ќе му текнеше се ќе светеше одредено време како новогодишна елка :D или пак ќе почнеше сам да свири па се да свети и да се исклучи одеднаш :pos:
Треба да е ист како стариот оти ќе се користи и за кошаркарите, на кој ќе треба да се пишат и личните грешки на играчите.
Инаку изгледа повеќе од сигурно е дека завршницата од купот, односно фајнал форот ќе биди организатор Битола, треба да влезиме полуфинале, во групата шо ке биди Пелистер носители сме ние и ќе се игра кај нас...

Hejteri piseto I dvojce ke klat semafor po standardi dzabe pisite ke vidite Makedonija da e vecna !
P.S.ako ne me vrabotat za ova se da mu ebam :)

Sent from my 6039Y using Tapatalk
Edit :plus sum uber makedonec [emoji14]
ba8c53bb398f4643ace4077817825d63.jpg

Последно уредено:
Кога не сакаат да ви направат нова сала, најмалку што требало да се направи од оваа сала е да се тргнеше кровот целосно, и потоа да се изградеше бар уште една трибина позади гол а потоа и нов кров. Вака само мачкање очи и продавање магла со вакви "капитални" зафати...

Pozdrav Razbirash ... Таква опција како што зборуваш ти имаше многу години наназад да се сруши ѕидот од страна на касарната кај што е малата сала и да се изгради трибина со убав новинарски дел , но нажалост све изумре одеднаш

Денес ватрено крштење во плејоф. :D

Ќе биди тесна утакмицa... Велес е жежок терен за играње а посебно сеа кога влегоја во плејоф и сигурно ќе пробат да му ги замрсат сметките на сите.

Ги видов пред спортската денес кај 3 сатот тргнуваја за Велес. :facepalm:
Можеа барем сеа за во плејоф да обезбедат карантин, барем за утакмиците против Борец и Охрид. Со Металург и Вардар посекако немаме никакви шанси ни дома а не камоли во гости.

Многу тешко ќе биди денес со Борец по многу години влегоја во плејоф полна сала би требало да биди јака атмосфера посебно над голо од Колев тие индијанците таму од горе плукат фрлат шо не прат ако добиеме ќе биди топ а и мора вакви утакмици да добиваме ако сакаме да напрајме нешто оти друго гостовање не гледам кај би тепале мора некако да стигниме до 3 место да ги остајме Охрид и Работник зад нас односно Работник посекако 4 порази во првите 4 кола ќе има :P со овие другите ќе се колимe :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom