Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Нека кажат колку пари кладоја на седум коефициент некни другите се опарија абе ова нема смисла да му се одмили на чоек и фудбал и ракомет цел спорт го ебаа кладилниците!

Sent from my 6039Y using Tapatalk

Јел мирно спаваш Каменица Касиме?:anco:
prilep-2.jpg

Нека ве ДУПАТ СЕА,
селфи во Пајтон ќе си прат.
Хаха,дали и 30илјади евра буџет имат,прашање и дали редовно тренират секој ден,за сабајле знам дека Томче не ни оди на тренинг Прилеп,си пие кафица по кафичи,си се вози со точако од 500 милиони евра со 50ка бандаж:pos:,играчи кој во Тутунскио работи,кој келнер,кој ваму кој таму,со еден странец,шанкуре некое од Џорџија:icon_mrgr: и со Бозаро,Бозаро бе уште ејјј:pos: (овај вечен е ко Грујо):pos:дојдоа да ни закачат 20 гола за едно полувреме еј,ко ги гледав оние звездите наши преплатени дури и жал ме фати жими се,како телетабиси беа.
Томчета Петрески 3 пати со ред ни држи лекции по ракомет во лигашки утакмици,ејјјј,секоја чест,стварно,за ова треба јајца.
Баталете муабети,Тодор,Управата,нема врска то.
Шо е управата крива шо Камени се куропецаше со поставата,ги потцени в крај,демек кој ве еба,ќе ве тепам и со втора постава(освен ако не ја светнаја на бет365):giggle:
После најде да уљандисва старио на крај,ко виде дека ѓаоло ја однесе шегата,е па касно е старио:pos:
Услови имат како никогаш досега,исплатени плати до денар,плати кои се во просек по 700-800 евра еј,во ваква мизерна држава некој да те рани со толку пари,а луѓе немат леб да јадат,изршители ги пердашат,работат за минималец овие земат директориски плати,каде бе?+јадат во најдобрите хотели во центарот,ко некој дипломати да се.:tapp:
Тренинзи,теретани,нови топки,опрема,па пичка му матер шо треба појќе.
Порано со паштети врвеа па не смееше ни да се помисли некој да земи бодој од тука,најмалку некоја послаба екипа од нас,овие се кренаја во облаци по победата си рекоја кузнеј шо играчи се:pos:,е па кај сте сеа селфи да прајте:kuracc:
Овај пораз оди на душа на Камени,ајде таму,се крена во облаци старката,си мисли кузнеј кој е,каде бе алооо?
Шо мислеше бе овај,со ран@ган игра ќе победва,со кој играчи бе?со Ивица,Везенио?Со крила шо не можат најмалце 5 чисти 1на 1 зицери со Рајичиќ да погодат барем втора статива,да не прајме муабет за гол да дат,а имаја убај агли,од такви агли нормално крило 50 гола ќе даеше,...
Ејјјј ќе го сонват уште еднаш вештеро Рајичич,батето по 2 пакети дено цигари вденва,и по 20 одбрани со Пелистер,лудак:bravobe:
Кој е бе тој Окурадзе?Кој :kuracc: е бе тој па да не мојте ни да го фатите,камоли да најдите некоја против игра,срамота е бе она,на тренинг она не смејш да го дозволиш,камоли на домашен меч,дошле 2500 и кусур луѓе да ве гледат море:tapp:,Металург ЛШ игра не можи 1000 души да собери,вас ве гледа народ и ги бркате луѓето од салата,ојте отепајте се бе.
Јас гарантирам дека ние од форумо да се соберевме денес немаше 20 гола да примиме од Прилеп,со се гарантирам шо иам.
Ни одбрана смени старио,ни проба нешто да напрај,гледа Даниловски муви брка,смени го,клај го Колев,шо чекаше,да промашат?
Иако не е крив Даниловски,си избрани коректно детето,скина доста топки,крива е одбраната,ако можи да се наречи она нашето одбраната.
Ајде бе таму не се резилете бе,срамота е,Кире Митревски сакаме одбрана да ни држи:facepalm:,дај бе немојте да не дупите,цел живот сме в сала,не треба само билдер да си,абе МАЖИ ТРЕБА ЗА ОДБРАНА,фарук колку мене е висок,ама можи часој да му држи онде на цел Пелистер за одбрана,резил да ве јади за ова денес.
Онај Ивица кутриот не знај кај тера,најголемо разочарување,Везенио во сон е,се изгуби,онај Тасевски за кој :kuracc:го земаја бе?Оти Маџоски не доби минутажа?
Богдан пак влезе во филмој,ко проба на нерешен резултат со ала Харлемски стритбаскет асистенција да дај топка до Папата низ нозе,каде бе Богдан?Не сме на тренинг,арно судијата му прогледа низ прсти,требаше да му ја земат топката.
Абе улав е овај Камени стварно,за тие пари шо ги зема месецо треба срам да го јади за ова криминално издание денес,шо се мисли тој бе?.
Шо :kuracc:бара во екипата Маркудов?Кој е бе тој да држи место бе,да лапа наши народни пари,400.500 евра за она шанкуре,за шо го чуват него бе?
А онде младинците немат тренинзи гревчињата,избркај се шо е вишок во екипата.
Јас не знам зошто ги држат на Петко син му,ќе го запустат детето,Ничето,4 леви крила има:tapp:,кај ќе одиме со нив?
Пара е ова не е играчка,мајтап си играт сите со нас,Охрид гарант немат ни 50% од буџето шо ние го иаме,Прилеп нема ни 20% од то.
Дома ко не мочат вака,ами на гости?
Сега ако не фрчат казни не знам шо да речам,пара е фрлена не играчка,200К,а сигурно за брзо ќе бидат појќе,и да стигни да те прај мајмун Томче Петрески среде Битола е резил невиден.
Земете таму некој шо ЗНАЈ ДА ИГРА ОДБРАНА,не шо глуми СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ОДБРАНА:tapp:,ајде таму,не не ебавајте,можеа Соколов да го земат,го имаја на лагер,чоеко доктор е за одбрана за овие манекените наши,ама ние Вешо,Кире Митревски.:pos:
Јас не знам како и Европа ќе се резилиме,Вогошча шлака се пред себе,по 10и кусур разлика,ќе не демолират вака ако играме,менвајте дури има време,има уште играчи на лагер.

Пораз кој оди на душа само на Кеменица, Каменица, Каменица (не пивото) туку КАСИМ КАМЕНИЦА и никој друг !
Со шо постава излезе бе златен ? :anco:
И јас си мислев ќе ги изгазиме со тој тим и добро почнавме од старт имавме 9:3, шест разлика се одлепивме за куроздравје...
Маркудов :shok2::shok2: Кај курац игра овај за Пелистер бе ?
Па Трајковски Ѕверот од ХЈС за овај е Агинагалде.
Па уште за репрезентација на Македонија игра за младинците :jajce: Еве каква иднина не чека во репката :tapp:
Две идиотски исклучувања за рок од 6-7 минути, како не направи и трето барем воопшто да не влезеше во игра. Му даваат топка од центар да го почни нападот, него му бега топката низ раце и ја брка топката до КЛУПАТА НА РК ПРИЛЕП, времето си течи нормално:tapp:
За кој кур го зедоја Тасески ? Ептен слаба минутажа доби, а и тој како КОЛЕГАТА - АНДРЕЈ МАРКУДОВ од центар незнаеше да почни напад, му паѓа топката од раце како од МОЧ да се праени....

Лево крило сме комедија, Коко го чекаме да дај по некој гол ејјјј Коко срам за ракометот !
Бојан Маџовски братот воопшто незнам зошто дојде, само го пресели на трибина Босето, а за Ниче Ивановски кузнај дали воопшто ќе смета Касим на него во иднина, ОСВЕН НА ТРЕНИНГ КОГА ЌЕ СЕ ИГРА ФУДБАЛЧЕ :pipi:
Бојане, Бојане МаџовскОГ, три пати со ред влезе од крило, а голманот на Прилеп мирно го чекаше само со кренати раце, значи немаше движење на голманот, овај ТРИ ПАТИ ГО ПОГОДИ НЕГО ! Е Бравос (y)

На лев бек 6000 пати смена, еднаш Борјан, еднаш Павле, уште Киро фалеше напред :D Остај го еднаш Павле нека шутира само тој, 3-4 бомби му стегна се бараше голманчето...
На среден Богдан се трпи некако, ама Везениот колку е ВОН ракометот ни самиот не е свесен...
Со Чантурија незнам шо беше проблемот, 3-4 напади само беше во игра и тие му ги одбрни тој Рајичич, изгледа некоја повреда влечи како да поткривнуваше со едната нога на загревањето и на полувреме...
Зато скоро цел меч го изигра Рајатоски, кој имаше солиден меч...

Каков глуп пораз...
Од 32 гола на Прилеп, 21 гол ни дадоја само ДВАЈЦА ракометари, тој Орјоникидзе(куроникидзе) ни даде факинг 11 гола :eek: И Бозароски 10 :cool: ШТА РЕЧИ, КОЈУ ПОРАКУ ПОСЛАТИ ?!?!?
И еден солиден ден на голманот Ријачич кој имаше околу 15 одбрани..:
Со два играчи не победија алооо, со 2 (двајца)
Не дека ние имаме повеќе, денес ракомет се играше 2 vs 2 и двајца солидни голмани, Даниловски си одбрани солидно, то шо можеше фати, а за другото не е крив шо одбраната ни е швајцарско сирење...

Секој напад, нови комбинации праеше Касим, 127511581580 ротации напрај помеѓу играчите и никако не ги најде вистинските 6 за во напад !

Во ред е да се прави ротации, немам ништо против, ама ептен ги потцени Прилеп и си го доби по уши...
Со вакви ротации како со Прилеп, Вогошча има да се прошета низ Битола, 9-51 ќе не тепаат :P

Прилеп стигна да не победва дома :cenzura:
Абе за вас само ЕФТО СИСТЕМ, плата просек 250 евра и таа плата се зема еднаш на 4 месеци, какви заеднички ручеци каква бакрачи, па уште теретани сега, тогаш во теретана кај Паљото само Ефто одеше, ракометарите од надвор му аплаудираја :D
Па тогаш барем во Битола вакви вукојебани екипи не не победваја, сигурни победи имавме дома...
Сега плати кренати до месечина, 2 пати тренинзи, ручеци, теретани, уште попот за брада да го фатите ви остана и пак губите од некој гулабари...

С Р А М О Т А

http://tera.mk/pobeda-na-eurofarm-r...igata/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Настрана поразот, не вреди да се коментира поќе то... Видете шо прај овај платеникот Мишевски.
Се мрдна од пишење дека на ХЈС некни имало 2000 публика а денес имаше далеку поќе, сигурно над 2500 и нигде не спомна, не го потенцира то во постот на гол.мк и на другите страни шо ги раководи тој лично.
Имам инфо дека го плаќат Иве да пиши текстој за нив и да го фаворизира ХЈС за да придобијат поќе публика. Доказ е текстот на ТЕРА погоре на линкот, кај шо прај пресек на двата клуба од колото и ја потенцира посетеноста на првиот натпревар. Вака ко ќе го читаш испаѓа како на утакмицата на Пелистер да немало воопшто посетеност а имаше далеку поќе од некни на оние клошарите.
Треба некој сериозно да го зашамари овај Зоки !!
Поодвратен спортски новинар и платеник, одамна немало на овие простори. :pov:
Овај треба да добие забрана да се доближи до натпревар на Пелистер а не камоли да пиши статија(нарачана).

Go postovam tomce petrevski,nase dete e ama nie vo bitola go sledime rakometo i pamtime...prvo so lemgo toj ja eba utakmicata,ko mu trebase najpojke na pelister nastina, i moravme so nikolic da igrame da se macime skoro cela utakmica... vtoro tomce bese vo moldavija da gi zemi tie futsal rakometarite ... za posle kako trener na pelister da izgubi od metalurg 2 vo skopje pred da go smenat... i sega na dva pati ne mozime da zemime zalet od nego, i lani i ova godina...samo so pelister gi sili igracite kako da igrat so barsa... a lagano ke igra so vardar junior ili so prijatelite negovi od rabotnik... samo zabeleska e ova tomce e super :) i prilep igrat rakomet... ova e greska na stariot...se prekombinira...ne e golema rabota...

Ziv rezil ekipa kako prilep koja na amatersko nivo funkcionira da gi zeme bodovite sred Bitola. I ne znam zosto uste go cuvat onaj Vezenkovski pa umren e coeko se gleda nema poke rakomet vo nego neka go nabrkat.
I ne go vidov Piskacot na krajot da slavi so rakometarite. Piskac podaleku od PELISTER.

Sent from my SM-G361H using Tapatalk[/quda ja ebam majkati jas tolku razbiras rakomet ti pa komentiras igra za ekipata coeko na piker dava za bekojte topka ne gubi daj boze od go izlegoja borjan i vezenio trgna nadolu ti ke kazvas umren eden

Ti be, strucnjak gledas rakomet, na koj crni pikeri podava na koj krila spremen e za penzija vrska od rakomet nema.
I ne pcuj seljaciste.

Sent from my SM-G361H using Tapatalk

Јас како љубител на ракометот искрено немам појдено последнава година на ракомет (од познати причини) но еве гледајќи ги на видеата ракометарите мислам дека овие се тотални анонимуси :facepalm:.Какви движења небитни,каква ротација во одбрана како да играт криенка,а не ракомет немам видено ...:facepalm:.Џабе не изгубиле од Прилеп....Ејј од Прилеп да изгубиш среде Битола?!?!Инаку можеби најсветлата точка во клубот е тренерот,човек со големо срце и респект.Каков говор и отвореност има човекот :bravobe:.Со една "мини-критика" ги нападна посикусните играчи кои сакале да го почнат натпреварот.Многумина читам тука дека тој е крив за поразот,но сепак во оваа нова средина немо7име да бараме од клубот да напрај чуда,ние цел живот научени сме само на успех и една ако кикснат одма се бунтоваме.Е сега пак ќе речам,да киксниш некогаш и негде ок,ама дома од Прилеп :facepalm:.Еве го видеото
https://www.youtube.com/watch?v=zxUx0MPd_tc&index=1&list=PLlwU9YFQ1uBCEnNRWBeYMZJBft-IdKiMP
п.с. благодарност до телевизијата што направи една мини емисија на спортскиот викенд во Битола (баш за нас кои не одиме да гледаме од познати причини) така продолжете!

а кој е крив за поразо ... 40 мин мислеше дека е готова утакмицата и почна курташак да си игра да менва да пробва глупости го клава колев ни загреан ни ништо ко синкир до минутажа муе дојдено на колев и го избушија и после враќај го скопјанецо(до 40 мин 15тина одбрани можи имаше) ама џабе замина возо исто и со чантурија напрај за кој кур го клаваше прво полувреме 4/4 има рајатоски и го менва за шо ??
ова утакмица оди на душа на старио на никој друг (n)

Малку и Камени сеа претерва,ок е то шо ги пушти во игра тие шо не добија минутажа со Работник,така треба,браво за то.
Ама сеа да се бара алиби демек старите играчи не одговориле на предизвикот,како прво кој се тие стари?
Отсуството на Резо не се почуствува,добар беше Пецката во прво,си закуца коректно 5 комада,во второ ко ја стегна Прилеп одбраната беше друга песна и потешко се клаваше гол од крило,посебно од лево,јас не можам да сфатам како е можно ете како шо вели Камени 5 чисти зицери од крило да ги љуфниш,ист проблем и со Чаневски беше прошлата,и на турнирот во Прилеп,мора да работат на ова,не можи бе сите шутој на прва статива да одат,срамота е,шо крила се ова,ако не мојш да извајш шут ко шо треба,а имаја добри агли,4 крила имаме.само да потсетам.
Колев,не ни мораше да влегва,иако не се осети то на терен пред се во второ Даниловски имал 17 одбрани,ејјј 17 одбрани,а примаш 32 комада,то ти се фрапантни 50 шута,алоооо,шо одбрана е ова бе?:tapp:
Да не мојш еден Прилеп да го натераш на техничка грешка,без да се крени некој на шут.
Го спомнува ЦЕНТРАЛНИОТ БЛОК,кој блок бе?Шо е ова,одбојка?
Дај не заебавај,ако го остајш ти да се крени играч од две метри на шут,или Бозаро шо има скочност каква шо нема ниеден играч во ова никаква лига после тури му пепел на тој блокО.
Кој ќе блокира,неаме играч над 192,3 см,како ќе блокират?Кој ќе блокира?
Оставајте ги вие да фатат залет,да се кренат на шут,после НИСМО ИМАЛИ СРЕЧЕ,ТО ЈЕ ТО,е не можи бе.
Како прво играш 6-0,а немаше ни потреба за то,а играт 6=0 оти не знат друга одбрана да играт,ко не можат на 6-0 да се снајдат шо прајме за другите формации?
Толку беше важен пикеро Пеце Георгиевски па мораше да стојте закоени на линија на 6,демек се пазиме од јакиот пикер?
Дај бе,срамота е,не бушат од средина,кај шо треба да е најгусто,кај шо треба да е најтешко да се помини,кај шо треба да има помош и преземање или од 2ка или од 5ка,и да се напраје ден ЅИД,како можи со менвање позиции и обичен скок шут иста акција да му врви 20 пати?Како?
Срамота е бе,на тренинзите шо ги имате,на сатите шо сте в сала,резил е ова,ако не можиш да изиграш 6-0 оти си дефицитирен во висина смени одбрана,било шо,само изремети ги малку,ама пак ко ќе видиш дека играч од 183 ко Бозаро не избуши јасно е се.
Нема шо да се прај муабет,очигледно беше и во Прилеп,дека чкрипиме во одбрана,колку и да лични на нешто та игра во напад,демек побрза игра,побрзи додавања,проток на топка и се,толку не чини одбраната,нема ни преземање на играчи,нема прекин на акции.
Кај Работник лесно се одбранивме оти Филиќ и Мите се бавни ко желки,ако имаја некој побрзи поскочни бекој со брзо исфрлање на топка ќе не изрешетаја.
Значи,МОРА,ама мора да земат уште некој играч,вака само ќе се мачиме,не е толку за поразот,не е важен тој толку,иако боли,сепак ако сакат нешто да напрат ќе мора да се корегират од корен работите во одбрана,вака не оди.:ban:
Било која екипа,со барем еден нормален полубек кој знај да погоди агол ќе не буши и ќе си билда статистика.

Незнам оти ама се ми оди дека ќе ја посерат в сабота во Скопје со Пролет.:icon_mrgr:

Незнам оти ама се ми оди дека ќе ја посерат в сабота во Скопје со Пролет.:icon_mrgr:
Недела е,пак на МРТ ќе не дават.
17.00 (СОБРАН) дом.ракомет: ПРОЛЕТ-ПЕЛИСТЕР - (ком: Ј.КОСТОВСКИ)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom