Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Сакат да земат играчи за во Работник.
Иве бил растрчан во последно да прибери некое дете од Пелистер . :sakasuste:
Осетија лешинарите дека клубот е фрлен на колена и сега ја користат секоја прилика.
Море да ги приберат во ТЛПМ...:pistoldz:
И Иве го чека иста судбина само шо ко ќе пропадни тој никој нема да го памти него,ниту другар му,ниту Багевците и компанија...
Шо дочекавме,Иве клуб да води,а Пелистер да нема дресој....:shok2:

[

Кога ни останаа само спомените,да ја "заживеам"темата...
19 години поминаа од епизодата Лемго...
:place:
Уште спомените ни останаја...:facepalm:
Од клуб кој беше на прагот на финале на вториот најсилен куп во Веропа,на само гол до елиминација на освојувачот на КПК,клуб кој беше страв и трепет во Европа тие години за неполни две декади до кое дереџе дотуркавме..
Па ни најголемите песимисти во 96та сигурно не можеа да замислат дека ќе падниме на ова дереџе....
Ваков крај нема нема ни во турските серии...
БЕЛ ДЕН ДА НЕ ВИДИТЕ СИТЕ ШО УЧЕСТВУВА(В)ТЕ ВО ПРОПАЃАЊЕТО НА НАЈТРОФЕЈНИОТ БИТОЛСКИ СПОРТСКИ КОЛЕКТИВ...:kuracc:
Како шо е сега во Пелистер така цел живот да ви е....
:sakasuste:

Дали имаш некое клипче да ставиш од утакмиците со Атлетико или Металопластика кога брадестиот искина све на записничка?
Јас ги гледав двете и мислам дека појака атмосвера од овие утакмици немало никогаш во Македонија?

Нема друже видео од утакмицата со Атлетико.
Единствено можи да има само во депоата на МРТ , али на нет нема ништо. Утакмицата беше 1986 мислам или 1985 год. не сум сигурен.

[

Дали имаш некое клипче да ставиш од утакмиците со Атлетико или Металопластика кога брадестиот искина све на записничка?
Јас ги гледав двете и мислам дека појака атмосвера од овие утакмици немало никогаш во Македонија?
Иначе оваа атмосфера не можи да се спореди со атмосферите кои се праеја до 99 година(во независна Македонија,посебно сезоната 95/96 во КПК)...
После то се си еба матер...:ban:

Иначе оваа атмосфера не можи да се спореди со атмосферите кои се праеја до 99 година(во независна Македонија,посебно сезоната 95/96 во КПК)...
После то се си еба матер...:ban:
Фала многу ,овие се незаборавни утакмици ,едвај со врски купив карта преку Транскоп,се секавам два саати пред утакмицата затка беше.
Мате легенда , кога влезе со моторчето во салата.
Со Атлетико Вуковик не играше ама беше со играчите кое пцуење доби,а и Каменица вгуша го фати нивниот тренер.
Како и да е Томасино добри времиња беа ,ЕМО-Охрид беше втора лига една година 6000 илјади публика имаше а утакмиците се играа во недела во 10 сабајле.

Фала многу ,овие се незаборавни утакмици ,едвај со врски купив карта преку Транскоп,се секавам два саати пред утакмицата затка беше.
Со Атлетико Вуковик не играше ама беше со играчите кое пцуење доби,а и Каменица вгуша го фати нивниот тренер.
Како и да е Томасино добри времиња беа ,ЕМО-Охрид беше втора лига една година 6000 илјади публика имаше а утакмиците се играа во недела во 10 сабајле.
Добри времиња беа,златни времиња за спортот,ама добро беше дури траеше(пари од фирмите задругари,плус од партија шо фрлаја)...
И се крепеше клубот,цел југослвенски спорт беше на највисоко ниво,посебно во ракомет партали праевме тогаш..
Ко дојде време некој од џеп да дава пари за клубот да остани на то високо ниво шо го имаше сите ги запалија патиките...
Од еден до последен,прв Циле милионерот...И не треба да не чуди шо за само 20ина години(од пропаѓањето на ТАТ) растурија се шо се градеше во СФРЈ...

Единствено можи да има само во депоата на МРТ , али на нет нема ништо. Утакмицата беше 1986 мислам или 1985 год. не сум сигурен.
15 (89).jpg

Мијолца ги имаше скоро сите натпревари како и овај но си го прости господ и не може да дојдиме до неговата архива да се стават на нет
Па ако има некој врска со некој негови еве јавно го повикувам да проба да ги земи односно изнајми само за да се преснимат

Добри времиња беа,златни времиња за спортот,ама добро беше дури траеше(пари од фирмите задругари,плус од партија шо фрлаја)...
И се крепеше клубот,цел југослвенски спорт беше на највисоко ниво,посебно во ракомет партали праевме тогаш..
Ко дојде време некој од џеп да дава пари за клубот да остани на то високо ниво шо го имаше сите ги запалија патиките...
Од еден до последен,прв Циле милионерот...И не треба да не чуди шо за само 20ина години(од пропаѓањето на ТАТ) растурија се шо се градеше во СФРЈ...
Криза е, но јас сум сигурен дека кога сите бизнисмени во било кој град фрлат по нешто, плус општините, ракометот пак ке заживее.

Криза е, но јас сум сигурен дека кога сите бизнисмени во било кој град фрлат по нешто, плус општините, ракометот пак ке заживее.
Тешко на ракометот ако се чека од Битолските бизнисмени и општината да фрлат по нешто,па уште и за РК Пелистер..
Тие на една маса ќе се степаат и ќе се искараат дека денес е сабота а не пак да најдат компромис и решение за Пелистер....
И едните и другите немаат апсолутен слух за спорт,антиспортисти,стипси,каскатии од една страна и политичари,лажговци,бирократи од друга..
Циле има некој слух за ракомет,ама е толку стегнат шо и болеста не си ја дава ако нема ќар и да ги сврти парите неколкукратно..
Од друга страна Општината на чело со личноста на која нејќам ни името да и го спомнам-бетер...:ban:
Докажаа дека и со пари и без пари не ги бива за ништо...
Фрлија тешка пара лани за џабе....
Оваа година се испокараја кој ќе"давал пари":vozbud:,една обична помочана трансформација не можеа цели 18 месеци да ја завршат...
И видовме шо се случи,клубот ни за дресој немаше пари...
Иначе да,системот е тој,како во Германија,појќе мали спонзори да фрлат по некоја банка и да функционира клуб,плус еден,два поголеми спонзори....
Арно ама за се треба луѓе...а за жал во Битола нема такви....:kluc:

Тешко на ракометот ако се чека од Битолските бизнисмени и општината да фрлат по нешто,па уште и за РК Пелистер..
Тие на една маса ќе се степаат и ќе се искараат дека денес е сабота а не пак да најдат компромис и решение за Пелистер....
И едните и другите немаат апсолутен слух за спорт,антиспортисти,стипси,каскатии од една страна и политичари,лажговци,бирократи од друга..
Циле има некој слух за ракомет,ама е толку стегнат шо и болеста не си ја дава ако нема ќар и да ги сврти парите неколкукратно..
Од друга страна Општината на чело со личноста на која нејќам ни името да и го спомнам-бетер...:ban:
Докажаа дека и со пари и без пари не ги бива за ништо...
Фрлија тешка пара лани за џабе....
Оваа година се испокараја кој ќе"давал пари":vozbud:,една обична помочана трансформација не можеа цели 18 месеци да ја завршат...
И видовме шо се случи,клубот ни за дресој немаше пари...
Иначе да,системот е тој,како во Германија,појќе мали спонзори да фрлат по некоја банка и да функционира клуб,плус еден,два поголеми спонзори....
Арно ама за се треба луѓе...а за жал во Битола нема такви....:kluc:

Све што напиша е на место.
Охрид добија околу 300 000 евра од општината и ништо не направија ,јас да бев наместо Горан Андоновски-усташот со тие пари ке ги земев Атман,Станик и Циндрик во Охрид и сигурно ке го освоев второто место, а и ке донесев уште неколку јаки спонзори.
Не само во Битола ни во Охрид немат ракометни луѓе,Лепел плакати за Пастирот и награда преседник на клубот .

Све што напиша е на место.
Охрид добија околу 300 000 евра од општината и ништо не направија ,јас да бев наместо Горан Андоновски-усташот со тие пари ке ги земев Атман,Станик и Циндрик во Охрид и сигурно ке го освоев второто место, а и ке донесев уште неколку јаки спонзори.
Не само во Битола ни во Охрид немат ракометни луѓе,Лепел плакати за Пастирот и награда преседник на клубот .
Џабе се и 3милиони евра..
Се дури општините си клават нивни луѓе(потрчковци)шо појма немат од ракомет не бива спорт од нас...
Ракометот е евтон спорт,не е ко фудбалот..
И со 500К денес се прај топ екипа,за да дотуркаш далеку во Челинџ куп,па и да стигниш до групи на ЕХФ куп(со малку среќа во ждрепката)...
Само треба салам луѓе,шо знат да одберат играчи,шо знат да раководат со буџетот,шо знат да привлечат спонзори..
А кај нас клубојте се само параван за партијата да лапа поение како го помагале спортот...
Ете и да дават,така треба,ама треба само да помагаат,а работата да ја препуштат на луѓе шо разбираат како се води ракометен клуб....
А кај нас уште се тера по старата шема АБЕ МОРА ДА Е НАШЕ ДЕТЕ ШО ЌЕ ГО ВОДИ КЛУБОТ,ДРУГО НЕ Е ВАЖНО...
Никогаш нема да има спорт во Македонија(барем не во догледно време)..се дури партиски пиуни се мотат во клубојте...

Шо напраја со Работнички? :kruna:
Стварно не ми е јасно за шо се играт овие утакмици... Текстилец се испаднати уште од септември, Преспа ќе игра бараж и за то се свесни исто од септември. Овие другите само пари и време трошат.
Арно барем Вардар го избегнавме две 50ки ќе ги примевме ко сочуство :jajce:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom